Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

asi uzivas blbu burzu. na krakene napr. urcite nestagnuje..
https://trade.kraken.com/kraken/ethusd/1w
vies co je priemer, nie?
https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum/#charts
daj si posledny tyzden a povedz mi, ze stagnuje.

a rad by som vedel ake nepravdy ohladom bitcoinu som tu napisal, lebo toto je z tvojej strany osocovanie :)
nic z toho co som napisal si nevyvratil. rovnake protiargumenty ake pouzivas ty mozem pouzit aj ja. "nie je pravda" ? ok, super argument.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

daj si posledny tyzden ETH na cmc, uplne rovna ciara az na posledny den, co ale este neznamena rast, kedze to moze kludne zajtra padnut naspat, presne tak ako 2 tyzdne dozadu.
este vcera malo ETH rovnaku hodnotu ako 2 tyzdne dozadu, to ja nazyvam stagnacia.

o tvojich nepravdach som pisal vyssie.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

takze nestagnuje, ok. som rad, ze sme (ne)zhodli?
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik ... n%C3%A1cia

myslis toto? post2293021.html#p2293021

k prvej veci som sa uz davno vyjadril a ak ma chces presvedcit o opaku, tak bremeno dokazovania je teraz na tebe. dokaz mi, ze to tak nie je.
druhu vec som uz tiez vysvetlil.
to, co ty beries ako "moje lzy" by sa skor dalo interpretovat ako "lack of all information" z tvojej strany.

to, ze si si nevedel interpretovat spravne cely post alebo nedal do kontextu, tak to nie je (dufam) problem na mojej strane. ak to viac uzivatelov citi podobne, tak urcite prehodnotim svoj postoj. mozno som niekedy nieco napisal nie uplne zrozumitelne alebo laicky, ale nie som si vedomy ziadnych nepravd ohladom btc ;) a ak som nejake napisal, tak sa mile rad ospravedlnim a poopravim.

btw ak nejaky zelenac, kt. nikdy nevkrocil do kryptomien bude pouzivat nejake forum hojko ako jediny zdroj informacii a jeden post od anonymneho cloveka zmeni cely jeho pohlad na vec bez akehokolvek dodatocneho presetrenia/prieskumu, tak taky clovek ma ovela vacsie problemy..

prave som si objednal dalsi kus ledger nano s. oplati sa mat jednak v zalohe a jednak budem medzi dvoma hw penazenkami presuvat prostriedky pri procese claimingu roznych bitcoin forkov. super bitcoin sa da tradeovat a pokial viem uz aj bitcoin diamond. dam vediet kedy to pride. na stranke je uvedene 3-5 dni. zmenili medzicasom francuzsku postu na dhl kuriera a je to lacnejsie o 2eura, tak som zvedavy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

asi ozaj nema moc zmysel s tebou diskutovat ked ty si pojdes to svoje stale dookola...

napisal si toto:
Old Dirty Bastard napísal:popravde uz dnes sa najviac altcoinov nakupuje za LTC/ETH, kedze maju vela trading parov na roznych burzach, nikto dnes nekupuje za btc.
nie je to pravda, dokaz? 80% altcoinov ani nema trading par XXX/LTC a 50% nema ani XXX/ETH. to je podla mna dostatocny argument na vyvratenie tvojho tvrdenia.

tvoja reakcia na to bola "ale ma" a vraj bremeno dokazovania je na mne :D

ja nemam zaujem ta o nicom presviedcat, finalne len napisem toto:

rady od ODB ohladom BTC berte s rezervou, ODB bitcoinu viditelne moc nefandi a niektore jeho prispevky cielene a nepravdivo ociernuju bitcoin.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aacid napísal:nie je to pravda, dokaz? 80% altcoinov ani nema trading par XXX/LTC a 50% nema ani XXX/ETH. to je podla mna dostatocny argument na vyvratenie tvojho tvrdenia.
co maju (ne-)existujuce trading pary spolocne s kapitalom premletym cez LTC/ETH?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

treba si precitat co quotuje, ODB hovori o tom ze najviac altcoinov sa nakupuje za LTC/ETH, ako mozem nieco nakupit za LTC/ETH ak to nema trading par?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked kupis 100 jednotiek meny A za LTC a potom 1 jednotku meny B za BTC, tak LTC ma 100-nasobny obrat voci BTC
(kurz A:B je 1:1)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

uz som to tu vysvetloval a mal som pocit, ze to vysvetlenie bolo dost jednoznacne.
ak raz niekto chce kupit altcoin za BTC, tak si najprv ten BTC zameni za LTC/ETH (dovod preco to robi snad nemusim opat rozvadzat..) a nasledne posle na burzu (kde sa kupuju altcoiny) z burzy (kde drzi BTC). tam tie LTC/ETH zameni za BTC a nasledne altcoin podla svojho gusta. alebo kupi priamo, pokial maju ETH/LTC par.
teda nakupil ten altcoin za BTC alebo LTC/ETH?
co tu ideme teraz, hlboke filizoficke uvahy na styl "co bolo skor, vajce alebo sliepka" rozvadzat? :D

to tvrdenie by som mozno aj poopravil. logika vravi, ze najviac altcoinov sa kupuje za LTC/ETH (lebo maju najviac parov, ak neratame BTC). mozno lepsie tvrdenie by bolo, ze najviac altcoinov sa nakupuje za altcoiny :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Zakladali ste si niekto v blizkej dobe učet na Krakene ? V kolonke "Get Verified" mam napisane len "Feature Disabled. This feature is not currently available."

tu som sa dočital že založenie noveho učtu pomaha a normalne to funguje no mne nie, preto sa pytam či je slovensko nejak blokovane alebo čo
https://www.reddit.com/r/ethtrader/comm ... on_kraken/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prebehol som posledne strany temy, ale mam z toho dost zmatok. Preto sa skusit spytat.

Kde sa oplati kupit Ripple? Moze byt napriklad litebit.eu? Planunem kupit tak za par stoviek eur. Treba na to aj daku penazenku? Ak ano, poradite daku? Dakujem.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Napíšte prosím vás, že v čom píšete tie ceny či v dolároch alebo eurách ...
Potom tu vznikajú takéto nedorozumenia LTC po 150 a ETH po 600 :) Ja som v prvotnom ošiali hľadal jak divý, až pozdejšie som pochopil, čo tým básnik myslel ...

jukel- na kraken zabudni, vždy opakujem vždy, keď som ho najviac potreboval, tak bol nedostupný, ja som s krakenom skončil

K tým párom ETH/XXX alebo BTC/XXX len toľko, že už sa mi podarilo pár krát nakúpiť altcoiny za ETH aj o 15-20% lacnejšie oproti tomu keby som bol kupoval za BTC. Hlavne EtherDelta je na to dobrá.

Oporúčam nepoužívať srdce a neprilnuť k nejakému altcoinu. Vždy je to len krutá matematika ak chcete niečo zarobiť.

Tu sú kalkulačky podľa ktorých si to viete približne spočítať či je lepšie nakupovať altcoiny za BTC alebo ETH, prípadne za BNB (BinanceCoin, pekne sa to rozbieha), LTC, DOGE ... a následne hneď predať aj s čo len 5% ziskom aj to je niečo
BTC https://www.coingecko.com/en/coins/bitcoin
ETH https://www.coingecko.com/en/price_charts/ethereum/usd
BNB https://www.coingecko.com/en/coins/binancecoin
LTC https://www.coingecko.com/en/coins/litecoin
DOGE https://www.coingecko.com/en/coins/dogecoin
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

niekto tu nedavno chcel nazvy burz, kde netreba verifikaciu.
dnes som predaval nejaky bitcore a narazil na bit-z.com, 1 z asi 3 burz, kt. ho vobec drzi. do urovne 2BTC na den nie je nutna ziadna dokumentova verifikacia. len meno, bydlisko a pod.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

jj ja som tiez nieco podobne hladal a zaregistroval som sa na https://www.binance.com/?ref=17815025 (je to link s referal / odporucanim)
je tam bez verifikacie do 2BTC/den co je pre mna dostatocne a maju aj mobilnu app pre iOS, Android ... bohuzial nie je dostupna na appstore ale len cez ich stranku ale konecne nejaka pouzitelna app po coinbase ...

maju tam aj dost ETH/XXX
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ty vole, po dlhsom case sa pokusam o daytrading, to je uplne strasne :D kraken totalne pomaly, vypadava. nie som si ani schopny vygenerovat adresu pre depozit. poloniex som sa snazil pouzit po 1krat na nakup alts a sklamali na plnej ciare. min. suma pre deposit ETH 0.5 o_O BTC ani ine mince pritom tento limit nemaju. zaujimave.. nakoniec som bol nuteny pouzit ten binance.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Jj ten binance ide prekvapivo dobre [emoji3]

Aj ta app v mobile je ok
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

M&M napísal:A ako to je s tymi daniami? Treba to platit, ak ano ako a ako casto?
ahojte, pridávam sa k tomuto dotazu. Coinbase ma po prohlásení hneď ako prvé odkázal na tax policy.
ako to vykazujete na daňovom? alebo ste to, povedzme, zabudli uviesť do výkazu o príjmoch? :roll:
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

v marci to das do danoveho a hotovo :D
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Prvy krat som presuval BTC z jednej burzy na druhu, viete trocha obzrejmiť tento link ?:

https://live.blockcypher.com/btc/tx/640 ... d534360fe/

Postupne tam nabiehali CONFIRMATIONS, aktuálne 42. Čo presne to znamená ? A po koľkom bola tranzakcia uplne spracovaná ?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

vacsinou stranky vyzaduju 6 potvrdeni, cize po nich bola transakcia pripisana na ucet v burze.v
v dnesnej dobe pri dlhych cakacich casoch a vysokej obtiaznosti siete (podstatne mensia sanca vykonat utok) vela stranok tento pocet potvrdeni znizilo na 1-3.
o bitcoine sa preto hovori, ze je nesfalsovatelny a nezvratny, lebo kazdu tvoju transakciu musia validovat vsetci mineri v sieti. 1 potvrdenie znamena, ze bola transakcia zaradena po 1krat v nejakom vytazenom bloku. blok sa vytazi kazdych cca 10min. kazdy vytazeny blok je dalsie potvrdenie.
cim viac potvrdeni, tym vacsia nezvratnost transakcie.
ak ma tvoja transakcia 50+ potvrdeni, neexistuje nic na svete, co by ju vedelo zvratit. mnozstvo tazobnej sily a elektriny na to potrebnej by stalo miliardy.
pri malom mnozstve potvrdeni je sanca, ze transakcia moze byt zvratena.
napriklad len pri 1 potvrdeni je sanca, ze rovnaky obnos minci moze byt minuty 2krat.
viac o tom tuna https://en.bitcoin.it/wiki/Irreversible_Transactions

ale aby niekto nenapisal, ze zavadzam neskusenych, tak len doplnim..
obycajny jozko mrkvicka nema ziadnu sancu zvratit ani transakciu s 0 potvrdeniami, takze netreba sa bat. ked to raz odosles, tak je to proste prec. aby sa dal pocet potvrdeni zneuzit, muselo by sa jednat o velmi koordinovany a drahy utok. preto sa vobec cudujem, ze dnes este niekto pozaduje 2 a viac potvrdeni.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Potrebujem zohnat miner, idealne ak by sa dal Antmiter S9.

Viete poradit stranku kde sa da kupit, doveryhodnu ? Aj ked tamnebude konkretna masina, len nech je aspon shop overeny :)

Dakujem za kazde info :)
Napísať odpoveď