Praca v T-Systems
Re: Praca v T-Systems
by ma zaujimalo kolko ludia ocakavaju ze dostanu ked pridu na pohovor a zaujimaju sa o poziciu o ktorej nemaju ani sajnu ...
to ze niekto ide na ICT Admina 2 pre Linux a mysli si ze ma neviem ake znalosti pretoze si doma nainstaloval na komp linux ... alebo spojazdnil doma router a ide na network ...
Tecko je startovacia pozicia kde clovek ziska vedemosti, certifikacie, ... a s tym sa uz vie posunut dalej ....
alebo zostane v tecku dlhodobejsie a vybuduje si urcite meno, ziska znalosti ... a potom uz nie je az taky problem ziskat aj vyssi plat ... kludne aj plat ktory sa rovna platu v BA, brne, ...
Staci len chciet, vediet a snazit sa ...
to ze niekto ide na ICT Admina 2 pre Linux a mysli si ze ma neviem ake znalosti pretoze si doma nainstaloval na komp linux ... alebo spojazdnil doma router a ide na network ...
Tecko je startovacia pozicia kde clovek ziska vedemosti, certifikacie, ... a s tym sa uz vie posunut dalej ....
alebo zostane v tecku dlhodobejsie a vybuduje si urcite meno, ziska znalosti ... a potom uz nie je az taky problem ziskat aj vyssi plat ... kludne aj plat ktory sa rovna platu v BA, brne, ...
Staci len chciet, vediet a snazit sa ...
-
yoggy
Tak tak, ja to hovorim stale, kto chce tak cestu sa najde, hlavne v takych velkych korporaciach kde je velka migracia, nie je problem sa rychlo posuvat.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
690 na ICT Admin II sa mi zda malo aj ako nastupak, ale tak beriem ze to je fakt minimum, a ked nie je niekto nemehlo dostane o povedzme 2 stovky viac snad....
S tym zaplatenim ludi zvonku je to take osemetne... na jednej strane pochopitelne, na druhej strane demotivujuce pre internych MVPs, ked sa horko tazko doskrabes na tisicku (priklad) a pride trtko z Prahy a dostane 1400 zaklad len tak.
1900 v PO? To uz je dost dobre, to mat, ani neviem ci by som odisiel do cudziny.Gothar napísal: O tom to presne je, ked teraz prestanu chodit ludia na pohovory, tak tu sumu v inzeratoch budu musiet zvysit. Ale zaroven tu vznika priestor na to, ze niekto to proste skusi, zapyta 1300 a daju mu. Minuly tyzden mi volali z jednej personalnej agentury, pretoze zhanaju ludi do Raiffeisenu v PO a baba mi tvrdila, ze 1900 sa da, pritom v inzerate mali minimum 1300. Vzdy zalezi od skusenosti, ale aj v T-Systems vedia zaplatit skusenych ludi ak prichadzaju zvonku. Interne prestupy su na tom horsie, casto aj bez okamziteho zvysenia platu a treba si pockat aspon pol roka.
S tym zaplatenim ludi zvonku je to take osemetne... na jednej strane pochopitelne, na druhej strane demotivujuce pre internych MVPs, ked sa horko tazko doskrabes na tisicku (priklad) a pride trtko z Prahy a dostane 1400 zaklad len tak.
Dá sa v T-Systems zamestnať aj na nejakú pozíciu vhodnú pre webdeveloperov? Teda znalosti V HTML, CSS, JS, PHP
-
yoggy
a preco prosim ta by si to robil? Ked asi vsade dostanes lepsie podmienky.
zdravim ,
od 1.10 sa presuvam na SAP basis admin 1
chcel by som vediet po com sa mozem pozriet dalej a na co by sa dalo aj zamerat , vsimol som si dve generalne pozicie v KE ,
sap abap developer a sap consultant
vzhladom na to ze zo mna programator v zivote nikdy nebude , vie mi niekto povedat co robi taky consultant ?
narazam na to ze sa ocakavaju sap zaklady ? ako moze taky "consultant" mat sap zaklady ? to ako staci?
vie mi niekto blizsie vysvetlit tuto problematiku? aby som bol viac v obraze a lepsie prirpaveny co ma caka v buducnosti
od 1.10 sa presuvam na SAP basis admin 1
chcel by som vediet po com sa mozem pozriet dalej a na co by sa dalo aj zamerat , vsimol som si dve generalne pozicie v KE ,
sap abap developer a sap consultant
vzhladom na to ze zo mna programator v zivote nikdy nebude , vie mi niekto povedat co robi taky consultant ?
narazam na to ze sa ocakavaju sap zaklady ? ako moze taky "consultant" mat sap zaklady ? to ako staci?
vie mi niekto blizsie vysvetlit tuto problematiku? aby som bol viac v obraze a lepsie prirpaveny co ma caka v buducnosti
Praca v T-Systems
Sap basis admin 1 a chces ist rovno na konzultanta ? [emoji1]
Konzultant znamena ze uz mas problematiku basis v malicku ... najprv skus porozmyslat co znamena skratka SAP (bez toho aby si to googlil)
Na konzultanta to potrva zopar rokov aby si sa dostal ak budes makat ...
Konzultant znamena ze uz mas problematiku basis v malicku ... najprv skus porozmyslat co znamena skratka SAP (bez toho aby si to googlil)
Na konzultanta to potrva zopar rokov aby si sa dostal ak budes makat ...
tak vidim poziadavky vid
https://www.profesia.sk/praca/gd-team/O3460943
tak sa pytam ze co to a tak no
https://www.profesia.sk/praca/gd-team/O3460943
tak sa pytam ze co to a tak no
-
mirak2
Hardcore addict
a cital si aj dalej, ci si dosiel len po SAP zaklady?
adminovanie nie je implementacia ani customizacia.1-3-ročné skúsenosti s implementáciou /customizáciou/, supportom a vývojom v rámci SAP (jeden a viac modulov)
Po 6-7 rokoch o tom môžeš ZAČAŤ rozmýšľať
6-7r junior ? wau , dlha cesta predomnou dakujem za otvorenie oci 
nie, minimalne 2 roky musis robit juniora, aby si zvladal administraciu na pouzitelnej urovni
aby si bol dobry SAPak, musis mat dostatocne znalosti unixu, windowsu, sieti, backupov; potom sa mozes posunut na seniornu poziciu, to vidim tak na 2 roky, vtedy budes dobry admin, zatial si stihnes spravit nejake certifikaty, ABAP/Java tam bude hrat svoju rolu
tie roky praxe neodrbes, musis skratka vyriesit desiatky sev1/2 incidentov, aby si pochopil architekturu
po 4 rokoch zacnes riesit implementacie a architekturu, zamerias sa na performance, optimalizaciu, atd
ak budes sikovny, po 6 rokoch mas dost praxe, aby si mohol robit konzultanta a nie za nejakych trapnych "od 1,2k", ale musis makat
poznam par ludi, ktori robia SAP adminov a zasekli sa na junior/senior urovni, lebo sa nevzdelavaju, change si beru len najjednoduchsie, on-call podla moznosti ziaden
aby si bol dobry SAPak, musis mat dostatocne znalosti unixu, windowsu, sieti, backupov; potom sa mozes posunut na seniornu poziciu, to vidim tak na 2 roky, vtedy budes dobry admin, zatial si stihnes spravit nejake certifikaty, ABAP/Java tam bude hrat svoju rolu
tie roky praxe neodrbes, musis skratka vyriesit desiatky sev1/2 incidentov, aby si pochopil architekturu
po 4 rokoch zacnes riesit implementacie a architekturu, zamerias sa na performance, optimalizaciu, atd
ak budes sikovny, po 6 rokoch mas dost praxe, aby si mohol robit konzultanta a nie za nejakych trapnych "od 1,2k", ale musis makat
poznam par ludi, ktori robia SAP adminov a zasekli sa na junior/senior urovni, lebo sa nevzdelavaju, change si beru len najjednoduchsie, on-call podla moznosti ziaden
tak ja by som sa chcel pracovne dostat k lepsiemu platu to urcite
len dufam ze nezaseknem sa v danom teame a stale bude co robit
aj tu kde som teraz som zacal s jednoduchymi vecami az tak ze robim zlozitejsie veci co predtym som sa ich "bal"
bolo mi taktiez povedane ze sap je siroke zameranie a potom si mam casom vybrat to "zameranie"
len dufam ze nezaseknem sa v danom teame a stale bude co robit
aj tu kde som teraz som zacal s jednoduchymi vecami az tak ze robim zlozitejsie veci co predtym som sa ich "bal"
bolo mi taktiez povedane ze sap je siroke zameranie a potom si mam casom vybrat to "zameranie"
btw, preco prave SAP? planujes sa prestahovat do Nemecka? 
SQL/Oracle nic? klasika Wintel?
SQL/Oracle nic? klasika Wintel?
robim na 1TOC
1tier operation center
moje rozhodnutie vyslo z toho ze som nechcel robit len jeden smer cize taky aplikacny admin som skrtol
na sap som sa vybral preto lebo si myslim ze praca bude pestra a nebude monotonna (startni service , rebotni device , ciga , obed)
taktiez preto ze sap je svetovo najrozsirenejsie , este som nenasiel nieco ze "toto" chcem robit a to je najlepsie pre mna cize som dlho dlho uvazoval ze co , ale , nakoniec vybral som si SAP.
nemecko sa mi nepaci ale ked to dojde do stadia ze chcem ist prec verim ze sap najdem v inych krajinach kde budem zit
1tier operation center
moje rozhodnutie vyslo z toho ze som nechcel robit len jeden smer cize taky aplikacny admin som skrtol
na sap som sa vybral preto lebo si myslim ze praca bude pestra a nebude monotonna (startni service , rebotni device , ciga , obed)
taktiez preto ze sap je svetovo najrozsirenejsie , este som nenasiel nieco ze "toto" chcem robit a to je najlepsie pre mna cize som dlho dlho uvazoval ze co , ale , nakoniec vybral som si SAP.
nemecko sa mi nepaci ale ked to dojde do stadia ze chcem ist prec verim ze sap najdem v inych krajinach kde budem zit
-
mirak2
Hardcore addict
a vies, co znamena skratka SAP? Software As Punishment. prelozit si to hadam dokazes. podla mna ta to velmi rychlo prestane bavit.
Mirak podla toho koho ako
niekoho sap bavi niekoho nie
ved sadni a plac
ale niekedy je to fun 
nazori su protichodne niekto tvrdi ze robim zle a niekto zas ze ked sa s tym naucim pracovat tak je to vpohode praca
cize nie som ani negativne naladeny ze tam idem a ze by som to uz teraz nenavidel
cize nie som ani negativne naladeny ze tam idem a ze by som to uz teraz nenavidel
Zdravím, som tu nový, myslím v IT sektore vo všeobecnosti. Potreboval som zmenu, a tak som sa presunul z technologických médií do IT sféry a Tčko mi prišlo ako rozumná voľba pre štart. Začínam na pomerne začiatočníckej pozícii Junior Application Administrator a rád by som si vypočul vaše myšlienkové pochody. Okrem používateľských skúseností mám aj nejaké tie teoretické, som zvedavý, ako sa novej roboty chytím 
sak je jedna z najhorsich veci co som kedy zazilmirak2 napísal:a vies, co znamena skratka SAP? Software As Punishment. prelozit si to hadam dokazes. podla mna ta to velmi rychlo prestane bavit.