diki za taku velku odozvu
1. Moja prva predstava bola: zobrat sa na urade/ v kostole so svedkami + obed. Pri vyssom rozpocte to iste, ale niekde pri mori. Problem z jeho strany: rodina musi byt pri tom (babky, dedko, krstni) a kostol nechce, lebo nema rad cirkev. Moj kompromis: Kostol nebude, more nebude.
2. Chcela som sa brat v Nemecku, kde zijeme. Problem: babky, dedko etc. z jeho strany. Cize vychadza z toho Slovensko.
3. Potom bol moj navrh, ze bude obrad (uz mi je jedno, aky), ale v nejakej zahrade/restauracii - posedenie na 1-2 hodiny. Problem: Nema zmysel pozyvat hosti z Nemecka (nasi spolocni kamarati) na 1-2 hodiny. (Moj navrh bol, ze sobas bude kratky, ale mozme vymysliet iny vylet/ program. To odmietol s tym, ze to sa aj tak nestiha za 1,5 dna.)
4. Moj kompromis bol urobit recepciu s obcerstvenim, fotografovanim a klasickou hudbou v peknom prostredi na ca. 4 hodiny, s tym, ze mozme trochu tancovat. Moj priatel sam vravi, ze nevie tancovat a ze ani jeho kamarati nie su extra spontanni, co sa toho tyka. Na druhej strane, ked uz by tam bola hudba, tak DJ, co bude hrat. A potom je blbost na 4 hodiny volat Dja, treba dlhsie. Lebo ludia cakaju od svadby automaticky tancovacku.
5. Moj kompromis: svadba na Slovensku, s DJom, ale bez tradicii (redovy tanec a cepcenie neprichadzaju do uvahy), avsak len ca. od 17.00 maximalne do polnoci a potom sa rozlucime. Jeho problem: Uz ked bude zabava, tak ostat aspon do 2.00. Moj problem: Organizovat 12 hodinovu zurku, byt na nej a cely cas sa tvarit, ze ma to bavi - som toho schopna, ale je to len nutne zlo. Ked tam pridu babky a ujkovia, tak oni sa nebudu bavit na Linkin park, ale budu chciet ludovky, Elan a hudbu, ktoru nemam rada ja ani on. Cize to nie je win-win, ale lose-lose. Babky si nezatancuju a ja sa nevyspim.
Jednoducho nemam problem pohostit ludi a rozpravat sa s nimi. Ale ked robim niekolko hodinovy program pre druhych, tak im to musim napasovat. Lenze ked to napasujem im, tak to uz nie je moja svadba, ale je to party organizovana mnou pre inych. Myslim, ze pocet hosti 100 alebo 50 v podstate nehra taku rolu. Akurat ze pri 100-ke nebudem asi tretinu poznat
PS: Oddeleny sobas od oslavy nechceme obaja.
PPS: Detail na upresnenie: beriem lieky proti epilepsii, cize nemala by som pit vobec alkohol a musim dostatocne spat, inac mi hrozi zachvat. (Ak by tu som robila na niekoho dojem, ze som nespolocenska fajnovka.)
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2018, 0:41)
Hlavne, ked zijes v uplne inom state a tvoja rodina ma uplne iny vkus a nazorySTomko napísal:hojko: Samozrejme. A teda plati stale ze ta organizacia vobec nemusi byt nejaka komplikovana.
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2018, 0:45)
Kompromis bol uradny sobas pod holym nebom alebo na nejakom peknom mieste mimo uradu (- slovenske urady v okoli väcsinou neyvzeraju nic moc.) Tam treba zase ziadosti a tolko poplatkov, ze cirkveny sobas je oproti tomu malina. Po mojich resersoch je to 50/50. Podla toho, ci mas stastie na farara a pod.hughito napísal:Ešte by som dodal, že aj tá svadba môže byť pomerne jednoduchá, žiadna megalománia a tisíc ľudí. Všetko je na vás, ako sa dohodnete. A samozrejme, civilná svadba je pomere rýchla záležitosť, čo sa týka formalít, ale keďže ty si kresťanska a neviem ako to máte s tými kostolmi, ale proces je určite oveľa náročnejší, zdĺhavejší a pod. Čiže odporúčam sa vykašlať na černokňažníkov a odbaviť to na úrade.
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2018, 0:53)
Neviem, ci skuska. Ale urcite zatazovy test pre penazenkuob3l1x napísal:Tak manzelstvo ako tu uz pisali je o kompromisoch![]()
a toto je prva skuska ...
Inac nechapem preco to beries tak ze ty tam mas pre ostatnych saskovat ...
Svadba je pre Vas nie pre hosti (oni sa tam pridu len zabavit (nie na Vas), napit, najest, zatancovat)
Ved ked tvoj nastavajuci chce svadbu tak si urobte svadbu a dohodnite sa co chcete obaja a co nie.
Napr niektori na svadbe robia program (nejake hry mladomanzelov a pod ...) - my sme napr toto s manzelkou nechceli ani jeden aj ked to dost znamych na svadbe malo tak sme to ani neriesili a len sme povedali kamaratom ze to nechceme nech to ani neorganizuju ...
Mali sme len mladomanzelsky tanec (chodili sme na hodiny tanca naucili sme sa nejaku choreografiu a toto sme si zatancovali) ale toto tiez nemusite riesit a zatancujete len klasiku (valcik, ...)
A potom unos nevesty tiez ked nechces urcite sa vies dohodnut s rodinou a kamaratmi ze si to proste nezelas a nech to ani neoganizuju neriesia ...
Redovy to je uz na Vas ci to budete chciet alebo nie (ale pridete o peniaze)
svadba ti zbehne velmi rychlolen organizovanie a pripravy zaberu najviac casu
![]()
A ber to tak ze ty sa tiez tesis ked ides niekomu na svadbu pretoze sa tam zabavis, najes, stretnes s ludmi, ....
a tak isto to beru tvoji kamarati tak preco im to nedopriat
Hry pre mladomanzelov je jedina vtipna vec, (ked nie su perverzne).
No ja to beriem tak, ze svadbu si organizuju ludia, ked ich to bavi a je to ich sen. Neznamena to automaticky, ze ja im to dlzim... Ja sa tesim s ludmi, ked sa beru, maju deti, stavaju dom.. Neznamena, ze ja to musim robit tiez. Ci?
Vlastne, asi by som mala nechat snubenca, nech to on zorganizuje, aby bol spokojny a ja si len zozeniem saty
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2018, 0:58)
sala/DJ su brutalne drahe a mam z toho akurat depku. zaciname sestrit, ale dost nas odrovnalo, ze jeho kamarat mal low-cost-svadbu.. a stala 8.000 eur!guess.whoo napísal:presne tak. najdes salu, termin a nasledne nejaku hudbu a ludi, ktori spravia vyzdobu. urcite si uz na nejakej svadbe v okoli bola. staci sa opytat znamych koho mali oni a uz to ide.
niekto si da zalezat a vybera este aj to, akej farby budu obrusy a perka na saka, ale to je imho uplne jedno