Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
tak to si vychytil velmi dobre
akeho klienta si pouzil na presun minci a na akej burze v ramci EU sa ti s tym podarilo obchodovat?
ja som prave mal vsetok svoj bitcoin na krakene, takze splite som mal na krakene hned aj bitcoin cash. pokial viem kraken stale neumoznuje depozity, takze sa tam obchoduje len s tym co tam ludia uz mali.
-
Old Dirty Bastard
Guru
dnes som na reddite cital o typkovi, kt. svoju prvu vyplatu (2500USD) investoval do neo/antshares pred polrokom a teraz zistil, ze ma milion
potesi.
ja som kupil 4 po 16 eur. teraz idu po 44 eur. mam velke nutkanie predat este nejaky ether (ktory nic nerobi aktualne, mam v nom najviac penazi) a nakupit NEO.
hned ako som zistil ze sa jedna o cinsky blockchain, tak mi bolo jasne ze to ma potencial, cina ma proste silu.
len mi este neni uplne jasne ako je to s tym NEOGAS. mam to v penazenke vidim ako stupa gas, ale to musim kazdych 5 minut klikat aby mi to pribudlo? jak farmville.
hned ako som zistil ze sa jedna o cinsky blockchain, tak mi bolo jasne ze to ma potencial, cina ma proste silu.
len mi este neni uplne jasne ako je to s tym NEOGAS. mam to v penazenke vidim ako stupa gas, ale to musim kazdych 5 minut klikat aby mi to pribudlo? jak farmville.
-
Old Dirty Bastard
Guru
neviem ci je najmudrejsie investovat do mince, kt. behom poslednych 3 mesiacov vystupala 50 nasobne 
ale hej, je tam ten cinsky faktor. kto vie kam to mozu potiahnut, ale moc ruzovo by som to osobne nevidel.. no mozem sa velmi mylit
s tou mincou ti neporadim, poriadne som sa o to zatial nezaujimal. akurat viem, ze by to mala byt skor paltforma na styl ETH ako mena v style BTC.
ja si stale myslim, ze ETH ma vacsi potencial ako nejaky NEO. vela zalezi na developeroch a tych ma ETH kvantum a vedia, co robia.
NEO moze byt popularne v cine, ale ETH ma celosvetovy potencial.
pokial ti ide ale o rychly zisk, tak jednoznacne na novych lacnych minciach je vacsia sanca zarobit rychlejsie ako na tych zauzivanych, kt. tu s nami uz par rokov su.
ale hej, je tam ten cinsky faktor. kto vie kam to mozu potiahnut, ale moc ruzovo by som to osobne nevidel.. no mozem sa velmi mylit
ja si stale myslim, ze ETH ma vacsi potencial ako nejaky NEO. vela zalezi na developeroch a tych ma ETH kvantum a vedia, co robia.
pokial ti ide ale o rychly zisk, tak jednoznacne na novych lacnych minciach je vacsia sanca zarobit rychlejsie ako na tych zauzivanych, kt. tu s nami uz par rokov su.
ako napriklad do etheru?Old Dirty Bastard napísal:neviem ci je najmudrejsie investovat do mince, kt. behom poslednych 3 mesiacov vystupala 50 nasobne
ja vidim velky potencial v etheri, ostatne, stale tam mam najvacsie percento portfolia. lenze ether najblizsich 5 rokov nespravi nic, bude to to iste co je to teraz, decentralizovana platforma s velkym potencionalom.Old Dirty Bastard napísal:ale hej, je tam ten cinsky faktor. kto vie kam to mozu potiahnut, ale moc ruzovo by som to osobne nevidel.. no mozem sa velmi mylits tou mincou ti neporadim, poriadne som sa o to zatial nezaujimal. akurat viem, ze by to mala byt skor paltforma na styl ETH ako mena v style BTC.
aspon to si myslim ja, teraz ten ether stupal lebo bol ICO boom, ale aj to sa uz trochu ukludnuje, ether padol skoro na dno a nejak sa mu nechce ist naspat hore.
peniaze co som zarobil na BCC som vsetky dal na ether, lebo som veril ze tak ako bitcoin sa vrati na hodnoty pred padom. nestalo sa tak, bitcoin vystupal vysoko nad tie hodnoty a ether je stale tam kde je.
drzat teraz peniaze v etheri je ekvivalent toho mat ich strcene v ponozke pod postelou. teraz treba investovat do niecoho co aj prinesie zisk. NEO ma potencial lebo cinanov je vela a su schopni robit rychle rozhodnutia. je podla mna uplne mozne ze o rok budu v cine na NEO bezat aplikacie ktore budu mat desiatky az stovky milionov uzivatelov. si zober taky wechat uz teraz pouziva vacsina ciny na platby, to je uz len krok ku kryptomenam. zbytok sveta je v tomto roky za cinou.
takze pre mna NEO nie je pump and dump mena na ktoru si nikto nespomenie za 3 mesiace.
-
Old Dirty Bastard
Guru
do etheru som tiez neivestoval po tom zavratnom stupani z 10 dolarov 
do bitcoinu by som tiez neinvestoval keby vystupal z 1000 na 50 tisic behom par mesiacov
nikto nevie povedat co bude hoc len o tyzden.. ano, ether moze stagnovat 5 rokov a taktiez moze zdvojnasobit hodnotu prakticky kedykolvek.
koniec koncov na jeho platforme moze prist kedykolvek nejaky zaujimavy projekt, kt. zlaka kopu investorov ako napr. DAO.
imho ja si tiez nemyslim, ze NEO padne. podla mna 50 dolarov je slusna cena a z dlhodobeho hladiska urcite nemusi mat nizsiu hodnotu ako prave tuto. ale tu to zase pada a stoji na tych developeroch. ci sa im podari vyvinut pre NEO nejake zaujimave aplikacie, kt. si hlavne ziskaju siroku uzivatelsku skupinu. v podstate NEO robi to iste, co ETH. co som tak zbezne cital. preco vsetci investuju do BTC, ked je kopa inych rovnakych veci (dokonca aj lepsich)? boli tu prvi.
//btw viem, ze sa o to uz pokusali minimalne 2krat, ale nebol by som prekvapeny, keby teraz konecne SEC schvalili ten bitcoin ETF fund (opat sa podala ziadost) a v takom pripade by som si vedel predstavit, ze ta cena poleti kludne aj na 10 litrov.. je to sialene (a boh vie, ci udrzatelne), ale nie nemozne. uvidime kazdopadne ako bude fungovat segwit ochvilu
mozno sa nieco posere a pekne padneme na hubu
taktiez som cakal, ze z tych 4400 dolarov teda padneme nizsie ako na 4000 po odpredaji. som velmi prekvapeny tym relativne nizkym poklesom a uz sa to opat vracia smerom k 4100. to znaci len jedno. obrovske mnozstvo ludi ma zaujem a kupuje bitcoiny.. ani opredaje early adopters nevedia udrzat cenu dole dlhsie ako 30min.
do bitcoinu by som tiez neinvestoval keby vystupal z 1000 na 50 tisic behom par mesiacov
nikto nevie povedat co bude hoc len o tyzden.. ano, ether moze stagnovat 5 rokov a taktiez moze zdvojnasobit hodnotu prakticky kedykolvek.
koniec koncov na jeho platforme moze prist kedykolvek nejaky zaujimavy projekt, kt. zlaka kopu investorov ako napr. DAO.
imho ja si tiez nemyslim, ze NEO padne. podla mna 50 dolarov je slusna cena a z dlhodobeho hladiska urcite nemusi mat nizsiu hodnotu ako prave tuto. ale tu to zase pada a stoji na tych developeroch. ci sa im podari vyvinut pre NEO nejake zaujimave aplikacie, kt. si hlavne ziskaju siroku uzivatelsku skupinu. v podstate NEO robi to iste, co ETH. co som tak zbezne cital. preco vsetci investuju do BTC, ked je kopa inych rovnakych veci (dokonca aj lepsich)? boli tu prvi.
//btw viem, ze sa o to uz pokusali minimalne 2krat, ale nebol by som prekvapeny, keby teraz konecne SEC schvalili ten bitcoin ETF fund (opat sa podala ziadost) a v takom pripade by som si vedel predstavit, ze ta cena poleti kludne aj na 10 litrov.. je to sialene (a boh vie, ci udrzatelne), ale nie nemozne. uvidime kazdopadne ako bude fungovat segwit ochvilu
-
Shamway
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Chalani, chcem si vybrat z jednej stranky cca 20 eur v bitcoinoch (Cez PayPal maju limit 50
) Bol by niekto ochotny prijat tuto platbu do jeho penazenky a poslat mi tych 20 Ecok na ucet/paypal?
Vdaka.
Vdaka.
-
Old Dirty Bastard
Guru
bitcoin cash nice jump na 700+ USD z 300
mohol ten split nastat skor, hot damn free money
vedel som, ze sa to neoplati predavat a ze sa toto stane, ked nastane doba, kedy bude vyhodnejsie tazit cash ako core bitcoin.
//1000USD, nice
to bude asi tym, ze je momentalne o 50% vyhodnejsie tazit cash v porovnani so segwit coinom. uvidime dokedy
//1000USD, nice
tak to som fakt necakal, akoze stale som predal za celkom slusne, takze ma to az tak netrapi, ale ze to znova takto vystupa som ozaj necakal. som zvedavy ako sa to bude vyvijat dalej. minuly tyzden sme to akurat riesili s kolegami, ze ci ma bitcoin cash buducnost, preco by ho mal niekto preferovat pred bitcoinom... a vyzera to tak ze ho preferuju mineri 
-
Old Dirty Bastard
Guru
tak ked si to tak vezmes, stoji za tym dost velky pocet ludi. nie len mineri. ved ma 300x mensie poplatky za spracovanie transakcii a transakcie su vybavovane ihned, ziadny mempool a x-hodinove cakanie. ked sa na to pozeras len z technickeho hladiska, tak je skor divne, ze prave segwitcoin je ten vzacnejsi a brany ako "pravy bitcoin", kedze cash je prave ten, kt. splna viziu tvorcu. LN network a podobne sracky nech si core niekam strci. scaling mal byt vzdy onchain.
taktiez core spusta ako inak antikampan proti bitcoin cash, ohrna sa tym, ze 90 vsetkych blokov tazi jeden miner (cina), ale ved to nebezi este ani mesiac. bitcoin na zaciatku tiez 100% blokov tazil satoshi a natazil milion minci
najvtipnejsie je pokryteckost core developerov. ako vraveli, ze segwit nie je hard fork, teraz to uz inak nenazvu. a najdrzejsie od nich je, ze aj tak nerespektuju priania "zakaznikov" a nechcu ani aktivovat segwit2X, na ktorom sa predom ludia dohadovali. riadny spiny. cenzura. hadzanie polien pod nohy. uplacanie. nemusim ani sledovat politicke dianie vo svete, toto mi staci.
//chcem sa spytat, kto z vas naposledy uspesne pouzival kraken? akurat dnes som si tam posielal dost velke mnozstvo XLM (stellar lumens) a ani po par hodinach ich nemam kreditovane na ucte.. nonsens.
taktiez core spusta ako inak antikampan proti bitcoin cash, ohrna sa tym, ze 90 vsetkych blokov tazi jeden miner (cina), ale ved to nebezi este ani mesiac. bitcoin na zaciatku tiez 100% blokov tazil satoshi a natazil milion minci
najvtipnejsie je pokryteckost core developerov. ako vraveli, ze segwit nie je hard fork, teraz to uz inak nenazvu. a najdrzejsie od nich je, ze aj tak nerespektuju priania "zakaznikov" a nechcu ani aktivovat segwit2X, na ktorom sa predom ludia dohadovali. riadny spiny. cenzura. hadzanie polien pod nohy. uplacanie. nemusim ani sledovat politicke dianie vo svete, toto mi staci.
//chcem sa spytat, kto z vas naposledy uspesne pouzival kraken? akurat dnes som si tam posielal dost velke mnozstvo XLM (stellar lumens) a ani po par hodinach ich nemam kreditovane na ucte.. nonsens.
vcera (nedela) som poslal na kraken nejake eura, ktore chcem investovat do bitcoin cash, ale stale mi este neboli pripisane, banka sa tvari ze vsetko preslo.. takze dufam ze tam nebude nejaky problem
-
Old Dirty Bastard
Guru
teraz citam na supporte, ze chybu pri presuvani XLM som spravil ja. co sa tyka tvojho depositu, bol vikend, cize to kludne moze prist az utorok-stredu.
ja by som vobec neporovnaval bitcoin vs bitcoin cash. proste bitcoin je bitcoin, bol tu prvy, je zdaleka najrozsirenejsi, bitcoinom mozes nakupovat v alze, nie bitcoin cashom. preto si bitcoin udrzuje svoju cenu.
a to ze je bitcoin cash lepsi vo vela veciach, to nepopieram, ale cim je lepsi nez nejaky ripple alebo dash? tie su tu dlhsie, tiez su rychlejsie a lacnejsie nez bitcoin, tak preco prave bitcoin cash je ta spravna buducnost?
inak kraken pouzivam, ziadne problemy nepozorujem, aj ked v poslednom case skor posielam odtial prec ako tam.
a to ze je bitcoin cash lepsi vo vela veciach, to nepopieram, ale cim je lepsi nez nejaky ripple alebo dash? tie su tu dlhsie, tiez su rychlejsie a lacnejsie nez bitcoin, tak preco prave bitcoin cash je ta spravna buducnost?
inak kraken pouzivam, ziadne problemy nepozorujem, aj ked v poslednom case skor posielam odtial prec ako tam.
-
Old Dirty Bastard
Guru
sa tu nedavno ludia bavili o tom, ako nezdanit kryptomeny a mne to az dnes trtklo
https://cryptopay.me/bitcoin-debit-card
https://coinsbank.com/cards
https://wirexapp.com/card/
samozrejme, ze je to spojene s urcitymi poplatkami, vybral som ale providerov, kt. maju tie poplatky relativne rozumne (mozno az na coinsbank-im podobnych providerov je dost vela, cize je si z coho vybrat). trebars 1% z depozitu na kartu a nasledne mesacny poplatok za sluzbu nejake 1e poplatok nejake 2ecka za vyber z bankomatu. da sa nou ale aj platit v obchodoch a online, co je myslim bez dalsich poplatkov. myslim, ze furt lepsie ako 20% statu
https://cryptopay.me/bitcoin-debit-card
https://coinsbank.com/cards
https://wirexapp.com/card/
samozrejme, ze je to spojene s urcitymi poplatkami, vybral som ale providerov, kt. maju tie poplatky relativne rozumne (mozno az na coinsbank-im podobnych providerov je dost vela, cize je si z coho vybrat). trebars 1% z depozitu na kartu a nasledne mesacny poplatok za sluzbu nejake 1e poplatok nejake 2ecka za vyber z bankomatu. da sa nou ale aj platit v obchodoch a online, co je myslim bez dalsich poplatkov. myslim, ze furt lepsie ako 20% statu
sprav nakup na alze za bitcoiny, vrat tovar do 14 dni. vratia ti eura.
Tak toto je už len pre silné nervy čo sa deje teraz ...
Čína najprv úplne zakázala ICO a obchodovanie s tokenmi - NEO a pod. idú do (|) a teraz idú zakázať všetky burzy pôsobiace v Číne (Bitfinex, OKCoin atď). Tie burzy robia viac ako 50% celosvetový obrat. Zatiaľ ešte nezakázali ťažbu čínskych baníkov, ale už sa aj tam objavujú hlasy, že spotrebúvajú príliš veľa elektriny ... Dúfam, že k podobným krokom nepristúpia aj USA (Bittrex, Kraken), hlavne ten Bittrex by bola katastrofa, určité veci sa dajú obchodovať iba tam.
Myslím si, že všetci boli naivný, keď si mysleli, že vlády dovolia kryptomenám volne pôsobiť.
Podľa mňa sme maximálne 1 alebo 2 roky od úplného zákazu. Asi je čas pomaly z toho vycúvať.
Treba si uvedomiť, že telekomunikačné spoločnosti sú pod úplnou kontrolou vlád a decentralizovaný internet je nemožný. Zablokujú to čo budú potrebovať a poskytovatelia internetu poslušne sklopia uši, lebo nebudú chcieť prísť o licencie.
Čína najprv úplne zakázala ICO a obchodovanie s tokenmi - NEO a pod. idú do (|) a teraz idú zakázať všetky burzy pôsobiace v Číne (Bitfinex, OKCoin atď). Tie burzy robia viac ako 50% celosvetový obrat. Zatiaľ ešte nezakázali ťažbu čínskych baníkov, ale už sa aj tam objavujú hlasy, že spotrebúvajú príliš veľa elektriny ... Dúfam, že k podobným krokom nepristúpia aj USA (Bittrex, Kraken), hlavne ten Bittrex by bola katastrofa, určité veci sa dajú obchodovať iba tam.
Myslím si, že všetci boli naivný, keď si mysleli, že vlády dovolia kryptomenám volne pôsobiť.
Podľa mňa sme maximálne 1 alebo 2 roky od úplného zákazu. Asi je čas pomaly z toho vycúvať.
Treba si uvedomiť, že telekomunikačné spoločnosti sú pod úplnou kontrolou vlád a decentralizovaný internet je nemožný. Zablokujú to čo budú potrebovať a poskytovatelia internetu poslušne sklopia uši, lebo nebudú chcieť prísť o licencie.
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
akurat sa snazim pripravit nejaky kes, ktory by som otocil kedze tak BTC klesa, aby som chytil co najnizsiu sumu a pred stupanim by som nakupil, no pozeram ze vo velkom sa obchoduje aj s inymi kryptomenami
skusenosti mam len s btc a momentalne mam krasne nic investovane, do coho by ste isli teraz?
urcite by som cast penazi investoval na "otocku" a nieco na dlhodobejsi rast, mate nejake odporucania?
ak sa niekto nudi a chce ma uviest lepsie do problematiky, rad si precitam vsetko
skusenosti mam len s btc a momentalne mam krasne nic investovane, do coho by ste isli teraz?
urcite by som cast penazi investoval na "otocku" a nieco na dlhodobejsi rast, mate nejake odporucania?
ak sa niekto nudi a chce ma uviest lepsie do problematiky, rad si precitam vsetko
ramaya, ine to dole presne kvoli takym ludom ako si ty.
nie je pravda ze cina zakazala ICO, to boli iba falosne spravy. nie je pravda ze cinske burzy robia viac ako 50% celosvetoveho obratu, neviem odkial si to cislo vycucal, je to skor niekde okolo 20%.
pravda je ze tie burzy sa budu zatvarat. znamena to koniec kryptomien? nie. preco by malo? ty obchodujes na slovenskej burze? ja obchodujem na slovenskej burze? nie, lebo ziadna neexistuje. obchodujem na americkej a nemeckej. preco by sa cinan ktory chce obchodovat nemohol presunut na nejaku inu?
hovoria tomu FUD, jedna zla sprava, vsetci sa idu hned posrat a zacnu predavat. nestalo sa to prvy krat a urcite sa to nestane posledny krat. teraz to padne (mozno fakt ze dost) ale zase to bude rast, neni realny dovod aby to nerastlo.
nie je pravda ze cina zakazala ICO, to boli iba falosne spravy. nie je pravda ze cinske burzy robia viac ako 50% celosvetoveho obratu, neviem odkial si to cislo vycucal, je to skor niekde okolo 20%.
pravda je ze tie burzy sa budu zatvarat. znamena to koniec kryptomien? nie. preco by malo? ty obchodujes na slovenskej burze? ja obchodujem na slovenskej burze? nie, lebo ziadna neexistuje. obchodujem na americkej a nemeckej. preco by sa cinan ktory chce obchodovat nemohol presunut na nejaku inu?
hovoria tomu FUD, jedna zla sprava, vsetci sa idu hned posrat a zacnu predavat. nestalo sa to prvy krat a urcite sa to nestane posledny krat. teraz to padne (mozno fakt ze dost) ale zase to bude rast, neni realny dovod aby to nerastlo.
A aký je reálny dôvod aby to rástlo?
Okrem tých bublinových?
Okrem tých bublinových?