Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

Pár poznámok:
- ucp.php?i=attachments&mode=attachments - pri toľkých obrázkoch sa ti nakoniec zaplní schránka a je to mordor potom to triediť,
- "on nechce zostavu na 4K o par rokov, on ju chce teraz, alebo comu nechapes" - ja nie som asi tak plytký ako ty a rozmýšľam aj nad viacerými faktormi ako (teraz a teraz to musí fungovať a je mi jedno, čo bude po roku-dvoch), ja tak nemienim pracovať, nie som fušer...hlavne, že si hrdina a hovoríš ako 1080Ti nestačí, čo je akoby si povedal (kúpiš si 1080Ti ale je nedostatočná, takže musíš kúpiť novú kartu z ďalšej generácie), počkaj, nebudú tie karty výkonnejšie ešte o toľko, že už tie výsledky budú ako teraz pri 1440p (pre ktoré trebárs navštív gamersnexus), takže reálne si sa pochoval s tvojim CPU, ktoré už teraz (v rôznych rozsahoch) je bottleneckom už teraz a pri 1440p a 1080p značne? Neprotirečíš si svojimi krokmi?
- a ty vieš, že bude chcieť zostavu za 1800€ chcieť komplet upgradovať o tie dva-tri roky?
- si trúfalý, ak si myslíš, že AMD do 2020 bude živiť staré čipsety, nebude.

Inak, ale teraz som si uvedomil, že som sa poriadne nepozeral na to, čo si poskladal. Ty si...ako, naozaj...tam dal Aorusku, že bude stáť 952€? Ty si si tipol, že bude stáť 952€, keď ešte aj referák stojí cez 1100€?
Ešte aj predobjednávka na Strixu je za viac ako 1000€
https://www.amazon.de/dp/B06XRWYXJY/ .

Takže argumentuješ ako si tu poskladal zostavu, ktorú MÔŽE mať TERAZ a pritom si dal totálne nedostupnú kartu s neznámym ETA kartu na trhu, na ktorom nie sú karty? Alebo azda teraz meníme štafetu a z môjho predpokladu, že táto mizéria okolo GPU bude trvať pokojne aj pár mesiacov (a hekerovho rok-dva) na tvojich...pár dní (kedže zostavu má byť možné kúpiť TERAZ?)?

Myslím, že toto si zaslúži citáciu poslednej negatívnej karmy, ktorú som dostal:
soudruzi udelali nekde chybu
a ja to opravím, že tu fakt soudruzi z NDR někde udělali chybu.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Hegy napísal:Nechcem sa vam miesat do ruvacky ale... Aky zmysel maju CPU benchmarky s GPU bottleneckom?
pretoze to miestny dilino nechape,... a bude tvrdit ze brzda je cpu aj napriek vsetkemu co tu padlo

dropdead, rly ? je tam poznamka pri tej karte, ze si pocka, a cena sa meni, teraz sa da este trio za 875,- (cakacka mesiac)

zostavu si neposlal, screeny tiez nie, namiesto toho balast o nicom, bez suchat nohami do kuta soudruhu

pre priklad, ze za tu cenu to ide ale s cakami 4-5 tyzdnov
Prílohy
Screenshot_5.png
Screenshot_6.png
DropDead
Addict
Addict

Znovu, všetko, čo tvojej hlavičke nie je jasné je vypísané hore. Nie som hotentot, aby som tu mocno postoval karmy a screeny benchmarkov (ktoré inak môžeš dať do príspevku ako priamy link). Ako opica, čo robí trikrát, čo už bolo spravené.
Ďalej sa s tebou už o tom baviť nebudem. Mne stačí, keď reaguješ potom len na časť príspevku, vtedy už znovu vidím ako sa len chytáš stebla trávy.

Dohovoril som s tebou na túto tému. Svoje stanovisko k "1800€ 4k zostave" platí. Prečo? Pre teba platí "lebo lečo" a pre ostatných platí, čo som tam napísal.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

stebla travy sa nemam dovod chytat majsterko, zato sa chytam ale za brucho, od smiechu z teba
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mystique netaraj. Aku mas kartu vlastne ty? Podla mna GeForce 2 MX400 alebo nieco na tej urovni, ze? Najdes si tu clanok na nete co ti sedi s uz sa tu ohanas. Ako aj DropDead je dilino, vacsi ako ty, ohana sa tu bottleneckom z roku 2020/2021 pri Ryzene, ale ty tu tiez davas perlicky. Aspon si vsak hernu zostavu odporucil miesto cakania.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ty perlicka, z mojej karty si mozes kupit auto so zimnymi pneu, aby si mal na com po rozky chodit a este ti ostane na tresku v majoneze...
dropdead ti tu nema preco reagovat, lebo sa odstrihol sam, ked zadrel ze v 4K je bottleneck CPU a ze by z 1800e uplietol zostavu na 4K s 8700K... neuplietol, z hovna sa tiez neda bic upliest... (a ked zadres h*vno, tak sa potom s tej zumpy tazko lezie nahor ked si po krk v .... )

ale, na to zadieranie sme u neho zvyknuti.... vid fluidy loziska, skrinka co pridava/ubera 5fps a podobne vyplody...

nasiel som clanky ake som nasiel, nech si kazdy urobi obraz sam, a zostavu od dropdeada tu nemame, lebo vie, ze za tie prachy to inak nejde, len si to neprizna, namiesto toho bude pustat nieco o OC pameti, o upgrade o tri roky, o tom ze on premysla 3d a nie 2D a podobne, no ako to nazvat, slusne... no kktiny
test
Hardcore addict
Hardcore addict

To mas pravdu, nad fluid loziskami som sa vzdy zastavil, dal som si pastou do hlavy a povedal som si, ze reagovat na to radsej nebudem. Prislo mi to vzdy take smutno-vtipne. Aj 80 eurove skrinky v 600 eurovej zostave doplnene o 70 eurovy zdroj. Povedzme si na rovinu, ze ty tu tiez castokrat hodis Fortron zdroj z recezie. Obcas su dobre zdroje podla recenzii, ale za par eur naviac mam kvalitnejsi.

Nechapem vsak odhovaraniu teraz. Ked ma niekto 1800 eur na pc, tak si ho kupi a ma pokoj, nechyba mu 1800 eur, neriesi ceny grafiky a nebude cakat pol roka. Ohanat sa cenami gpu pri 1800 eurach, pricom GTX 1080 sa moc ceny nehybu, skods sa vyjadrovat. Ale radit niekomu bazar, cakat na gpu a spravit OC, to je mi za argumentacia smiesna.

Najviac ma bavi ten bottleneck o 3 roky, na tom som sa pol hodiny smial. Vsetci recenzenti vidia problem v grafike pri 4K, iba DD v cpu. Teraz pride s jednym clankom o cpu a bude ss tym ohanat. Zakoncit sa to da Kckovymi procesormi a OC, to ne ten oblubeny argument pri porovnavani vykonu cpu.
DropDead
Addict
Addict

Spoiler
test napísal:Mystique netaraj. Aku mas kartu vlastne ty? Podla mna GeForce 2 MX400 alebo nieco na tej urovni, ze? Najdes si tu clanok na nete co ti sedi s uz sa tu ohanas. Ako aj DropDead je dilino, vacsi ako ty, ohana sa tu bottleneckom z roku 2020/2021 pri Ryzene, ale ty tu tiez davas perlicky. Aspon si vsak hernu zostavu odporucil miesto cakania.
Spomínal to aj na minulej strane pri jednom príspevku, takže asi si to tu ani nečítal
+ post2291967.html#p2291967 .

A ono to inak aj ide, s i5-8400, ale ani tvoje nejde, lebo zapomeň na kartu za takú cenu. Ako som ti písal, z toho obchodu s najväčšou pravdepodobnosťou by ti objednávku zrušili a povedali, že je to dlhodobo nedostupné. Nehovoriac o fakte, že mne píšeš, že ako ty si riešil zostavu na "TERAZ OKAMŽITE" ale dal si kartu, kde tá aj iné nemusia byť dostupné pokojne aj mesiac. Teda alebo mal by som opraviť ten výrok - tá tu môže byť aj skôr ale za cenu ďaleko nad tú bludnú predstavu z tvojej hlavy, viď. Alza židceny
https://www.alza.sk/lacne-graficke-kart ... 860823.htm .

Takže áno, sorry, chaloši, za to, že ja som ten, ktorý má odvahu niekomu s veľkými očami povedať nie, nech neblázni, lebo teraz kupovať high-end zostavu je samovražda (a samého ma táto situácia na trhu zastavila, fungujem na 4k, dokonca s 1050Ti, takže viem, že tá predstava "čakania" nie je tak hrozná...bože, ak sa chce niekto hrať, tak stačí sa pozrieť na hry, ktoré sú na trhu alebo tie rok-dva-tri a staršie a zrazu je hrania aj na pol roka) a že nebudem ten, ktorý silou-mocou niečo natrieska, len aby bolo (toť prečo neraz prekročím aj rozpočet pri zostavách, keď niekto chce niečo viac ako na čo má peniaze).

Mám pocit, že môj štýl naozaj nefunguje, zbytočne sa snažím, rozdávam rozumy, lebo robím nejaké chyby v prejave, ktoré zabijú celú podstatu toho, čo píšem a len som zle pochopený. Takže teraz je najlepšia šanca povedať názor. S trochou šťastia budem mať práve dobrú náladu a poviem si, že mi to fakt nestojí za to a pomôžem akurát niekomu, kto mi trebárs napíše správu.

A test, daj mi vedieť, úprimne (pokojne mi to pošli aj do správy, nemusíme tu dávať OT). Som podľa teba dilino (a ja ti tiež napíšem názor-dva, že vieš...nič?), lebo sa tu hádam s mystiquem? Akokoľvek to je ťažké, môžem prestať - úprimne, mám dosť toho, aby som sa pozastavoval nad hádkami s nejakým fušerom. Môžem za seba hodiť zostavu, možno link-dva na nejakú rečku, ak to bude relevantné a koniec. Alebo tiež môžem prestať úplne, ten hore by sa určite potešil a nech ide úroveň zostáv na hojku na mystiquácke dno, lebo tu príde pán "napostujem sto screenov, lebo nie som schopný postnúť link na rečku" a aj tých pár chalanov, ktorí prídu s nejedným návrhom na výbornej úrovni (hojko, lukostrel a pár ďalších), rozumej oveľa lepšej ako ty, ty pán tvorca témy z 2006 s prístupom ako z 2012 žijúcom v roku 2018, sa cez tých sto presne vyselektovaných obrázkov nepretlačia.

"Vsetci recenzenti vidia problem v grafike pri 4K", prejdi si príspevky, sám to píšem, áno, teraz je problém, lenže ak ide už teraz na rozlíšenie, ktoré je najnáročnejšie z používaných, tak ľudia vplyvom spomínaných "Ultra" detailov, farbičiek, mejnstrímu, módy budú chcieť o generáciu-dve hneď novú kartu (hlavne keď s novým HDMI výrobcovia začnú konečne pracovať na 60+Hz 4k paneloch) a zrazu bude graf benchmarku procesorov s jednou kartou vyzerať hneď ako vyzerajú 1440p a o dve generácie ako teraz vyzerá 1080p - a potom sa vráť a spomeň si na mňa, že musíš kupovať nové CPU+MB (znovu, ZAPOMEŇ, že v 2020 dáš najnovší Zen do B350,X370, starý čipset nezarába toľko ako nové "shiny" čipsetíky"), lebo si išiel s lacným R5 1600, pričom si mohol počkať a ísť s 8600k alebo 8700k a o tie dva roky si pýskať, že pokojne môžeš ísť len do novej GPU (znovu, pozri si ako vyzerajú 1080p výsledky (znovu, purepc to má nádherne spracované), aby si pochopil, o čom hovorím). Reči, že ako si dovolím spomínať OC výsledky mi hovoria, že máte v hlave asi exkrementy, kedže sa bavíme o high-end zostave a o taktovacích komponentoch. Taká zostava nemá čo ísť default, tam má byť povinne OC CPU, GPU a RAM - toto už nie je 2015 a predtým, kedy to bola osina v zadku - 95% Pascalov ide na overenom OC, Intely v pohode človek odladí softvérovo cez IETU (Intel Extreme Tuning Utility), takže žiadne lozenia do BIOS-u predtým ako človek má aj overené napätia (a aj tam sa ide na overené kombinácie frekvencia a napätia a potom už len ak človek chce pre svoje CPU doladí napätie čo najnižšie, aby pomohol teplotám), u CPU hlavne hovoríme o úplne v pohode takte 4,6-4,8GHz (honiť sa za 5+GHz je tabu pri tých čipoch, pokiaľ sa nerobí aj delid) a RAM sú nikdy nemeniace sa dva údaje podľa modelu (ja napríklad linkujem čisto Crucial Ballistixy - tie holky sú dual-ranked, 2933MHz + 1,35V a nič viac nepotrebujú).

A čo vy máte s tými ložiskami? To, že som chvíľu myslel, že RMx majú FDB ale mali sleeve? Či to, že som okidal guličky? To si píš, guličky sú takmer recept na istotu, že po pár rokoch máš hrkalku (oni pôjdu poctivo až do ragnaroku ale že dieťaťu namiesto hrkalky kúpiš ventilátor s guličkovými ložiskami, to už nevadí, nie? Guličky nemajú čo robiť v produktoch, kde človek chce mať ticho. Aj sleeve sú lepšie, sú tiché a pri používaných vydržia v pohode celú životnosť zdroja (rozumej napríklad 10 rokov u RMx). FDB sú potom "sleeve-evolved".
Alebo kašlime na to, ja to balím, asi som si mal vziať viac k srdcu túto reakciu
https://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtop ... 9#p1352439 .
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze mystique ma 1080, on z ludi na fore asi najlepsie realne zhodnoti vykon karty alebo bottleneck. Nemas ju ani ty, ani heker, ani ja. Tvoj problem je prave v tom prejave, ktory je takpovediac sedlacky. K comu maju sluzit tvoje zdrobneniny, napodobnovanie a zosmiesnovanie nazvov, naciek a dalsich veci? Ked chces pisat k meritu veci, tak to pis zrozumitelne a na urovni, aby bol tvoj prejav normalny. Je to pre teba taky problem? Mas vedomosti zo strany hw, to nemoze nikto popriet, ani polovicny dilino mystique. Lenze tvoj prejav je taky ako je, castokrat sa snazis presadit len a len to co si ty vybral a nepripustat inu alternativu, zmenu, nakup v inom obchode a takto by som mohol menovat dalej a dalej. Ja tu poradim len obcas, vyberiem hardware a je mi fuk, ze ci si to xxx z fora kupi v Alze, Ingrame, Datacompe, CZC alebo dakom dphckarskom obchode. Poradil som hardware, recenzie na obchody si moze hocikto najst na internete, preco mam potom niekoho ukecavat, osocovat a doslova ho urazat ked si to chce kupit v obchode v ktorom by som si to ja nekupil a neodporucam ho? Ved to je problem toho xxx, ze ci si priplati napriklad 6 percent zo sumy viac a kupi si to v Alze so 48 mesacnou zarukou a bezproblemovou reklamaciou, alebo ci si to kupi v najlacnejsom obchode cez Heureku, dostane len 24 mesiacov zaruky, ktora mu bude trvat aj tak mesiac a v horsom pripade mu ju zamietnu s tym, ze hardware bol mechanicky poskodeny a preto nema narok na opravu alebo vratenie penazi. Ty si v tomto pripade silou mocou bijes do prs a snazis sa presadit tvoj nazor, pretoze len a len tvoj nazor je podla teba pravdivy, vninimocny a je jediny spravny.

Pamatam si zo skoly ked sme mali psychologiu, tak sme riesili zivotne hodnoty. Dostali sme papier, pero a mali sme vestci napisat pre nas hodnoty zivot. Cize sme mali spravit rebricek hodnot a usporiadat ich podla priority, na vyber boli peniaze, zdravie, laska, stastie, rodina a este nieco tam bolo, uz si to podrobne nepamatam. Spravili sme zoznam. Potom nas ucitelka roztriedila podla toho kto mal ako spravene hodnoty. Zacala tymi co mali peniaze na prvom mieste. Bol som tam aj ja. Nebolo nas vela, mozno 6-7 ludi. Zvysok ostatnych sa na nas pozeral ako na debilov. Boli sme oddeleni, proste ako zrno od plievu. Potom sa spravila druha skupina kde bolo zdravie na prvom mieste. To boli akoze ti co viac v tomto smere rozmyslali. Vacsina sa im z nasej skupiny aj tak smiala. Najvacsi vysmech zozali ti, ktori oznacili na prve miesto stastie alebo rodinu. Potom prebiehali debaty, ze preco sme to takto vyhodnotili, preco sme si urcili takto rebricek. Na zaver ucitelka zhodnotila, ze toto je psychologia, chcela nas nechat zapotit sa, obhajit, ponizit, zasmiat, znemoznit, chcela u nas navodit tie pocity z kazdej strany a povedala, ze v tomto vybere neexistuje idealna kombinacia, neexistuje ziadna najlepsia kombinacia, ani zlata stredna cesta. V tomto vybere su vsetky moznosti spravne, nikto neurobil pri vybere chybu a vzdy je to individualny rebricek, ktory sa z casu na cas meni. Vtedy to boli pre mna peniaze, ked si o rok zlomis nohy na snehu, tak prve miesto bude zdravie, ked sa zalubis, tak tam pojde laska. Tym som chcel vlastne napisat, ze mozno pre teba je najlepsi rebricek ako ho povazuje ty - kvalita skrina, kvalitny zdroj, kvalitne vetranie, na stvrte miesto radis kvalitnu dosku, potom ram, potom ssd, potom zvysok. Ale je to tvoj subjektivny nazor, ktory povazujes za spravny. Ja povazujem za spravny nazor lacnu skrinku, slusny zdroj, vetranie castokrat ignorujem kym s tym nie su problemy. Nesnazim sa tento nazor niekomu vsugerovat, doslova mu ho natlct do hlavy. Ty sa to snazis urobit a je to jedna z tvojich chyb. Takych ludi v kolektive castokrat nemaju radi, pretoze ten clovek sa chova povysenecky, mysli si aky je najmudrejsi, ako sa do vsetkeho rozumie a nepripusta si nazor inych.

Mam kamarata, ktory je dobry vo svojom obore, velmi dobry, ale ide si vzdy tu svoju pravdu, pretoze si mysli, ze len jeho nazor je spravny. To v kolektive nerobi dobre, rok sa udrzal a potom ho sef vyhodil a to len preto, lebo s nim nikto nechcel pracovat, neakceptoval pripomienky ostatnych, vzdy si stal za svojim a nikdy si nedal poradit. Isiel do inej roboty, nemal problem hned po vypovedi si najst pracu. Aj odtial ho vyhodili po par mesiacoch, pretoze sa spraval rovnako. Teraz sa trosku umudril, ale nedavam tomu aj tak dlhu zivotnost.

Tlacis ludom tvoj nazor o loziskach. Tak su loziska zle, o 3 roky ich pocut poriadne hucat. A co teraz? Treba to napisat dvomi vetami, upozornit na to a hotovo. Ak si niekto neda povedat a po rokoch sa pride stazovat, je to jeho problem, ved pouceny bol. Ty miesto toho napises 9 viet v 14tich suvetiach, pouzijes tam 6 zdrobnenin, 9x napodobnis nazov, olinkujes tu polsky web, doplnis Amazonom, odkazes na bazar ukoncis to dakym frflanim. Normalny clovek si aj tak kupi vetrak na skrinku za 8-15 eur, ked mu o tri roky zacne hucat, tak ho vyhodi a kupi si novy. Tak ako ja, lebo neriesim loziska.

Kolkokrat ti mystique alebo heker napisal na tvoju zostavu, ze je to hnoj alebo odpad? Ja si na to nespominam, mozno sa to stalo, fakt neviem. Ty to napises kazdu chvilu, ze hnoj grafika, hnoj doska, hnoj zostava. Uvedom si ale jednu vec, ze ked niekto sklada zostavu za 550 eur a chce sa hrat, tak si tam neda zdroj z Amazonu za 80 eur, skrinku za 50 eur, neda tam dosku za 100 eur, pretoze mu ostatne nevyjde. Miesto toho si da skrinku za 25 eur, chladenie neriesi, vsadi vsak na grafiku a procesor. Tento nazor ja plne chapem. Lenze ty prides ako velky gadzo z mesta do dedinskej krcmy a napises, ze hnoj tam, hnoj tam, hnoj hentam. Ukoncis to, ze su drahe grafiky, ze nech si pozrie bazar a ze ma pockat. Miesto toho, aby si nasiel kompromis, upustil na kvalite skrinky, zdroja, dosky, chladenia a nasiel nieco za 550 eur, aby ten clovek mal zostavu, ktoru si chce co najskor kupit. Takto vyzera tvoj krcmovy prejav - search.php?keywords=hnoj*&terms=all&aut ... Eada%C5%A5 To je ako pripad Richarda Sulika po vstupe do politiky, po vstupe do vlady. Neovladal absolutne bonton, na rokovaniach vlady mobil s penazenkou na stole, pricom na tu sluzi vnutorne vrecko saka, pripadne nohavice. To je nieco ako tvoj prejav - mas znalosti, ale podavas to bez bontonu. To iste v teme o kreslach k pocitacu. Heker ti dal video, fotky, podla mna ta tam dobre zotrel a aj tak si budes tvrdit svoje.

Kludne sa uraz, zachovaj sa ako henten z Pretaktovania a nechod sem na forum. Mne tu chybat nebudes, ani hekerovi, ani dilinovi mystiquemu, i ked nemal by sa s kym hadat. Mozno na inom fore zeru tvoje nazory a nikto sa ti nepostavi na odpor, to ja neviem. S inymi forami ako je PCforum, Zive/Superforum, tak s tymi som davnejsie sekol. Mas dost znalosti na to, aby si ludom poradil. Tie znalosti ma aj mystique, hojko, heker, lukostrel, 4400 a este par ludi na fore.
DropDead
Addict
Addict

Je toho viac, tak nech sa šetrí miesto...
Spoiler
Vieš čo? Absolútne nemám nič proti tvojmu názoru, úplne tomu rozumiem a úprimne, ak sa pozrieš na ten prejav, keď som začal, tak mám pocit, že bol úplne inde a pritom, aký je teraz, by som si sám o sebe asi nič iné nemyslel z pohľadu iného človeka. Ale bohužiaľ, už dlho toho mám dosť. Jo, plne rozumiem, prečo to vyzerá, že moja pravda je absolútna pravda ale pozri sa na to trošku z diaľky.

Vysvetlím. Moja absolútna pravda nie je jeden produkt, moja absolútna pravda je rámec produktov so snahou vyselektovať čo najlepšie v každej ceny. Aj lacné je kvalitné.

A tiež aj tie ventilátory - kedy si ma tu videl hádzať (okrem toho, čo sa riešila zostava na produktivitu ako taký "iMac killer") nejaký drahší ventilátor? Práve naopak, už párkrát som linkol napríklad toto
https://www.tntrade.sk/ventilator-arcti ... 41900.html
ako výborný štart - sú to najkvalitnejšie ventilátory? Určite nie ale pre svoju cenu a to, čo predstavujú sú kvalitné a výborné (znovu, vyselektované z ponuky, majú FDB ložiská...pri takej smiešnej sume), ani nie 4€/ks.

Kedže u mňa pozoruješ to, že nútim každému kvalitnú skrinku, zdroj a chladenie, tak...máš azda pocit, že Evga 430W je drahá? Je to zdroj ani nie za 40€. Je to kvalitný zdroj? Áno, na svoju cenu je veľmi (znovu, v porovnaní s nepodarkami ako Fortrony v tej cene a rôzne OEM kúsky, prípadne nič inšie, než tie OEM nepodarky "natreté na čierno") kvalitný. Je tichý? To nie, no pri takej cene to bude brať človek, ktorý aj tak tichú zostavu mať nebude (rozumej napríklad nie najtichšie ventilátory v skrinke, prípadne stock chladič na CPU).
Máš azda pocit, že SPC Regnum RG1 je drahá? Máš pocit, že SPC Fera 3 je drahá?

To je "bottom-line" - snažím sa selektovať z každej kategórie to najlepšie v každej cene, síce to je v podstate už abandoned (ale raz to dokončím, nemusím tak stále pozerať ponuku ale len refreshnúť) ale napríklad
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1691114031
snažím sa vybrať v každej cene (to isté keď pozrieš na zdroje alebo dosky) - t.j. pozrieť sa na ponuku a selektovať a dať ľuďom na výber. A áno, ak niekto príde s niečim trebárs drahším a horším, tak to poviem. Musím, nedá mi to, inak to neviem, lebo poznám z vlastnej skúseností presne ten prípad človeka, ktorý kúpi hlúposť a vyzerá, že ide mu len o cenu. Ale nie je to tak, rád pomyslím na svojho kamaráta, ktorý by v živote nedal peniaze na skrinku, zdroj, slúchadlá - hádaj čo, má Nanoxiu Deep Silence 3, má neviem aký zdroj z tých, ktoré som kedy odporúčal a má HyperX Cloud-y. Takže áno, je milé povedať, že "veď ty si im to povedal a ak spravia aj tak po svojom, tak je to už ich chyba", ale prečo by som tak mal fungovať? To fakt budeme fungovať ako obyčajný Slováč, že buď kašleme na to alebo len pomrmleme a kašleme na to? Nope, nie u mňa.

A pár slov aj ku komunite. Na pretaktovaní (keď už som ho spomenul) sa nepotrebujem hádať, tam doslova platí, že sa postujú ekvivalentné (kvalitné) zostavy, akurát každý (vrátane mňa) pridá svoj "flavor" k zostave (napríklad farebná kombinácia u produktov, preferencia značky,...), to znamená, žiadne zle a dobré zostavy ale ekvivalenty. Takže máš totálne mylný dojem. Nikto nemusí tam "proti mne vystúpiť", lebo tam nie je dôvod sa hádať. Ak dôjde k nejakým nezhodám, tak je to v podstate raz za uhorský rok. Ale je pravda, že je tam aj rešpekt, rešpektujem ich, lebo v nejednej veci sú pre mňa autority. Naopak tu, mystiqueho nerešpektujem, lebo už od začiatku mi dokázal, že nerobí svoju robotu dobre. Takže áno, ak by sa stalo, že niekto príde, chce zostavu a mystique a niekto iný (znovu, trebárs hojko) postne úplne rovnakú zostavu, tak moja reakcia cieľom bude rovnaká ale spôsobom, akým to vyjadrím bude diametrálne odlišný. Neraz tu vidím rady na elektro aj nie-elektro, kde nemusím ani reagovať ani nič, lebo sú to kvalitné rady a rešpektujem tu chalanov. Ale hapruje mi to ako s tebou, tak aj s hekerom - ale skôr ma len u vás dvoch mrzí, že sme sa nepohodli a nenašli spoločné riešenie. Moja chyba? Určite aj moja. Taký Ryan, aj u Ryana niekedy je ťažké dať alternatívu k jeho odporúčaniu a tiež má v niektorých veciach jednoliaty názor (napríklad si vybavujem tie in-eary) ale ten chalan je totálna kapacita a aj keby prídem a ma zjazdí jak brzdu na závodnom okruhu a nezhodneme sa, tak o ňom nepochybujem, lebo má jasný cieľ - aby ľudia vybrali najlepšiu kvalitu za ich peniaz, a mám sakra rešpekt pred ním (toť prečo bežne ak ma tiež niečo trápi pri výbere, tak konzultujem. Takže ja nie som lone rider s absolútnou pravdou, ktorú mám len ja a nikto iný a všetci sa mi musia podriadiť - ak ten pocit máš, tak ako hovorím, mrzí ma, že časom sa vytvoril ten dojem. Ale pre referenciu (ale to je tak ťažké dohľadať ten segment v minulosti, že to je len tak do vzduchu povedané), keď mystique predtým bol neaktívny aj pol roka, tak hádky neboli, boli tam len kvalitné zostavy (odo mňa alebo od niekoho iného, párkrát si tiež vybavím ako ma potešilo, keď som si nevedel nájsť čas na odpísanie, že tam niekto už pekne odpísal a ja som nemusel písať za seba ani Ň).

Ten tvoj prípad kamaráta - takto hodnotíš mňa? Garantujem ti, že si sa netrafil - ja rád počúvam, diskutujem a ak sa mýlim, tak si to priznám (inak, aj tu som sa párkrát pomýlil a priznám si to). Stojím si za svojimi slovami, praktikami atď. ale každý sa môže mýliť. Bol by som ignorant, ak by som sa správal ako ten tvoj príklad (inak, pár takých, ktorí naozaj sedia popisu som stretol ale musím povedať, že som raz stretol aj jedného makača, ktorý ale bol to, čo hovoril - síce sa tak správal ale vedel a vieš čo? Rešpektoval som ho a počúval, bude to aj tým, že sa vyznal, bavilo ho to, mal zápal, mal ten šmrnc a stále benchmarkoval sám seba proti tomu, čo vedel - áno, prístup nebol najlepší ale, úprimne, bolo mi to jedno a čiastočne som sa mu ani nečudoval, lebo musel tiež čeliť rôznym ľuďom, ktorí kvalitou mierili nízko a pritom zbytočne). Človek sa stále zlepšuje a učí.

Spomínal som hojka a lukostrela (samozrejme viac chalanov ale ich dvoch si stále vybavím), u nich ak niečo vidím, tak poviem (dúfam, že sa nemýlim) ale pokojným štýlom, proste v štýle - toto je alternatíva, ktorá je lepšia ale aj to od XXX je dobrá voľba - a aj niečo také sa stalo len výnimočne. Prečo? Lebo som nemusel. Toť bol aj dôvod, prečo som prišiel na hojko, lebo keď vidím napríklad tie zúfalé zostavy, ktoré sa objavujú na sector.sk, tak viem, že všade sú ľudia, ktorí proste môžu dostať viac a lepšie za rovnaké prachy. Tak prečo nie?

A ber to ako pauzu, potrebujem aj celkovo riešiť nejaké iné veci a tieto hádky ma len vyčerpávali.

Ale ak by náhodou niekto potreboval radu, tak nech mi napíše, ja tu budem.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

smutne, on nepochopil o com bol testov prispevok... a robi uplne presne to, co stale

ps-pretaktovanie je o niecom inom, tam kazdy investuje do zostavy tak, aby mohol taktovat a priplaca si za trochu viac premium veci, tu si inde, ale ani to ti nedochadza, su ludia co netaktuju a podla toho volia zdroj, dosku, su ludia co chcu ticho atd... a su ludia ktory su lacne veci za co najmenej penazi a co najviac vykonu
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ani som uz nechcel reagovat, ale neda mi to. Presne ako pise lolo nado mnou, ty si nepochopil moj prispevok. Stale tvrdis, ze ta tvoja volba je najlepsia. Pises ako hladas a ponukas alternativy. Ked tu mystique napise zostavu s Ryzenom, tak to hned oznacujes ako hnoj. Ohanas sa tu bottleneckom, pritom taky 1600X ma v pohode vykonostny potencial na dva ci tri roky, mozno aj viac, ved aj tak to teraz stoji na kartach, na nedostupnosti a na ich slabom vykone v 4K. Takze ta rezerva je tam uplne pohodlnna. Na zdroje Fortron mas averziu, ale ja v klude napisem, ze to nie su zle ze to nie su zle zdroje, ale nie su ani najlepsie. Aj v testoch dopadnu dobre, lenze ty vidis Fortron, vedla toho mystique, nasadis klapky na oci a ides. Presli mi rukami Fortrony, Seasonic, EVGA, Corsair ale aj take nezmysli ako Mercury ci Eurocase. Nikdy, opakujem nikdy, nebol problem s Fortronom, ktory som mal ja alebo kamarati. Ak budem mat volit Fortron a EVGA s rozdielom 5 eur, isto zvolim EVGA. Lenze ked sa brali EVGA 750 B2 ci G2 za 110 eur, tak pri 900 eurovej zostave to bola dost velka suma, ktoru ked okorenila skrinka za 60 eur, tak to dost vyrazne stiahlo rozpocet. Preto sa hladala lacnejsia alternativa, hoci mozno nie v uplne rovnakej kvalite. Kopa hracov chce dostat zo svojej zostavy maximum a preto radsej priplati za lepsiu grafiku, nebude priplacat za zdroj. Kolkokrat si videl zhoreny zdroj Fortron alebo aby odpalil celu dosku? Ja ani raz, ani nikoho nepoznam. Mozno na internete najdes o tom zmienku, urcite sa to stalo, ale to sa stane pri kazdej znacke. Kolkokrat som videl pokazeny Enermax? Jedenkrat. Kolkokrat som videl pokazenu EVGA? Tiez jedenkrat, par mesiacov stara EVGA 750 B2 ci G2, proste ten zdroj vyiekol, neskutocne. Jedina vyhoda bola, ze to bola drahsia zostava pre kamarata, dali sme tam lepsiu skrinku z dovodu, ze ma maleho syna a bal sa, aby mu to neposkodil, neprekvatil atd... Zachranilo ho, ze zdroj bol dole a vytiekol na dno skrinky. Ak by bol hore, tak by to islo pekne na procesor, teda chladic, grafiku a tam by sa to uz pekne vetrakmi rozhadzalo vsade naokolo. Mam preto zatracovat EVGA znacku ako taku alebo ich zdroje? Nie, pretoze je to elektronika a tam sa vzdy nieco pokazi, nieco skor, nieco neskor, niekde je sanca vacsia, inde mensia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja inak myslim ze dost ludi co sem napise o radu potom olutuje, lebo to vacsinou znamena 2 strany hadania sa medzi vami dvoma.

ja som par stran dozadu potreboval poradit procesor+mb+pamate, obaja ste mi dali ponuku a radsej som uz nepisal co som si vybral, aby som nahodou jedneho z vas nenasral :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co si si vybral? Nech sa zabavim :D
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Tak po pár dňových úvahách a sledovaniach cien iMacov som sa rozhodol, že asi pôjdem do skladanej bedne. Pozdáva sa mi zostava od Dropdeada, akurát mierne úpravy som tam spravil, čo poviete? Vlastne som len vyhodil rotačný disk a za tú cenú zobral 500GB SSD namiesto 250GB a vymenil monitor za lacnejší, ktorý mi poradil kamoš, má ho doma a chváli si.

CASE: http://www.tichepc.sk/PHANTEKS-Eclipse- ... black.html
(nemajú ju skladom a nie je v datacompe, táto je vhodná alternatíva?) http://datacomp.sk/phanteks-eclipse-p40 ... 55675.html
Ventilátory: 1x http://www.tichepc.sk/be-quiet-Silent-W ... M-fan.html (do zadnej pozície)
(nie je tento ten istý? http://datacomp.sk/be-quiet-silent-wing ... 58775.html)
1x http://www.tichepc.sk/be-quiet-Silent-W ... M-fan.html (do prednej pozície)
(nie je tento ten istý? http://datacomp.sk/be-quiet-silent-wing ... 58774.html)
PSU: http://datacomp.sk/seasonic-focus-plus- ... 58794.html
MB: http://datacomp.sk/msi-z370-sli-plus_d353623.html
CPU: https://www.agem.sk/pc-komponenty/proce ... h-98401298
(nie je to ten istý? http://datacomp.sk/intel-core-i5-8400-box_d352722.html)
CPU Chladič: http://datacomp.sk/silentiumpc-fera-3-h ... 15351.html
RAM: http://datacomp.sk/8gb-ddr4-2400-mhz-cr ... 06807.html
SSD: https://www.amazon.de/dp/B078WQT6S6/
(aj toto by mal byť ten istý http://datacomp.sk/samsung-860-evo-500gb-_d360023.html)
Spolu niečo cez 800€

Monitor http://datacomp.sk/benq-xr3501-35-_d283022.html
500€
ale ten monitor ešte váham, lebo to zakrivenie môže byť skôr nevýhoda, ak by sme napr. viacerí na tom pozerali film z väčšej dialky...toto by nebola dobrá alternatíva? http://datacomp.sk/benq-pd3200q-32-led- ... 24844.html
Aj keď kamoš tvrdí, že to prehnutie nie je ani vidieť, máte niekto skúsenosti?

Aj s monitorom cca 1 300€

Je tam všetko, čo potrebujem nato aby som to rozbehal? Lebo napadlo ma, že bude treba ešte asi HDMI kábel. Tie alternatívy z datacompu čo som tam dal, je to ok? ak by som to bral všetko z jedného eshopu bola by to pre mňa výhoda, resp. možno by mi to tam aj vyskladali. Tá integrovaná grafika mi v pohode utiahne PS? A vydrží táto zostava aspoň 2-3 roky bez toho aby som do nej musel znova investovať? Prípadne mám ešte prihodť cca 70€ a dokúpiť ešte jednu 8GB RAM? Alebo sa na RAM vykašlať, lebo tá sa dá jednoducho dokúpiť? Vďaka za názory. A ak by sa tu našiel niekto z BA kto by mi bol ochotný to pomôcť vyskladať, nech mi napíše sumu koľko by zato chcel :)
heker
Redeemer
Redeemer

Moc nerozumiem tomuto vyberu. Mas tam slaby procesor, aj ked doska Z370 a mozes upgradnut neskor. Budes upgradovat o dva roky? Nebola by lepsia volba kupit vykonnejsi Ryzen? Skrinka aj zdroj mi pridu zbytocne luxusne na tento rozpocet, napriklad o tomto isto pisal test hore co adresoval pred DropDeada. Tie SSD tam mas rovnake, ale ja by som uvazoval o rychlom M.2 disku aj zs vyssiu cenu - WD Black PCIE SSD 512GB: https://www.alza.sk/wd-black-pc-ssd-512 ... 4.htm?o=36 K monitoru ti neviem vyjadrit sa, len sa mi zda slabe rozlisenie vzhladom k tomu, ze ma 35 palcov, chod si ho radsej osobne pozriet, ze ci to nebudr posobit tak, ze tie pixle budes vediet pocitat.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nechces to na hry, dal by som to na ryzen, das menej za dosku, skrinka zdroj uplne mimo... zdroj ti staci 400watt

pisal si ze iba photoshop, pokial je to uprava fotiek, a nic profi, staci ti aj 8gb ram, ssd si daj urcite co najrychlejsie, ideal 960 evo a plane ti staci 250gb
heker
Redeemer
Redeemer

Na Photoshop mas 8GB minimum. Kopa grafikov pouziva az 32GB, zalezi od toho v akej forme ho bude pouzivat. Kedze cens je vysoka, volil by som 1 kus 8GB modulu. Ak bude malo, tak o mesiac po vyplate kupit dalsi 8GB modul.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Nie som grafik, PS využívam skôr na nejake menšie úpravy, keď chcem pripraviť podklady k reklamám na FB a podobne, čiže žiadne veľké súbory ani nič náročné.

Dobre, takže hovoríte o Ryzene, mne sa zdá, že som nedávno niekde čítal, že Ryzen nemajú integrovanú grafiku, či to si pletiem, alebo to bol iba konkrétny model? Lebo potom by som musel kupovať externú a to pri dnešných cenách by nebola žiadna výhra.

Ten disk čo si postol vyzerá super, resp.aj ten EVO 960 vyzerá fajn. Neviem či 256GB bude dosť, alebo radšej zobrať teraz 256GB a je predpoklad, že ceny SSD pôjdu dole? (napr. o rok)

Grafika myslím, že bude stačiť 8GB, to mám teraz na Macbooku a úplne mi to stačí, neskôr by sa dokúpila v prípade potreby.

Skrinku a zdroj tiež nemám problém zameniť, aj keď by som stále ostal pri niečom, čo nebude príliš hlučné. Ako by ste to teda poriešili? Rád by som ale ostal na tej cene cca 800€ za bedňu.
heker
Redeemer
Redeemer

Evo 960 v 250GB verzii stoji okolo 240 eur, preto som ho nespominal. Taky Ryzen 5 1600 je za 180 eur, postacil by tam aj nizsi model a vsadit na rychlejsi disk. Zdroj postavi EVGA 430W za 40 eur, skrinka Regnum RG1 alebo RG2 za 33 az 40 eur. Pri RAM pozor! MAC je lepsie optimalizovany a inak vyuziva pamat, takze na Win ti 8GB stacit nemusi. Podla toho co ale pises, tak to stacit bude.
Napísať odpoveď