Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
yoggy

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa yoggy »

Ja mam stiahnutu tonu hudby z Apple Music, naco mi je SD karta?
A bluetooth na ucely ktore vymenunavas to malo stale...
Fotky vies poslat napr. cez airdrop :D

//autoeditácia príspevku (18 Sep 2018, 14:35)
Prisiel by si maximalne o sluchadla s jackom, nic ti nebrani si zaobstarat 6S, inak ziadnu inu prekazku v tom nevidim :smt006
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

jackb napísal:u mna je dovod zostat u Apple fakt, ze novy OS mozem dat aj na stare zariadenie pokial je podporovane. u nonApple hrozi, ze sa mi z neho stane dosticka na krajanie.
tomuto nejak nerozumiem.
pokial nie je update na novu verziu tak proste nie je, ziadna dosticka na krajanie. vacsina vyrobcov aj ked nevyda update na novsi android, stale vydava bezpecnostne updaty.
ono celkovo updatovanie na novsie verzie su pri androide trochu vedlajsie. ja som updatoval napriklad naposledy zo 7.X ma 8.0 a ani neviem co sa tam zmenilo. android ma tu vyhodu ze vela funkcionality vies pridat aplikaciami. v tomto je to u applu horsie, lebo moznosti aplikacii su velmi obmedzene a do systemu viac menej zasahovat nemozu.
tam ale potom vznikaju problemy pri androide ked si vie clovek system zasvinit kadejakymi aplikaciami a potom to seka, restartuje sa a podobne.

niekto to tu spominal, proste ios je uzavrety system, je to pre cloveka co chce chytit telefon do ruky a pouzivat. pokial mu tam nieco nebude vyhovovat, zvykne si, zmieri sa s tym. ja proste uzivatela ios vidim moju zenu, mamku ci dokonca babku, ktore to beru ako zariadenie ktore nieco vie, nieco nevie a hotovo.
android ti da viac moznosti na upravy ale zaroven aj viac moznosti na dosahanie si systemu. moja mamka si v zivote nezmeni klavesnicu za inu, lebo ju to ani nenapadne ze to ide. proste tam nejaku ma a pouziva tu.

takze znova, komu vyhovuje ios a nerobi mu problem cena, gratulujem si spokojny uzivatel a viac neries. ja len mam pocit ze vela ludi ani nevie o com je android, co vsetko dokaze ake moznosti mu dava, proste on ma iphone a vsetko ostatne je sracka, lebo android je pomaly, seka, pada, nic tam nefunguje. pritom jedina ich skusenost s androidom je nejaky 150 eurovy samsung co vyfasovali 4 roky dozadu vo firme a uz vtedy mal ten model 3 roky.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

mne slo len o to, ze na 4S, ktory vysiel v roku 2011 slo instalovat iOS 9.3.5, ktory vysiel v auguste 2016. teda 4 generacie systemu, ziadne male bezpecnostne zaplaty. ak by sa niekto pokusal do nonapple zariadenia z roku 2011 dostat android z roku 2016, riskuje dosticku. to je vsetko co som ku tomu chcel napisat :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mas pravdu na nejaky galaxy s2 (co je tiez z roku 2011) ma poslednu aktualizaciu len z roku 2014, ale uprimne, co na tom zalezi? obe zariadenia budu stare sroty tak ci tak. respektive aby som to povedal inak, obe zariadenia budu rovnako pouzitelne.

ale hej, to je jedna z veci v com ma apple vyhodu. napriklad taky samsung vydava bezpecnostne updaty iba 3 roky. ja osobne nepoznam nikoho kto by mal ten isty telefon viac ako 3 roky ale pokial to tak niekto robi, pre neho bude iphone urcite vhodne zariadenie.
100 ludi 100 chuti, napriklad ja telefony menim kazde 2 roky, takze ako dlho je telefon updatovy mi je ukradnute, rovnako som asi nikdy nestrcil do telefonu sd kartu, takze mi je uplne jedno to telefon podporuje alebo nie.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

aacid - tak ja napríklad som sa s Androidom hral stále, rooty, romky, tweaky.. ale stále mi dačo chýbalo.. stále som musel nejaký iný systém (inú ROM) dať, stále mi dačo nevyhovovalo od Xperie U cez OnePlus One po OnePlus 5 až som skončil pri iPhone X a síce som obmedzený o tieto veci. No stabilita a ekosystém je úžasný a drobnosti v tom systéme sú také detaily čo ma neskutočne držia pri Apple. A to som tiež vravel ešte rok do zadu ako by som iPhone nikdy nechcel .. vtipné ..
jackb
Redeemer
Redeemer

aacid, ja teda kupujem jablcne zariadenia na dlhe roky, takze mne zalezi na to, ako dlho je updatovany. pre mna je to telefon, maximalne access point na socialne media, takze mi nevadi, ze sa nezahram najnovsiu hru. kym ale mozem bezpecne pouzivat internet banking, alebo este v rozumnej rychlosti sledovat soc. media, tak mi to staci. nieco podbne u vacsieho jablcneho HW.
telefon s kartou som nikdy nemal. pred vyse 10 rokmi som kupil Nkovu Nokiu s flashdiskom, lebo vtedy boli skusenosti s kartami katastroficke. viem, ze dnes je to ine (aj ked sa ponosy na chybajuce fotky a hudbu objavuju stale), no ja som si na to nezvykol, preto mi to nechya

ako som spomenul internet banking, od kedy som presiel na SE, tak si uzivam ApplePay, ktory v UK veselo funguje. je medzi android devices funkcna alternativa ku TouchID, ktora by robila platby bezpecnejsimi? a to myslim ako uprimnu otazku bez snahy presviedcat ku Apple.
je mi uplne jedno kto co pouziva, ale toto ma zauima, aj ked plny presun na Android neuvazujem, skor si kupit neznicitelny tablet, ktory mozem pouzivat pri mapovani pod zemou.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

aacid napísal: tomuto nejak nerozumiem.
pokial nie je update na novu verziu tak proste nie je, ziadna dosticka na krajanie. vacsina vyrobcov aj ked nevyda update na novsi android, stale vydava bezpecnostne updaty....
Ako nazorny priklad ti poviem skusenost u nas doma..
Mali sme tablet galaxy tab, po myslim 2 rokoch tam prestali chodit updaty a teraz tam neviem ani pouzivat google mapy pretoze tie sa tiez neupdatuju na novsiu verziu kvoli starej verzii androidu.

Takze je z toho dosticka na krajanie, pretoze kto by taky tablet kupil ?!

Moze sa toto stat na iphone/ipade ? Pochybujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dasti555: tak to mas stastie asi, ked si sa predtym musel stale so systemom hrat lebo nieco nevyhovovalo a teraz mas iphone a system ti totalne vyhovuje bez akychkolvek zmien.

jackb: ako ja sa na telefone tiez nehram, ale som jeden z tych ludi co sa proste vytesuju z novych veci. a zaroven sa k telefonom spravam velmi zle, takze vacsinou po 2 rokoch su uz v dost zlom stave. co je TouchID neviem, predpokladam ze otlacky prstov? to ma aj android predsa. ja pouzivam GooglePay uplne v pohode na platenie.

xH4wK: a stara verzia google map ti nefunguje? to sa mi nejak nezda. kazdopadne nie je problem si tam nahodit inu ROMku. samozrejme to uz nie je pre bezneho uzivatela a nijak to nechcem porovnavat s s applom co vydava updaty dlhe roky, ale aj to je riesenie aby si nemal "dosticku na krajanie" (aj ked teda ak je pre teba tablet na ktorom nejde google maps aplikacia dosticka na krajanie, tak dobre)
inak cez browser ti google mapy pojdu urcite :)
jackb
Redeemer
Redeemer

aacid, to je mozno ten rozdiel. aj ten 4S v sufliku potrebuje len vymenit foliu, ktora je osuchana, inak ma minimalne znamky pouzitia. len ten najnovsi OS pre neho ho spomaluje tak, ze sa neda pouzit. plus absencia 4G a mnohych inych... uz je to technolgicky zastarly kus.

ano, su to odtlacky prstov. na Androide som to videl len z velkej dialky, ked tym platil chlapik predo mnou a musel liezt niekde to appky a tak. tymto Apple urychluje moje platby. ale ako hovorim, nic nechcem nutit. su to predsalen zariadenia a kazdy nech si pouziva co chce a ako chce :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

jackb napísal:ked tym platil chlapik predo mnou a musel liezt niekde to appky a tak. tymto Apple urychluje moje platby.
Stačí priložiť mobil k terminálu a pri platbe do 20€ treba tlačidlom zapnúť displej, pri platbe nad 20€ odomknúť odtlačkom prsta.
jackb
Redeemer
Redeemer

dakujem za vysvetlenie.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Ma niekto tip na power case pre iX ale potrebujem nech splna tieto podmienky:
- vystup Lightning, nabijanie + synchronizacia
- podpora wireless chargingu
- tlacidlo, idealne na strane kde su reproduktory, na zapnutie/vypnutie nabijania /tj. mam na telefone 25% baterky a ja si viem nabijane spustit z krytu - nechcem nech sa spusta automaticky/
- kapacita nad 3000 mAh
- co najtensie ak je to mozne

Dik.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Dnes som kupil Xs v Apple store, troska dlhsia rada ale nic strasne :D
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Zdravim,

chcem sa spytat, ci sa da nejako vypnut ta “skratka” na otvaranie fotoaparatu zo zamknutej plochy - potiahnutim z prava dolava. Otcovi to na jeho iPhone vadi a ja som dnes prehladal asi komplet nastavenia plus som samozrejme celkom dlho Googlil a nenasiel som nejaku info ohladom toho, ci sa to vobec da nejako vypnut. Nebolo to ani v “Pristupe zo zamknutej plochy”

Dakujem za odpovede.
Slayter
Addict
Addict

Ked je to iOS 12 tak sa to neda
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

mozno jedine JB
Slayter
Addict
Addict

hej len ci sa ti oplati jailbreak kvoli skratke na lock screene
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ne, zalezi jak velmi ho to sere
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Máte niekto Macbook Air? Kamoška chce kúpiť Mac a páči sa jej Air, aj vzhľadom na jeho cenu. Ja mám Pro a som spokojný, len sa obávam toho výkonu pri Air-ku, je tam o dosť slabší procesor, grafika a čítal som že aj tie RAM-ky sú slabšie, aj keď sú pri oboch 8GB, ale v AIR sú na nižšej frekvencii. Využitie u nej bude najmä kancelárska práca, čiže internet, office a podobne. Avšak chcela by aj nejaké základné grafické programy na úpravu obrázkov. A tu sa bojím, ako by si to poradilo napr. s Photoshopom. Nemáte niekto skúsenosti?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

teraz idu predstavit nove macbooky, nastupca airu, tak nech si pocka mesiac.. Alebo ked tak macbook 12.. aira nekupuj, to je uz zastarale a nemal by sa predavat..
Napísať odpoveď