Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
radko.
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa radko. »

aacid napísal:
no a bezna hotovost? existuje nejaky (legalny) dovod preco by som potreboval posielat krypto niekomu komu nemozem dat hotovost?
pravdepodobne nie je dôvodo prečo by si to mal spraviť, stále je to len budúcnosť obchodovania, aby sa nedali obchody vystopovať a aby tvoje úspory čo máš v banke neboli ovplyvnené rozhodnutiami tých čo hýbu peniazmi. Keby všetci hromadne prešli na krpytomeny potom by to malo ten význam čo si popisoval, každopádne si myslím, že kým sa nedostaneme do situácie ze si za kryptomeny priamo budem môcť kúpiť v bille rožky a maslo, tak nikdy nebudú kryptomeny úplnou náhdradou peňazí.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Cena kryptomien by musela byť stabilná, aby sa to dalo využiť na bežné platenie. Niekomu zaplatím 1BTC a on tam bude mať za hodinu o 2000€ menej :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

teoreticky mas meny ako tether, ktorych cena je stabilna. ide o to ze vyhody kryptomien su pre beznych ludi nepodstatne.

preco by niekto chcel aby sa obchody nedali vystopovat? samozrejme pokial nerobis nieco nelegalne. pokial obchodujes legalne, tak prave chces aby bolo vsetko vystopovatelne, aby bolo jasne preukazatelne ze si ozaj zaplatil to co si zaplatit mal.
rovnako keby dnes neexistovala hotovost, akekolvek financie by museli prechadzat cez tretiu stranu, myslim si ze kriminalita by bola nizsia. minimalne by to bolo ovela tahsie.

ja ako bezny clovek nevidim ziadne realne nevyhody v tom mat ucet v banke, naopak je tam vela vyhod oproti kryptomenam.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

ano stabilita je ten problem, ked btc je globalne asi najznamejsia mena a z toho vyplyvaju o to vacsie rizika pre investorov, tato zrovna neviem ci je vhodna pre holderov...
co ale cryptomeny ako take, ponukaju alternativu pre mensie komunity, ktore maju moznost si vytvorit vlastnu menu a vramci skupiny ich pouzivat.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Dal som tu jeden príspevok a nejaký kryptomaniak ma už karmoval. To neviete prehltnúť ani len to, ak niekto napíše, že ide o bublinu - čo mimochodom tvrdí hádam každý ekonóm tam vonku? Má to všetky znaky. Bitcoin a iné meny rástli neprimerane rýchlo, z ekonomického zázraku sa stal jeden veľký gamble a tí, ktorí sa s tým ihrali, to už brali ako závisláci drogu. Bolo úplne jasné, že voči tomu vlády zakročia a nie len tie - postupne bude rásť počet regulácií a obmedzení, ktoré z BTC (nie z blockchainu) spravia treťoradý subjekt na hrane legality.

A to píšem ako ten, ktorý na tom v minulosti celkom slušne zarobil, takže, karmista, relaaaaaaaaaaaaaaaaaax, mon.
c87
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa c87 »

butthead napísal:otazne je ako sa banky postavia k tejto veci, ci nejakym sposobom budu blokovat kartove operacie cryptoburzam... zeby cryptomeny zacinali byt pre standardnu elitu nebezpecne? ak sa zacnu vo velkom pouzivat na bezny zivot ako je tomu dnes s fiat menami. Ak je pravda, ze su crypto cisto anonymne a nedaju sa v sieti v ziadnom pripade vystopovat, tak mozu nahradit beznu hotovost ? Mobil s internetom ma uz pomaly kazdy...
Samozrejme ze pre bankovy sektor su kryptomeny pohroma, kazdopadne tento chytry tah, blokovat platby kartou som necakal tak skoro... osobne si myslim krypto trh pripadne burzy si najdu sposobo ako s tym vy*ebat
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

ale ved banky neblokuju platbu kartou ale platbu kreditkou, teda nákup kryptomien na úver. So svojou kartou si mozes nakupovať čo chceš akurát VISA aj Maestro zdvyhli poplatky
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To je prvý krok. Ďalší bude úplný zákaz nákupov bez ohľadu na to, či ide o kreditku alebo debetnú kartu.

Karmista: Zbabelček, aspoň sa podpíš. Naozaj si myslíš, že mi nejaká karma tak vadí? Iba som reagoval na kryptobláznov s pošramotenými nervičkami, ktorým sa teraz trasú ruky. Zvestovanie o 1BTC za 100 000USD som už videl a tu sa zjavne nájde dostatok hláv, ktoré by tomu uverili. Nemusíš mi nechávať komentáre v karme, iba uberaj, mám jej viac ako dosť - o názory anonymných trasorítok ale nemám záujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ciste fabulovanie. preco by to mal byt dalsi krok? preco by to robili??

(inak sorry, ja ta nekarmujem, ale keby ta ta karma ozaj netrapila, tak v kazdom prispevku nepises o tom ako ta niekto karmuje)
jukel
Professional
Professional

Tiež nechapem prečo by ti mali zakazovať nakupovať za svoje peniaze čo chceš ak to nieje nelegálne čo kryptomeny nemajú prečo byť. Ak nakupuješ za peniaze banky tak tomu chápem
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

tak čo? máte už nakúpené alebo ešte čakáte? Ja ch*j som mal buy order presne na 6k a mohol som radšej nakúpiť za cca 6050$... ale nevadí :D Zatiaľ čakám čo bude, mám takú teóriu, že by sa to mohlo odraziť od 7 - 8k rezistencie naspäť dole. Otázne je aj ako dopadne to pojednávanie ohľadom kryptomien... dobrá správy podľa mňa nebudú mať príliš efekt, ale zlé správy by mohli vyvolať ďalší panic sell.
jukel
Professional
Professional

Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

16.2. bude Čínsky Nový Rok, údajne po CHNY sa opäť zvyknú "rozbehnúť" čínski investori. som teda zvedavý, hlavne ako zareaguje NEO.

//edit: sledujte ECoin https://coinmarketcap.com/currencies/e-coin/ od včera nárast z <5USD na 280USD a potom pád na 80USD. niekto zarobil.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

tomu sa hovorí manipulácia.. preto nie je dobré investovať do všelijakých pump & dump shitcoinov... sa ani nečudujem, že kvôli takýmto veciam to chcú potom regulovať
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak a teraz to stopro pôjde na 100 000USD za jeden coin.

///Karma: Lebo ma to baví. Mám jej 1100, jednoznačne v každom príspevku to budem spomínať iba preto, aby som šašov ako vy vytočil. Pre mňa za mňa čakajte aj v rade na jej uberanie (tuším je tam časový limit, nie?), nervózne slintajte pred kliknutím na tlačidielko mínus. Taaaaaaaaak.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Co sa tyka miningu ETH, tak momentalne je vynosnost 2.1$ za Mhs/mesiac, ked som s tym zacinal, tak to bolo tusim 2.4$, takze nic strasne... Kde su tie casy, ked to bolo cez 5$ :D osobne viem ist az na nejaku hodnotu 1$, vsetko pod nou, uz zacnem rozmyslat nad tym, ci sa mi to vobec oplati a pod 0.5$ bude dost vela grafik na alze ako pouzitych :D Aspon to odradi amaterov :smt006
jukel
Professional
Professional

seth82 napísal:Tak a teraz to stopro pôjde na 100 000USD za jeden coin.

///Karma: Lebo ma to baví. Mám jej 1100, jednoznačne v každom príspevku to budem spomínať iba preto, aby som šašov ako vy vytočil. Pre mňa za mňa čakajte aj v rade na jej uberanie (tuším je tam časový limit, nie?), nervózne slintajte pred kliknutím na tlačidielko mínus. Taaaaaaaaak.

A vieš nam vysvetliť prečo bude další krok zákaz debetných kariet ako si to tvrdil vyššie ? Neviem prečo prídeš mi ako niekto koho sere že predal svoje kryptomeny pred rokmi a teraz sú všetci kkti čo sa s tým zabavajú + další dôkaz o tom ako ti na karme nezáleží
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

jukel: ale veď zákaz debetných kariet na kúpu coinov už predsa je. a je to z toho dôvodu, že keď kupuješ coiny na debet, tak ich prakticky kupuješ za peniaze banky. ak by si si na debet kúpil povedzme práčku za 500€ tak ti ju exekútor za nesplácanie debetu môže vziať. ak za tie prachy kúpiš coiny, tak v prípade tvojej platobnej insolventnosti banka utrie hubu.

https://uk.reuters.com/article/us-lloyd ... KKBN1FO0UL

a čo sa týka miestneho trolla - čím viac ho budete kŕmiť, tým viac tu bude zasierať diskusiu
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

debit su tvoje peniaze, credit su peniaze banky
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

myslim, ze si mylis debetnu kartu s kreditnou.

//tak beardie ma o nejaku sekundu predbehol, heh
Napísať odpoveď