Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

sorry, mas pravdu. nesekol som sa v hashrate, ale v cene za kontrakt. mal som pocit, ze tam bolo uvedenych 1500USD a nie 150USD. v tom pripade medzi asic tazenim a cloud miningom nie je az taky ziskovy rozdiel teda, kvitujem. "len" nejakych 15-20%.
to info o poplatkoch beriem odtialto https://bitcoinfees.info/
aktualne je to necelych 20USD ked to chces mat potvrdene do hodiny. uznamejme predsa, ze to je dost nahovno, ked si chces vybrat svoj 100USD zarobok na hasflare :)

niektore sluzby/burzy si ale k miner fee pripocitavaju este aj vlastny servisny poplatok, 50USD nevidim nerealne.
samozrejme ked ti to staci potvrdit do troch dni a dana sluzba to umozuje, nastavit vlastny poplatok, lebo este som sa nestretol s burzou/sluzbou, kt. by to umoznovala, len vlastna bitcoin penazenka, tak ano.. zaplatis menej.
bomberman
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bomberman »

Reálne to neni také drahé. Veď si to odskúšaj, pošli sám sebe BTC (z jednej tvojej adresy na drúhú tvoju adresu) a daj tam len 3 EUR poplatok. 3 EUR síce padne na zistenie tejto informácie ale budeš mať istotu. Každopádne nech je tento poplatok akýkoľvek Hashflare ho nikde nestrháva. Je ale pravda, že to čo si človek odtiaľ nechá poslať posielajú s minimálnym poplatkom čo je logické takže pár dní to trvá.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ano, ked "posielas sam sebe" alebo hocikomu dalsiemu, vies si poplatok v penazenke nastavit. ale ako vravim, vela sluzieb a burz neposiela BTC za minimalne poplatky, cize si tych 20USd velmi realne zaplatis ;) predsa nemozu posielat transakcie za par eur, kde potvrdenie trva X dni, to by asi moc spokojnych uzivatelov nemali. nikdy som hasflare nepouzival, takze dajme tomu, ze posielaju btc za minimalny poplatok. co sa mi aj tak moc nezda, pretoze transakcie s poplatkom 50centov su aktualne nepotvrdene uz vyse tyzdna :) (a 50 centov este stale nie je minimalny poplatok)

//autoeditácia príspevku (16 Dec 2017, 17:25)
by ma inak zaujimalo preco nie je vacsi popuk o tom hashflare, ked tie poplatky za udrzbu a elektrinu u nich vychadzaju na 7% (!!) v porovnani so znamejsim genesis mining, kde tieto poplatky tvoria 18%
https://hashflare.zendesk.com/hc/en-us/ ... -fees-MEF-
bomberman
Light Expert
Light Expert

No ja som tým minimálnym poplatkom mal na mysli hodnotu niekde medzi 3-5 EUR. OK, presne ti poviem až si nechám BTC odoslať ku mne.
7% ? To máš zasa niekde chybu. Keď som tam začínal boli 20% ale postupne ako hodnota bitcoinu stúpa tak priamo úmerne to percento klesá. Poplatok za včera som mal na úrovni 13%. Ani Genesis Mining už dnes nebude mať 18% ale určite menej.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ano, opat mas pravdu, zle som si to prepocital, miesto mesacneho zisku 77USD som to porovnaval s celkovou hodnotou kontraktu 150USD, teda spravne ma byt cca 2krat tolko, 13-14%. malo spanku, vela bdenia, chce to kavu.
bomberman
Light Expert
Light Expert

To je v pohode, sme len ľudia :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

minovanie je rizikova investicia.
nakupis hardware ktory ma navratnost 1-2 roky ale riskujes ze za ten 1-2 roky krypto bublina praskne, vsetci prejdu na PoS, hardware sa pokazi alebo ze za pol roka vyjde novy model, ktory bude 10x vykonnejsi, tym padom pojde obtiaznost hore a tvoje vynosy do...
preto mozes zarabat tak ze budes vykon prenajimat. ved ty prenajimas iba vykon, samozrejme minimalne na 1 rok, co sa stane za ten rok je uz potom problem toho stastlivca co si ten vykon od teba prenajal, nie tvoj.

nie je to ziadny scam, naopak to ma velku logiku pre tych co tu sluzbu ponukaju, lebo tak eliminuju vsetko riziko. riskuje iba ten kto kupuje od nich vykon.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

zalezi na tom kolko a do akeho HW investujes. ako som uz spominal, antminer s9 sa da kupit teraz v EU, aktualny profit je 1000USD mesacne po odratani nakladov na elektrinu. cize splateny ho mas po 4 mesiacoch. a aj keby nastala PoS zmena, tak si obmedeny na tazenie sha-256 hash mien, ktorych je okrem BTC aspon tucet dalsich. cize nemusis ho hned vyhodit do kosa.

inak blizime sa k 20 litrom. nakoniec som lepsie spravil, ze som bitcoin gold predal skoro a zamenil za btc, pretoze hoc ma aktualne dvojnasobnu hodnotu v USD, bitcoin narastol medzicasom podstatne viac.

a snad ma niekto pocuvol a investoval aj do stellaru, nech neoslavujem sam. aktualne +300% odkedy bol na 0.065
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Inac ako to vidite s litecoin ? Myslite ze este pojde dole (myslim tak na 220€ ) alebo uz bude len kolisat v mensich odchylkach (pocitajme cca 10-30€) ?
bomberman
Light Expert
Light Expert

Záleží od toho na akej burze sa pozeráme na jeho hodnotu (ja pozerám tu) ale podla mňa tých 220€ je fakt spodná hranica. Viac pravdepodobné je, že sa tejto hranici bude vzďalovať.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

Old Dirty Bastard napísal:
a snad ma niekto pocuvol a investoval aj do stellaru, nech neoslavujem sam. aktualne +300% odkedy bol na 0.065
bohužiaľ, som svoje Lumeny predal za Bcash a Zcash :( vedel som síce, že XLM pôjdu vysoko hore, ale nečakal som, že až tak rýchlo. Ako keby to ho nebolo malo, nestihol som ani swap altcoinov za btc, čo mohla byť ďalšia tisícka k dobru. tož budem dúfať, že bitcoin pôjde cez týždeň dole a altcoiny zase hore
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ako dlho Vám trval vyber z coinbase? Ja tam má napisane, že dnes to má dôjsť a zatiaľ nič :? Dal som vyplatiť len 27€ na skúšku, takze žiadne väčšie sumy, ja len že či to banka neprijme alebo niečo :D posielal som to na osobný účet vo vub. (Áno viem, že je nedeľa) Vdaka.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Cez SEPA ? Veď banky cez víkend nejdú, tak podľa mňa to naskočí v pondelok. Rovnako som vždy skokové nárasty objemov zaznamenal v pondelok.
Ractiv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ractiv »

aka je podla vas najlepsia offline penazenka pre ETH? axistuje nejaka ktora stahuje cely blochchain, alej e pri BTC naprikald bitcoin core? alebo aku by ste mi odporucili na ETH?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ethereum ma takisto light wallets, kde netreba stahovat blockchain. zalezi od toho, na co tu penazenku potrebujes. ci na mobil alebo na dekstop.
najlepsia penazenka je samozrejme HW penazenka, napr. ledger nano S
pokial sa jedna o dekstop, tak trebars mist alebo exodus.
najjednoduchsia penazenka je asi metamask, ak pozuivas chromium based browser, ako trebars google chrome.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Akú peňaženku odporúčate na dlhodobé skladovanie ?

Ako HW vývojár mám trochu odpor voči HW-proprietárnemu zariadeniu. :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

v tom pripade papierova ;) bez srandy. HW penazenka je dobra v tom, ze nikto nepozna tvoje privatne kluce, ani ty sam. nikdy neopustia cip. tzn., ze mozes posielat transakcie opakovane kludne aj z pocitaca, kt. je infikovany bez toho, aby si sa musel bat, ze prides o prostriedky.
Ractiv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ractiv »

..ja to zhanam penazenku na desktop, skusim asi ten exodus ;) ... v podstate to chem len na hodlovanie, takze ziadne caste platby, teda hw typu trezor zatial urcite neplanujem kupovat...

...celkom by ma vsak zaujimalo ako to s tym trezorom vlastne je, da sa s toho urobit aj kopia? ..alebo v pripade ze sa mi to pokazi, uz sa k coinom neviem viac nijako dostat?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak ked to chces dlhodobo drzat (par rokov), tiez sa ti najviac oplati papierova ETH penazenka.
keby tie HW penazenky fungovali tak, ze ak ju stratis, tak mas po sto tisicovej investicii, asi by sa velmi nepredavali :)
funguju rovnako ako SW penazenky. pri vytvarani penazenky si vytvaras seed/passphrase, kt. sluzi na obnovu penazenky.
tzn., ze ak sa ti HW penazenka poskodi alebo SW penazenku zmazes z HDD, staci nainstalovat novu SW penazenku alebo zakupit novu HW a prostrednictvom seedu, co je 12-24 nahodnych slov si obnovis obsah penazenky.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

cize ked som pred 3 rokmi stiahol do PC penazenku pre LTC (neviem aku) a teraz len viem ze som o nu prisiel, tak je este sanca ze sa k tym coinom dostanem?

//mam akurat tak v maili adresu na ktoru som poslal dane LTC
Napísať odpoveď