Praca v T-Systems
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Praca v T-Systems
im tam staci dat minimalny plat, ten zakon povinneho zverejnenia platu nic nevyriesi. rovnako to je v Rakusku, v kazdom inzerate je sice ponukany plat, ale udavaju tam vzdy minimalny tabulkovy plat podla kolektivnej zmluvy - kazda pozicia ma svoj minimalny tabulkovy plat podla poctu odrobenych rokov. to, ze niekto sikovny moze mat aj 2krat tolko je uz ina vec.
mirak2: pri tom aky maju problem zohnat ludi, budu musiet tie cisla zrealnit cim skor. Pri nizkych ponukach sa im na to ludia vykaslu a nebudu zabijat cas pohovormi.
o to lepsie pre tych, ktori budu dufat, ze to tak budu robit vsetci a prave oni sami sa im ozvu a budu ako jedini kandidati prijati 
tak to som zvedavý čo daju na ict2 / linux admin pozicie , platy 
-
yoggy
Oh god, japaja... Ked sa ti vidi, ze platia malo, tak proste odid
Takmer vsetky tvoje prispevky su o tom, ze nevies co za karieru si mas vybrat alebo ze aky plat 
-
Shamway
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Typicky zamestnanec Tcka no...Zanadavat na plat a potom odist na hodinku na kavu, hodinku a pol na obed a dalsiu hodinku na cigu...
ad1)
bol som na 6 pohovoroch mimo Tecka a aj v dibold nixdorf , moja prax na danom poste nie je az tak dostacujuca tak preto pojdem vramci tecka a som zvedavy co sa dozviem
(aby som posunul skill vyssie
)
ad2)
zaplat zamestnanca primerane ostatnym IT firmam a nebudem ti tu pindat
lebo to co plati od 1.5 je v prospech ludi a tecko sa bude tak akurat obraciat , moj osobny nazor
ad3)
na cigu nechodim , kavu nepijem malo co sa zajeba****
bol som na 6 pohovoroch mimo Tecka a aj v dibold nixdorf , moja prax na danom poste nie je az tak dostacujuca tak preto pojdem vramci tecka a som zvedavy co sa dozviem
ad2)
zaplat zamestnanca primerane ostatnym IT firmam a nebudem ti tu pindat
ad3)
na cigu nechodim , kavu nepijem malo co sa zajeba****
Ak ta nezobrali ani do Dieboldu tak potom necakaj ze v T-cku ti niekto bude dorovnavat plat aspon na ich uroven. Tam to tiez nie je ziadna slava. Ostava ti len to, co sme ti pisali uz skor - zmena pozicie v ramci firmy, praxou sa naucit nieco viac a potom mozes zacat rozmyslat nad vyssim platom.
To je typicky zamestnanec akejkolvek korporacie. No ak sa nejedna o trivialnu robotu ala pasova vyroba, tak kludne clovek co sa 4 hodiny poflakuje moze urobit viac ako niekto iny co robi vkuse.Shamway napísal:Typicky zamestnanec Tcka no...Zanadavat na plat a potom odist na hodinku na kavu, hodinku a pol na obed a dalsiu hodinku na cigu...
otvoreny ICT Admin II necha sa paci 690€ bruttojapaja napísal:tak to som zvedavý čo daju na ict2 / linux admin pozicie , platy
prezrel som si niekolko ponuk... myslim ze su to celkom realne (smutne) sumy, ktore dostane 90% uchadzacov, ked to teda vezmu
Tu su vsetky aktualne pozicie aj s platmi: https://www.profesia.sk/praca/t-systems-slovakia/C31332
To si robia srandu s tym platom? ci o naozaj v Tcku tolko dostavaju...?
Tiež ma tam niektoré čísla pobavili, napr SDM od 985 brutto 
Su to minimalne nastupne platy, realne by to malo vychadzat aspon o 30 % viac + "13." plat a benefity. Vdaka tym bonusom mam napriklad ja po spocitani rocny prijem/12 sumu vyssiu o cca 30 % oproti tomu co je na zmluve ako mesacna mzda. Utesujeme sa tym, ze na kosicke pomery je to stale vysoky nadpriemer 
https://www.platy.sk/partner/region/kosice
//opravene, dal som link rovno na Kosice, ale su to podobne cisla.
https://www.platy.sk/partner/region/kosice
//opravene, dal som link rovno na Kosice, ale su to podobne cisla.
-
mirak2
Hardcore addict
mam pocit, ze mnohi ludia stale nechapu, ze sa uvadzaju fakt len nutne minima. ked si dobry, tak ti nedaju 700 eur plat len preto, lebo "tak sme to mali v inzerate"
a ako to vyzera v praxi?
pride niekto dobry na pohovor a oni mu povedia: ok tak v inzerate mame sice 700 eur ale vy ste dobry tak vam dame 1500? pochybujem ze to tak bude fungovat.
alebo ten clovek bude sam pozadovat 1500? to skor na ten inzerat ani nezareaguje...
pride niekto dobry na pohovor a oni mu povedia: ok tak v inzerate mame sice 700 eur ale vy ste dobry tak vam dame 1500? pochybujem ze to tak bude fungovat.
alebo ten clovek bude sam pozadovat 1500? to skor na ten inzerat ani nezareaguje...
-
mirak2
Hardcore addict
rovnako ako predtym.
HR: Aka je vasa predstava platu?
Japaja: 1500
HR: (smiech) Dakujeme, ze ste prisli, dovidenia.
rovnako ako to funguje aj v Rakusku, kde tu povinnost maju uz davno.
HR: Aka je vasa predstava platu?
Japaja: 1500
HR: (smiech) Dakujeme, ze ste prisli, dovidenia.
rovnako ako to funguje aj v Rakusku, kde tu povinnost maju uz davno.
O tom to presne je, ked teraz prestanu chodit ludia na pohovory, tak tu sumu v inzeratoch budu musiet zvysit. Ale zaroven tu vznika priestor na to, ze niekto to proste skusi, zapyta 1300 a daju mu. Minuly tyzden mi volali z jednej personalnej agentury, pretoze zhanaju ludi do Raiffeisenu v PO a baba mi tvrdila, ze 1900 sa da, pritom v inzerate mali minimum 1300. Vzdy zalezi od skusenosti, ale aj v T-Systems vedia zaplatit skusenych ludi ak prichadzaju zvonku. Interne prestupy su na tom horsie, casto aj bez okamziteho zvysenia platu a treba si pockat aspon pol roka.ropman napísal:alebo ten clovek bude sam pozadovat 1500? to skor na ten inzerat ani nezareaguje...