Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Peter00
Medium Star
Medium Star

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Peter00 »

Jop, iba daňováci tam boli. To ma ale neprekvapuje keďže s daňami čaruje takmer každý a tie kryptoburzy nie sú určite vínimkou :D

Ale o zákaze som sa nedočítal nikde nič ani ja.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

celé to odštartoval kórejský minister spravodlivosti, keď na tlačovej konferencii povedal, že sa chystajú zavrieť všetky burzy. A minister financii to poprel s tým, že oni sa chcú zamerať iba na zdanenie kryptotrhu a regulácie. Trh sa už medzitým pomaly spamätáva zo šoku :D

https://www.reddit.com/r/Stellar/commen ... ng_crypto/
ven0m
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ven0m »

https://status.kraken.com
Uvidime ci nastane zlepsenie
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Ako rychlo vam prisli eura z Coinbase na slovensky ucet ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jukel napísal:Len tak som sa prihlasil a prečital 5 minut staru spravu o tom ako Korea zabanovala crypto market a zrazu všetko začalo padať. Nastastie som predal :D Niekedy ma vyhody ist na zachod o 5ej rano
nastav si na burze stopsell a neriesis

mne to predalo v noci samo
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

jukel napísal:Ako rychlo vam prisli eura z Coinbase na slovensky ucet ?
Trva to cca 2-3 dni
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

beardie napísal:nastav si na burze stopsell a neriesis

mne to predalo v noci samo
nie na každej burze sa dá nastaviť stopsell
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ja som maximálne vytočený, furt keď sa to začne sľubne rozbiehať a ceny stúpajú, tak sa objaví nejaký p@šuk a celé to pokazí.
Ale ako sa hovorí, kto sa dal na vojnu, tak musí bojovať ...
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ehm, viete mi trochu poradiť s tým VOISE a ako to presunúť na MEW? Zjavne som sa pripravil o pár € tým že som to poslal na ETH adresu.. že? Lebo ako začínam čítať tak som si mal dajakú token adresu nájsť tuším?
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

A čo by ste chceli, aby to furt rástlo :lol: Btc už mal obdobie sucha po pump&dump na konci 2013 a trvalo mu 3 roky kym znova pokoril 1k usd. Imho je to najväčší hráč a kapitál do krypto tečie hlavne cez neho, nakoľko väčšina altcoinov je obchodovateľná výlučne s Btc. Ja to vidím aktuálne na dlhšie obdobie sucha, aspoň kým nepríde LN, súčasné výkyvy sú úž len výsledkom hypeov, inak to ma dlhodobo klesajúci trend.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

lenže v 2013 bol za poklesom krach Mt. Gox a Bitcoin mal viac ako 95% zastúpenie na trhu. Dnes má menej než 33% a do crypto tečú peniaze nielen cez bitcoin, ale aj cez ethereum (ktoré, za posledné dva týždne išlo hore o 100%). Aby to malo dlhodobo klesajuci trend, tak by musela prísť nejaká výnimočná situácia (ban kryptomien, krach burzy, masívny hack...), zatiaľ je však na long terme všetko bullish, dokonca aj bitcoin :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

najvacsie riziko je statna regulacia, hlavne v nejakej vacsej krajine. lebo krach burzy ci hack burzy by dnes uz neznamenal to co mtgox vtedy. teraz je tych burz hromada a hack jednej burzy by sice sposobil pokles ale nie tak zavazny ako v 2013.
rovnako aj keby nahodou niekto objavil uzasny sposob ako prelomit bitcoin, ze by sa vedel dostat do cudzich penazeniek, urcite by to polozilo bitcoin, ale ovplivnilo by to doveru k ostatnym projektom?
rovnako keby sa ukazalo ze ethereum stagnuje, ze vyvoj sa nikam neposuva lebo vitalik sa prestahoval do karibiku a rozhodol sa ist do dochodku, ludia by sa proste presunuli inam.

coho sa ja bojim, ale to uz hranici s konspiraciami, je ze sa ukaze ze cely kryptoboom je riadeny zopar instituciami, ktore uz niekolko rokov pomaly pumpuju peniaze do kryptomien len aby sa v tom spravnom momente rozhodli dumpovat...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Hlavný hráči sú:
- Hong Kong (takže vlastne Čína), tie kanály do pevninskej Číny tam stále sú a Číňania tam obchodujú
- USA
- EÚ
- Japonsko je ako nákupca tiež veľmi dôležité
Ak by došlo k zákazu na niektorom z týchto TOP4 trhov, tak by sa z toho celý trh spamätával, len ťažko, možno vôbec

Kórea už bola izolovaná dlhšiu dobu, takže z krátkodobého hľadiska by zákaz celý crypto trh poškodil, ale z dlhodobého hľadiska by sa Kórejčania presunuli na zahraničné výmeny a cenám by to podľa mňa len pomohlo.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Krach nejakej kryptoburzy by dnes pre btc nemal taky dopad, pretoze btc sa obchoduje aj mimo kryptoburz, ci uz cfd, resp. da sa nim realne platit realne tovary a sluzby. Likvidita je hodne diverzifikovana narozdiel od altcoins. Kopec altcoins nema take krytie a ich jedinym krytim je len viera investorov, sluby vyvojarov a sila btc. Myslim ze realne by dnes trh s krypto bez btc mohol mat vazne existencne problemy, nehovorim o technologii blockchainu, ktora prezije tak ci onak, ale o pseudomincach, o ktorych sa iba rozprava v kryptosvete, ale realne sa nepouzivaju.
Prelomit bezpecnost btc by znamenalo nie mensi problem pre vsetky altcoiny, ktore su postavene na blockchaine.
Co sa tyka zdanenia, tak toho sa dockame, vlastne uz teraz by mal clovek danit svoje prijmy, pokial vybera zisk vo fiat mene, aj ked to ma velke diery, pokial clovek preda majetok priamo za btc a o nejaku dobu cashuje vo fiat, je problem mu nejaku dan vyrubit. Normalne by vsak clovek mal zisky danit, pokial krypto kupuje a predava na burze, je to to iste, akoby kupoval kavu, ryzu, psenicu...
Co sa tyka konspiracii, netreba si robit iluzie, ludia su chamtivi a svetom hybu velky hraci, ako napr. posledne stavy bcash vs btc. Staci nalakat vacsie mnozstvo minerov na svoju stranu, pustit do sveta nejaky hype o tom, ze bcash je pravy btc a panika a manipulacia je na svete. Slovo decentralizacia vnimaju ludia v krypto nieco ako u nas demokracia po 89... Pravda je to, comu ludia veria, ale pravda nedava moc. Pokial si viete pravdu kupit, mozete si v urcitom mnozstve kupit demokraciu, aj decentralizaciu...
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

ale taký pád niektorej z hlavných búrz, napr. Bitfinex, by otriasol dôverou v crypto. Nastal by masívny sell a reťazová reakcia by zasiahla aj ostatné burzy. Ban kryptomien v niektorých z hlavných krajín ako Kórea by mal zásadný vplyv na ceny a mohlo by to mať podobný efekt ako krach burzy. Regulácie podľa mňa nie sú nebezpečné pre kryptosvet. Aj keby sa kryptomeny zdaňovali a boli pod prísnym dohľadom, tak ľudia by to naďalej nakupovali, pretože stále by na tom bol veľmi slušný zisk. Okrem toho, crypto sa nedá len tak ľahko regulovať. S príchodom decentralizovaných búrz to bude ešte ťažšie. Niektoré burzy sú dokonca zaregistrované v daňových rajoch, nie je na ne dosah. Rovnako tak nebude dosah ani na tých, ktorí nebudú chcieť prijmy zdaniť. Velké ryby nepotrebujú ešte viac bitcoinov. Sú im nanič. Skôr sa ich potrebujú zbaviť kým nebude neskoro. Predať státisíce btc nie je len tak, že ha dnes to dumpnem na trh a idem sa vycashovať. Pri súčasných obmedzeniach a limitoch by to predávali celé roky. Skôr si myslím, že práve oni budú chcieť udržať celý hype okolo kryptomien čo najdlhšie.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

s tym vitalikom som si hovoril davnejsie aj ja.. kolko ma ethereum okrem neho developerov? keby ho zrazilo auto, tak ethereum asi riadne padne na hubu :D

velryby mozno predavaju btc na burzach, zopar tisic alebo 10tisic, ale skutocne velki hraci (4% adries vlastnia 95% btc) by urcite necashovali na burzach. nejake privatne aukcie alebo P2P sales, cize trh to nijako nezasiahne.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Prosím Vás poraďte mi inú zmenáreň dobrú ako bitsamp. Tam mi už dlho nechcú schváliť účet a čo čítam o tom, tak niektorí sa sťažujú, že čakajú už cez 2 mesiace a nič...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

coinbase.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa medrolist »

Kraken skončil?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ja na ich stranke vidim len oznam
***MAINTENANCE ANNOUNCEMENT***

Kraken is presently offline for maintenance.

While maintenance is underway, the website and API will not be reachable, and orders will not be able to be placed or canceled.

The Kraken Team
odkial si teda vydedukoval, ze skoncil?
Napísať odpoveď