TK1991:
áno tak som to myslel, a áno dialo sa to v minulosti dnes už nie, tomuto sa hovorí vývoj, síce pomalí ale takí sme my ľudia
No ale ono sa to deje aj dnes.
mimochodom anarchizmus sa spája s násilim takže sa nedivím že sa ho ľudia boja
Anarchizmus spája s násilím ten, kto o buď nič nevie, alebo ho chce zámerne diskreditovať.
je smutné že v dnešnej dobe chce vzdelaný ľudia chcú niečo riešiť násilím a ešte na nevinných
To je kto, o čom teraz píšeš?
ak si ma týmto chcel onálepkovať tak poprosím nálepku "realista". Prípadne môžeš vysvetliť prečo som naivný.
Naivný si preto, ak si myslíš, že k nejakej zmene dôjde zvolením "tej správnej" strany s "dobrými politikmi." Napr. korupcia je systémový jav, nemá nič spoločné s nejakým Ficom alebo Kaliňákom. Toto nepochopili ani tí študenti, čo organizovali protesty. Ostatné časti (médiá a politici z pravicových strán) spoločnosti to podľa mňa chápali, ale samozrejme tieto pohyby podporovali, keďže boli viac či menej explicitne protivládne a proti SMERácke.
to "moderné otroctvo" ako mu ty hovoríš má jedno obrovské pozitívum a to možnosť slobodnej voľby
Keď tu píšem o modernom otroctve, tak mám na mysli konkrétny historický jav, najmä jeho druhú fázu, ktorý možno datovať do 19. storočia. Treba si uvedomiť, že išlo o najväčšiu masovú (vynútenú) migráciu všetkých čias, veď jedna tretina všetkých Afričanov (pôvodne) dnes žije mimo ich kontinent. Celý tento proces, okrem samotnej dehumanizácie človeka na obchodný artikel, sprevádzala aj nevídaná dávka násilia a smrti - taká, že ju možno komparovať len s tým najhorším, čo v ľudskej histórii vôbec poznáme. Že o týchto veciach vieme celkom máličko, zato sa každý týždeň dozvedáme z médií o "100 000 000" obetí komunizmu, je to, na čo tu poukazujem.
O kapitalizme ako otroctve som nikde nepísal, teda poprosím čítať s porozumením, vidím, že je to predsa len problém. S kapitalizmom niektorí využívajú symbolický pojem "wage slavery," čím narážajú na to, čo napísal javatar, citujem:
pracuj pre mna alebo nebudes mat prijem nijak
O tom, aké sú mantinely "dnešnej slobodnej voľby" som už písal na viacerých miestach, opakovať sa nebudem. Je ich dosť. Tí naivní to budú verklíkovať dookola a písať tieto veci ďalej, tí ďalší možno vytiahnu nejaký, najlepšie falošný citát Churchilla. Mimochodom, Churchill je skvelý príklad toho, ako recipujeme liberálnych politikov a "komunistických" politikov. Dajme tomu, že pre 99% ľudí tu na fóre je nejaký Castro alebo Lenin zločinec a stelesnenie zla, ale pri Churchillovi ich také čosi ani nenapadne, naopak, často ho tu citujú (hoci dané veci ani nikdy nepovedal). Pritom keby ľudia mali aspoň čosi naštudované, tak by zistili, aké negatívne aspekty táto postava skrýva a koľko krvi ma na rukách.

Žiaľ, na túto liberálnu obmedzenosť som si už zvykol. Ono to je totižto súčasťou dnešnej ideológie.