Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa -Syu »

Na Krakene sa dá v podstate registrovať bez ID, stačí uviesť meno a adresu, ale teraz budú mať zrejme registrácie pozastavené. Neviem aká je situácia momentálne na Coinbase, prípadne skús českú burzu coinmate.io (dá sa nakupovať za czk aj eur). Teoreticky môžeš nakupovať aj cez easycoin, ale nie je to moc výhodné.
Mirrorion
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Mirrorion »

na Kraken som sa skúšal registrovať, ale chce tam verifikáciu. Coinbase - verifikácia. proste pokiaľ chcem nakupovať v EUR cez svoj bankový účet tak to chce verifikáciu prakticky všade. na niektorých burzách som videl že sa dá aj bez verifikácii, ale len pri obchodovaní crypto/crypto (čož je problém, lebo ešte žiadnu nevlastním). pri nákupe EUR/crypto alebo výbere crypto/EUR chcú verifikácie.

//edit:
tak Coinmate chce odo mňa verifikáciu cez webkameru, ináč nemôžem vložiť €.
Poloniex - webcam verification
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mirrorion napísal:tak prosím poraďte také kde sa dá registrovať anonymne a dá sa nakupovať za EUR... teraz je veľký problém s verifikáciami, všade čítam že čakacie časy sú rádovo v týždňoch.
Zaregistruj sa na Coinbase a potom nasledne na GDAX. Budes potrebovat 2 doklady, najlepsie sa posielaju cez mobilnu aplikaciu Coinbase.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Tak ale na Krakene je taká "verifikácia", že na Tier 2 môžeš kľudne napísať, že si hoci aj Jožko Mrkvička bývajúci na Panelákovej 2. Nikto nemá šancu zistiť pravdu, pretože ID sa pri základnej verifikácii nenahráva, takže je to v podstate viac menej taká poloanonymná burza. Na Binance netreba verifikáciu vôbec. Easycoin je anonymný do 1000 eur. Myslím, že ešte aj HitBTC je anonymný, ale nie som si istý.

Poloniex/Coinbase/Coinmate/Bittrex a ďalšie burzy vyžadujú verifikáciu, na ktorú ti stačí vodičák / občiansky ;)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

len aby si si do buducna nezavaril, ak bude treba nejaku transakciu presetrit a zistia, ze sa tvoje meno nezhoduje s uradnymi dokumentami a mas po peniazoch. taktiez netreba tam nahodou pri bankovom ucte zadavat rovnake meno ako pri tier 2 verifikacii? na bitstampe napr. nemozes mat meno na bankovom ucte vedene na inu osobu ako je meno bitstamp uctu.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Tak ak tam nebude vkladat zivotne uspory, nemusi ho mrziet ak o nieco zo zisku pride. Ajtak idealne je polku portfolia hodit dlhodobo na nejaky stabilnejsi coin ako btc, ltc, eth a s druhou polkou tradeovat. Netradeovat vysoke sumy a necakat na vysoke zisky. Ta volatilita ma aj svoje vyhody, ked sa clovek chvilu povezie v spravnom trende, moze zarobit len 15-20% zo zisku, ale viackrat po sebe v kratsom casovom intervale :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Kraken potrebujes svoje realne meno kvoli bankovemu prenosu. Ak sa nebude zhodovat meno ktore preslo verifikaciou s menom, ktore je na ucte z ktoreho si odosielas peniaze, tak ti platbu daju "on Hold" :)
"4. The name on the bank account you deposit from does not match the name on the Kraken account."
https://support.kraken.com/hc/en-us/art ... t-on-hold-
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Myslíte, že ešte padne bitcoin, či už pôjde hore ? :)
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

tak o takom niečom som netušil. Doteraz som si myslel, že prijímateľ nemôže vidieť meno vlastníka bankového konta, len samotné číslo... no dobre vedieť :) Ja to mám na svoje meno, práve z toho dôvodu, ako píše Old Dirty Bastard - keby bolo treba niečo prešetriť alebo riešiť na supporte...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

NHISPVM napísal:Myslíte, že ešte padne bitcoin, či už pôjde hore ? :)
Hod si kockou a podla toho sa zariad, vyjde to na rovnako.
Neparne cislo - klesne o 10 a viac percent
Parne cislo - bude stupat
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

a ked padne 6 hod si este raz :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja by som bol ak by este padlo.

dnes mi na ucet dosli peniaze ktore chcem investovat do krypta, lenze uz dnes to zacalo rast a kym to pride SEPA prevodom na kraken tak uz bude neskoro. pozeral som coinbase, ale tam je limit 750 eur a ked som chcel poslat aspon to tak transakcia neprebehla lebo ze banka zamietla (neviem preco, mozno mam zle nastavene limity).
ale coinbase je uplna divocina, nie len ze kurzy maju uplne zle (ked na krakene bol ether za 730, coinbase mal 780) ale este maju nechutne poplatky (z tych 750 eur si chceli zobrat 30).
este som rozmyslal ze zbehnem do alzy a hodim to do automatu, ale k tomu nejak nemam doveru.
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

Vsak do 24 hodin to tam mas pripisane. Ja som tiez len dnes posielal, ale co to nakupim este
vsak XRP z 0,7€ na 1,31€ aktualne je brutalita :D money money money
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

no nic moc, ked to islo z 0.45 na 3.40, to bola brutalita :D
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

Pravda, pravduca :) ale rad som aj za toto :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

tak pride mi logickejsie prehltnut tie poplatky 30€ za nakup kartou a vysiu trhovu hodnotu v pripade, ze to mozem nakupit ihned ako keby som mal na prevod cakat 24-48hod a riskovat, ze behom takej dlhej doby v krypto svete ta cena moze vyskocit o 50-100%.

k btc. aktualne je na LN mainnete 40 nodes a vyse 60 kanalov. je mile vidiet ako su niektori ochotni stratit peniaze len aby pomohli s vyvojom.
https://lnmainnet.gaben.win/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ven0m napísal:Vsak do 24 hodin to tam mas pripisane. Ja som tiez len dnes posielal, ale co to nakupim este
no dufam ze to bude zajtra. ale aj tak uz je neskoro. dnes vsetko vyskocilo 30-80%, keby som nakupil vcera uz som happy. ale stale treba dufat ze to bude este chvilu oscilovat, tak to padne :D

Old Dirty Bastard napísal:tak pride mi logickejsie prehltnut tie poplatky 30€ za nakup kartou a vysiu trhovu hodnotu v pripade, ze to mozem nakupit ihned ako keby som mal na prevod cakat 24-48hod a riskovat, ze behom takej dlhej doby v krypto svete ta cena moze vyskocit o 50-100%.
sak ja som to chcel kupit na coinbase ale banka odmietla transakciu...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

o aku banku sa jedna?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Dobijal si cez platobnu kartu alebo SEPA prevodom? Na dobitie kartou potrebujes aby banka podporovala 3DSecure.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

unicredit.

prave som chcel dobit z kreditky, aby to bolo okamzite. seba by som radsej poslal rovno na kraken. 3dsecure netusim ci mam.
Napísať odpoveď