Politika
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Politika
Jurinova miesto Blanara, konecne zmena. Myslim si, ze Blanarovi neuskodili ani tak kauzy okolo CT a nemocnic, ale skor dopravna situacia v Zilinskom kraji a to najma usek z Cadce smerom Cesko/Polsko, usek medzi Zilinou a Vrutkami/Martinom, potom Ruzomberok a na koniec este panelova cesta medzi Martinom a Turcianskym Teplicami. Ludia pochopili, ze nestaci poklepkavat len zakladny stavebny kamen a ukazovat sa v televizii, ale ze treba aj realne budovat tie cesty, ktore sa uz poklepkali.
Buduci rok su komunalne volby, to je mandat na 4 roky. Cize v roku 2022 budu supervolby v jednom termine komunalne + vuc.Cesar napísal:A ja by som zosynchronizoval všetky voľby - naraz do obcí, miest, primátora, župana, parlamentu, europskeho parlamentu aj prezidenta, raz za 4 roky voliť hoci aj cez 3 dni, povinne alebo výrazne motivovať ľudí a všetko na raz vyriešené. To by boli hypervoľby.A maximálna účasť aká len môže byť. Teraz buď sú voľby alebo kampane, stále, je to otravné, nudné a každý je unavený z non-stop kampaní a volieb.
Mnozstvo mestskych poslancov ma zaroven subezny mandat aj poslanca VUC. Treba mysliet aj na korupciu. V nasom okrese to je uplne evidentne, ze spojenie vuc a mestskeho zastupitelstva nie je vobec dobry napad, kedze jedna spuchnuta zlodejka s mandatom v meste aj vo VUC dohadzuje ksefty primatorovym firmam a podobne. Ksefty sa robia aj s pozemkami zupy. A to vsetko sa deje vdaka tomu, ze sedi na 2 stolickach zaroven. Nastastie od dnes uz nie je poslankynou vo VUC...
To je už len úžasná zmena.hojko napísal:Jurinova miesto Blanara, konecne zmena. Myslim si, ze Blanarovi neuskodili ani tak kauzy okolo CT a nemocnic, ale skor dopravna situacia v Zilinskom kraji a to najma usek z Cadce smerom Cesko/Polsko, usek medzi Zilinou a Vrutkami/Martinom, potom Ruzomberok a na koniec este panelova cesta medzi Martinom a Turcianskym Teplicami. Ludia pochopili, ze nestaci poklepkavat len zakladny stavebny kamen a ukazovat sa v televizii, ale ze treba aj realne budovat tie cesty, ktore sa uz poklepkali.
Kód: Vybrať všetko
Som prekvapený, koľko ľudí z mojej bubliny ospevuje víťazstvo Eriky Jurinovej v Žiline a búcha šampanské pre historicky prvú županku v histórii Slovenska. Je mi to ľúto, ale z vašej strany ide o akt kompletného nepochopenia základných cieľov feminizmu. Zámerne hyperbolizujem, ale tiež by ste ospevovali historicky prvú dozorkyňu z Birkenau, len preto, že sa ňou stala žena? Je hlúpe vyzdvihovať jeden aspekt situácie, bez uchopenia celého kontextu. Preto sa pýtam, aké je to víťazstvo reprezentácie hlasu ženského, ak na stoličke žilinskej župy sedí katolícka fundamentalistka, architekta tradičnej rodiny a osoba útočiaca na LGBTI ľudí? Ja myslím, že žiadne.Re: Politika
Cize byt konzervaticom alebo nebodaj katolikom je uz po novom rovne tomu byt dozorcom v koncentracnom tabore? Uf, tito lavicovi maniaci uz sa prekonavaju.
https://komentare.sme.sk/c/20689468/vacsia-hrozba-nez-su-fasisti.htmleMPiko napísal:Cize byt konzervaticom alebo nebodaj katolikom je uz po novom rovne tomu byt dozorcom v koncentracnom tabore? Uf, tito lavicovi maniaci uz sa prekonavaju.
Zámerne hyperbolizujemeMPiko napísal:Cize byt konzervaticom alebo nebodaj katolikom je uz po novom rovne tomu byt dozorcom v koncentracnom tabore? Uf, tito lavicovi maniaci uz sa prekonavaju.
... nevraviac o tom úplnom nepochopení. Ale tak v pohode.
takze z celeho fb prispevku je platna len veta Je mi to ľúto, ale z vašej strany ide o akt kompletného nepochopenia základných cieľov feminizmu a ako bonus tvoja reakcia na to co si sam poslal: "Kuffa v sukni".
good job
good job
Tak ešte úryvok od Blahu, keďže vidím, že je tu problém s pochopením:

Hold, asi nie som fanda bigotného katolicizmu, čo už.Nerozumiem ani akože pokrokovým oslavám z toho, že máme na Slovensku prvú županku - ženu. Niektorí blázni si pletú feminizmus s rytierskou zdvorilosťou - nedošlo im, že zmyslom feminizmu nie je to, aké pohlavné orgány má politický kandidát, ale aké má názory. Jurinová je Kuffa v sukni. Je úplne jedno, že je žena, keď rozmýšľa patriarchálnejšie ako väčšina chlapov.
Tak potom nerozumiem preco sa nestale rata pomer zien v politike/na manazerskych poziciach/etc. Ale ja som nenarazal na tento feministicky rozmer, to ze je prva zena na nejakom poste ma vobec nezaujima. Aj tak mi ale prirovnavanie k fasistom (ake originalne), aj ked hyperbolicke, pride od veci. Ale to sa opat vraciame ku debate Havran-Sulik a vyprazdnovaniu tohto pojmu a destruovaniu politickej diskusie.
- Prílohy
-
- cvnPYy5GbURequOL3Tu3Q1G36ccBoJCxPGAnOuPSm4g.jpg (31.54 KiB) 2014 zobrazení
A kto kde prirovnával? Teda ak nerátame toho Kuffu. 
ak to bolo od blahu tak to potom vela vysvetluje. jeho zmyslanie som nikdy nechapal. (vzdy som si myslel miesa pojmy aby vytvoril dojmy)
a teda sorry hughito.
a teda sorry hughito.
mensie zlo. po rokoch sledovania politiky uz nemam iluzie, ale je tam nadej, ze sa peniaze budu rozdelovat aspon o cosi transparentnejsie. mozno to tak nebude, ale je to lepsie vyskusat ako nechat blanara dalej prihravat ksefty podla potreby. nehovoriac o tom, ze z tejto konkretnej pozicie na lgbt tematiku dosah nema. aj ked to radovanie o pade smeru je urcite predcasne, napr v nasom okrese je vysledok jak z novinarskej prirucky, vela nezavislych, niekto z opozicie, jediny clovek za smer. realita? stare kadre, v minulosti nominanti sns, len dvaja novozvoleni poslanci z coho je jeden prospechar a druha marketingova postavicka. takze ziadna velka zmena sa nekona.
Môže robiť problémy školám a divadlám, ktoré by sa rozhodli "týchto antikristov propagovať a kaziť mládež" a vieš, vždy sa dajú stopnúť peniaze na naplánovanú a schválenú rekonštrukciu budovy školy, iba preto že tam mali nejakú diskusiu napr. o sexuálnom zdraví a podobne.M142 napísal:nehovoriac o tom, ze z tejto konkretnej pozicie na lgbt tematiku dosah nema
verim, ze kazdy jeden podobny pripad media rozmaznu, na AZR nenechali nitky suchej
predsalen by sa media tvaria ako strazne psy demokracie, takze bude moznost sa realizovat
//autoeditácia príspevku (07 Nov 2017, 17:26)
pekny blog na tuto temu, citat az do konca, predovsetkym sa treba zamysliet nad Jurinovou, predpoklada sa aka-taka schopnost citat s porozumenim:
https://kugla.blog.sme.sk/c/467931/koho ... preco.html
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2017, 16:53)
trosku na globalnu temu, aktualne cistky v SA mozu vyustit v zaujimavu konfrontaciu s Iranom, zacalo to pokarhanim Katarcov, ktori su kamarati trochu viac s Iranom ako so SA vdaka loziskam zemneho plynu, planuje sa velke cvicenie v Izraeli v spolupraci s NATO, len aby sa niekto nechcel zacat hrat na zachrancu sveta...
predsalen by sa media tvaria ako strazne psy demokracie, takze bude moznost sa realizovat
//autoeditácia príspevku (07 Nov 2017, 17:26)
pekny blog na tuto temu, citat az do konca, predovsetkym sa treba zamysliet nad Jurinovou, predpoklada sa aka-taka schopnost citat s porozumenim:
https://kugla.blog.sme.sk/c/467931/koho ... preco.html
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2017, 16:53)
trosku na globalnu temu, aktualne cistky v SA mozu vyustit v zaujimavu konfrontaciu s Iranom, zacalo to pokarhanim Katarcov, ktori su kamarati trochu viac s Iranom ako so SA vdaka loziskam zemneho plynu, planuje sa velke cvicenie v Izraeli v spolupraci s NATO, len aby sa niekto nechcel zacat hrat na zachrancu sveta...
Na taketo veci by sa pokojne mohla zalozit tema Blizky Vychod, alebo nieco podobne. Kazdopadne zatial to vyzera ze sa SA nezmieri s porazkou v Syrii a skusaju ci si nemozu dovolit trochu rozhrabkat Libanon. Zaroven uz je cas pre povestne izraelske "mowing the lawn", teda trochu ponicit infrastrukturu v okolitych arabskych statoch. V Hizbalahu musia byt celkom vystresovani, ale ktovie co z toho bude napokon.
//premazane, toto nie je o sexualnej vychove a o tom kto co robi doma so zenou
//premazane, toto nie je o sexualnej vychove a o tom kto co robi doma so zenou
Chmelár na margo Kisku a "druhej strany."
Úplný súhlas. Mám dojem, že Kiska sa veľmi snaží dohnať Kaliovcov a Ficovcov v tom pokrytectve a fakticky aj arogantnom zlodejstve.
Kód: Vybrať všetko
Pokrytectvo našich najvyšších ústavných činiteľov je niekedy naozaj neznesiteľné. Prezident Andrej Kiska dnes patetickým tónom karhal ministra práce, že zabúda na najzraniteľnejšie osoby a že každý jeden politik by mal rozmýšľať nad tým, ako urobiť zo Slovenska skutočne sociálny štát... No. Povedal to ten istý Andrej Kiska, ktorý pred Vianocami v roku 2014 vetoval novelu Zákonníka práce, ktorá podstatným spôsobom zlepšovala postavenie zamestnancov. Povedal to ten istý Andrej Kiska, ktorý sa v sociálnych sporoch vždy postavil na stranu zamestnávateľov. A povedal to ten istý Andrej Kiska, ktorý vyvinul najviac úsilia nie na zlepšenie stavu zdravotníctva, školstva a verejných služieb ako takých (čo sú piliere sociálneho štátu), ale na radikálne zvýšenie výdavkov na armádu a zbrojenie.
Na druhej strane premiér Robert Fico dnes vyzval prezidenta, aby vrátil milión eur za zneužívanie lietadla na súkromné účely. Ja s ním súhlasím. Nech to vráti – deň po tom, čo vláda vráti miliardy za zneužívanie štátu.
Politický diskurz v tomto štáte už dávno nie je súťažou v skvalitňovaní verejných služieb, ale prestrelkou dvoch lotrov, kto z nich je ten väčší. Oni sa už ani nehanbia za svoje zlodejstvá, ani ich nepopierajú, len si vykrikujú, kto kradol viac. A tak premiér kričí, nech prezident vráti milión a prezident mu odpovedá, že nech rieši korupciu. A čo takto riešiť korupciu a zároveň vrátiť milión? Čo keby ste, páni politici, prestali robiť z ľudí rukojemníkov vašich osobných sporov a ponúkli konečne nejaké koncepčné riešenia, ktoré nás posunú ďalej? Ach, vy žiadne riešenia nemáte... No tak ani my nemáme chuť dodávať vážnosť vašim škriepkam.Re: Politika
To teraz trollujes, alebo si naozaj myslis, ze Kiska robi nejake arogantne zlodejstvo? 
hm, ako sa prezident Slovenska moze pricinit o zvysovenie nakladov na zbrojenie? sice moze vyhlasovat vojnu, ale nasadenie prislusnikov OS SR predsa schvaluje pralament.
co sa tyka zdravotnictva, tam tiez nema ziadnu moc, ale cez nadacie, ktorym dava plat pomaha ludom prijamo.
no a comu sa Edo divi? ved Kiska nie je Meciar, ktory bol do Neznej podnikovy pravnik, proti zamestancov a potom zrazu bol ich hovorcom a neskor supersocialnym premierom?
Chmelar zaroven zabudol na rozdiel medzi detmi a pracujucimi.
co sa tyka zdravotnictva, tam tiez nema ziadnu moc, ale cez nadacie, ktorym dava plat pomaha ludom prijamo.
no a comu sa Edo divi? ved Kiska nie je Meciar, ktory bol do Neznej podnikovy pravnik, proti zamestancov a potom zrazu bol ich hovorcom a neskor supersocialnym premierom?
Chmelar zaroven zabudol na rozdiel medzi detmi a pracujucimi.
Lietanie, dane + ja od začiatku negatívne vnímam aj jeho "podnikanie," ktoré je založené fakticky na sprostej úžere. V skratke - žiaden anjelik, ako sa to snažia naservírovať podaktoré médiá.Retne napísal:To teraz trollujes, alebo si naozaj myslis, ze Kiska robi nejake arogantne zlodejstvo?
jackb:
Zbytočné otázky. Proste on ako prezident pretláča svoju agendu, má istý nepriamy vplyv a zrejme na to narážal Chmelár.hm, ako sa prezident Slovenska moze pricinit o zvysovenie nakladov na zbrojenie?
a ako pretlaca tu svoju agendu? ved cele je to o tom, ze je v opozici ku Fickovi. a ten ziadny jeho navrh predsa cez Parlament nepusti uz len z principu.
lietanie sme uz predsa preberali: nielenze to bol Kaliho napad, ale zaroven to bolo prospene pre pilotov.
lietanie sme uz predsa preberali: nielenze to bol Kaliho napad, ale zaroven to bolo prospene pre pilotov.