jackb napísal:u mna je dovod zostat u Apple fakt, ze novy OS mozem dat aj na stare zariadenie pokial je podporovane. u nonApple hrozi, ze sa mi z neho stane dosticka na krajanie.
tomuto nejak nerozumiem.
pokial nie je update na novu verziu tak proste nie je, ziadna dosticka na krajanie. vacsina vyrobcov aj ked nevyda update na novsi android, stale vydava bezpecnostne updaty.
ono celkovo updatovanie na novsie verzie su pri androide trochu vedlajsie. ja som updatoval napriklad naposledy zo 7.X ma 8.0 a ani neviem co sa tam zmenilo. android ma tu vyhodu ze vela funkcionality vies pridat aplikaciami. v tomto je to u applu horsie, lebo moznosti aplikacii su velmi obmedzene a do systemu viac menej zasahovat nemozu.
tam ale potom vznikaju problemy pri androide ked si vie clovek system zasvinit kadejakymi aplikaciami a potom to seka, restartuje sa a podobne.
niekto to tu spominal, proste ios je uzavrety system, je to pre cloveka co chce chytit telefon do ruky a pouzivat. pokial mu tam nieco nebude vyhovovat, zvykne si, zmieri sa s tym. ja proste uzivatela ios vidim moju zenu, mamku ci dokonca babku, ktore to beru ako zariadenie ktore nieco vie, nieco nevie a hotovo.
android ti da viac moznosti na upravy ale zaroven aj viac moznosti na dosahanie si systemu. moja mamka si v zivote nezmeni klavesnicu za inu, lebo ju to ani nenapadne ze to ide. proste tam nejaku ma a pouziva tu.
takze znova, komu vyhovuje ios a nerobi mu problem cena, gratulujem si spokojny uzivatel a viac neries. ja len mam pocit ze vela ludi ani nevie o com je android, co vsetko dokaze ake moznosti mu dava, proste on ma iphone a vsetko ostatne je sracka, lebo android je pomaly, seka, pada, nic tam nefunguje. pritom jedina ich skusenost s androidom je nejaky 150 eurovy samsung co vyfasovali 4 roky dozadu vo firme a uz vtedy mal ten model 3 roky.