Dakujem za vysvetlenie, tusil som ze to bude tym ze to je vsetko prepojene ale dufal som, ze bude daka moznost ako to obist a byt offline.
Re: Facebook
hh to som troska zvalicil, ale dakedy mam vela roboty a riesim nieco aj cez facebook, clovek tam nabehne online, ptoom napisem ze nemam cas teraz a svietim tam az do vecera ako aktivny furt a pritom tam niesom niekolko hodin, tak sem tam rypne
, nic hrozneho , troska som to okorenil ako to vedia zeny 
Dakujem za vysvetlenie, tusil som ze to bude tym ze to je vsetko prepojene ale dufal som, ze bude daka moznost ako to obist a byt offline.
Dnes mi Facebook aktivoval nezmysel s nazvom "Prieskumnik", na desktope. Stranky sa uz zobrazuju len tu. Problem je, ze sa zobrazuju rozhadzane a nie je mozne to zmenit.
Myslim ze sa to dalo nastavit vo FB Purity, ale ten mi nefungoval dobre a nepouzivam ho, je ina moznost vramci FB alebo nejake jednoduche rozsirenie, ktore by len usporiadalo prispevky na kazdej stranke podla datumu? Spravy priatelov a stranok by mohli byt na jednej stranke, prip. stacilo by to aj osobitne, len aby to bolo usporiadane podla datumu. Nie je sposob ako vratit povodny vzhlad?
Dakujem.
Myslim ze sa to dalo nastavit vo FB Purity, ale ten mi nefungoval dobre a nepouzivam ho, je ina moznost vramci FB alebo nejake jednoduche rozsirenie, ktore by len usporiadalo prispevky na kazdej stranke podla datumu? Spravy priatelov a stranok by mohli byt na jednej stranke, prip. stacilo by to aj osobitne, len aby to bolo usporiadane podla datumu. Nie je sposob ako vratit povodny vzhlad?
Dakujem.
Nie, nie je. Facebook chce takto donutit platit za reklamu male podniky a firmy, ktore zatial zvladali celkom dobre propagovat svoj predmet podnikania aj bez platenej reklamy. Podla mna je to zaciatok konca Facebooku.Dreamer napísal:Nie je sposob ako vratit povodny vzhlad?
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Slovensko je v elitnej spolocnosti 6 krajin, ktore testuju novy facebook 
https://www.zive.sk/clanok/128285/slove ... -facebook/
https://www.zive.sk/clanok/128285/slove ... -facebook/
Uz to spominali aj v hlavnych spravach RTVS. Vraj nie je iste ci to takto zostane. Len neviem podla coho sa budu rozhodovat, je mozne sa niekde stazovat? Mohli spravit nejaku anketu.
Najviac nepochopitelne mi pride to rozhadzanie prispevkov, niektore na ktore som uz aj klikol sa mi zobrazuju aj na dalsi den hore a ine nove nie su ani dole ked dlho rolujem. Absolutne nepouzitelne napr. pre stranky so spravodajstvom, sportom, ci pocasim, alebo roznymi akciami v meste a pod.
Problem na nastenke je aj kvoli sutaziam, ludia zdielaju rozne nezmysly, iba pre sancu vyhrat pizzu za par eur a pod., tiez oznacuju priatelov na niektorych strankach, potom je tam bordel, inak take sutaze su proti pravidlam facebooku - ja som aj skusal jednu nahlasit a odpisali mi ze je to v poriadku, aj ked to maju v Slovencine v pravidlach jasne napisane, ze je zakazane nutit zdielat ci oznacovat priatelov. Toto ale nie je riesenie.
Najviac nepochopitelne mi pride to rozhadzanie prispevkov, niektore na ktore som uz aj klikol sa mi zobrazuju aj na dalsi den hore a ine nove nie su ani dole ked dlho rolujem. Absolutne nepouzitelne napr. pre stranky so spravodajstvom, sportom, ci pocasim, alebo roznymi akciami v meste a pod.
Problem na nastenke je aj kvoli sutaziam, ludia zdielaju rozne nezmysly, iba pre sancu vyhrat pizzu za par eur a pod., tiez oznacuju priatelov na niektorych strankach, potom je tam bordel, inak take sutaze su proti pravidlam facebooku - ja som aj skusal jednu nahlasit a odpisali mi ze je to v poriadku, aj ked to maju v Slovencine v pravidlach jasne napisane, ze je zakazane nutit zdielat ci oznacovat priatelov. Toto ale nie je riesenie.
Mne FB úplne zblbol, je totálne spomalený, zalagovaný, otrasná odozva, najmä písanie je tortúra. Všetko ostatné ide fajn, aj cez iný comp to ide, naozaj neviem v čom je problém.
Vo FB, oni chcú, aby sme ho prestali používať a začali fungovať ako kedysi [emoji1] [emoji1] [emoji1], kým nebol
Ty kvôli FB funguješ inak? To je smutné.
Čo by si robil inak s a bez FB?
Čo by si robil inak s a bez FB?
tiež iba s otvorenými ustami sledujem ako sa všetkym zrazu zrútili životy. Dokonca už aj hlavne spávy, informujú o tom že facebook aktualizoval. Sme dopadli. V dobro no-liferov dúfam že facebook zanikne a začnete žit. A to tvrdím ako človek čo na FB trávi par hodin denne, a ma na nom založeny aj biznis
jukel - tak prave ty by si mal spozorniet, biznis sa ti ruca. Mne ide skor o to, aby som netravil na FB viac casu ako je nevyhnutne, pozrel som si novinky z roznych stranok a hotovo, teraz to nie je mozne, alternativou je navstivit 20 ci 30 stranok a stratit X-nasobne viac casu. Skusam zatial Twitter, ma stranky stale podla datumu, ale nie su tam vsetky, zatial, tak uvidime ako dopadne test...
@baldorex nie, nefungujem inak, len tie novinky zo stránok mi pomahali ma informovať, co sa týka ľudského kontaktu, tak ten sa u mňa nemení, dokonca ked som na pivku alebo jednoducho v spoločnosti tak mobil pokiaľ niekto nevolá, ignorujem, cize nie, nie som na fb závislý, len som si musel poriešit miesto neho rss čítačku, aby som bol stále informovaný 
@dreamer skus app inoreader, rss spravodajstvo, ci by ti nevyhovovalo, bo dohladat všetky info je neskutočna strata času... A dá sa aj v prehliadači, čiže máš v mobile app a synchro aj na webe...
@dreamer skus app inoreader, rss spravodajstvo, ci by ti nevyhovovalo, bo dohladat všetky info je neskutočna strata času... A dá sa aj v prehliadači, čiže máš v mobile app a synchro aj na webe...
jj, aj u mňa FB slúžil skôr ako nejaká rss čítačka. Už som oprášil svoje staré konto na Feedly.. 
dalsia jednoducha mysel ktora ma pocit ze pokial niekto pouziva facebook tak nezije?jukel napísal:tiež iba s otvorenými ustami sledujem ako sa všetkym zrazu zrútili životy. Dokonca už aj hlavne spávy, informujú o tom že facebook aktualizoval. Sme dopadli. V dobro no-liferov dúfam že facebook zanikne a začnete žit. A to tvrdím ako človek čo na FB trávi par hodin denne, a ma na nom založeny aj biznis
Skôr reakcia na podobné príspevky
... Že začať fungovať ako kedysi...
... Že začať fungovať ako kedysi...
Druss81 napísal:Vo FB, oni chcú, aby sme ho prestali používať a začali fungovať ako kedysi [emoji1] [emoji1] [emoji1], kým nebol
Druss81 - dik za tip, ale tam nenajdem vsetko, ja som oprasil twitter ucet, ktory som vytvoril a nepouzival, teraz vyzera uz takmer celkom ako facebook, je tam asi 90% stranok ktore som sledoval na FB, je to docasne riesenie, som zvedavy na to vyhodnotenie testu FB.
baldorex - "začať fungovať ako kedysi" - ano, ludia funguju rozhodne inak, uz ked zacali mobili, tak mali "hlupe" mobily prilepene k uchu takmer vsetci, chceli vyuzit minuty "zadarmo", to bola pasca ako drogy zadarmo, nasledne zavislost, teraz "mudre" mobily vidm vsade, ludia ako namesacni cumia do mobilov, ako v sci-fi filme.
Problem je, ze mnohi nedokazu informacie spracovat a ked nemaju iny zdroj, tak ziju v bubline, ale to uz je ina tema, no uz to niekde spominali, ze bude zaujimave, ci a ako tieto zmeny FB ovplyvnia volby.
baldorex - "začať fungovať ako kedysi" - ano, ludia funguju rozhodne inak, uz ked zacali mobili, tak mali "hlupe" mobily prilepene k uchu takmer vsetci, chceli vyuzit minuty "zadarmo", to bola pasca ako drogy zadarmo, nasledne zavislost, teraz "mudre" mobily vidm vsade, ludia ako namesacni cumia do mobilov, ako v sci-fi filme.
Problem je, ze mnohi nedokazu informacie spracovat a ked nemaju iny zdroj, tak ziju v bubline, ale to uz je ina tema, no uz to niekde spominali, ze bude zaujimave, ci a ako tieto zmeny FB ovplyvnia volby.
ktore volby? do VUC?
Ale jeho text sa týkal čisto FB, nie mobilov alebo pc celkovo atď.Dreamer napísal:baldorex - "začať fungovať ako kedysi" - ano, ludia funguju rozhodne inak, uz ked zacali mobili, tak mali "hlupe" mobily prilepene k uchu takmer vsetci, chceli vyuzit minuty "zadarmo", to bola pasca ako drogy zadarmo, nasledne zavislost, teraz "mudre" mobily vidm vsade, ludia ako namesacni cumia do mobilov, ako v sci-fi filme.
To či a ako mám FB mne osobne život nemení. Technológie mi život trochu menia, je to logické a normálne ísť s dobou.
Kedysi sa večer pozeralo do ohňa, potom prišli knihy, potom zase TV a teraz môžeš večer čumieť do tabletu.
Čo sa zmenilo? V podstate nič, zmenila sa iba technológia.
Sa mi páči ako každý kritizuje že ideš do kaviarne, vytiahneš mobil a čumíš do mobilu. To kedysi nebolo, hrôza tá dnešná doba!
Pritom kedysi si prišiel do kaviarne a ku tej kaviarni si si zobral miestny časopis či noviny. Čiže de facto si robil to isté, akurát s inou "technológiou", len mobil ti okrem čítania novín dovolí aj iné veci.
Iné je keď ideš do tej kaviarne s niekým a ten by namiesto konverzácie s tebou čumel do mobilu... To je už ale téma o debiloch
mne sa páči, že keď si zapnem news feed na "most recent" tak mi tam ukazuje veci 4 dni staré hneď navrchu (pod tým ešte staršie), wtf
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne vobec nevadi, ze rozdelili prispevky pritelov a stranok.
Mne vadi, ze teraz vidim 4 prispevky priatelov, co ma nezaujimaju, a 3 posty stranok, ktore su 4 dni stare a nic viac.
Tiez som FB pouzival na prehlad o novinkach a ako RSS citacku, no uvidime kam to ide dalej.
Inak pouzivam aj Twitter, ale ten viac menej pre mna sluzi na prehlad noviniek s profesnej oblasti (bez psickov a maciciek).
Mne vadi, ze teraz vidim 4 prispevky priatelov, co ma nezaujimaju, a 3 posty stranok, ktore su 4 dni stare a nic viac.
Tiez som FB pouzival na prehlad o novinkach a ako RSS citacku, no uvidime kam to ide dalej.
Inak pouzivam aj Twitter, ale ten viac menej pre mna sluzi na prehlad noviniek s profesnej oblasti (bez psickov a maciciek).
beardie - ano, spominali to tusim na RTVS.