harrison314 napísal:
Stale si nam neobjasnil, co si predstavujes pod
vyssou urovnou vedomia.
Ciastocne som o tom uz pisal, nie je to lahke popisat, dokonca vo vsetkych clankoch o vyssom vedomi/vibraciach je uvedene ze ludia s vyssimi nedokazu vysvetlit ten stav ludom s nizsimi, takze udajne sa to vysvetlit neda, ale podla mna...
...mozno intenzivnejsie zmysly, mozno vacsiu cast mozgu ktora bude sustredena na aktualny stav/cas, odburanie "brzd" pre vedomie ako zbytocne myslienky.
Este v tom clanku sa spominalo ze ta silna
droga akoby
zresetuje mozog, vycisti, usporiada inak, pripomenulo mi to pri PC nieco ako restart - kedze mozog sa vypnut ani restartovat neda, alebo mozno defragmentacia.
V tomto smere prave ludia ktori prezili
klinicku smrt, vnimali casto svet inak, citili ako ako znovuzrodeni a pod., mozno sa mozog fragmentuje ako HDD a potreboval by restart.
Taktiez niektori ludia hovoria, ze si musia obcas "
zresetovat hlavu", robia to pomocou alkoholu, opiju sa skoro do bezvedomia, je to opat podobne, pri opitosti clovek potlaca urcite veci.
Ludia
po vaznych nehodach alebo chorobach, ktorych "zdroguju" v nemocnici sa tiez casto citia velmi dobre, ako novi ludia, co je dost zvlastne vzhladom na extremne tazky stav a dlhe obdobie, ako to vobec ludske telo moze zvladnut fyzicky aj psychicky a nasledne sa citit este lepsie ako bezny zdravy clovek.
.............................................................
harrison314 napísal:ber to to skor tak, ze stav euforie vyuziva tvoj mozog a telo aby ta odmenil, za nieco co bolo evolucne prospesne (ludia mali motivaciu to robiit) ako sex, udrzovanie sa v dobrej kondicii, vychova potomstva...
Toto opat spochybnuje slobodnu volu, aj to o com som pisal, ze stare geny a latky ktore su v nasom tele nas "nutia" robit urcite ciny, aj ked ich dnes uz robit nemusime, napr. tukove zasoby jedla, velka fyzicka aktivita a pod.
harrison314 napísal:To, ze je nieco normalne vieme ze definicie normalnosti

normalne je to co je najviac rozsirene.
Nepouzil som presny termin, to "najviac rozsirene" je skor "bezne", ja mam na mysli skutocny, presny, pravdivy, teda
realny stav.
Zaujimavy clanok:
"Optimismus je u lidí tedy neurologická porucha, která nám zabraňuje pamatovat se a vytěžovat informace, které si nechceme pamatovat, protože se nám nelíbí.
Neurologové zjistili, že existuje jedna skupina lidí, jichž se tato „porucha“ v mozku netýká. Jediní, kdo dokázali svůj pohled na budoucí rizika vidět realisticky, byli lidé trpící tak vážnými depresemi, že je museli klinicky léčit."
harrison314 napísal:Takze nie, tvoja teoria podla mna nema oporu ani vo vede ani v defincii pojmov, ktore si v nej pouzil.
Tak podla mna ten clanok uplne podporuje moju teoriu, aj ked uvadza len buducnost.
Dreamer napísal:Co ak je skutocny stav, taky aky je viditelny prave pri nedostatku niektorych latok, hormonov? Ako priklad napr. alkohol ci drogy, vtedy sa zda vsetko dokonale, uzasne, po vytriezveni je vsetko take obycajne a fadne a pri zlej nalade nedava nic zmysel, su to 3 rozne zakladne stavy - euforia, "normal" a depresia. Co ak ten najnizsi stav je skutocnost a "normal" je len nizsi stav euforie?
Je to mozno aj zdovodnenie mojich otazok, preco nikomu nevadi ze zomrie, preco ludia fajcia aj ked fajcenie zabija, mozog nas neustale klame, stale je viac dokazov - to okrem ineho este viac
spochybnuje slobodnu volu, lebo ak nemame pravdive a presne informacie, tak sa nemozeme rozhodnut slobodne.
Dalsi priklad je
extremny sport, ludia casto riskuju zdravie a zivot len kvoli adrenalinu, je toto normalne? Zaujimave je, ze kto by dal vsetky uspory na ruletu, na 1 cislo, mohol by ziskat ovela lepsi zivot, alebo prist o uspory, toto ale takmer nikto nikdy nespravi (az na zavislych, ktori ale tiez nevlozia vsetko na 1 kartu), ale riskovat zivot kvoli chvilke euforie problemom nie je?! Prakticky mu mozog filtruje pravdive varovanie, ako virus v pocitaci!