Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Gothar »

ODB: svojho casu mal i-cube niekolko tisic dogecoinov ale uz to tusim vsetko predal alebo zamenil za btc. Ja som mal tiez nejake ale predal som ich este v roku 2014 za par eur.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kripel pekne vyletel dnes, aj ETH dorovnava straty zo zaciatku tyzdna, este ze so sa zbavil LTC a vymenil to XRP
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

stellar +30% dnes, ti co nestihli ripple vlak mozno este stihnu stellar vlak. stellar je tam, kde bol pred mesiacom ripple.
fuck neviem teraz ci podrzat alebo zamenit za bitocin cash :) asi to este potrva, kym pojde na dolar.

ETH je asi spiaca hora.. z toho mam taky pocit, ze to kedykolvek moze prudko vyletiet na par tisic, hlavne ked pride proof of stake namiesto proof of work alebo ine vylepsenie. zial na moju hlavu je to moc komplikovane a neviem, ci je to skutocne az take interesantne ako to opisuju rozne hlavicky a programatori :D to ma doposial zastavilo investovat do toho nejake seriozne prachy..
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Mne pride PoS ako totalna blbost, snad k tomu nikdy v pripade ETH nedojde.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

ZClassic (ZCL) - prirovnávam to k ruskej rulete
ale kto sa nebojí môže si zarobiť pekné peniaze, alebo prerobiť ... :)

V januári, údajne koncom januára sa chystá vidlica ZClassic (ZCL) a Bitcoin (BTC). Má byť vytvorená minca BitcoinPrivate, držitelia bitcoin dostanú automaticky novú menu v pomere 1:1
Ale čo je na tom zaujímavé držitelia ZClassic (ZCL) dostanú novú menu tiež v pomere 1:1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dnes ZClassic (ZCL) vyletel z 30 USD na 100 USD, ale podľa mňa sa to stále ešte oplatí, podľa toho čo stojí BitcoinGold.
https://coinmarketcap.com/currencies/zclassic/

https://www.reddit.com/r/ZClassic/comme ... _btcp_faq/
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

smejo napísal:Páni, zaregistroval som sa na Coinbase, nikdy predtým som sa ničomu podobnému ani náznakom nevenoval. Naskytá sa mi úplne amatérska otázka - prečo sú v Dashboarde úplne iné ceny ako v sekcii Buy/Sell?

// niečo o tom som našiel tu: https://amp.reddit.com/r/ethtrader/comm ... than_what/ ale v mojom prípade bol rozdiel tak 8%
Tu sa píše niečo iné:
The current Ether price on the dashboard is not the one that you would buy for at the moment but it is the one that is used to calculate what your ether holdings are worth.
If I go to buy ether right now on Coinbase the price is 639€ (sell price 633€) but the ether price on the dashboard is 581€. That could be the reason that it shows that you have "30€ less ether" than you thought you would get.
yoggy napísal:Mne pride PoS ako totalna blbost, snad k tomu nikdy v pripade ETH nedojde.
Prečo? PoS rieši problémy, ktoré pošlú BTC vďaka ich PoW dole.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ja mam tiez podobny nazor. ze to bude to jedine unikatne, co bude ETH odlisovat od vsetkeho ostatneho. dokedy myslis bude efektivny takyto styl tazenia prostrednictvom ASIC/GPU minerov? vecne to takto fungovat nebude. ved su to kvanta elektriny a generovaneho tepla. mozno sice vlady nezakazu mince samotne, ale tazenie hej, kvoli niceniu prirody :)
pokial viem, tak cina pouziva dost uhlia pri vyrobe elektriny a tam sa tazi najviac.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

ODB: ETH nie je (resp. nebude) zďaleka jediná PoS kryptomena, viď napr. Nxt či Decred. Čo sa popularity týka, pri kryptomenánch človek nikdy nevie čo bude populárne o 2-3 roky, viď Kripla.

Okrem toho, PoS a PoW nie sú jediné typy konsenzu, taká IOTA s Tangle vyzerá dosť zaujímavo - nulové fees pri posielaní peňazí z IOTA peňaženky do IOTA peňaženky (aj keď Tangle-u sa vyčíta nízka úroveň bezpečnosti)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

akurat ze IOTA zatial stale nevyriesila mrtve vrcholy, teda aktualne prejde len cca 2/3 transakcii... ale ano, verim ze v tangli je velka buducnost.

ale PoW je mrtve, nema to ziadny vyznam a zbytocne to zerie kvanta elektriny.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

vsak uz aj NEO pracuje na instantnych transakciach v style LN. sa stavim, ze to spustia skor ako LN. ten podla mna ani behom 2018 nepride na btc mainnet :D
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Čo je to za konsenzus čo chce NEO implementovať?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

https://steemit.com/cryptocurrency/@pan ... blockchain

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2017, 19:37)
sice nechapem naco potrebuje mena, kt. zvlada 10 tisic transakcii za sekundu LN, heh.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

diky za link.
Ak tomu ale správne chápem, to nie je metóda konsenzu, ale len batching transakcií do jednej, že? Na pozadí to stále môže byť PoW/PoS/....?
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

Old Dirty Bastard napísal:hindsight is 20/20, to sa ti lahko takto spatne hovori ;) povedzme si pravdu.. keby si investoval do ripple na 0.005, tak by si cakal, az kym by dosiahol dolar, aby si ho predal? jedine, ze by si bol v kome pocas toho roka.
no pravda je, že ani LTC som nedrzal az do konca a predal som hneď ako sa dalo a aj tak som na tom slušne zarobil a nakoniec išiel hore aj na iných coinoch. Pri takom boome ako nastal tento rok človek nemusel ani dlhodobo hodlovať a bol by v peknom balíku. V podstate ani neľutujem, že som nebol v bitcoine od začiatku, ale skôr ľutujem, že som nezačal aspoň zo srandy ťažiť nejaké coiny, kým sa to dalo ešte doma na bežnom počítači :D

minule som rozmýšľal nad tým, že by som možno mohol začať ťažiť aspoň nejakú momentálne takmer bezcennú kryptomenu na starom notebooku... ťažba by sa síce neoplatila, no elektrinu by som aj tak neplatil ja. Pohodlovať zopár mesiacov a potom to predať.

nj, pri ETH som pomerne prekvapený, že je pomerne podhodnotený. čakal som, že už bude mať aspoň tých 1000$. Pri XRP sa zase čudujem, že stále dokáže ísť hore... v kapitalizcii je už druhý. A keď tak pozerám, tak Cardano piate?! NEM a Stellar v TOP 10, Zcash a Waves sa nedostali ani do TOP 20... hmm
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

skjerp-deg napísal:diky za link.
Ak tomu ale správne chápem, to nie je metóda konsenzu, ale len batching transakcií do jednej, že? Na pozadí to stále môže byť PoW/PoS/....?
ano, presne tak. ako pri LN, je to sidechain.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Tak ja dufam ze sa LTC vrati na povodnu cenu alebo aspon sa jej priblizi po novom roku :) momentalne som trosku v strate kedze som kupoval ked bol na cca 230€/LTC
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

no.. si na tom stale lepsie ako ludia, co nakupovali BTC za 20k :D
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

No tak jasne :) a nastastie este coinbase fixuje trosku vyssiu cenu na nakup a predaj cize stracam len akceptovatelne sumy ale radsej pockam a snad pojde hore a az potom predam, alebo budem cakat kym pojde este vyssie :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pred par dnami som sa dal na mining. Mam celkom lacnu elektrinu (DD5) kedze elektrikou kurim,varim aj zohrievam vodu. Zo zaciatku trosku problem s nastavenim, ale uz to fici 14h bez padnutia, tak hadam to uz pojde. Mam 3x rx570 4gb. Po rozbaleni kazda 21,5 MH/s a cela zostava 500w. Po pretaktovani a znizeni napatia 400W a kazda karta 28,5 MH/s. Ako chcel by som postupne tych kariet viac, ale tam uz ta spotreba elektriky ide do vysin.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

ob3l1x, prečo coinbase a nie Gdax?

kukiak, akú menu minuješ?
Napísať odpoveď