Vieš čo? Absolútne nemám nič proti tvojmu názoru, úplne tomu rozumiem a úprimne, ak sa pozrieš na ten prejav, keď som začal, tak mám pocit, že bol úplne inde a pritom, aký je teraz, by som si sám o sebe asi nič iné nemyslel z pohľadu iného človeka. Ale bohužiaľ, už dlho toho mám dosť. Jo, plne rozumiem, prečo to vyzerá, že moja pravda je absolútna pravda ale pozri sa na to trošku z diaľky.
Vysvetlím. Moja absolútna pravda nie je jeden produkt, moja absolútna pravda je rámec produktov so snahou vyselektovať čo najlepšie v každej ceny. Aj lacné je kvalitné.
A tiež aj tie ventilátory - kedy si ma tu videl hádzať (okrem toho, čo sa riešila zostava na produktivitu ako taký "iMac killer") nejaký drahší ventilátor? Práve naopak, už párkrát som linkol napríklad toto
https://www.tntrade.sk/ventilator-arcti ... 41900.html
ako výborný štart - sú to najkvalitnejšie ventilátory? Určite nie ale pre svoju cenu a to, čo predstavujú sú kvalitné a výborné (znovu, vyselektované z ponuky, majú FDB ložiská...pri takej smiešnej sume), ani nie 4€/ks.
Kedže u mňa pozoruješ to, že nútim každému kvalitnú skrinku, zdroj a chladenie, tak...máš azda pocit, že Evga 430W je drahá? Je to zdroj ani nie za 40€. Je to kvalitný zdroj? Áno, na svoju cenu je veľmi (znovu, v porovnaní s nepodarkami ako Fortrony v tej cene a rôzne OEM kúsky, prípadne nič inšie, než tie OEM nepodarky "natreté na čierno") kvalitný. Je tichý? To nie, no pri takej cene to bude brať človek, ktorý aj tak tichú zostavu mať nebude (rozumej napríklad nie najtichšie ventilátory v skrinke, prípadne stock chladič na CPU).
Máš azda pocit, že SPC Regnum RG1 je drahá? Máš pocit, že SPC Fera 3 je drahá?
To je "bottom-line" - snažím sa selektovať z každej kategórie to najlepšie v každej cene, síce to je v podstate už abandoned (ale raz to dokončím, nemusím tak stále pozerať ponuku ale len refreshnúť) ale napríklad
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1691114031
snažím sa vybrať v každej cene (to isté keď pozrieš na zdroje alebo dosky) - t.j. pozrieť sa na ponuku a selektovať a dať ľuďom na výber. A áno, ak niekto príde s niečim trebárs drahším a horším, tak to poviem. Musím, nedá mi to, inak to neviem, lebo poznám z vlastnej skúseností presne ten prípad človeka, ktorý kúpi hlúposť a vyzerá, že ide mu len o cenu. Ale nie je to tak, rád pomyslím na svojho kamaráta, ktorý by v živote nedal peniaze na skrinku, zdroj, slúchadlá - hádaj čo, má Nanoxiu Deep Silence 3, má neviem aký zdroj z tých, ktoré som kedy odporúčal a má HyperX Cloud-y. Takže áno, je milé povedať, že "veď ty si im to povedal a ak spravia aj tak po svojom, tak je to už ich chyba", ale prečo by som tak mal fungovať? To fakt budeme fungovať ako obyčajný Slováč, že buď kašleme na to alebo len pomrmleme a kašleme na to? Nope, nie u mňa.
A pár slov aj ku komunite. Na pretaktovaní (keď už som ho spomenul) sa nepotrebujem hádať, tam doslova platí, že sa postujú ekvivalentné (kvalitné) zostavy, akurát každý (vrátane mňa) pridá svoj "flavor" k zostave (napríklad farebná kombinácia u produktov, preferencia značky,...), to znamená, žiadne zle a dobré zostavy ale ekvivalenty. Takže máš totálne mylný dojem. Nikto nemusí tam "proti mne vystúpiť", lebo tam nie je dôvod sa hádať. Ak dôjde k nejakým nezhodám, tak je to v podstate raz za uhorský rok. Ale je pravda, že je tam aj rešpekt, rešpektujem ich, lebo v nejednej veci sú pre mňa autority. Naopak tu, mystiqueho nerešpektujem, lebo už od začiatku mi dokázal, že nerobí svoju robotu dobre. Takže áno, ak by sa stalo, že niekto príde, chce zostavu a mystique a niekto iný (znovu, trebárs hojko) postne úplne rovnakú zostavu, tak moja reakcia cieľom bude rovnaká ale spôsobom, akým to vyjadrím bude diametrálne odlišný. Neraz tu vidím rady na elektro aj nie-elektro, kde nemusím ani reagovať ani nič, lebo sú to kvalitné rady a rešpektujem tu chalanov. Ale hapruje mi to ako s tebou, tak aj s hekerom - ale skôr ma len u vás dvoch mrzí, že sme sa nepohodli a nenašli spoločné riešenie. Moja chyba? Určite aj moja. Taký Ryan, aj u Ryana niekedy je ťažké dať alternatívu k jeho odporúčaniu a tiež má v niektorých veciach jednoliaty názor (napríklad si vybavujem tie in-eary) ale ten chalan je totálna kapacita a aj keby prídem a ma zjazdí jak brzdu na závodnom okruhu a nezhodneme sa, tak o ňom nepochybujem, lebo má jasný cieľ - aby ľudia vybrali najlepšiu kvalitu za ich peniaz, a mám sakra rešpekt pred ním (toť prečo bežne ak ma tiež niečo trápi pri výbere, tak konzultujem. Takže ja nie som lone rider s absolútnou pravdou, ktorú mám len ja a nikto iný a všetci sa mi musia podriadiť - ak ten pocit máš, tak ako hovorím, mrzí ma, že časom sa vytvoril ten dojem. Ale pre referenciu (ale to je tak ťažké dohľadať ten segment v minulosti, že to je len tak do vzduchu povedané), keď mystique predtým bol neaktívny aj pol roka, tak hádky neboli, boli tam len kvalitné zostavy (odo mňa alebo od niekoho iného, párkrát si tiež vybavím ako ma potešilo, keď som si nevedel nájsť čas na odpísanie, že tam niekto už pekne odpísal a ja som nemusel písať za seba ani Ň).
Ten tvoj prípad kamaráta - takto hodnotíš mňa? Garantujem ti, že si sa netrafil - ja rád počúvam, diskutujem a ak sa mýlim, tak si to priznám (inak, aj tu som sa párkrát pomýlil a priznám si to). Stojím si za svojimi slovami, praktikami atď. ale každý sa môže mýliť. Bol by som ignorant, ak by som sa správal ako ten tvoj príklad (inak, pár takých, ktorí naozaj sedia popisu som stretol ale musím povedať, že som raz stretol aj jedného makača, ktorý ale bol to, čo hovoril - síce sa tak správal ale vedel a vieš čo? Rešpektoval som ho a počúval, bude to aj tým, že sa vyznal, bavilo ho to, mal zápal, mal ten šmrnc a stále benchmarkoval sám seba proti tomu, čo vedel - áno, prístup nebol najlepší ale, úprimne, bolo mi to jedno a čiastočne som sa mu ani nečudoval, lebo musel tiež čeliť rôznym ľuďom, ktorí kvalitou mierili nízko a pritom zbytočne). Človek sa stále zlepšuje a učí.
Spomínal som hojka a lukostrela (samozrejme viac chalanov ale ich dvoch si stále vybavím), u nich ak niečo vidím, tak poviem (dúfam, že sa nemýlim) ale pokojným štýlom, proste v štýle - toto je alternatíva, ktorá je lepšia ale aj to od XXX je dobrá voľba - a aj niečo také sa stalo len výnimočne. Prečo? Lebo som nemusel. Toť bol aj dôvod, prečo som prišiel na hojko, lebo keď vidím napríklad tie zúfalé zostavy, ktoré sa objavujú na sector.sk, tak viem, že všade sú ľudia, ktorí proste môžu dostať viac a lepšie za rovnaké prachy. Tak prečo nie?
A ber to ako pauzu, potrebujem aj celkovo riešiť nejaké iné veci a tieto hádky ma len vyčerpávali.
Ale ak by náhodou niekto potreboval radu, tak nech mi napíše, ja tu budem.