PZP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: PZP

Príspevok od používateľa Pilifo »

Celkom trefný článok k téme a Arkazovmu problému s poisťovňou - TŘI NEJČASTĚJŠÍ VÝMLUVY POJIŠŤOVEN U POJIŠTĚNÍ VOZIDEL
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Daka odozva ci este nic?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

zatial nic. posielal som 9.1 tak ratam ze mozno tento tyzden. neviem aka je lehota ale asi 30dni.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak kooperativa sa neracila ani odpisat na odvolanie. Este ma napadlo to cele posunut vymahacksej firme dakej. beru si 20-40% no aj tak sa da
heker
Redeemer
Redeemer

Podnet na NBS, pripadne tam skus vopred zavolat, ze ci s tym. Ked zaplatis tej firme napr. 40 percent, tak to moze byt slusna chyba, ktora ti moze aj chybat a za to si uz fakticky mohol mat zaplatene plnohodnotne havarijne poistenie. Ja by som to najskor videl na NBS.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak skoro po 2 mesiacoch od odoslania odvolania mi volal nejaky pan z koop co to presetroval tomu som posielal fotky tej srnky aj ked nebolo na foto auto a kontakt na polovnika co tam bol. no a verdikt je taky ze vyplatia mi to ale ze s kratenim 30% lebo boli tam aj poskodenia co nesuvisia (parkoviskovy suchanec na narazniku, oskrete lizatko v predu asi od obrubnika). ten co volal sa zdal ako normalny chlap a povedal ze keby to neskrati o 30% tak to zase zamietnu kvoli tym poskodeniam a tak dalej. kaslem nato uz rezignujem takto z povodnych 720€ je to 500. a z toho este 200€ spoluucast. taze koniec koncov 300€ by malo dojst z toho aspon kupim hmlovku zlomenu a chladic na vodu vymenim a este zostane na dobru flasu rumu :D nuz taka je kooperativa ale co sme aj cakali ze ? :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

uf no lepsie ako drotom do oka
heker
Redeemer
Redeemer

Nechaj si vyplatit a sprav to, ze podas podnet este na NBS. Za podnet nic nedas, pri stasti ti to doplatia. Pri nestasti ta odkazu na sudne konanie na ktore sa aj tak vykasles.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Dneska do mna nabural tipek, ktory ma auto poistene v Kooperative. Nedobrdil na krizovatke. Vypisali sa papiere, tie on zanesie do poistovne. Potom co? Budu mi oni volat alebo aky postup mozem ocakavat? Donesiem potom auto do servisu, ktory ma s nimi zmluvu? Je to minulorocne auto. V mojej havarijnej mi povedali, ze oni s tym nemaju, kedze nie som vinnik (napadlo ma to riesit s nimi, kedze nemam ziadnu spoluucast a on ma Kooperativu...)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zanesie papiere do svojej, nasledne by sa ti mal ozvat obhliadkar, ten spise papiere a pride ti vyrozumenie.
nasledne sa objednas do servisu (vyber je na tebe) a oni si to uz medzi sebou vybavia
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Zavolaj ešte raz do poisťovne, kde máš havarijnú poistku. Oni sa len snažia vyhovárať, aby to nemuseli riešiť, ale ak chceš mať auto opravené čo najskôr, tak riešenie cez tvoju havarijnú je práve najrýchlejšie. Tvoja poisťovňa si potom bude nárokovať na náhradu škody od poisťovne týpka, ktorý do teba narazil.

https://www.poistenie.sk/poradna/mam-sk ... poistenie/
Varujeme pred všeobecne dosť rozšíreným mylným názorom, že keď mám havarijné aj povinné zmluvné poistenie (PZP) zodpovednosti a som poškodený, „nemal by som si čerpať zo svojej havarijnej poistky, nech to zaplatí poisťovňa škodcu“. Problém je v tom, že z havarijnej poistky sa prepláca škoda v nových cenách, ale z PZP v časových, čiže amortizáciou znížených cenách. Až v posledných rokoch postupne prechádzajú niektoré poisťovne na výpočet poistného plnenia v nových cenách aj pri PZP. Poisťovňa vám pritom obyčajne nevezme bonus, keď škodu zavinila tretia osoba, pretože hneď po vyplatení vášho plnenia vznesie regresný nárok na náhradu škody voči poisťovni škodcu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ to nechceš (nechce tvoja poisťovňa) riešiť cez HP, mal by si túto udalosť nahlásiť v poisťovni vinníka, čiže by si mal volať do Kooperatívy... 0850 111 577
Oni ti hneď preveria, či vinník už hlásil, ak nie, tak to nahlásiš ty, dajú ti číslo poistnej udalosti a podľa neho sleduješ postup riešenia cez ich web. Následne prepošlú nejaké doklady, ktoré treba vyplniť a zaslať im. Pre urýchlenie procesu doporučujem navštíviť osobne pobočku Kooperatívy, pretože oni zasielajú listy poštou s týždňovým oneskorením.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dikes.
Nakoniec som siel osobne do Generali (tam mam HP) a idem to riesit cez nich. Bez problemov to prijali. Takze ma fakt len odpinkala na call centre. Mam v cene aj nahradne auto na 5 dni, tak aj kvoli tomu, to by sa od koop asi tazko ziskavalo.
heker
Redeemer
Redeemer

Ked si poskodeny, tak mas narok na nahradne auto z poistky vinnika, cize z jeho PZP. Navyse Kooperativa pri PZP neuplatnuje amortizaciu. Cele si to mohol teda riesit z PZP vinnika vratane nahradneho auta. Nahradne auto ti da napriklad origo servis, spolocnost Setcar a dalsi.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to s tym nahradnym autom neviem ci plati pre vsetky poistky a poistovne...
heker
Redeemer
Redeemer

V pripade KOOP plati a to je hlavne. A nie na 5 dni, ale na cas potrebny na opravu auta.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ale hovoris o PZP alebo havarijnej?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nvm kooperativa mi pride proste ako najhorsia poistovna, kde som uz velakrat pocul, ze auto uz davno opravene, ale musi stat v servise, lebo nevystavili kryci list, neda sa tam dovolat.. vyhovaraju sa, ved sa o tom pise aj v tejto teme. Ale realnu skusenost nemam, tak radsej nejdem mudrovat.
Netusim ako je to s tym nahradnym autom, ale napr. Skoda servisy tu v BA, maju normalne cennik prenajmu aut pri servise, niektore dokonca autopozicovnu nemaju vobec..
Stale je to len v generali len "nahlasene", definitivne sa to otvori, az ked pristavim auto na obhliadku do servisu, takze este mam cas si to vyzistit a rozhodnut sa. Riesit to budem nakoniec aj tak az po sviatkoch.
heker
Redeemer
Redeemer

Hovorim o PZP v Kooperative u vinnika, teda na to co mas narok z jeho PZP a co preplatia.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

okej to je dobra info do buducna ;)
Napísať odpoveď