MA_SK napísal:
hm tá doska asus nemá m.2 na SSD a ja už mám to SSDčko doma kúpené.

..počuj a v čom je tam ešte rozdiel v tom "plnom mATX formáte" oproti tej doske čo som ja vybral...vidim že konektorov má tá moja pomenej...a ešte čo? rozmer može byť iný?
a inak dúfam že tá doska bude podporovať aj dalšiu radu procesorov....vieš že by som časom na Vianoce zainvestoval do nového procáku možno

ak by mi to Pentium nestačilo...ale pochybujem že by mi nestačlo keďže teraz som naučený na mobilné procesory i7 5500U ...ktoré sú tak nehorázne slabučké že strach
Nj, tam by si nepochodil - a tie GB, je to o preferencii
https://www.gigabyte.com/Comparison/Res ... =6119,6124
v podstate rozmery, zvukovka, chladič na regulátory sú pre mňa dostatok dôvodov. Nehovoriac o tom, že ak by sme sa nebavili o doske k Pentiu (kde to potom je také blbé dávať viac za dosku ako CPU), tak idem rovno do ATX dosky
https://www.alza.sk/gigabyte-b250-hd3p-d4651543.htm , to som ale zase ja, hlavne počet konekorov pre ventilátory by som ja potreboval.
A nie, Coffee bude mať vlastné čipsety, tieto 1XX a 2XX čipsety končia teraz s Kaby, takže nie, buď počkáš alebo prídeš o šancu za minimálny príplatok dostať lepší procesor.
Inak, ešte rada, dokúp
https://www.alza.sk/alphacool-hdx-m-2-s ... 614400.htm
tie Ťamťungy to celkom potrebujú.
//autoeditácia príspevku (28 Sep 2017, 22:37)
bpanko napísal:DropDead, nepozerám po starom pc, na tú ramku som dostal ponuku ale máš pravdu, je to ešte DDR3 takže sa to neoplatí. Ja proste keď príde nejaká ponuka alebo mi niečo napadne hneď to tu píšem, aby som videl názor ostatných ani sa nad tým predtým nezamyslím.

To isté platí k tým diskom, neviem či si o tom nevedel, Alza okrem toho, že neplombuje PC, ponúka taktiež možnosť aby zákazník dodal nejaké komponenty ak si skladá pc. A áno, nie je to raketová veda dať si disky do zostavy, len som nad tým uvažoval, preto som sa pýtal.
Krabice, ako už niekto spomínal, Alza nedodáva, iba jednu od MB a v nej všetky veci z ostatných ale ak si to žiadaš tak ti dodajú všetky. Ohľadom reklamácie. Nie som macher v zákonoch ale logicky mi vychádza, že ak si u nich skladáš pc tak by si reklamoval komplet pc a to v takom balení v akom ti ho poslali, či? Nepotrebuješ k tomu všetky krabice pretože si si neobjednal jednotlivé diely ale komplet vyskladaný pc. Alebo je to nejaká výnimka. Napríklad aj ohľadom vrátenia do 14 dní je tu výnimka a vyskladaný pc takouto cestou vrátiť nemôžeš pretože je to výrobok na mieru (toto som aj niekedy už čítal v podmienkach iného obchodu).
Inak prečo si v minulej správe písal, že by "riskol" Asus H110M-K. V čom je ten háčik v tejto doske?
Nie, ty si kupuješ komponenty a to skladanie je len doplnková služba (ako keď si kúpiš napríklad predĺženú záruku), nekupuješ ich predskladanú zostavu. To platí aj o tom ostatnom, pokiaľ nemáš zakúpenú nejakú službu počítač na mieru, tak to je totálny blud a tak to nefunguje, nie je to nič na mieru. Musíš odlišovať, lebo ide o úplne rozličné veci.
No a takže ak raz odíde komponent a vieš aký, tak odnesieš celé PC? Zapomeň, ako píšem vyššie, ak si v košíku vyskladáš PC a k tomu dáš doplnkovú službu poskladania, tak zapomeň...veď kedy sa čokoľvek stalo a oni ti to zreklamujú a chcú dať nový kus pokazeného komponentu, tak ty povieš nie a potom by ti vracali peniaze zo všetkých komponentov - tak to funguje len pri predzoskladaných zostavách, ktoré kupuješ ako jeden produkt.
Pri každom z tých príspevkov aj vysvetlím, že je to risk, že to bude zo staršej skladovej zásoby bez aktuálnej verzie BIOSu s podporou Kaby.