Zubár
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zubár
U moderného zubára je práveže nepodanie anestézie na opýtanie. 
Celkove uspatie robi len anesteziolog, ktoreho asi nikde nemaju. Moze ti dat injekciu z vonkajsej strany, vnutornej, pocka 10 min a ide von. A potom 4 hodiny budes este doma slintat a necitit si usta. Ja som to tak mal. Injekcia bola tusim 5 eur, cize 10 eur dokopy.
dnes sa ti snazi nanutit anesteziu kazdy druhy zubar, on ma menej starosti a viac penazi 
samozrejme pri vytrhavani je to normalne viac menej pochybujem ze dnes niekto bezne trha bez umrtvenia. u kazov je to otaznejsie, zalezi kazdy aky ma prah bolesti, mne napriklad vrtanie nejak nevadi cize ja vzdy hovorim ze bez, ale bezne sa zubar aj tak vzdy opyta.
samozrejme pri vytrhavani je to normalne viac menej pochybujem ze dnes niekto bezne trha bez umrtvenia. u kazov je to otaznejsie, zalezi kazdy aky ma prah bolesti, mne napriklad vrtanie nejak nevadi cize ja vzdy hovorim ze bez, ale bezne sa zubar aj tak vzdy opyta.
Ja som bol na tom rovnako ako Chezter, môj zubár vŕtal a trhal bez injekcie. Aj keď som mu vravel, že ma to neskutočne bolí, stále mi vravel, že to vydržím, no takto docielil iba to, že som mal fóbiu zo zubných lekárov. Pred 3 rokmi som sa nasral a šiel k privátnemu zubárovi, ten vravel, že bez injekcie ani nerobí. Akurát môžem skonštatovať, že odvtedy už nemám strach zo zubárov, dokonca chodím k nemu aj rád 
-
rufus59
Light Professional
Ako píše : deszka dlhé roky som mal fóbiu zo zubárov z detstva, kedze trhala,blombovala,rozvrtala ďasno atd. bez injekcií a rodičom tvrdila, že filmujem a neviem vydržať. Momentálne chodím k mladému zubárovi za každým mi dáva injekciu. Fobia prešla, kedže ma skvelý prístup a žiadna bolesť pri zákroku.
Akoze, citim sa byt tuheho korienkuAndi_Cibula napísal:U moderného zubára je práveže nepodanie anestézie na opýtanie.
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2017, 10:27)
Ak to nie je osmicka daj si ho spravit. Dnes sa uz moc zuby netrhaju, zub ti bude chybat.CheZteR napísal:chcem sa spytat, potreboval by som ist k zubarovi, pobolieva ma zub a mam pocit ze sa trochu aj kyve, chcel by som ho dat von, ako to dnes funguje u zubarov? mozem si priplatit za celkovu anestezu? lebo ma velmi nelaka aby mi to vytrhaval bez umrtvenia, mam z toho dost strach..
Nie som zubar ale mal som podobne priznaky na dolnej 6 a bal som sa za bude musiet von, no zubar povedal ze to je brnkacka ze to spravi.
Pri tych zuboch mudrosti to je take diskutabilne. Su faktory, kedy je lepsie si nechat vytrhnut aj zdravu, krasnu, rovnu osmicku (napriklad tlak na dalsie zuby, ich posuvanie a krivenie sa). U nas by som povedal, ze je fajn, lebo sa to dost tak individualne posudzuje...potom su krajiny, kde sa osmicky riesia az ked zacnu hnit alebo je s nimi problem...a potom je napriklad USA, kde trhanie osmiciek je doslova spolocensky ritual spojeny s koncom teenagerskeho veku a prechodom do dospelosti. 
-
Andi_Cibula
Addict
Boh nám dal osmičky. Ale nikto nevie k čomu kur*a. 
Tak to bolo prelome 80. a 90. rokov, aj amíci teraz trhajú, len keď to na RTG vyzerá, že bude prúser.ephramko napísal:...a potom je napriklad USA, kde trhanie osmiciek je doslova spolocensky ritual spojeny s koncom teenagerskeho veku a prechodom do dospelosti.
Mozno sa ich len bal trhat.
Aj takeho zubara poznam, co zo zasady posiela kazdeho s osmickou na stomatochirurgiu. Naopak moja mama ma zubarku "zo starej skoly", ktora jej vytrhla 2 osmicky v priebehu 5 minut a este ju odhovarala od anestezie v style "naco? vsak to hned bude vonku".
Horna prava osmicka mi rastla krivo, dasno sa casto zapalovalo a bolelo. Hned som ju mal samozrejme pokazenu. Tento tyzden sa mi zlomila, ani neviem ako poriadne, len som sa zobudil s tym, ze ma strasne boli ten zub a neviem poriadne skusnut zuby. Ruky sa mi zacali klepat ako staremu alkoholikovi a oblial ma pot uz len z pomyslenia, ze mi budu musiet vybrat osmicku. Nieco, s cim ma vsetci strasili, ake je to hrozne a ze dalsie 2 tyzdne budem ako škrečok v bolestiach. Navyse sa strasne bojim zubarov (vysledok 22 rocnej starostlivosti u stomatologicky, ktora zasadne nepodava ziadnu formu anestetik a zastavala staru skolu = cim viac to pacienta bude boliet, tym si castejsie bude cistit zuby). Kedze aktualne nemam ziadneho stomatologa, zistil som, ze u vacsiny sukromnych lekarov v BA zacvakam takych 100 euro len za to, ze pridem urgentne a ze sa so mnou bude bavit. Dalsi priplatok bude za to, ze je to osmicka a potom som sa strasne bal, ze to bude musiet ist von chirurgicky (cize 2-3x vacsia cena).
Dnes som sa uz fakt vyhecoval a volba padla podla recenzii na pohotovost na Krížnej. Plna cakaren ludi, to akoze v BA nikto nechodi k zubarovi??? Zvonil som tam 3krat, ludia na mna cumeli cez sklo a nikto ma nepustil do cakarne. Sestricku alebo recepcnu som nevidel. Tak som odisiel trapne prec... Zavolal som na pohotovost v 3 veziach, kde mi mila recepcna povedala, kolko to bude stat klasicky a kolko ked chirurgicky a ze sa nemusim bat, nech sa pridem aspon ukazat, ze pani zubarka sa mi na to pozrie zadarmo a potom sa rozhodnem, ze nech pridem teraz ak mozem a hned ma zoberu. No a za 10 minut som bol tam, vyplnil som dotaznik a uz som aj sedel v kresle. Vysvetlila mi, co s tym bude robit a kolko to cele bude stat. Iba som povedal, ze podme na to a pomyslel som si, ze boze, za chvilu ma budu pocut vsetci kricat... Zubarka mi povedala, ze teraz to bude boliet a zacala mi pichat do dasna anestetikum. Asi 5 vpichov dookola zuba. Praveze ma to skoro vobec nebolelo (nemam strach z ihiel) a bola to podla mna mensia bolest, ako pri odbere krvi. Potom povedala, ze par minut pockame a zatial si pripravovala sterilne nastroje, vratane roznych kliesti a mini páčidiel. Tak som radsej hned cumel do stropu.
No a zacala zub pacit a hned na to trhat. Citil som len tlak a skripot nastrojov. Ziadna bolest. Pritom som cakal, ze to bude hroza, lebo ten zub bolel ako cert. No a ani nie za 2 minuty som mal po zakroku. Este to asi 3krat kontrolovala, ci tam nic nezostalo. Odsavala krv a znova kontrolovala. Potom uz hovorila, ze uz to aj prestava krvacat. Dala mi tam nejaku vstrebatelnu vlozku na hojenie. Hovorila, ze dasna nie su zapalene a ani tam nebol ziaden hnis. Nebol som vo vnutri ani 10 minut. Este mi nejakym balzamom ci cim natierala pery (vie niekto na co to je?).
Stalo ma to spolu 72 euro. Uz mi par hodin neposobi umrtvenie, ale bolesti zatial nemam. Opuch ziadny. Krvacanie tiez nie. Musim povedat, ze to bolo celé super.
Velmi som prekvapeny z toho, ako rychlo a bezbolestne to islo. Vacsiu bolest som zazil pred mesiacom u ocnej na vysetreni, ked mi kvapkala tie palive kvapky, co vam roztiahnu zrenice ako fetakom.
Celkom ma to motivuje si najst staleho stomatologa. Takze otazka, mohli by ste mi z BA odporucit sukromneho stomatologa???
Podmienky:
+ Vzdelava sa a pouziva modernu techniku a postupy. Dba na kvalitny zdravotnicky material a neboji sa s tym aj pochvalit.
+ Nie je mladsi ako ja (mam 27).
+ Nemoralizuje a nebuzeruje. Ma profesionalny, pragmaticky pristup k pacientovi a ukludnujuci hlas.
+ Férový cennik v strednej hladine.
+ Vykonava aj stomatochirurgicke zakroky.
+ Na jeho pracu sa mozete spolahnut. V pripade komplikacii po zakroku riesi tieto stavy zadarmo (zaruka) a ochotne.
Idealne by bolo, aby mal vstupnu prehliadku, zhodnetenie stavu a plan liecby ZADARMO. Chcem ist na vysetrenie do 2 ambulancii, nechat si zhodnotit zdravotny stav a vypocut si postup a cenovu kalkulaciu. Potom by som sa rozhodol pre toho stomatologa, kde by som sa citil lepsie a mal pocit, ze ma nechce obrat aj o oblecenie, co mam na sebe (seriozne si niektori uctuju specialne poplatky aj za to, ze po extrakcii zastavia krvacanie??!! a dalsi poplatok, ked musia ranu zasit?)
Dnes som sa uz fakt vyhecoval a volba padla podla recenzii na pohotovost na Krížnej. Plna cakaren ludi, to akoze v BA nikto nechodi k zubarovi??? Zvonil som tam 3krat, ludia na mna cumeli cez sklo a nikto ma nepustil do cakarne. Sestricku alebo recepcnu som nevidel. Tak som odisiel trapne prec... Zavolal som na pohotovost v 3 veziach, kde mi mila recepcna povedala, kolko to bude stat klasicky a kolko ked chirurgicky a ze sa nemusim bat, nech sa pridem aspon ukazat, ze pani zubarka sa mi na to pozrie zadarmo a potom sa rozhodnem, ze nech pridem teraz ak mozem a hned ma zoberu. No a za 10 minut som bol tam, vyplnil som dotaznik a uz som aj sedel v kresle. Vysvetlila mi, co s tym bude robit a kolko to cele bude stat. Iba som povedal, ze podme na to a pomyslel som si, ze boze, za chvilu ma budu pocut vsetci kricat... Zubarka mi povedala, ze teraz to bude boliet a zacala mi pichat do dasna anestetikum. Asi 5 vpichov dookola zuba. Praveze ma to skoro vobec nebolelo (nemam strach z ihiel) a bola to podla mna mensia bolest, ako pri odbere krvi. Potom povedala, ze par minut pockame a zatial si pripravovala sterilne nastroje, vratane roznych kliesti a mini páčidiel. Tak som radsej hned cumel do stropu.
Stalo ma to spolu 72 euro. Uz mi par hodin neposobi umrtvenie, ale bolesti zatial nemam. Opuch ziadny. Krvacanie tiez nie. Musim povedat, ze to bolo celé super.
Celkom ma to motivuje si najst staleho stomatologa. Takze otazka, mohli by ste mi z BA odporucit sukromneho stomatologa???
Podmienky:
+ Vzdelava sa a pouziva modernu techniku a postupy. Dba na kvalitny zdravotnicky material a neboji sa s tym aj pochvalit.
+ Nie je mladsi ako ja (mam 27).
+ Nemoralizuje a nebuzeruje. Ma profesionalny, pragmaticky pristup k pacientovi a ukludnujuci hlas.
+ Férový cennik v strednej hladine.
+ Vykonava aj stomatochirurgicke zakroky.
+ Na jeho pracu sa mozete spolahnut. V pripade komplikacii po zakroku riesi tieto stavy zadarmo (zaruka) a ochotne.
Idealne by bolo, aby mal vstupnu prehliadku, zhodnetenie stavu a plan liecby ZADARMO. Chcem ist na vysetrenie do 2 ambulancii, nechat si zhodnotit zdravotny stav a vypocut si postup a cenovu kalkulaciu. Potom by som sa rozhodol pre toho stomatologa, kde by som sa citil lepsie a mal pocit, ze ma nechce obrat aj o oblecenie, co mam na sebe (seriozne si niektori uctuju specialne poplatky aj za to, ze po extrakcii zastavia krvacanie??!! a dalsi poplatok, ked musia ranu zasit?)
Pod strednou hladinou cennika myslim nieco, co bude lacnejsie ako Schill a podobne, ale stale som si vedomy toho, ze to bude dost drahe. Moja mama ma chce objednat k svojej zubarke, ktora sice robi na poistovnu a vraj trha zadarmo, ale to uz je zubarka v dochodkovom veku a ja sa takych zubarov strasne bojim. Ked niekto zvladne na tretie sedenie urobit uspesne jednoploskovu plombu, tak nieco nie je v poriadku... Ale ked sa niektori ludia radsej nechaju trapit, len hlavne aby to bolo lacne, tak to je ich vec.
3veze su pohotovost, tu kliniku vlastni niekto iny a lekari sa tam striedaju, co podla mna moze mat vplyv aj na kvalitu prace a preto maju take protichodne recenzie na nete. Nemozes sa tam objednat na konkretny cas a ku konkretnemu stomatologovi. Je rozdiel, ked ta osetruje skusena stomatologicka v strednom veku s vlastnou dlhorocnou praxou a je ine, ked ta osetruje lekar, co ma 1-2 roky po promocii a navyse tam nema nikoho skusenejsieho na konzultaciu.
Vyskusam sa ist cez tyzden pozriet do ambulancie tej zubarky, co mi dnes trhala osmicku a spytam sa, ci berie novych pacientov a aky ma cennik.
Dnes aj ked niektori sukromny stomatologovia maju zmluvu s poistovnou, tak ta spoluucast poistovne je uplne na smiech, napr. 45 euro plomba so spoluucastou, 50 euro bez poistovne. Povinne zrazky zo mzdy na zdravotne poistenie su totalne zdieracstvo skorumpovanych politikov.
3veze su pohotovost, tu kliniku vlastni niekto iny a lekari sa tam striedaju, co podla mna moze mat vplyv aj na kvalitu prace a preto maju take protichodne recenzie na nete. Nemozes sa tam objednat na konkretny cas a ku konkretnemu stomatologovi. Je rozdiel, ked ta osetruje skusena stomatologicka v strednom veku s vlastnou dlhorocnou praxou a je ine, ked ta osetruje lekar, co ma 1-2 roky po promocii a navyse tam nema nikoho skusenejsieho na konzultaciu.
Vyskusam sa ist cez tyzden pozriet do ambulancie tej zubarky, co mi dnes trhala osmicku a spytam sa, ci berie novych pacientov a aky ma cennik.
Dnes aj ked niektori sukromny stomatologovia maju zmluvu s poistovnou, tak ta spoluucast poistovne je uplne na smiech, napr. 45 euro plomba so spoluucastou, 50 euro bez poistovne. Povinne zrazky zo mzdy na zdravotne poistenie su totalne zdieracstvo skorumpovanych politikov.
-
Andi_Cibula
Addict
Lacno si obišiel.
Radosť chodiť na trhanie tých omylov prírody.
Neviem aká je situácia v BA, ale v Brne viem poradiť pár kliník, kt. odpovedajú tvojim požiadavkom. Pár známych ešte chodí k študákom na fakulte, defacto je to bez úhrady a ešte študákovi stoji za chrbtom profesor. Študák má v paprčiach najmodernejšiu technológiu.
No vidíš.bola to podla mna mensia bolest, ako pri odbere krvi
Ochrana proti praskaniu pier, keď sú dlho roztiahnuté. Štandardný postup.Este mi nejakym balzamom ci cim natierala pery (vie niekto na co to je?).
Neviem aká je situácia v BA, ale v Brne viem poradiť pár kliník, kt. odpovedajú tvojim požiadavkom. Pár známych ešte chodí k študákom na fakulte, defacto je to bez úhrady a ešte študákovi stoji za chrbtom profesor. Študák má v paprčiach najmodernejšiu technológiu.