Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jukel
Professional
Professional

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa jukel »

Coinbase mal zisk minulý rok 1 miliardu :)) takže niečo zarobia a 200€ rozdiel nieje veľa však su to 2%

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2018, 0:06)
Prečo je vlastne ten ETH taký lacný v porovnaní s BTC ? Má takmer všetky páry s inými menami ako má BTC, je lacný a niekoľko násobne rýchlejšií tak prečo je tam 10 násobrný rozdiel ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ma 6x viac minci, potom uz ten rozdiel nie je taky velky. Dufam ze ked prejdu na PoS tak cena vystreli :D
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

len tak pre info :)

ak chcete usetrit pri presuvani napr z binance na gdax, coinbase pripadne inu burzu / zmenaren

neposielajte ETH ani BTC ale radsej si poslite LTC.

fee z binance ETH je 0,01 ETH
fee z binance LTC je 0,01 LTC

samozrejme vacsina to vie ale niekto si to mozno neuvedomi a posle si ETH a pride o viac ako keby poslal LTC a je to v podstate rovnako rychle :)
jukel
Professional
Professional

Neviem či som si to preložil správne ale niektoré mince vyplácajú dividendy. Čo presne to znamená ? Dostanem nejake bonusové mince zato že ich vlastním ?
rador
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rador »

jukel napísal:Neviem či som si to preložil správne ale niektoré mince vyplácajú dividendy. Čo presne to znamená ? Dostanem nejake bonusové mince zato že ich vlastním ?
Áno väčšinou ako odmenu za držanie mince dostaneš inú menu, ktorú vytvorili tvorcovia tej "hlavnej", ta mená ide zase svojou cestou na burze. Je ich viacej ale taká najznámejšia je Neo a za odmenu dostavas NeoGas(gas), ale za celým týmto konkrétnym príkladom sa skrýva viac ako som spomenul. Takze si to kludne radsej prestuduj

Odoslané z Mi Note 2 pomocou Tapatalku
jukel
Professional
Professional

Dík. Bithumb je uzavretá okolitému svetu alebo ako to momentálne snou teraz je ?
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Vie mi niekto povedať ako sa zbavím desatiných kryptomien na Binance ? Mám napr. 0,96 Ripple, stelar a podobne. Nedokážem to predať :( Cez BNB sa dájú predať iba niektoré... Mám tam cca 15 €

Ďakujem za odpoveď
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

tento problem mam aj ja :D

nevidim inu moznost ako previes dalsie aby bolo viac ako 1.0 a potom nejak popredavat ...
majsam
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa majsam »

Páni, čo tipujete, zopakuje sa dnes 17. január?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

preco ?
NHISPVM
Star
Star

Obelix, tak musí sa to nejako dať, nie ? :D Googlim na nete a má s tým problém veľa ľudí... :D Keď kúpiš nad 1, tak to tvoj problem nevyrieši, pretože platíš fee a ešte k tomu zasa ostanú nejaké drobné tam...

majsam - tak dosť to padá dnes no :( Všetko zasa v čudu
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

okrem toho, ze cinske burzy zarabaju na poplatkoch za vyber/vklad/predaj, tak mam taky pocit, ze zarabaju aj na tychto "dust hodnotach", kt. nakoniec niekedy skonsoliduju (pre seba). ja mam na binance zvysnych 0.0012 ETH (1.2USD), s cim uz nic nespravim. len nechapem, ked moze zostat jedna tisicina zvyskovej hodnoty pri ETH, preco sa neda preda 0.9 XRP/XLM.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kedze vies aky je poplatok, tak si to vypocitaj tak aby ti tam nic neostalo.

pokial mas 0.0012 ETH, poplatok za predaj je trebars 0.15%.
ak chces predat 0.1 ETH, poplatok bude 0.00015, teda potrebujes 0.10015 ETH, z toho uz mas 0.0012, teda potrebujes kupit 0.09895 ETH.
poplatok za nakup sa odratava z tej meny za ktoru nakupujes.

inak mne tak na bittrexe ostali nejake drobne NEO, ktorych som sa nevedel zbavit a za pol roka NEO tak vyrastlo ze som z toho mal zrazu 30 eur :D
NHISPVM
Star
Star

aacid problém ale je,že napr. ripple nemôžeš kupovať na desatine, ale len na celé. Takže ak máš 0,9 rippla, tak kúpil 1 ripple a zasa budeš mať 1,9 - 0,10% poplatok za prevod...

// Ale prišiel som na vec ako sa "dustu" z kryptomien vyvarovať. V account nastaviť: Using BNB to pay for fees(50% discount ) na ON. z BTC alebo Etherea nakúpiť aspoň 1 BNB (idealne ale asi 2). Takže budete mať napr. 1 Bitcoin a 2 BNB. Potom kúpíte napr. za Bitcoin 1000 Ripplov. a vezme vám poplatok 0,050% z BNB, nie z meny ktorú ste nakúpili. Čiže budete mať potom 1000 riplov. a 1,95 BNB (zobralo poplatok za prevod). Potom keď budete Ripple predávať za Bitcoin. Tak zasa zaplatíte poplatok cez BNB. Takže reálne vám nebudú desatine miesta vznikať v ostatných menách, ale v BNB. A BNB sa dá potom previesť na Bitcoiny, alebo na doláre.

Čo som sa dočítal ešte, tak Binance chce spraviť tlačídko niečo ako "dust to BNB" kde vám všetky desatine kryptomeny dá na BNB. Ale to tak skoro nebude
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

vlastne ked si na to tak dobre spominam, tych 0.0012ETH bude asi prave poplatok za spracovanie :D nikde na binance nemali napisane ci sa to odratava z posielanej sumy alebo musim si nechat rezervu. nechal som si rezervu, no nakoniec sa to odratavalo automaticky, co je dost na prd.

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2018, 15:23)
LN BTC mainnet nodes sa blizi k 250, zatial to vyzera velmi pekne, decentralizovane.
uvidime teda, ci sa casom vytvori centralizacia, tzv. huby, kt. je predpokladana vdaka tomu, ako LN funguje (kazda transakcia kt. chce preskakat cez X nodes cestou najmensieho odporu musi preskakat len cez take nodes, kt. maju moznost pokryt danu transakciu. tzn. neposlem 1BTC cez node, na ktorom je ulozenych dokopy 0.1)
https://lnmainnet.gaben.win/
ican
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ican »

Caute, nejake 2 mesiace ficim na krypte uz aj ja, zabralo mi dost casu sa v tom ako tak zorientovat. Portfolio som si vyskladal takto - ETH, VEN, EOS, NEO, XLM, XRB, KCS, WTC, ICX, POE. Vacsinu mam v plane hodlovat dlhodobo, len XRB a KCS chcem predat po zalistovani XRB na binance, kde je predpoklad ze cena pojde po tom o5 hore (su sumy ze sa tak stane uz mozno buduci tyzden), cez ETH zase chcem pripadne nieco zaujimave este dokupit.

Btw vcera som pri browsovani nasiel zaujimave info k XLM. Ak chcete drzat lumeny dlhodobo, mozete sa regnut do nejakeho poolu a budu sa vam pripisovat lumeny zadarmo (nie vsetky pooly su zadarmo). Napriklad z 1000 lumenov mate takto do roka nejakych 11 lumenov.
Ja som si nastavil tento pool kde sa neplatia ziadne poplatky - https://lumenaut.net/. Staci si v penazenke (pouzivam stellar desktop klienta s povinnou rezervou 20 xlm) zadat ich adresu ako destinaciu inflacie a to je vsetko. Lumeny zostavaju vo vasej penazenke, nikde nezadavate privatne kluce a free lumeny sa pripisuju v penazenke kazdy tyzden :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

nemenila sa ta rezerva na 0.5 XLM?
urcite je menej ako 4, pretoze na jednej penazenke mi nedavno zostalo nieco cez 3 lumeny.
taktiez ked menis adresu, tak sa da stara adresa "spojit" s novou, teda nemusis zatracovat tu povinnu rezervu
majsam
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa majsam »

Asi menila, pred par dnami som robil presun a zostal mi v penazenke 1 XLM.
ican
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ican »

Mozno to zalezi na penazenke. Ja mam v tej mojej stale 20 XLM rezervu. To iste aj v ripple desktop client 20 XRP, ktorych by som sa aj rad zbavil, lebo som tomu prestal verit, ale neda sa. Verim, ale ze ta inflacia by sa mala dat nastavit v kazdej penazenke, tak ked tak si vyberte inu, kde je nizsia rezerva, ak mate o to zaujem. Urcite lepsie ako to drzat na burze, kde sa ziadne free lumeny nedistribuju a este aj o ne mozete prist, ako vcera japonci o XEM.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

klienta kvoli tomu nebudem instalovat a ani kupovat XRP, ale to sa mi zda nepravdepodobne. kedze XLM je kvazi fork XRP (nie doslovny, ale vela kodu je zalozeneho na XRP), tak by sa mali dat spojit dve adresy aj tam. predsa nemozu od teba ocakavat, ze zakazdym ked zmenis adresu budes za sebou donekonecna nechavat 20 eur.. to je horsie ako transaktovat na BTC blockchaine :D
Napísať odpoveď