Neuznana reklamacia NAY.sk iPhone 6 Plus
Re: Neuznana reklamacia NAY.sk iPhone 6 Plus
ja som reklamoval tablet kde mi vymenili "swap"modul ...alebo to jadro ..neviem ako to nazvat. Ked som si ho prisielprevziat, opytal som sa, ci mi teda zaruka plati nova na vymeneny diel. Povedali ze nie... tablet som zatial neprevzal z reklamacie, lebo neviem tiez ako dalej postupovat 
Takze telekom vybavil moju "reklamaciu" podla ocakavani:
Po presetreni vasej reklamacie so servisnym strediskom nam bolo dorucene konecne vyjadrenie: Zariadenie nie je mozne zarucne reklamovat, nakolko od datumu predaja presla 24 mesacna zarucna doba.
Predosla zarucna oprava zariadenia bola realizovana vymenou nahradneho dielu SWAP s novym IMEI, ale vzhladom na to, ze sa jedna o nahradny diel, repasovany MT s novym IMEI a krytmi, na tento nahradny diel neposkytujeme osobitnu zaruku.
Mam pocit ze maju absolutne na salame nejake rozhodnutie SOI ktore som k reklamacii prilozil, kde SOI konstatovala presny opak toho co oni znova - priklad: Odvolací orgán preto nesúhlasí s tvrdením účastníka konania, ktorý popiera existenciu 24 mesačnej záručnej doby na vymenenú súčiastku len z toho titulu, že spoločnosť GHS Mobile neposkytla žiadnu ďalšiu záruku. Táto skutočnosť je právne irelevantná, nakoľko § 427 ods. 2 Občianskeho zákonníka je potrebné vykladať v spojení s § 620 ods. 1 cit. zákona, nakoľko všeobecná dĺžka záručnej doby je 24 mesiacov
A tak som teda prave podal podnet na SOI. Nakolko sa neriadia zakonnymi lehotami, som zvedavy ako dlho to bude trvat. Prepokladam ze SOI znova rozhodne rovnako, ako uz v podobnych pripadoch, a teda v moj prospech. Az budem mat pripadne kladne rozhodnutie v mojich rukach, podam podnet na sud, nakolko SOI moze maximalne pokutovat Telekom za nedodrzanie zakona, nemoze im ale nariadit konat inak v danej veci.
//ozaj, dakujem anonymovi za karmu: typicka slovac, vsetko zadarmo a najlepsie s dozivotnou zarukou
Pre anonymnu ovcu len jeden odkaz - kludne sa zarad do stada a kasli na svoje prava, ak ti to takto vyhovuje.
Po presetreni vasej reklamacie so servisnym strediskom nam bolo dorucene konecne vyjadrenie: Zariadenie nie je mozne zarucne reklamovat, nakolko od datumu predaja presla 24 mesacna zarucna doba.
Predosla zarucna oprava zariadenia bola realizovana vymenou nahradneho dielu SWAP s novym IMEI, ale vzhladom na to, ze sa jedna o nahradny diel, repasovany MT s novym IMEI a krytmi, na tento nahradny diel neposkytujeme osobitnu zaruku.
Mam pocit ze maju absolutne na salame nejake rozhodnutie SOI ktore som k reklamacii prilozil, kde SOI konstatovala presny opak toho co oni znova - priklad: Odvolací orgán preto nesúhlasí s tvrdením účastníka konania, ktorý popiera existenciu 24 mesačnej záručnej doby na vymenenú súčiastku len z toho titulu, že spoločnosť GHS Mobile neposkytla žiadnu ďalšiu záruku. Táto skutočnosť je právne irelevantná, nakoľko § 427 ods. 2 Občianskeho zákonníka je potrebné vykladať v spojení s § 620 ods. 1 cit. zákona, nakoľko všeobecná dĺžka záručnej doby je 24 mesiacov
A tak som teda prave podal podnet na SOI. Nakolko sa neriadia zakonnymi lehotami, som zvedavy ako dlho to bude trvat. Prepokladam ze SOI znova rozhodne rovnako, ako uz v podobnych pripadoch, a teda v moj prospech. Az budem mat pripadne kladne rozhodnutie v mojich rukach, podam podnet na sud, nakolko SOI moze maximalne pokutovat Telekom za nedodrzanie zakona, nemoze im ale nariadit konat inak v danej veci.
//ozaj, dakujem anonymovi za karmu: typicka slovac, vsetko zadarmo a najlepsie s dozivotnou zarukou
Pre anonymnu ovcu len jeden odkaz - kludne sa zarad do stada a kasli na svoje prava, ak ti to takto vyhovuje.
Chod do toho. Ich tie pokuty neznicia, ani jeden novy telefon. Ked ti dala SOI za pravdu, tak to treba dotiahnut do konca.
no SOI mi zatial nedala za pravdu, no tie rozhodnutia, ktore tu uvadzam, su vsetky v rovnakych pripadoch - vymeneny SWAP diel, neuznana 2r zaruka na dany SWAP diel. Z tohto titulu teda nepredpokladam, ze by mali rozhodnut inak.
Takze maly update...zaciatkom novembra som dostal mailom poziadavku na doplnenie niektorych udajov - faktura, pokladnicny blok. Nakolko ich nemam (ani som ich nikdy nemal), odpisal som zenskej ze tieto veci nemam, no ani ich nepovazujem za potrebne nakolko je nespochybnitelne ze zariadenie bolo zakupene v Telekome (co viacmenej akceptovali uz prijatim prvej reklamacie) a neziadam o vratenie penazi, iba o prijatie zariadenia na reklamaciu. Samozrejme ze som odpisal obratom, no nakolko to trvalo od juna do novembra kym som dostal tuto otazku, kto vie kedy mi na to odpovedia. Ziadne kontaktne telefonne cislo na danu pani tam nebolo. A kedze 01-2017 vyprsi 2r zaruka na SWAP jednotku, skusil som sa obratit na zdruzenie slovenskych spotrebitelov ako dalej postupovat.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Pol roka preslo,ale zaujima ma,ako to dopadlo?
Nijako, SOI sa naposledy (a jediny krat) ozvala koncom oktobra 2016, kedy som im hned obratom odpisal. A odvtedy ani slovo, ziaden priamy kontakt na osobu, nic.
a kebyze zavolas do soi a pokusis sa prepojit na danu pani ?
alebo pripadne sa dozadovat odpovede ?
alebo pripadne sa dozadovat odpovede ?
Nemaju nahodou zakonnu lehotu na odpoved/vyjadrenie/stanovisko?
Praveze SOI nema ziadne zakonne lehoty. Skusil som jej odpisat na email este vcera, tak uvidim.
Moja motivacia je viacmenej nulova, o ten telefon samotny nestojim, ta "zaruka" co som mal vyprsala 01/2017, cize uprimne, aj keby SOI rozhodla ze Telekom nekonal spravne a udeli mu pokutu, neviem celkom presne co z toho plynie pre mna. Ci sa mam sudnou cestou domahat napravy a odvolavat sa na dane stanovisko SOI? Fakt neviem, tu som sa spoliehal na SOI ako organizaciu, ale ocividne zbytocne.
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2017, 13:18)
Tak SOI dnes odpisala... Trvalo im to iba vyse roka aby zistili nasledovne:
Moja motivacia je viacmenej nulova, o ten telefon samotny nestojim, ta "zaruka" co som mal vyprsala 01/2017, cize uprimne, aj keby SOI rozhodla ze Telekom nekonal spravne a udeli mu pokutu, neviem celkom presne co z toho plynie pre mna. Ci sa mam sudnou cestou domahat napravy a odvolavat sa na dane stanovisko SOI? Fakt neviem, tu som sa spoliehal na SOI ako organizaciu, ale ocividne zbytocne.
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2017, 13:18)
Tak SOI dnes odpisala... Trvalo im to iba vyse roka aby zistili nasledovne:
Kód: Vybrať všetko
Predávajúci – mobilný operátor, nesie zodpovednosť za vady predanej veci výlučne voči
priamemu (prvotnému) kupujúcemu, s ktorým bola spísaná zmluva na využívanie služieb, spojená s
kúpou veci (mobilného telefónu). Tento priamy, prvotný kupujúci, je potom subjektom, uzatvárajúcim
zmluvu o pripojení a tento jediný je oprávnený v zmysle zákona si uplatňovať u druhej zmluvnej
strany, teda mobilného operátora práva zo zodpovednosti za vady – reklamáciu. V prípade kúpy
mobilu z druhej ruky jediný, kto je oprávnený uplatňovať reklamáciu priamo u mobilného operátora v
zmysle zákona je človek, od ktorého bol predmetný mobilný telefón zakúpený. Tento nesie zároveň
voči kupujúcemu zodpovednosť za vady veci, ktorú predal. Ak kupujúci s predávajúcim (nie
mobilným operátorom) pri kúpe uzatvorí kúpnu zmluvu, a sú v nej riešené podmienky záruky a
zodpovednosť za vady, tieto si na jej základe môže kupujúci uplatniť u pôvodného vlastníka mobilu.
Ich vzájomný vzťah, ktorý vznikol kúpou, sa riadi príslušnými ustanoveniami Občianskeho
zákonníka (§§588 až 611 – Všeobecné ustanovenia o kúpnej zmluve). Riešenie sporov, vyplývajúcich
z takéhoto vzťahu, patrí do kompetencie miestne a vecne príslušného súdu v rámci občiansko –
právneho konania. SOI nemá oprávnenie vstupovať do občiansko – právnych záležitostí, ani riešiť
spory vyplývajúce z tejto oblasti. Z Vami doložených dokladov – dokladu o vybavení
reklamácie/vykonanej oprave č. xxxxx/xx zo dňa 09.01.2015 dokonca vyplýva, že zákazníkom
spoločnosti Slovak Telekom, a.s., t.j. kupujúcim bola spoločnosť xxxx,
t.j. jednalo sa o kúpnu zmluvu uzatvorenú medzi dvoma právnickými osobami – nejednalo sa tak
o spotrebiteľskú zmluvu, v súvislosti s ktorou vykonáva SOI dohľad, ale o zmluvu obchodnoprávneho
charakteru. S prihliadnutím na uvedené tak Vaše podanie nebolo zaradené do kontrolnej činnosti
tunajšieho inšpektorátu SOI.