Ja som to tiez raz skusil tou spravnou cestou.baldorex napísal:Mám dve otázky.
1 prečo nebola oslovená štátna inštitúcia, inšpektorát práce, atď v tomto probléme?
....
A dal som si tu namahu. Priatelka mala jednoduchu zmluvu co sa odmenovania tyka cize (X)Brutto + (Y)5% mesacneho z obratu.
Pravidelne mala vsak nizsiu mzdu, nie o moc ak sa na to pozrieme za mesiac no za rok to bolo cez 500€.
Kazdy mesiac masirovala sefovu, ta sa iba vyhybala priamemu vysvetleniu, odkladala to, vyhovarala sa na mzdarov atp. co viedlo k jej presvedceniu ze odide a ja som chcel aby sa dostala k tomu, co jej pravom nalezi. Takze som jej povedal, nech mi okopiruje VSETKY uzavierky kedy robila, vsetko som manualne nahadzal do tabulky, urobil vypocty podla zmluvy a vychadzalo mi v priemere ze bola skodova tak -50€/mes, za 10 mesiacov teda tych cca 500€.
Vsetky podklady = kopia prac. zmluvy, kopie uzavierok, kopiu dochadzkovej knihy a moje vypocty som jej nabalil a poslal ju na inspektorat prace.
Tam sa pani ani len NEPOZRELA na nic z toho, co sme mali v rukach a povedala, ze s tym nevedia nic urobit.
Bodka.
Odvtedy mam aj ja pochopenie pre tieto skupiny co sa snazia ludom pomoct, pretoze tie statom vedene oficialne institucie su akurat strata casu a energie.