Skvely dokument, videl som davnejsie nieco podobne, ale tam sa venovali hlavne optickym iluziam, ako ten prvy trik farieb, riesili tam aj dlzku, tvary, farby a pod., tiez je to zaujimave, ale nespomeniem si na nazov.kali520 napísal:Ide o to, že spravanie a rozhodovanie človeka a ľudí ako celku je determinovane evoluciou naprieč časom.
Okrem Dawkinsa to celkom dobre vysvetlil aj David Eagleman v serii dokumentov Cesta do hlbin mozgu
Videl som zatial iba prvu cast, ale narazil som na CSFD na "podobne" a popis je presne co tu riesime:
My Brain Made Me Do It / Mozek jako pachatel
Jak moc jsme schopni ovládat své chování, rozhodování a činy. Máme nad sebou skutečně takovou moc, jak si myslíme, nebo je vše předem rozhodnuto bez našeho vědomí? Přední světový neurovědec a zakladatel oboru neurovědy v projektu Law Initiative zve diváky na úžasnou výpravu do nového, dosud neprobádaného světa – mozku zločince.
EDIT: uz som to videl a urcite odporucam, je to ulozene s dabingom, snad to najdete.
Pridavam dalsi clanok: Ušný červ, falošné spomienky či iné. Týmito 4 spôsobmi si z vás váš mozog strieľa