Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Nejaké tipy do čoho by sa oplatilo zainvestovať ? 
Za mna NEO. To je taka istota, verim, ze oni dole nepojdu nejako extremne ani v casoch krizy
len uz sa neda ocakavat taky brutalny rast ako bol doteraz. Siacoin maju tiez uz funkcny produkt a aj uzitocny, cize tiez sa mi paci. Potom electroneum sa celkom obklopuje schopnymi ludmi aj ked teda na druhu stranu so vsetkym meskaju ale teraz hodne kleslo a tak je mozno spravny cas na nakup. A nakoniec sa mi paci aj power ledger, ktory je ocenovany za svoju myslienku aj mimo nadsencov do krypta, takze verim, ze tento projekt bude mat buducnost. To su tak moji favoriti.
súhlasím, že DEX budú veľká budúcnosť pre kryptomeny nielen z hľadiska odstránenia rizika na klasických burzách, ale zrejme aj ako prvok, vďaka ktorému sa budú dať obchádzať regulácie, čo je fajn. Ibaže ja nejak masovejšie rozšírenie v blízkej dobe moc nevidím. Hlavným nedostatkom je nízke volume a obmedzený počet kryptomien. Shapeshift napríklad nemá stellar a neo je nedostupné. Do fiatu sa síce ísť nedá, ale tether by tento nedostatok mohol vyriešiť. Tak snáď sa dočkáme čoskoro nejakej plnohodnotnej DEX, kde bude možný aj daytrading.
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2018, 4:22)
zase sa nám ten bitcoin akosi prepadol... som si myslel, že ten support na 11k niečo vydrží... ale dump 200 btc v priebehu 10 minút som teda nečakal. No ak to takto bude pokračovať, tak 8k nie je až takých nereálnych. Zaujímavé je, že NEO posilnilo a ten dump nemal naň takmer žiadny vplyv. GAS podobne... cez +40% ... relatívne silné je aj ethereum a ethereum classic...
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2018, 4:22)
zase sa nám ten bitcoin akosi prepadol... som si myslel, že ten support na 11k niečo vydrží... ale dump 200 btc v priebehu 10 minút som teda nečakal. No ak to takto bude pokračovať, tak 8k nie je až takých nereálnych. Zaujímavé je, že NEO posilnilo a ten dump nemal naň takmer žiadny vplyv. GAS podobne... cez +40% ... relatívne silné je aj ethereum a ethereum classic...
Ako som už písal niekoľko stránok dozadu, cez víkend bitcoin stúpa a cez týždeň klesá. Deje sa to až na pár výnimiek už niekoľko mesiacov.
- Teraz je pokojné vyčkávacie obdobie, tak tá cena sa bude pohybovať od 10000 do 12000 USD
- Ak by prišli nejaké zvláštnejšie správy či už pozitívne alebo negatívne, tak tipujem od 9000 do 13000 USD
- Ak by prišla nejaká totálna super-bombová-správa, tak od 7000-8000 do 15000-16000 USD (ale to si už neviem predstaviť čo by to musela byť za správa ... )
Možno je to aj dobre, že cena sa už konečne začína stabilizovať. Stabilné ceny by mohli prilákať nových ľudí do krypto. Čiže nová cenová stupajúca vlna
Všetci asi čakajú na Summity G20 ministrov financiíí, ktorý sa má uskutočniť 19-20.marca v Argentíne a guvernérov centrálnych bánk a ministrov financiíí, ktorý sa uskutoční 20.apríla v USA. Tam sa rozhodne, či budú kryptomeny regulované alebo ich postupne zakážu úplne (mám na mysli platbu za tovar a služby, to sa vlastne rovná zákazu ... ) Hlavne Francúzsko na to tlačí, tak dúfajme, že to dopadne dobre
http://www.g20.utoronto.ca/summits/2018buenosaires.html
Edit.
https://finweb.hnonline.sk/komentare-a- ... u-porazene
- Teraz je pokojné vyčkávacie obdobie, tak tá cena sa bude pohybovať od 10000 do 12000 USD
- Ak by prišli nejaké zvláštnejšie správy či už pozitívne alebo negatívne, tak tipujem od 9000 do 13000 USD
- Ak by prišla nejaká totálna super-bombová-správa, tak od 7000-8000 do 15000-16000 USD (ale to si už neviem predstaviť čo by to musela byť za správa ... )
Možno je to aj dobre, že cena sa už konečne začína stabilizovať. Stabilné ceny by mohli prilákať nových ľudí do krypto. Čiže nová cenová stupajúca vlna
Všetci asi čakajú na Summity G20 ministrov financiíí, ktorý sa má uskutočniť 19-20.marca v Argentíne a guvernérov centrálnych bánk a ministrov financiíí, ktorý sa uskutoční 20.apríla v USA. Tam sa rozhodne, či budú kryptomeny regulované alebo ich postupne zakážu úplne (mám na mysli platbu za tovar a služby, to sa vlastne rovná zákazu ... ) Hlavne Francúzsko na to tlačí, tak dúfajme, že to dopadne dobre
Edit.
https://finweb.hnonline.sk/komentare-a- ... u-porazene
Čiže v podstate môžeme čakať, že ak to nebodaj aj začne pozvoľna stúpať, v marci/apríli to zase capne späť. Pretože popri tých obedoch, večeriach a kultúrnych programoch určite padnú aj nejaké veľkohubé vyhlásenia
Zlaté časy luxusných ziskov produkovaných len dlhodobým držaním sú asi preč, treba začať aktívne obchodovať.
chlapci, tomuto sa hovori FUD...
preco by kryptomeny zakazali uplne??? ved to je uplny nezmysel. to ze pridu nejake regulacie, respektive skor zdanovanie to je asi jasne, ale preco by to realne zakazovali?
pozrite co sa deje v venezuele, ich ekonomika ide tak do sraciek ze bezni obcania zacinaju pouzivat bitcoin.
hlavne zakaz platbou kryptomenami by absolutne nic nespravil. ved kto dnes plati kryptomenami? nikto. minule bola krasna reportaz kde teta z alzy hovorila ze za minuly rok boli tisice objednavok zaplatene bitcoinami... tisice... to co predstavuje, 0,5% celkovych objednavok alzy?
hlavne vacsina blockchainovych projektov uz ani nema nic spolocne s menou. ETH nema vobec za ciel byt platidlom, takze keby velke zle vlady zakazali platbu za tovar a sluzby kryptomenami, ako by to ovplivnilo ETH???
uplne zbytocne bububu..
preco by kryptomeny zakazali uplne??? ved to je uplny nezmysel. to ze pridu nejake regulacie, respektive skor zdanovanie to je asi jasne, ale preco by to realne zakazovali?
pozrite co sa deje v venezuele, ich ekonomika ide tak do sraciek ze bezni obcania zacinaju pouzivat bitcoin.
hlavne zakaz platbou kryptomenami by absolutne nic nespravil. ved kto dnes plati kryptomenami? nikto. minule bola krasna reportaz kde teta z alzy hovorila ze za minuly rok boli tisice objednavok zaplatene bitcoinami... tisice... to co predstavuje, 0,5% celkovych objednavok alzy?
hlavne vacsina blockchainovych projektov uz ani nema nic spolocne s menou. ETH nema vobec za ciel byt platidlom, takze keby velke zle vlady zakazali platbu za tovar a sluzby kryptomenami, ako by to ovplivnilo ETH???
uplne zbytocne bububu..
Ja si uz minimalne treti tyzden po sebe vsimam, ze tyzdenne maximum mame v nedelu cez den a potom to len klesa az do stredy. Tento tyzden som sa na to opatrne spolahol a celkom to vyslo. Nabuduci tyzden to asi skusim s vacsou sumou. Netrufam si vsak odhadnut preco je to tak.-Syu napísal: zase sa nám ten bitcoin akosi prepadol... som si myslel, že ten support na 11k niečo vydrží... ale dump 200 btc v priebehu 10 minút som teda nečakal. No ak to takto bude pokračovať, tak 8k nie je až takých nereálnych. Zaujímavé je, že NEO posilnilo a ten dump nemal naň takmer žiadny vplyv. GAS podobne... cez +40% ... relatívne silné je aj ethereum a ethereum classic...
Gothar - Ja som nad tým tiež rozmýšľal, že prečo? Jediné čo mi vychádza, že cez víkend sú všetci doma a nakupujú, takže je vyšší dopyt. Cez týždeň sú ľudia v robote, tak je menší dopyt, nemá kto nakupovať a ceny klesajú. A toto si určite všimlo desaťtisíce ľudí, tak sa na to spoliehajú.
aacid - FUD alebo NEFUD, USA nikdy nedovolí, aby niečo (nejaká kryptomena) prebrala úlohu dolára, to mi ver. Ja len dúfam, že potom nejakým rozumným spôsobom vyriešia ICO. Možno sa všetky ICO budú musieť premeniť na klasické akcie a majitelia budú musieť overiť svoju totožnosť (ale to je už odo mňa čistá špekulácia).
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2018, 21:29)
Chcel by som varovať všetkých, čo majú niečo na burzách, to je jedno či peniaze alebo kryptomeny. Apokalypsa by mohola prísť možno skôr, než som si pred pár hodinami myslel ...
Američania začali vyšetrovať Tether !!!
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ed-by-cftc
Ak by padol Tether, tak padnú skoro všetky burzy, vrátane Binance, Bitrex, Kraken atď. a ľudia prídu o všetky peniaze a asi aj kryptomeny ak zatvoria burzy. Napr. keď zatvorili BTC-e, kôli tomu Rusovi, tak ľudia nedostali ani prd a prišli o všetko. To isté Mt.Gox. Jediná bezpečná čo ma rýchlo napadá je Bitstamp, lebo tam sa neobchoduje s Tether. Ale to bude aj tak jedno, ak by cena bitcoinu išla niekam na 2000 USD alebo ešte nižšie.
aacid - FUD alebo NEFUD, USA nikdy nedovolí, aby niečo (nejaká kryptomena) prebrala úlohu dolára, to mi ver. Ja len dúfam, že potom nejakým rozumným spôsobom vyriešia ICO. Možno sa všetky ICO budú musieť premeniť na klasické akcie a majitelia budú musieť overiť svoju totožnosť (ale to je už odo mňa čistá špekulácia).
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2018, 21:29)
Chcel by som varovať všetkých, čo majú niečo na burzách, to je jedno či peniaze alebo kryptomeny. Apokalypsa by mohola prísť možno skôr, než som si pred pár hodinami myslel ...
Američania začali vyšetrovať Tether !!!
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ed-by-cftc
Ak by padol Tether, tak padnú skoro všetky burzy, vrátane Binance, Bitrex, Kraken atď. a ľudia prídu o všetky peniaze a asi aj kryptomeny ak zatvoria burzy. Napr. keď zatvorili BTC-e, kôli tomu Rusovi, tak ľudia nedostali ani prd a prišli o všetko. To isté Mt.Gox. Jediná bezpečná čo ma rýchlo napadá je Bitstamp, lebo tam sa neobchoduje s Tether. Ale to bude aj tak jedno, ak by cena bitcoinu išla niekam na 2000 USD alebo ešte nižšie.
Len ďalší hoax
tak hoax to nie je. Do budúcna bude Tether určite problém. Otázka je kedy to praskne. Možno keď Bitfinex neprejde auditom... a aké to bude mať následky ťažko povedať. Myslím si, že by ak by šlo do tuhého, tak sa proste zruší naviazanie Tetheru na dolár a doplatia na to tí, ktorí sú v usdt, pretože razom jeho hodnota klesne takmer na nulu.
edit
predvolanie ohladom tetheru bolo poslane Bitfinexu 6 decembra, takže v podstate ide o takmer dva mesiace starú vec
edit
predvolanie ohladom tetheru bolo poslane Bitfinexu 6 decembra, takže v podstate ide o takmer dva mesiace starú vec
Ako som písal, podľa mňa nie príliš podstatná vec... Mali by sa obávať ľudia, ktorí majú peniaze v Tetheri... Pochybujem, že vôbec by padol Bitfinex... Skôr by len zrušili USDT ale prečo by mali padať aj ostatné burzy ako binance, Bittrex a pod to neviem
V čom je Tether taký výnimočný, že sa z toho ide zrútiť svet? Prvýkrát o ňom počujem.
Vynimocny je v tom, ze je udajne kryty dolarom a teda 1 USDT = 1 $. Malo by sa preto jednat o stabilnu kryptomenu, ale o tom su teraz pochybnosti. No tiez si myslim, ze ked padne, tak padne iba sam tether a neexistuje dovod preco by spolu s nim mali padat ostatne klasicke meny alebo rovno cele burzy.
-
Old Dirty Bastard
Guru
vsak este ani nepadol a uz padaju vsetky meny
povedzme si na rovinu.. bol by to cirkus. o presetreni etheru sa vie uz od zaciatku decembra, ako aj ini spominali. teraz to zverejnili media a vyvolalo to paniku. ked ether praskne, mame tu dalsi x-tisicovy pad imho.
tak ze coinmarketcap vratil korejske burzy.
tiez sa trochu vyjasnili rumory o tom ze severna juzna korea zakaze kryptomeny a zavrie burzy, samozrejme to nebola pravda.
edit: samozrejme som myslel juznu, sorry
tiez sa trochu vyjasnili rumory o tom ze severna juzna korea zakaze kryptomeny a zavrie burzy, samozrejme to nebola pravda.
edit: samozrejme som myslel juznu, sorry
-
Jღhnny Jღu
Amateur
tak už jen samotné spojení severní korei s internetem je poněkud úsměvné
ako to funguje ak máme dvaja/viacerí rovnakú ponuku vo walle ? príklad všetci predávame mince za 10, niekto za 10 kúpi, kto znás predá svoje mince ? Ten čo postol ponuku ako prvý alebo sa to delí medzi všetkých ?
Ten kto dal ponuku prvý
Zachvilocku bude Ether a BCH mat rovnaku hodnotu 
Nemate pocit, ze sa to snazi spadnut na hodnoty pred tym prudkym rastom (oktober, november)?