Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa -Syu »

hm zaujimave, spadlo to tesne pod 10k a už sa to pomerne rýchlo odrazilo hore smerom k 11k. Každopádne, stále je tam silný sell takže očakávam peak max do 10900$ a pomalý drop zase smerom dole k 10k
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

pome na to.. takze ako som spominal, pouziva sa na to python skript, kt. vyuziva online blockchain blockchain.info pre vsetky forky, kedze su to direct splity povodneho bitcoin blockchainu, teda nemusite ziadne udaje stahovat do PC, co je super.
nevyzera to tak, ze by tento jednoduchy skript mal v sebe nejaky nekaly kod, kt. by kradol privatne kluce a pod., ale samozrejme nemusim pripominat, ze pre svoju vlastnu bezpecnost predtym, nez budete pomocou tohoto skriptu narokovat akykolvek coin si svoje BTC poslite na dalsiu adresu a pockajte, kym bude transakcia potvrdena! az po tomto presune pokracujte dalej.
1. skript najdeme na https://github.com/ymgve/bitcoin_fork_claimer, stlacit tlacitko "Clone or download" ako ZIP file, rozbalit v pc, ja to mam napr. v C:\Downloads\bitcoin_fork_claimer-master, cestu si v dalsich prikazoch zmente na svoju, ak budete pouzivat ine umiestnenie.
2. v prvom rade si musime nainstalovat python 2.7.14 https://www.python.org/downloads/, instalacku len odklikame, vsetky nastavenia nechame povodne
3. spustime pravym mysitkom na tlacitku start vo win moznost "spustit/run" a napiseme do okna cmd, potvrdime enterom.
- su ine moznosti spustenia prikazoveho riadku, je to na vas..
4. ako prvy prikaz v cmd prompte zadame "cd C:\Downloads\bitcoin_fork_claimer-master" //cesta sa samozrejme meni, pokial sa vase subory z githubu nenachadzaju v podpriecinku "bitcoin_fork_claimer-master" v priecinku "Downloads" na disku C:
5. nasledne zadame "c:\python27\python claimer.py"
6. po tomto kroku uz piseme prikazy, kt. budu nami zvolene typy minci odosielat priamo na burzu kde to predavame bez nutnosti prostrednika alebo penazenky
7. po zadani spravneho prikazu to vypluvne nejake silno technicke udaje a pyta od vas textove potvrdenie, aby bola transakcia zaradena, nieco v zmysle "I am sending coins on the Bitcoin XXX network and I accept the risks" staci to napisat a potvrdit enterom.
8. po potvrdeni to vypluvne dalsie technicke udaje a v zavere vacsinou vyskoci nieco v zmysle "YAY your transaction was entered into the mempool" alebo nieco podobne.
- nie vzdy sa dava zadavat viacero prikazov a skript treba vacsinou spustit nanovo a vsetky kroky od bodu 3 do 7 opakovat. teda ak mate "dust hodnoty" BTC roztrusene po 20 adresach a dokopy to hadze 0.5 BTC, chce to trochu trpezlivosti.

Priklad chcem si narokovat Bitcoin gold, prikaz vyzera takto:

Kód: Vybrať všetko

claimer.py <typ mince> <TX ID BTC mince> <privatny kluc BTC adresy> <zdrojova BTC adresa> <depozit adresa na burze>
teda zadavame do prikazoveho riadka:

Kód: Vybrať všetko

claimer.py BTG 4adc427d330497992710feaa32f85c389ef5106f74e7006878bd14b54500dfff 5K2YUVmWfxbmvsNxCsfvArXdGXm7d5DC9pn4yD75k2UaSYgkXTh 1HKqKTMpBTZZ8H5zcqYEWYBaaWELrDEXeE 1aa5cmqmvQq8YQTEqcTmW7dfBNuFwgdCD
podporovane mince BTG, BCX, B2X, UBTC, BTF, BTW, SBTC, BCD, BPA
uspesne sa mi podarilo narokovat BTG, BCX, B2X, SBTC, BCD
BCD a SBTC som predal na okex.com (momentalne cakam, ci sa dostanem k witdhrawal bez verifikacie, asi treba pockat 24hod)
BCX a BTG som predaval na gate.io, withdrawal mam vyskusany, netreba verifikaciu

<zdrojova BTC adresa> je nasa BTC adresa, kde mame svoje mince
<privatny kluc BTC adresy> je private key k tejto nasej BTC adrese, bez neho nevieme overit, ze BTC vlastnime a preto ho skript potrebuje, je to ako keby nas digitalny podpis/heslo.
odkial ziskam <TX ID BTC mince>? ako priklad pouzijem tuto BTC transakciu https://blockchain.info/tx/8bf6332f5f51 ... e46db7fb75
8bf6332f5f5193f11dced51f0fb72b89b47ee1055576671fb8878ae46db7fb75 je teda TX ID, kt. potrebujeme
pri tejto TX ID su asociovane 2 adresy, teda obe by sme mohli pouzit na narokovanie forkov. pozerame sa samozrejme na adresy, kt. su uvedene na pravej strane. teda adresy, kt. mince obdrzali
16XNPZ4ABb2TfX8wxuzZ3LrPqWMZbWdKni
1Ch7iB9ufRTBiPLw94NT1vQdXzCvUBf5c3
teda tieto adresy by sme zadavali do prikazu ako <zdrojova BTC adresa>
<depozit adresa na burze> je adresa, kt. si vygenerujete na tej ktorej burze, kde sa snazite v nasom pripade BTG predat a kam svoje BTG budete posielat.
dolezity je aj datum/cislo bloku
v nasom pripade
Received Time 2017-12-23 17:20:05
Included In Blocks 500715
tzn., ze z tychto adries by sme si mohli narokovat len forky, kt. boli "forknute/oddelene" od povodneho bitcoin blockchainu do bloku 500715, kt. sa vytazil 2017-12-23 17:20:05

kedy sa ta ktora minca forkla si lahko vygooglite, udaje su uvedene ako fork block napriklad aj na tejto stranke https://btcdiv.com/
pokial je cislo bloku mensie ako to, kt. sa nachadza pri minci, kt. sa snazite narokovat znamena to, ze na nu aj narok mate :)

ak ma niekto otazky ako sa dostane k privatnemu klucu svojej verejnej bitcoin adresy, sem s tym.

ak sa niekomu podari uspesne narokovat tieto forky a zarobil si vdaka tomu par stovak/tisicov a ma chut prejavit vdacnost
ETH: 0x2C90c405DC7c23CC1426098981e0A5E0cCDC0AAA
BTC: 34LaLn1Pm51886jq81J45Ri6BcoFaSVppQ
BCH: 1GeBtLALDdpzSowF93Mn6z4YM5y8zVYtQ
XLM: GC2YXEBOJYWKZV7OY35L2ZWEHRMDPKIXESBB3DGDQ3QMD2UGJDIEAQ3R

a ak ste z toho stale jelen, tak vam rad za malu proviziu pomozem, staci napisat PM ;) prosim ale len rozumne sumy, pre par desiatok dolarov sa to v takom pripade vam oplati len malo a mne uz vobec.

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2018, 9:07)
nebude tentokrat za ten narast v cene zodpovedna oficialna sprava, ze v JK bude crypto trading povoleny? pocul som, ze tam uz padol navrh zakona na to, aby vladni cinitelia museli dokladovat svoje investicie v kryptomenach, pretoze bolo potvrdene, ze pri tom FUD BANe co vyhlasili sa pekne nabalili, pretoze svoje mince predom predali
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Caute,
viete mi niekto poradiť, čo v peňaženke znamená "abandon transaction". Správne to chápem ako "zrušenie transakcie"?. TZN. že sa mi mince vrátia do peňaženky?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Mineri, kedze na scene s eth poolmi je to momentalne bieda, momentalne pokukujem po tom, ze by som spravil vlastny pool, Spravili by sme taky slovensky pool :D Vyplacanie si predstavujem asi od 0.01, takze aj ked niekto tazi s jednou grafikou, bude mat vyplatu raz za par dni... zatial by som tam bol ja so skoro 600mhs a dvaja kamosi so 70mhs a tusim 30mhs, samozrejme casom by nas bolo viac.... mal by niekto zaujem sa pridat a tazit na takomto poole?
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

niekto tu chce ryžovať na ťažbe druhých ? mam 148MH/s :D
yoggy

Poplatok by bol max 1%, kedze aj moj cas a dedik nieco staoji :) Ozvem sa ked to bude hotove :D
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

Radsej spravme burzu :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak k tomu by som sa pridal :D ako developer.

podla mna je teraz velky boom v krypto obchodovani, tak by to chcelo nieco jednoduche a chytlave. preco ma dogecoin nejaku hodnotu? lebo to cele vzniklo ako zly vtip. tak preco by nemohla byt burza s uletenymi farbami a nejakym tym meme v kazdom rohu?
yoggy

Nad exchangom ako konkurencia coinbase som uz rozmyslal :D Este musim nieco dosporit a realne koncom roka, by uz mohlo byt nieco na svete :D

Ale ICO by sa dalo spravit aj teraz, skopirujeme nejaku menu, zmenime nazov a logo a bum, sme milionari :D Skoda, ze na codecanyon sa to neda kupit za par dolarov :D

Realne ked sa ale zamyslim, tak keby vznikla narodna kryptomena napr. SlovakCoin, tak by Slovensko na tom nemuselo byt az tak zle :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to ma tiez napadlo, realne spravit kryptomenu je fakt otazka forku na githube a zmeneni par nastaveni. dokonca aj na ICO su uz skripty ktore vsetko zautomatizuju. v dnesnej dobe je to uz skor o marketingu. pekna stranka a hlavne reklamy na facebooku a vsade kde sa da.

slovakcoin ma tiez napadlo, napovrchu sa tvarit ako oficialna kryptomena slovenska, akurat ze samozrejme to nikde nebude priamo napisane, to by mohlo mat uspech.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

dogecoin ma hodnotu, lebo ma nizke poplatky (prakticky ziadne) a ma dobru likviditu, pouziva sa na presun medzi burzami, lebo na BTC a uz aj ETH su velke poplatky :D teraz som na jednej ruskej burze platil 70USD za vyber v ETH, hrozne.. hlavna vec, ze transakcia samotna stala 90 centov.
na tej okex burze je na vyber inak potrebna verifikacia. na exrates.me to ide bez verifikacie, maju ale hroznu likviditu na vsetky shitcoiny.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ked porovnavas cokolvek s BTC a ETH, tak to bude mat nizsie poplatky. ale v com je dogecoin lepsi nez akykolvek iny shitcoin?

proste dogecoin bol vtip, nemal ziadny iny ucel ani zmysel, len chlapec na reddite si povedal ze preco nespravit funny kryptocoin. to ze sa aktualne nachadza medzi top 50 v market cape je dane cisto tym ze vznikol uz v roku 2013 a teda ked nastal krypto boom tak uz sa povazoval za coin overeny casom.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Tie casy si pamatam. Doge bol od zaciatku vtip. Vnesiem trosku nostalgie, lebo v tom case som mal prakticky novy pc tak som sa vtedy pustil do miningu DOGE. Kedze to nemalo ziadnu hodnotu tak som s tym skoncil, disk medzicasom preformatoval. Mal som tam niekoko tisic DOGE. Teraz su v kremikovom nebi. Na jednej burze som, ale tento tyzde nasiel zabudnutych 1500 doge. Btw, su to jedine crypto coiny co mam. Takze mam v nich par eur :-D potesilo po tych rokoch.
Aj tato tema mala nedavno este v nazve aj DOGE.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

no ja ako programator sa začínam zaujímať čoraz viac o blockchain technológiu.... vytvoriť si vlastný scamcoin za účelom predaja mi napadlo, ale bolo by to úplne useless... skôr sa chcem zamerať na real world aplikácie blockchainu. Zopár zaujímavých nápadov už mám. Myslím si, že potenciál tejto technológie je ďaleko väčší než len kryptomeny. Je to niečo ako internet vo svojich začiatkoch. Vtedy si tiež nik ešte ani len nepredstavoval, že by mohol cez internet napr. platiť za tovar alebo na diaľku ovládať stroje.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Vie mi niekto povedať ako je možné, že sa dá kúpiť momentálne 1 BTC za 9 165.21 €, pritom reálne ma kurz 8 966.80 €. Na rovnakej stránke (coinbase)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

coinbase ma stale nejaky iny (stale maju vyssi) zafixovany kurz pri kupe / predaji ako ten ktory sa realne zobrazuje ...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Coinbase je zmenaren nie burza.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

obelix, kukiak. Áno ja chápem... ale inak sa ani nedá nakúpiť, ak nie cez takúto zmenáreň... Chápem, že majú poplatok... Aj oni chcú z niečoho žiť, ale ešte takto o******ť, že ešte cenu majú o 200€ väčšiu ? :O Majú to tak aj iné zmenárne ako napr. bitsamp ?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Tak nakupuj na gdaxe napr to je sucast coinbase len maju nizsie poplatky [emoji6] jedine tam treba autorizaciu 2 dokladov (vp a op napr)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

NHISPVM napísal:obelix, kukiak. Áno ja chápem... ale inak sa ani nedá nakúpiť, ak nie cez takúto zmenáreň... Chápem, že majú poplatok... Aj oni chcú z niečoho žiť, ale ešte takto o******ť, že ešte cenu majú o 200€ väčšiu ? :O Majú to tak aj iné zmenárne ako napr. bitsamp ?
nakupuj na burze, nie v zmenarni. coinbase ma nechutne poplatky a este nevyhodne kurzy. posli si peniaze na nejaku burzu (napriklad na kraken priamo eura, alebo bitfinex dolare) a tam nakupis s minimalnym poplatkom a dobrym kurzom.
Napísať odpoveď