Drobné opravy svojho auta / motorky
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
mal som to podobné...skús váhu vzduchu...ak to auto má...
Co sviecky, skrtiaca klapka, vaha vzduchu?
-
guess.whoo
Redeemer
skusime chlapi, diky
tiež sa pripojim s problemom k felde 1,3mpi 50kw
po naštartovaní to auto proste nie a nie sa rozbehnuť normálne hore kopcom a občas sa deje to že keď po naštartovani idem s 1 do 2 prevodu tak aj tak to auto ma problem nejak ísť
(nejdem ho rozoberať na parkovisku a hrať sa na mechanika len ma zaujíma čo sa tomu deje a čo to je)
po naštartovaní to auto proste nie a nie sa rozbehnuť normálne hore kopcom a občas sa deje to že keď po naštartovani idem s 1 do 2 prevodu tak aj tak to auto ma problem nejak ísť
(nejdem ho rozoberať na parkovisku a hrať sa na mechanika len ma zaujíma čo sa tomu deje a čo to je)
-
kukiak
Addict
Vyriesil sok zahadu so startovanik stareho auta
. 20cm za svorkou co ide k baterii bol seknuty kabel. Sem tam mal kontakt a sem tam nie. Jak taky kabel spojit, je to ten hruby.. vymenit len cely aj so svorkou? Je to - kabel a ide niekam k motoru.
Najlepšie vymeniť celý kábel, alebo v mieste kde je kábel seknutý precvaknúť, poškodené miesto odstrániť a kábel spojiť nejakou káblovou spojkou (v obchodoch s el. inštalačným materiálom budú mať), zabaliť do zmršťovačky a zaizolovať, dačo by to malo poslúžiť 
-
Fabo
Hardcore addict
henten kabel je hlavny minus pol na kostru z baterky, to by som svorkou fakt neopravoval
Samozrejme to je potencionálne problémové miesto, ale svorkami sa spájajú aj prúdovo namáhanejšie vodiče a keď sa to neodflákne je to spoľahlivé. Ale určite ak je možnosť vymeniť celý kábel treba to tak spraviť.
-
kukiak
Addict
Je to zlomene na takom mieste co uz vyzeralo ako opravovane...takze hladam na bazosi kto predava to auto na diely vymenim to asi cele. Dikes
-
hojko
Site Admin
A co novy kabel v origo servise??? Ved to nebude dake extra drahe.
-
kukiak
Addict
VW polo r.v. 1998 kupna cena 300€
. Za 10e objednane z vrakoviska. Tu od hojko usera dokonca. Mam taky pocit, ze to vyriesi aj ine problemy, ktore suviseli s kostrou. Sem tam sa spustali stierace a vypadavali budiky 
-
Shamway
Professional
Ahojte.
Na trojdverovom Focuse 2005 sa mi zlomila packa na sklapanie sedadla. Za boha neviem na internete najst nahradny diel...Nemate niekto nejaky tip pod cim to hladat? Popripade nejaky anglicky ekvivalent?
Na trojdverovom Focuse 2005 sa mi zlomila packa na sklapanie sedadla. Za boha neviem na internete najst nahradny diel...Nemate niekto nejaky tip pod cim to hladat? Popripade nejaky anglicky ekvivalent?
-
nejakymarko
Addict
Zdravím páni,
minulý týždeň som menil koberčeky v aute za zimné, gumené a všimol som si, že podlaha pred spolujazdcom je vlhká.
Odobral som prah a skúsil sa pozrieť, odkiaľ sa tam tá voda vzala a zistil som, že ten (pogumovaný?) molitán medzi kabínou a motorovým priestorom je celý nasiaknutý vodou a keď som ho stlačil, tak sa liala voda ako keď stlačíte špongiu.
Nejaké rady, ako to čo najefektívnejšie vysušiť a dostať tú vodu von. Nemám možnosť dať auto do garáže, tak počas dňa mám aspoň otvorené a priemyselným ohrievacom som tam hnal teplý vzduch + pod izoláciu som dal rolky toaletného papiera a priebežne menil. Auto už je takmer suché, ale rád by som odstránil príčinu a neviem, kde začať hľadať.
Jediné čo som objavil, bola prasknutá gumená prechodka na spolujazdcovych dverách (tú by som rád vymenil, ak je to možné) ale nemyslím si, že chyba by bola tam. Ďalej som nechal v servise vyčistiť odvodňovacie kanáliky od stieračov smerom k podbehom (tú opravu neviem overiť, keďže som pri servise nebol, ale predpokladajme, že to aj urobili a len si auto hodinu a pol nepostálo v garáži.
Pár dní sa mi videlo, že je podlaha už suchá, ale teraz dva dni výdatnejšie pršalo a mne sa podlaha zasa zdá vlhká. Zatiaľ neviem, ako veľmi, ráno sa mi to v nervoch, že je to zasa dojekazené nechcelo rozoberať. Neviete mi poradiť, na akých ďalších miestach hľadať problém?
Ďakujem za každú radu a pomoc
Vdaka
VW Passat B7 variant
minulý týždeň som menil koberčeky v aute za zimné, gumené a všimol som si, že podlaha pred spolujazdcom je vlhká.
Odobral som prah a skúsil sa pozrieť, odkiaľ sa tam tá voda vzala a zistil som, že ten (pogumovaný?) molitán medzi kabínou a motorovým priestorom je celý nasiaknutý vodou a keď som ho stlačil, tak sa liala voda ako keď stlačíte špongiu.
Nejaké rady, ako to čo najefektívnejšie vysušiť a dostať tú vodu von. Nemám možnosť dať auto do garáže, tak počas dňa mám aspoň otvorené a priemyselným ohrievacom som tam hnal teplý vzduch + pod izoláciu som dal rolky toaletného papiera a priebežne menil. Auto už je takmer suché, ale rád by som odstránil príčinu a neviem, kde začať hľadať.
Jediné čo som objavil, bola prasknutá gumená prechodka na spolujazdcovych dverách (tú by som rád vymenil, ak je to možné) ale nemyslím si, že chyba by bola tam. Ďalej som nechal v servise vyčistiť odvodňovacie kanáliky od stieračov smerom k podbehom (tú opravu neviem overiť, keďže som pri servise nebol, ale predpokladajme, že to aj urobili a len si auto hodinu a pol nepostálo v garáži.
Pár dní sa mi videlo, že je podlaha už suchá, ale teraz dva dni výdatnejšie pršalo a mne sa podlaha zasa zdá vlhká. Zatiaľ neviem, ako veľmi, ráno sa mi to v nervoch, že je to zasa dojekazené nechcelo rozoberať. Neviete mi poradiť, na akých ďalších miestach hľadať problém?
Ďakujem za každú radu a pomoc
Vdaka
VW Passat B7 variant
Na niektorych autach to bolo od radiatora kurenia. Nemizne ti voda z chladica? Alebo potom ako ty pises - niekde ti zateka.
-
nejakymarko
Addict
Som si na 99% isty, ze to zateka, len teda kde hladat problem
Pri tom tečúcom kúreni sú sprievodné javy:
-zapach
-rosenie čelného skla (výrazné)
To iba na okraj.
Tiež som si bol istý,že mi tečie chladič a nakoniec tiekol radiátor kúrenia dni v kabíne.
A to až tak ,že mi zatiekla RJ pod kúrením.
-zapach
-rosenie čelného skla (výrazné)
To iba na okraj.
Tiež som si bol istý,že mi tečie chladič a nakoniec tiekol radiátor kúrenia dni v kabíne.
A to až tak ,že mi zatiekla RJ pod kúrením.
-
nejakymarko
Addict
Nahodou nepoznate nejaky spolahlivy serivs v okoli RK? Nechal by som to tam skontrolovat, aj ked si myslim, ze by sa mi niekde mizla voda (auto by to hlasilo, nie? minimalne nejaka kontrolka s vodou v chladici)
Zatial som si nevsimol ani nejaky zapach, ani rosenie. Ja by som si tu vlhkost asi ani nevsimol, keby som fyzicky neosahal ten kobercek no a potom som to uz zacal riesit
Zatial som si nevsimol ani nejaky zapach, ani rosenie. Ja by som si tu vlhkost asi ani nevsimol, keby som fyzicky neosahal ten kobercek no a potom som to uz zacal riesit
Ahojte.
Neviete co by mohol sposobovat husty, biely,
stiplavy dym na 30rocnom dizlaku?
Robi to od mensej nehody, ked auto skoncilo naboku.
Dik
Neviete co by mohol sposobovat husty, biely,
stiplavy dym na 30rocnom dizlaku?
Robi to od mensej nehody, ked auto skoncilo naboku.
Dik
Voda v oleji, vstreky. Alebo studeny motor v tomto pocasi.