Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

Filip87
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Zubár

Príspevok od používateľa Filip87 »

Ahoj,

ja chodím do opiDent v Petržalke a nemôžem sa sťažovať, profesionálny prístup, moderná technika a ceny podľa mňa normálne. Skús si pozrieť web.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ephramko a neskusal si najst tu zubarku ci nema vlastnu ordinaciu?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal:Celkom ma to motivuje si najst staleho stomatologa. Takze otazka, mohli by ste mi z BA odporucit sukromneho stomatologa???
Mne odporucali MUDr. Lindu Borsku v Ruzinovskej polyklinike, pocul som o nej dobre referncie.
V kazdom pripade podtom daj vediet, kde si bol a co si si vybral, mna o par rokov caka rovnaky vyber.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Svoju zubarku mam v procare na Betliarskej, no riesil som zubne implantaty, ktore nerobila. Obehal som par klinik, tie drahsie som rovno vylucil, a tak som si vyhliadol 3 kliniky:
1) Jednu na odporucanie znamej v Mlynskej doline, avsak nebolo to k rovnakej zubarke, kedze ta nerobila protetiku. Dobry pocit som teda nemal - konzultacia 15e (uz vratane RTG snimku), kde mi ale viacmenej zubar povedal ze viac by mi vedel povedat keby som mal 3D RTG, za ktory si pytali okolo 70e. Nehovoriac o tom ze cena zuba (implantat + korunka) vysla o poznanie drahsie ako v ostatnych. Cize to som vylucil
2) Ostertag Dental - prijemny zubar, konzultacia spolu s RTG zdarma. Normalny ferovy pristup, ziaden povysenecky a podobne, vsetko do podrobna vysvetlil, uz vopred povedal co ma kolko bude stat, a tak to aj bolo. Pracuje v sukromnych priestoroch iba on sam ako zubar, okrem neho tam je potom este jedna dentalna hygienicka.
3) DentalCare Denta Rosa - klinika, pracuje tu viacero zubarov (kedysi tam pracoval aj prave vyssie spomenuty doktor Ostertag). Cenovo teda velmi podobne, ceny len o trosku vyssie, ale pocit taktiez velmi dobry. 3 kolegovia tam maju svojich zubarov.

Rozdiel - Ostertag dental nema zmluvu s poistovnou, no ak si jeho pacient, vstupna prehliadka zdarma, raz rocne taktiez, a pod. Co sa tyka ceny vykonov, nemam pocit ze v porovnani s mojou zubarkou v ProCare (ktora zmluvu s poistovnou ma) by boli ceny vyssie, skor porovnatelne, ak nie nizsie. Takisto, pokial viem pracuje tam sam, teda nie je to klinika kde sa objednas a niekto zo zubarov ta vybavi. Denta Rosa je zasa klinika, maju zmluvu s poistovnou. Neviem ako tam, ale napr. Ostertag dental (rovnako ako napr. procare) maju trosku komplikovane riesenie akutnych pripadov. Viacmenej sa musis objednat, no to uz bude asi (okrem zubnej pohotovsti) vsade rovnake. Kazdopadne tych akutnych pripadov u teba hadam vela nebyva.

Momentalne chodim k Ostertag Dental aj ako ku svojmu zubarovi, kym je moja zubarka na materskej. Dal som si tam spravit aj zubne implantaty, a som velmi spokojny.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Caute,
ja som s mojim zubarom spokojna. Ale nie som si ista v jeho odporucani, vytiahnut mi zdravy zub mudrosti. Ked zub zacal rast, povedal, ze ho bude treba asi vytiahnut, lebo vacsinou su s nim komplikacie. Na dalsej prevetivke vravel, ze ked nie su komplikacie, zatial ho tahat nebude. A teraz, ked je zub prerezany a nemam ziaden problem, mi odporucil ho prevetivne vytiahnut. Vraj s moze vytvorit medzizubny kaz a tazko sa to potom osetruje. Bol niekto v podobnej situacii?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Aj mne odporucali vytiahnut zdrave zuby mudrosti, lebo tlacia na ostatne zuby. Nesuhlasil som s tym, zuby mudrosti stale mam a som tu :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja som mal podobny vyvoj. O 10 rokov som ale lutoval ked som si ich nenechal vybrat :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

@ephramko: nieco si nasiel?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal:@ephramko: nieco si nasiel?
https://www.azet.sk/firma/48820/mudr-lu ... mbulancia/
Treba sa ale spýtať, či ťa zoberie za pacienta, lebo má veľa práce. A tiež predpokladám, že by si prvý termín dostal až v novom roku.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vdaka, za info, ako som spominal nehladam nic surne, skor nieco vyhladovo
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

mate nejake skusenosti s implantatmi? Pocul som, ze v Madarsku je to o dost lacnejsie (600e namiesto 1100) ale neviem zase porovnat kvalitu. Ale aj nejake ine skusenosti, ako dlho to trvalo, hojilo sa, mate jeden, ci viac zubov v jednom, atd.. vdaka..:)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Riesil som to v BA, stalo to niekde okolo 650-750 za zub, v zavislosti od typu implantatu a korunky, pripadne ak potrebujes nieco ine. Dokopy 4 samostatne zuby, robil som to na 2x, najskor tie na pravej strane, potom tie na lavej (4ky a 5ky). Zavedenie implantatu (2ks) asi hodina, potom vybratie stehov asi o 2 tyzdne, nasledne hojenie (3-5 mesiacov idealne, v zavislosti od toho ake zuby), otvorenie implantatu, 2 tyzdne cakacka, odtlacky a korunka. Ked sa zahojila jedna strana (asi po mesiaci-dvoch od zavedenia) ked to uz nebolelo, dal som si robit aj druhu stranu. Cena bola vopred dana, platil som na zaciatok (implantat) a na konci korunku. Nic medzi za jednotlive kontroly, vyberanie stehov, atd. Uvodna konzultacia zadarmo.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Tipy na zubára v KE? Ideálne kde robia aj dentálnu hygienu. V podstate kdekoľvek v KE, síce som pešibusový ale nie je problém sa prejsť zo Severu aj do Myslavy. :lol:

U mojej zubárky sa platí za obyčajný kus olova 16-26€ (podľa toho, či je to zub vpredu/v strede/vzadu) a 22-44€ za bielu, to všetko ako doplatok vďaka poisteniu. Dentálna samozrejme 30€ (ešte pred dvoma či koľkými rokmi to bolo 20€).
Také ceny sú aj u Vašich stomatológov, či mám jednu z tých "drahých"?

Chcem si hlavne dať preč z huby amalgán a vidím, že tých "bielych" je hneď viacero druhov, teda
ponúkajú kompozitnú výplň – bielu plombu, alebo laboratórne zhotovenú keramickú, či živicovú výplň
https://hlavne.sk/domace/amalgamove-plo ... iektorych/
čo ma zaujalo, tak by som rád si dal prerobiť ústa, nech sa nehanbím, keď ich otvorím. A rád by som sa vyhol tomu dávať 40+€/zub za tieto biele...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

DropDead napísal:U mojej zubárky sa platí za obyčajný kus olova 16-26€ (podľa toho, či je to zub vpredu/v strede/vzadu) a 22-44€ za bielu, to všetko ako doplatok vďaka poisteniu. Dentálna samozrejme 30€ (ešte pred dvoma či koľkými rokmi to bolo 20€).
Také ceny sú aj u Vašich stomatológov, či mám jednu z tých "drahých"?
To su este v pohode ceny, teda na Bratislavu a Nitru (svoju zubarku mam este pri NR).
Ved plno ambulancii ma cenniky na webe, tak si porovnaj nejake v tvojom okoli.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

To málo čo som našiel (tých zubárov je značne viac), tak tie cenníky sú ešte horšie, toť by som ale aj čakal.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zubarov je nedostatok cize ceny logicky stupaju.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ceny stúpajú kvôli tomu, že si povinne všetci platíme zdravotné poistenie, ktoré je v oblasti stomatológie totálne na hovno - poisťovne skoro nič nehradia, ale majú milión podmienok, tak sa väčšina stomatológov vykašlala na zmluvu s poisťovňou a pôsobia ako súkromné ambulancie, v podstate podnikateľské subjekty, ktoré si cenu svojich služieb môžu nastaviť ľubovoľne. A úprimne, ani sa im nečudujem. Si zober, že máš 26 rokov, skončíš školu a môžeš si legálne hneď otvoriť ambulanciu. Tak si zoberieš úver na pár desiatok tisíc eur, aby si si ambulanciu zariadil a začal podnikať. K tomu sa potrebuješ ďalej vzdelávať, čo tiež stojí nemalé peniaze. Platiť nájomné, plat a odvody za sestričku. Prirodzene si nastavíš cenník tak, aby si úver splatil do pár rokov...nie za 30 rokov alebo za celý život. Veď podnikáš v oblasti, kde vždy bude vysoký dopyt po tvojich službách. Prečo by si mal ty žiť ako socka a robiť pre štát charitu? Pre skorumpovaný štát, ktorý ľudí zdiera a do zdravotníctva tečú miliardy eur ročne, ale akosi sa niekde stratia a k stomatológom sa nedostane nič.

Keby tento štát znížil odvody zo mzdy do zdravotnej poisťovne dajme tomu o 50€ mesačne a ľudia by si tie peniaze sami odkladali, tak by nemali problém platiť aj tieto astronomické sumy za zubárov.
Alebo treba zreformovať zdravotníctvo, pre stomatológov vyhradiť oveľa viac financii z verejného zdravotníctva a hlavne, zavrieť politikov a ľudí, ktorí tunelujú naše zdravotníctvo.

Nakoniec ďalším faktorom, kvôli ktorému sa zubár môže výrazne predražiť, je katastrofálna ústna hygiena a návšteva zubára, až keď ma niečo začne bolieť. A Slováci žial nechodia na preventívky, nielen tie stomatologické.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ephramko: Neviem, ze ci mas pravdu v tom co pises. Skor si myslim, ze po fakulte potrebujes najskor 2 roky praxe v nemocnici, potom dalsie tri u atestovaneho zubara a az po tych piatich rokoch si mozes spravit atestaciu a zalozit vlastnu ambulanciu.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

v konecnom dosledku za to moze stat a tato uzasna vlada. zubari by mali fungovat tak ako vsetci ostatni lekary a nie privatne. nevidim dovod preco prave u zubarov sa ma platit. keby ostatni lekari boli privatny tiez by sa ceny splhali do nebies.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ropman: Rovnako tak mas sukromnych chirurgov, sukromnych ortopedov, sukromnych plastickych chirurgov, sukromnych psychologov, sukromnych kardiologov, sukromnych gynekologov atd...
Napísať odpoveď