jackb
Preco riesis toho miliardara a tu potrebu ludi citit sa potrebni, ked sme to uz davno vyriesili, ved by pracovali polovicu a mohli by tu druhu stale pracovat ak by mali potrebu - prave tie nie nevyhnutne prace alebo rodina alebo konicky, sport, cokolvek, mal by kazdy na vyber a nikto by sa necitil nepotrebne, ak ano, tak by si zobral nadcasy v aktualnej alebo druhej praci.
K
Holandsku, napisal som ze su na pol ceste a ty tu riesis par jednotlivcov.
Banky, telekomunikacne a ropne spolocnosti - to bol sarkazmus? Prave banky som spominal, ze naklady na online banku su niekolko percent, kamenne banky a telekomunikacne spolocnosti su prakticky zbytocne, mozu zvysit ceny, polovicu pobociek zavriet a ludia sa presunu online alebo si priplatia, uz aj problemy dokaze riesit AI, to spominali myslim aj v tom rozhovore, ze Google na tom pracuje. Ropa je na samostatnu diskusiu, nechcem to otvarat tu.
Sestry chybaju kvoli nizkej mzde, odisli do zahranicia alebo otrocit za pas, lebo tam zarobia viac, netreba hned nove, mohli by sa vratit, navyse uz dnes vela prace sestier nahradzaju nejaki pomocnici, tych by nebolo tak tazke vyskolit - ak by ludia pracovali polovicu, tak by bolo aj menej chorych.
beardie napísal:je to jednoduché, stačí sa nad tým zamyslieť - množstvo práce neustále stupa
Je to ale z velkej casti praca
zbytocna.
Na to 1% som stale normalne odpovede nedostal. Spytam sa ale ina...
Kolko podla vas je nevyhnutnej* ludskej prace?
* myslim na potraviny, hygienu, bezpecnost, zdravotnictvo, skolstvo
Ostatne veci by stacili v
polovicnej miere alebo mensej, napr. mobil kazde 3-4 roky a nie 1-2, telka a rozne ine spotrebice tiez, rovnako oblecenie.
Rozne "premiove" sluzby je mozne tiez zredukovat, bud zvysenim cien, alebo osobny trener, aj tak sa musia cviky opakovat, tak by mohol obsluzit 2 ludi, akykolvek osobny poradca v comkolvek by urcite najsiel 2 a viac ludi s podobnymi potrebami.
K tym potravinam, pripominam ze asi polovica sa vyhadzuje, takze omtimalizovat cely retazec, zvysit mierne ceny, zrusit 2+1, XXL akcie a ludia sa naucia kupovat menej, len to co potrebuju.
Este som zabudol na jednu velku ciernu dieru nadmernej prace -
reklamy, marketing, spam, nevyziadane telefonaty. Len pri reklame plati to iste co pri potravinach, akcie, nikto nepotrebuje v takej miere, ale viac=akcia, menej sa neoplati, tak su vsade bilbordy, letaky, plagaty... Polovica lepsie mierenej reklamy by bola dostatocna, lacnejsia a este ucinnejsia.
Tak je to so vsetkym, navyse
polovicny pocet zamestnancov a presun velkej casti do
online sfery by znamenaj aj menej vozidiel na cestach, opat by sa usetrilo na udrzbe ciest, menej nehod, menej zdravotnickych ukonov, menej prace pre poistovne, menej potrebnych dopravnych rieseni, menej kancelarii, menej udrzbovych prac v nich, menej vratnikov, SBS, auta na 2 dni by sa tak neoplatili, uz dnes predpovedaju ze vacsina aut sa bude prenajimat, na dlhsie vzdialenost posluzi lietadlo, vlak, alebo prenajate auto, len to by usetrilo na Slovensku podstatnu cast prace.