Baldorex má pravdu. Zastavil si úplne ako tatár a druhý vodič tiež. Áno v zákone nie je definované v ktorom pruhu musíš ísť, ale potom sa netreba čudovať, že ti nedávajú prednosť. V anglicku majú pruhy tak, že ak nevychádzaš hneď na najbližšom výjazde, tak ťa to automaticky zavedie do vnútorného pruhu. U nás to samozrejme ignorujú a každý si tam chodí ako chce. Ak by ste zastavili presne opačne ty by si mohol pekne pokračovať ďalej a on výjsť na prvom výjazde. Nemáš to zákonom určené, ale potom ak nerozmýšľaš dopredu, tak sa netreba sťažovať.

(Je to ako s križovatkou, keď viem, že budem otáčať doľava, tak zastavím v ľavom pruhu a nie v pravom a potom sa snažiť v strede križovatky prepchať do správneho pruhu)
Denne sa stretávam s blbcami (prepáč, ale musím to takto napísať) ako ty. Ktorí ani za pána nevojdu do vnútorného pruhu. (Šak načo, potom ma nikto nechce pustiť, a vo vonkajšom sa mi ľahšie vychádza) A pritom blokujú tích čo chcú z vnútorného vyjsť a nemôžu a rovnako blokujú aj vstup, pretože si celé kolečko skoro dajú po vonkajšom obvode...
Takže netreba sa sťažovať, ale v 1 rade myslieť dopredu a v druhom jazdiť tolerantne a keď viem, že nebudem vychádzať hneď idem do vnútorného. Ak by to dodržiavali všetky auta, alebo aspoň väčšina nebol by problém. Vieš, ten vnútorný pruh tam není len tak na srandu. Osobne by som to dal aj do vyhlášky, že ak vodiči nejdú na prvom výjazde preč museli by sa zaradiť do vnútorného. Inak mastná pokuta. Prišiel by si so svojím zmýšľaním do UK, kde je skoro každá križovatka kruháč, niektoré aj 3 - 4 prúdoví a by si bol v riti...
///Animorph áno samozrejme v druhom obrázku popisuješ zase opačnú situáciu, ale aj tu platí čo som napísal. Ak by červené auto, ktoré nevychádza hneď na výjazde ako chce modré, tak by sa automaticky zaradilo za modré auto do vnútorného pruhu. A tým pádom by vodič modrého nemusel dávať prednosť, len by sa pekne preradil do vonkajšieho a následne opustil kruhoví. Takto sa zbytočne blokujú vodiči vo vnútornom pruhu, pretože ich tí z vonkajšieho nechcú pustiť (pretože jazdia ako debili po vonkajšom) a tak radšej nikto do vnútorného ani nejde a len sa to zhoršuje. Mám neskutočnú zlosť, keď sa nemôžem preradiť do vonkajšieho a musím čakať pred výjazdom aj pol minúty kým sa mi to podarí. Brať takýmto papiere na mieste