Partnerka a jej predstavy o partnerovi

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
TK1991
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Partnerka a jej predstavy o partnerovi

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim, zacal som si so zenou ktora dlhodobejsi vztah proste caka na idealneho partnera to je ktory ma poriadne auto, dom, peniaze, najlepsie nejaky podnikatel s ktorym by sa mohla pochvalit okoliu. Pritom sama nema nic ani ziadne stare auto (vlastne do niecoho starsieho by si ani nesadla pretoze by sa prepadla od hanby). Pracuje na urade prace ako bezna uradnicka. Ja mam 26 nemam auto (minule som ho musel predat pretoze som bol dlhodobo nepracujuci kvoli zdravotnym problemom) zijem zatial z rodicmi ale toho roku sa planujem osamostatnit.

1. Co si myslite o tom ze si zena mysli ze chlap je povinny ju zaobstarat, vsetko jej kupovat atd.? Ved stovky rokov zeny bojuju za rovnopravnost a teraz toto...

2. Je naozaj hanba v dnesnej dobe ak chlap nema auto?

3. Co si myslite o tom ze zijem vo svojom veku s rodicmi? Mal som byt uz davno prec alebo nato mam ako tak cas?

Vdaka
Muffi
Addict
Addict

Re: Partnerka a jej predstavy o partnerovi

Príspevok od používateľa Muffi »

Všetko je to individuálne. Keď niekto takú ženu chce, nech sa páči, ja osobne by som o takú ženu nezavadil pohľadom. Nie preto, že nemá auto atď., ale že čaká, ako jej chlap všetko zabezpečí a nenájde v sebe trochu skromnosti, nuž...

1. Chlap je povinný starať sa len o to, čo mu zákon prikazuje, teda o deti. Ak deti nemá, je povinný sa starať o seba a všetko ďalšie je jeho voľba, ak žiadnu ženu vyživovať nechce, nech sa páči :) Aj "vyživovanie" samozrejme má rôzne stupne, je trochu iné kúpiť žene celkom všetko a nečakať nič a sem-tam zaplatiť večeru alebo ju pozvať do kina.

2. Zasa len uhol pohľadu, ja napr. auto nepotrebujem a stálo by mi pred bytom a zbytočne by som platil poplatky a poistky, ak viem, že budem potrebovať auto, tak si požičiam (požičovne existujú, prípadne ak je nejaká ochotná rodina). Žeby som sa ale hanbil za to, že nemám auto, tak to nie, mojej priateľke to tiež nevadí, je to na pohľade danej ženy, nie na všeobecnom chápaní, že toto je hanba a toto nie.

3. Podľa situácie v rodine, ale pre vzťahy a celkovo osobnostný rozvoj býva obvykle lepšie, ak sa osamostatníš, samozrejme nie vždy je to možné, ale ak to nie sú práve prekážky ako nezvládnuteľné financovanie alebo že niekto v rodine nevyhnutne potrebuje starostlivosť, tak ostatné sú obvykle výhovorky z pohodlnosti a skutočne je lepšie skúsiť sa "odstrihnúť" :)

Toť môj pohľad.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

1. ono to tak vnímané vždy bude - od 6 - 36 mesiacov veku dieťaťa by jej nezostalo ani na rožky
2. je to otázka priorít, ale napr. žiť a pracovať v krajskom meste, tak by som osobne silno zvažoval, aké a či vôbec auto potrebujem
(ono v podstate ak za taxik, verejnú mhd a požičanie auta dáš ročne menej ako za náklady na auto tak je to jednoduchá matematika)
3. v dnešnej dobe 26 nie je až také zlé, ale veľmi to už neodkladaj - a samostatnosť sa nedá vždy merať tým, kde bývam
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

1) by mohla ist aj to temy Pytajte ja sa opacneho pohlavia. lebo ja teda poznam zeny, ktore sa rozisli pri pokuse chlapov ich presvedcit o tom, ze ony uz budu sediet len doma a behat okolo sporaka a on zarobi a bude to fajn.
2) ako pisal Muffi: len by mi stale pred domom a musel by som platit poistky a ine poplatky za nieco co pouzivam minimalne. takto sa netrapim, ci zaparkujem pred pracou, ci niekoho neoskrabem pri odchadzani z nej... a 10 minut na cerstvom vzduchu jednou cestou je lepsie pre zdravie ako sediet 24/7. no zname maju naozaj pripomienky stylu, ze ako chlap v mojom veku moze byt bez auta. tak, ze sa tesi na cestu busom ci vlakom, lebo si moze citat.
3) toto sa nie vzdy da. v rodine sa mi starsi bratranec dlho smial, ze som priserne nesamostatny. on sa odstahoval od rodicov ked mal 36. ja som uz na strednej bol na intraku, potom rok v zahranici, na vyske som bol doma raz za mesiac a posledny rok ani to nie. potom som odisiel do zahranicia... takze nie je velka vec neodist a prave ludia, ktori z toho robia problem mozu byt ti, ktori maju rovnaky problem.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

1 nie všetky ženy o to bojujú.
2 je normálne nemať auto. Ja by som síce nevedel nemať auto, lebo mi to výrazne zjednodušuje bežný život, prepravu a nákupy, ale sú ľudia, ktorí aj takto ukazujú svoj status
3 ak to vyhovuje všetkým stranám, tak ok. Záleží či prispievaš do domácnosti a na mnoho ďalších faktoroch...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

1) 100 ludi 100 chuti... niekto chce rovnocenneho partnera, niekto chce aby sa o neho partner starat a niekto sa chce zase starat...
strasne zalezi na zene, ale ono to moze byt celkom vyhodne aj pre toho muza, on sa stara, on rozhoduje, on ma moc. zena je absolutne zavysla na nom a potom sa tak aj sprava, poupratuje, navari a aj v inych smeroch sa o neho postara dobre :)
samozrejme iny (extremny) pripad je pokial bude ocakavat ze ty sa postaras a zarobis a este bude aj ocakavat ze sa k nej budes spravat rovnocenne... nebodaj sa zacne ohanat feminizmom...

2) auto ma ten kto ho potrebuje, pokial ho nepotrebujes, na co ti je? ono to neni o tom ci mas auto alebo nie, ale o tom ci si uspesny alebo nie. a nasledok uspechu je vacsinou to ze mas auto. lebo kazdy trtko si moze na splatky kupit 8 rocnu audinu... to z neho nerobi uspesneho, mozno tak nejake tupelo co pracuje na urade prace mu to zozerie. naopak mozes mat uspesneho podnikatela ktoremu sa dari velmi dobre ale jazdi na bicykli lebo je green.

3) toto je zlozitejsie, lebo na jednej strane chapem ze zijes s rodicmi, ma to strasne vela vyhod. na druhu stranu, na zeny toto posobi strasne negativne... a to tiez totalne chapem. posobi to tak ze nevies co je to zodpovednost, ze si lenivy a ze sa o seba nevies postarat sam. nehovorim ze to tak je, len to tak posobi. lebo pokial niekto zije sam (ale kludne v podnajme s inymi ludmi), vies ze je samostatny, vies ze sa vie postarat sam o seba (a teda sa bude vediet postarat aj o teba asi) a samozrejme je velky rozdiel ked si vedies v noci zenu domov a nemusis jej sepkat do ucha "ale musime byt potichu aby sme nezobudili rodicov"... a este horsie ked vam rano mama klope na dvere ze co si date na ranajky :D (zazil som, zil som nejaky cas s babkou a presne mi zaklopala na dvere rano a bolo to extremne trapne)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prečo si si s ňou začal ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

1. Ak by moja ženská nechcela pracovať a byť ženou v domácnosti, nevydržal by som to s ňou. Za prvé by nemala skoro nič produktívne na práci, keďže uvarené a upratané má za max. 4 hodiny a za druhé by to znamenalo, že by som všetok svoj voľný čas po práci musel venovať jej, keďže je jasné, že by sa nudila a vyčítala by mi, keby som namiesto čo najrýchlejšieho napochodovania domov z práce išiel na tréning alebo do posilky. Proste pre mňa absolútny "NO GO".

2. Nie je to nutnosť, ak sa zdržuješ väčšinou v meste, ale nejaké mini auto typu Fabia pre normálne zarábajúceho človeka nemôže byť problém uživiť. Ročná poistka na to stojí možno 70€ a servis je tiež za pár korún. Mám kamoša, ktorý s frajerkou behá po výletoch skoro každý víkend a neviem, ako to zvládajú bez auta. Pritom by si ho kľudne mohli dovoliť a myslím, že by ich to snáď ani nevychádzalo drahšie, ale namiesto toho to musia riešiť autobusmi/vlakmi na 3 prestupy, čo je o dosť menej komfortné.

3. Ak si už zamestnaný, tak by som odsťahovanie riešil čo najskôr. Pre ženské v tvojom veku ti bývanie s rodičmi určite nebude pridávať body, naopak si myslím, že to môže byť dosť závažný dôvod na to, aby si s tebou žiadna nič serióznejšie nezačala...

Každopádne tá ženská, ktorú popisuješ, na mňa pôsobí ako dosť veľká zlatokopka a mimo reality, ak si myslí, že chlap sa má o všetko postarať, pričom pre ňu stačí, ak bude pracovať za mzdu blízku minimálke na úrade.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Andi_Cibula napísal:Prečo si si s ňou začal ?
To ake ma predstavy o svete a zivote zistujem az teraz ked s nou travim viac casu a prestavam chapat ci je mimo ona alebo ja :?

Pilifo napísal:

3. Ak si už zamestnaný, tak by som odsťahovanie riešil čo najskôr. Pre ženské v tvojom veku ti bývanie s rodičmi určite nebude pridávať body, naopak si myslím, že to môže byť dosť závažný dôvod na to, aby si s tebou žiadne nič serióznejšie nezačala...

Každopádne tá ženská, ktorú popisuješ, na mňa pôsobí ako dosť veľká zlatokopka a mimo reality, ak si myslí, že chlap sa má o všetko postarať, pričom pre ňu stačí, ak bude pracovať za mzdu blízku minimálke na úrade.
Pre mna je pochopitelne sebestacna uspesna zena si ide hladat uspesneho rovnocenneho partnera no nechapem ako niekto byva s rodicmi mi moze vycitat ze byvam s rodicmi, ved lebo som chlap...

Vdaka vsetkym za reakcie :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

1. Ze je zlatokopka.
2. Nemat auto je normalna vec. Ja mam bicykel drahsi ako 5 % aut na Slovensku. Hanba je nesadnut si do starej Fabie, aby sa jej kamaratky nesmiali.
3. Je to individualne, ale pri dnesnych cenach nehnutelnosti asi skor normalna vec.

Len dodam, ze mi pride ako zena z Intagramu, ktora lepsie vyzera, obcas ide do posilky a caka, ze si najde uspesneho a bohateho muza, ktory ju bude zahrnat pravidelne darcekmi. Za darcek zrejme nepovazuje ruzu, cokoladu, kino. U nej je zrejme darcek auto, dovolenka, luxusne oblecenie ci sperky. Navyse jej nadradest a ciele, pricom ide o radovu uradnicku, trochu pokory by jej nezaskodilo. Ruky prec od takej.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

presne takuto mam kolegynu, 100% zhoda, rovnake zivotne priority, najst si manzela, podnikatela, v koseli a nohaviciach, bmw, audi alebo medved podmienka, 40r+, deti a zena nie su prekazkou ( :D ), potrebuje od neho iba dovolenky a majetky, nic viac
inak dodam ze ona nie je ziadna vyhra, vyzor nic moc, ani spravanie a ani vyjadrovanie

co sa to stalo so zenami?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

So ženami sa nestalo nič, sú aj také, aj onaké, vždy boli :) I keď možno tá instagramová doba prospieva tomu, že je ich jednoduchšie rozlíšiť. Inak od takej ženy ruky preč, jej nejde o muža, ale o majetky.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

CheZteR, tak tá tvoja kolegyňa si hľadanie toho milionára možno predsavzala ako celoživotnú úlohu, ktorej cieľom je samotná cesta, lebo z toho, čo si o nej napísal, je to totálna utópia a bude ho neúspešne hľadať do smrti :D
user27
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa user27 »

fuuha, kamo toto najlepsie skoncit hned na zaciatku usetris si vela casu a nervov.

Auto ako nejaky status ? to fakt v dnesnej dobe ? Inak auto nemam (a zatial nepotrebujem).
Byt rano 30 minut v zapche nieje nic pre mna. Suhlasim, ze cez vikendy by sa obcas hodilo ale da sa to riesit aj inak.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

user27: 30min zapcha, ty budes asi dalsi z tych co si mysli, ze Slovensko je len Bratislava, Kosice ci Presov, ze cele Slovensko sedi rano a poobede v zapche.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

CheZteR napísal:co sa to stalo so zenami?
zo zenami sa nic nestalo, uprimne niekto povie zlatokopky, ja hovorim oportunistky... verim tomu ze sa tu najdu ludia co proste chcu tvrdo makat a byt hrdy na to co vsetko dosiahly, ale myslim ze vacsina sa bude snazit vyuzit kazdu prilezitost na polepsenie si.
pokial najdes 100 eur na zemi, zoberies si ich alebo ich nechas tam lebo si povies ze si si ich nezasluzil?
takze ak ma zena moznost najst si chlapa co jej bude davat peniaze a darceky, tak preco by to nespravila? ja by som sa tiez nechal rad zivit nejakou bohatou panickou aby som si mohol robit co chcem :D

takze ak je niekto sprosty tak su to ti muzi co take zeny zivia... pokial budu taki muzi, tak buduaj take zeny :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja by som si to kilo nechal ale ja nemám taketo štastie :D
co ja viem, vidina toho ze ma bude zivit, šatit a nosit po dovolenkach na ukor toho ze mu rozvratim komplet celu rodinu, netvarme sa ze to je v poriadku :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

rodinu nerozvracas ty ale on sam. ty si iba nastroj :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

uz sa stracam :D ja? ja ako v akej pozicii?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

na toto reagujem
CheZteR napísal:vidina toho ze ma bude zivit, šatit a nosit po dovolenkach na ukor toho ze mu rozvratim komplet celu rodinu, netvarme sa ze to je v poriadku :D
Napísať odpoveď