Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa aacid »

ake su bublinove dovody?

rastie to preto lebo ludia v tom vidia potencial a nakupuju. ked stal bitcoin 10 dolarov vsetci si trieskali hlavy ze nenakupili ked bol za dolar, to iste robili ludia ked bol bitcoin za 100, potom za 1000 a mesiac dozadu za 4000. je realny dovod preco by to malo prestat rast?

aktualne prichadzaju ludia na stale nove a nove sposoby ako vyuzit blockchain, miesto toho aby s napadmi chodili na kickstarter, vyuzivaju ICO. su to vsetko technologie ktore budu realne vyuzitelne az o niekolko rokov, ale uz teraz mas moznost do nich investovat.
je to zaruceny zarobok? samozrejme ze nie, ak chces zaruceny zarobok daj peniaze na terminovany ucet a uzivaj si krasne percento rocne. bol zaruceny zarobok nakupit akcie microsoftu ked zacinali? applu? googlu? jasne ze nie, ale ti co riskovali tak su teraz milionari. samozrejme ze ku kazdej takto uspesnej firme existuje 10 neuspesnych kde ludia investovali a o peniaze prisli. cim vyssie riziko, tym viac mozes potencionalne zarobit.
bitcoin ani ine kryptomeny ci blockchain platformy su riskantne ale davaju velky potencial zarobit, ale nech do toho ide len clovek co si to uvedomuje a je schopny to znasat. lenze ako na zaciatku roku vsetko zavratne vystupalo, tak naskocili ludia co blahovo verili ze tak ako ether vystupal 100 nasobne za par mesiacov tak za dalsich vystupa zase 100 nasobne a budu bohaci. a teraz pri prvom vacsom prepade hned predavaju a placu ze era kryptomien skoncila. pritom este z daleka ani nezacala.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

chcem si akurat kupit btc za +/- 1k5€, najprv som uvazol nad bankomatom v BA, myslite ze sa mi to oplati?
alebo mam btc nakupit inde?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

treba pozriet ake su kurzy. minule ako som bol v alze tak som schvalne pozeral ten automat a ten kurz bol prekvapivo dobry, mozno 2-3% rozdiel oproti krakenovi. poplatky ale neviem ake tam su.
pokial chces najlepsiu cenu, vytvor konto na nejakej burze (kraken) a nakup tam. ale ta cena sa meni tak rychlo ze ti to podla mna moze byt jedno. ci nakupis teraz v alze alebo budes cakat tyzden kym ti kraken overi udaje a cena bude niekde uplne inde.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

viac menej uz neaktualny clanok, ceny zacali padat, ludia uz predpovedali koniec kryptomien, reddit plny analyz o tom ako bitcoin padne pod 2000 dolarov a hla uz sa pad zastavil, cena sa stabilizovala a uz to pomaly ide zase stupat.

nabuduce uz ozaj nakupim ked sa zacne sirit panika, treba zacat zarabat na ludskej blbosti.
kubesko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kubesko »

aacid- takže si myslíš že je to hoax s tým zatváraním čínskych búrz ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nemyslim si ze je to hoax, ale neverim tomu ze to bude mat nejaky realny vpliv na celkovy kryptotrh, proste to ze zavru v cine burzy neznamena ze ludia co tam obchodovali prestanu obchodovat uplne, akurat si najdu inu burzu. nic im nebrani vytvorit si konto na akejkolvek svetovej burze a pokial sa nejedna o drobnych nadsencov ale o niekoho kto obchoduje vo velkom tak mu nemoze robit problem ani vytvorenie si nejakej schrankovej firmy v inej krajine.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Problém je že bežný číňan sa na burzu vonku nedostane. A to je dosť veľký trh a úder, ktorý sa nedá ignorovať.

Na druhej strane dôveru tomu dáva Švajčiarsko, kde povoľuje platiť nízke dane v btc.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

kto je "bezny cinan"? predpokladam ze ak niekto planuje obchodovat na kryptoburze, tak bude schopny si zaplatit a nainstalovat VPN.
hlavne rozpravame sa o cinanoch, pokial bude vola, bude sposob.
baldorex
Addict
Addict

Niekto ako bežný aacid, akurát je členom strany a nemá jednoduchý prístup na internet a VPN v Číne nie je riešenie na všetko
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mozno nie na vsetko, ale na toto zrovna ano. respektive nejak nevidim dovod preco by s tym mal byt problem.

ale je irelevantne to riesit, ceny stupaju, viditelne to nebude az taky problem pre kryptomeny ze maju zatvorit cinske burzy.
kubesko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kubesko »

práve preto som sa to pýtal pretože som videl že BTC ide znova hore takze či sa nezitilo že je to hoax,
baldorex - prečo veľký úder ? však tie objemy ryptomien sa len presunú na iné burzy tak čo to zmení v podstate ?
baldorex
Addict
Addict

Zaujímavé. Bežný číňan sa nedostane ani na YouTube, ale na burzu kúpiť btc áno. Hm.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

bezny cinan ani nema potrebu sa dostat na youtube, rovnako ako nepotrebuje google ci twitter ci facebook. vsetko maju vlastne. keby vlastne nemali, ver tomu ze cela cina frci na VPN a dostane sa tam kam chce.
rovnako to bude s burzami, ako som pisal, pokial je vola, cesta sa najde.

a hlavne je trochu odveci porovnavat youtube a kryptoburzu, na youtube dnes chodi kazdy, kryptoburzy su velmi specificke sluzby ze trosku pokrocilejsich uzivatelov. bezny ferko pojde na youtube 3x denne, ale dost pochybujem ze by obchodoval s kryptomenami na burze.
baldorex
Addict
Addict

S koľkými číňanmi si v kontakte že to vieš? :)
Ale ok, určite vieš lepšie ako obísť vládny fw.

Koľko btc na obchodovanie máš? Jeden? Dva? :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

s kolkymi cinanmi si v kontakte ty ze to vies? mne staci jediny google search a hned zistim ze dostat sa cez vladny firewall nie je az taky problem.

ja neobchodujem s nicim, ja som to nakupil ako investiciu. to robi vacsina "beznych" ludi, ale to ovplivnuje cenu uplne minimalne, cenou hybu ludia/firmy co do toho vrazaju velke peniaze a ozaj obchoduju.
ozaj si myslis ze takyto clovek, co obchoduje vo velkom a pravdepodobne ho to zivi tak si povie "shit, zatvaraju cinske kryptoburzy, co uz, pojdem makat do mcdonaldu"? alebo najde relativne jednoduchy sposob ako obist cinsky firewall a bude obchodovat dalej?

hlavne stale nechapem o co tebe ide? co chces dokazat? ze naozaj zatvorenie cinskych burz bude predstavovat koniec kryptomien? uz o 10 dni ich maju zavriet, najprv bola panika, ceny padali, potom sa zacali vracat naspat do povodnych stavov... co to znamena? ja by som povedal ze to znamena ze trh s kryptomenami ma uplne na haku ci cinske burzy zavru alebo nie.
baldorex
Addict
Addict

Dosť na to aby som si vedel urobiť názor a vedel aká je tam situácia...a nie cez google.

O čo by mi malo ísť? O nič, len som prezentoval názor, že Čína je veľký hráč a určite to kryptomeny negatívne ovplyvní.
Rovnako ako na druhej strane podpora švajčiarska. V dlhodobom horizonte.

Ale ja nie som "investor" s jedným btc, nič o tom neviem.

Začína sa to tu podobať kairos téme :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak nas (alebo aspon mna) osviet, prosim. napis ake mas skusenosti s cinskym firewallom, napis ake mas skusenosti s kryptomenami, kolko penazi investujes a do coho?
mna to ozaj zaujima, kazdy nazor ma zaujima.

lebo zatial si nic ozajsne nenapisal, absolutne nic, len zvasty.
baldorex
Addict
Addict

Ak sú to žvásty, čo potom dávaš ty?
Nemám potrebu nič komunikovať, ani si merať penis kto má koľko btc v ponožke.
Vyjadril som svoj názor, mám ho iný ako ty.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

:slap: :slap: :slap:

precitaj si svoje prispevky od minulej strany, absolutne ziadny nazor si sem nenapisal, to je ten problem, ja pisem svoje nazory, svoje domienky na zaklade svojich skusenosti. ty si nenapisal absolutne nic, len vatu.

no a toto
Nemám potrebu nič komunikovať, ani si merať penis kto má koľko btc v ponožke.
nebol si to nahodou ty kto sa opakove pytal kolko bitcoinov vlastnim :D

ale ako chapem, z tvojich prispevkov tu ale aj v inych temach, ty nemas zaujem konstruktivne diskutovat, ty sa chces len hadat, aj ked sa niecomu nerozumies, neda ti to a musis sa hadat.
Napísať odpoveď