Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa aacid »

toto je velice vtipne:
https://status.kraken.com/

len aby sa z toho este spamatali...

toto je tiez pekne:
https://jobs.lever.co/kraken

to nevyzera ze kraken hlada par ludi, ale ze hladaju celu firmu idealne :D

ja kazdopadne idem z krakenu prec akonahle bude online. od jesene su s nim iba problemy, stale sa to zhorsuje, aj keby tento update ozaj vyriesil stabilitu, tak je to dalsi priklad neprofesionality. za tie peniaze co ziskavaju, mohli kludne kupit druhu serverovnu, spojazdnit ju a cez downtime iba skopirovat diff data :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

rozhodne. ked vie cryptopia zarobit milion denne, kraken sa musi topit v desiatkach milionov. mozno nie aktualne, ale donedavna boli velmi pouzivani. toto spravanie nic neospravedlnuje.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

som zvedavy co sa bude diat, ked vsetky burzy zacnu verifikovat tie ucty :D
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Alza prelozila dodanie Ledgheru o 2 mesiace, trezor tiez stale presúva. Leží mi cca 3,5ETH na coinbase mal by som ich radsej poslat na nejaku penazeku ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak kraken je online, ale nic nefunguje... podla mna len chceli aby to vyzeralo ze sa niekam pohli, tak zapli frontend ale backend je stale nefunkcny.

ordre su uplne posahane, napriklad pri BCH mi ukazuje buy ordre za 16500 eur (co je 8x aktualnej ceny) ale samozrejme ked sa pokusim vytvorit sell order, tak dostanem error "service unavailable". trade.kraken.com je dosahany uplne...

no a samozrejme zablokovali vybery, aby im ludia nezacali hromadne utekat na ine burzy (to by ma zaujimalo ci to maju zakotvene v obchodnych podmienkach, moc sa mi nepaci ze mi zadrzuju moje financie).

ale ako ospravedlnenie dali 30 dni bez poplatkov za obchodovanie...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

jukel napísal:Alza prelozila dodanie Ledgheru o 2 mesiace, trezor tiez stale presúva. Leží mi cca 3,5ETH na coinbase mal by som ich radsej poslat na nejaku penazeku ?
tak nakoniec som dobre spravil, ze som objednal z ofik stranky :) kazdopadne odoslali ledger 3.1. a doteraz sa podla dhl tracking nikam z francuzska nepohol, co mi pride divne..

na coinbase je to asi v najvacsom bezpeci (z pomedzi vsetkych burz), ale kedze poplatky su pri ETH male, nezaskodilo by to mat na vlastnej penazenke, nikdy nevies.. aha teraz kraken. bude ti treba mince a nedostanes sa k nim.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

nejaké odporúčania ? Rozmýšlam nad exodusom ale ten je viazaný na HDD a ked odíde 300e disk odídu aj mince ? alebo nejaké zálohy to zachránia ?
Talpy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Talpy »

jukel napísal:nejaké odporúčania ? Rozmýšlam nad exodusom ale ten je viazaný na HDD a ked odíde 300e disk odídu aj mince ? alebo nejaké zálohy to zachránia ?
Ja pouzivam Exodus Eden a da sa to v pohode zalohovat tym, ze si to posles na email, plus si musis ulozit 12 slov ktore ti program vygeneruje v pripade vymazabia aby si si to mohol obnovit.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Viete mi niekto poradit ako je to s NEO penazenkami?
Chcem si kupit token NEA a pri registracii to odomna ziadalo NEO penazenku na ktoru maju byt tieto tokeny nasledne poslane. Lenze az po zadani som si uvedomil, ze neowallet.cn nepodporuje NEP-5 (sudim tak podla informacii na neo.org) a tak neviem, ci mozem ponechat tu penazenku alebo ju musim zmenit za inu. Na nete som sa docital, ze tokeny mi pridu na akukolvek penazenku, lebo je to v NEO sieti a tieo tokeny len nebudu vidiet. Mate s tym niekto skusenosti?

Inak problemy su asi s kazdou zmenarnou. Napriklad z bittrexu uz dlhu dobu neviem vybrat NEO, lebo stale ma penazenku v udrzbe. Uz to trva par tyzdnov.....
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

žeby Krakena konečne vypustili? Prihlásil som sa do konta, na ktorom mám zrazu 16 miliónov € :D
Peter00
Medium Star
Medium Star

-Syu napísal:žeby Krakena konečne vypustili? Prihlásil som sa do konta, na ktorom mám zrazu 16 miliónov € :D
Mozno odmena za problémy :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

jukel napísal:nejaké odporúčania ? Rozmýšlam nad exodusom ale ten je viazaný na HDD a ked odíde 300e disk odídu aj mince ? alebo nejaké zálohy to zachránia ?
ked chces tu penazenku aktivne pouzivat, tak najjednoduchsie je zalohovat subor na usb, pre istotu aj dva (ak neplanujes investovat do HW penazenky). ak nechces aktivne pouzivat, existuju ethereum paper wallets, pri pouziti musis importovat vytlaceny privatny kluc, umoznuje to dnes uz asi kazda penazenka.
cely subor s penazenkou sa da zalohovat aj na papier, napr. mozes pouzit myetherwallet a keystore txt file si vytlacis na papier. nasledne ak stratis HDD, tak ti staci vytvorit rovnako pomenovany subor s rovnakym obsahom znakov, kt. si mal vytlacene a po zadani tebou zvoleneho hesla pri vytvarani myetherwallet (najlepsie ked to heslo drzis len v hlave alebo nedrzis penazenku a heslo na rovnakom mieste) mas opat pristup k celej penazenke. len je to dost osemetne prepisovat z papiera do PC

priklad ako taky subor bezne vyzera:
nazov suboru: UTC--2018-01-13T14-01-17.529Z--d518dca5c68f4120d8e76f85fa50ab0992fbb28a
obsah

Kód: Vybrať všetko

{"version":3,"id":"a40f5d72-cb15-414e-848f-504d758c87de","address":"d518dca5c68f4120d8e76f85fa50ab0992fbb28a","Crypto":{"ciphertext":"0411dc17c0ebfb9bd595c4f8da637673af2da50ad2b4a9bb6319fdaea6a9eb58","cipherparams":{"iv":"2cc97656ad4de0e7c39ff4110ecff55c"},"cipher":"aes-128-ctr","kdf":"scrypt","kdfparams":{"dklen":32,"salt":"c091604180ec88763ffd7b2eaa6a92f25de2687eb4c4164ca52e4614adb21066","n":1024,"r":8,"p":1},"mac":"c4ab4f2a7bdc79c8f46230aec2eaccc5b80a793a91a6cb2dbf46328e5e6e34cb"}}
a ked poznas heslo "testtesttest", tak mas pristup k penazenke. mozes vyskusat na stranke https://www.myetherwallet.com/ ci ju otvoris, ale je prazdna :)

taktiez umoznuju obnovu priamo pomocou privatneho kluca (paper wallet style) alebo pomocou mnemonic phrase (tych 12-24 nahodne vygenerovanych slov), vsetky tieto moznosti obnovy nie su ale zrovna moc bezpecne riesenie. pise ti to aj na stranke samotnej. kto ma pristup ku klucu alebo ku slovam ma pristup k tvojej penazenke. pomaha teda heslo, kt. si mozes pri vytvarani penazenky zvolit a ako som spominal, najlepsie je ho drzat v hlave a pripadne zalohovane na inom mieste, ako je penazenka. lebo jednoduche heslo nema zmysel. najlepsie nahodne dlhe komplikovane heslo alebo pouzivat aspon nase slova s diakritikou. kto ma pivatny kluc alebo slova, prelomit heslo zo slovnika alebo kratke heslo, to je ten najmensi problem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Peter00 napísal:Viete mi niekto poradit ako je to s NEO penazenkami?
Chcem si kupit token NEA a pri registracii to odomna ziadalo NEO penazenku na ktoru maju byt tieto tokeny nasledne poslane. Lenze az po zadani som si uvedomil, ze neowallet.cn nepodporuje NEP-5 (sudim tak podla informacii na neo.org) a tak neviem, ci mozem ponechat tu penazenku alebo ju musim zmenit za inu. Na nete som sa docital, ze tokeny mi pridu na akukolvek penazenku, lebo je to v NEO sieti a tieo tokeny len nebudu vidiet. Mate s tym niekto skusenosti?

Inak problemy su asi s kazdou zmenarnou. Napriklad z bittrexu uz dlhu dobu neviem vybrat NEO, lebo stale ma penazenku v udrzbe. Uz to trva par tyzdnov.....
stiahni si NEON, pouzivam, nemam problem.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Jasne, ina peňaženka je riesenie, ale adresu peňaženky teraz uz nie je mozne zmenit. Cize bezvýznamné.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

chapes ze to NEO co si kupil je v skutocnosti v blockchaine, nie u teba v pocitaci. penazenka je iba software ktory ti umozni manipulovat s prostriedkami na blockchaine. tebe staci adresa a privatny kluc a tie mozes zadat do akejkolvek kompatibilnej penazenky.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Jop chapem. To som sa dočítal na nete, ze vlastne v peňaženke tlmený budu len ich neuvidím no po zmene peňaženky ich uvidim. Cize mi to vlastne potvrdzuješ. To som potreboval vediet :D Diky
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Čo myslíte ako sa vyvinie Ethereum ešte ? Bude stúpať, či padne ? :)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

2000 do konca mesiaca, do konca roka predbehne BTC :smt006
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

oggy prečo myslíš ? podľa čoho usudzuješ ? Je pravda, že to stúpa pekne... Ale príde mi to divné taký nárast a pripisujem to pádu Bitcoinu...
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

podľa mňa stúpa preto, že čoraz viac ľudí obchoduje na ETH pároch. ETH sa dá pomerne rýchlo presúvať medzi burzami a peňaženkami, sú tam oveľa nižšie poplatky než na bitcoine. Mnoho nových coinov vzniká na základe ETH a aj ICO sa predáva za ETH a nie za bitcoiny.
Napísať odpoveď