Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa aacid »

tak tak, daleko su 80/90te roky ked automobilky vyrabali rad radom vsetko co ich napadlo. dnes bud zoberies kompaktne SUV, stredne SUV alebo velke SUV, podla potreby :D

ale inak som sa vcera este rozpraval so zenou a aktualne je poradie jasne. pokial to vyjde, berieme mondeo, je to paradna vybava a myslim ze 3 tisic je celkom realisticka zlava.
pokial nie, asi pojdeme do toho kodiaqu. je obrovske, priestranne, pacia sa "simply clever" veci a podla vsetkeho je to aj realne dobre auto (nie jedna recenzia na SUV inych automobiliek skoncila s tym ze "ok auto, ale kodiaq je lepsi"). zena je rada ze to bude SUV a aj ked sa jej moc nepaci a ma odpor k znacke skoda, uznala ze je to rozumna volba.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

novy Kodiaq sa zmesti rozpoctom? mate aj tam nejaku zlavu? lebo v normalnej vybave (pre dnesok standard - ako napr. predne parkovacie senzory) pytaju 29k..vlastne ked idem na konfigurator a nechcem 110kw motor tak sme uz skoro na 40 a to som siel na default v konfiguratore
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

110kw motor nam bude postacovat, to je dnes standard a cokolvek vacsie by zdvihlo cenu dost.
ano, ratam s 10-15% zlavou, mame nejake zamestnanecke zlavy a tiez znameho, takze ratam s tym ze 28-29 tisic je este v limite pre nas. toto som mal v konfiguratore, s tym ze podla potreby by sme mohli ist o nejakych 700 eur nizsie ak vyhodim detektor mrtveho uhlu, je to nieco co som najprv dost chcel, ale ked som sa nad tym zamyslel a mohol to vyskusat v passate, mam pocit ze je to ozaj cisto o komforte a teda nepotrebne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak do tohto by som asi nesiel..halogeny v dnesnej dobe do noveho auta? a tiez opravna sada namiesto rezervy..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

halogeny ma nejak netankuju, ledky su pekna stylovka, ale co mi to realne prinesie za tych 1000 eur? jazdime 90% casu po meste. a ked aj sa 2x do roka ocitnem mimo mesta v noci na ceste, tak sa mi nikdy nestalo ze by som si hovoril "skoda ze nemam ledkove svetla" a to sme vo focuse doteraz nemali ani tie halogeny.

rezerva je otazka 100 eur, to ma ani nenapadlo ze tam nemam, keby som realne uz objednaval, tak to tam pridam.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

guess.whoo napísal: tiez opravna sada namiesto rezervy..
co máš proti sade? Záleží od auta, ale často je výhodnejšie mat väčší kufor

Mal som auto 6 rokov, iba raz sa mi stalo, že koleso fucalo, do pneuservisu som sa dostal až po týždni, len bolo treba raz za deň nafukat, v servise to zalepili za pol hodinu

Z rodiny si nepamätám, že by mal niekto taky defekt, aby zostalo auto nepojazdne

Taktiež asistencny servis je v tejto dobe úplne bežný
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

beardie napísal:co máš proti sade?
sobota, pred polnocou, mraz, dedina 20 km za mnou a dalsia 30 km predomnou, povedal som si s usmevom, este ze mam v kufri opravnu sadu :slap:
Prílohy
1.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Áno, rozumiem, ale koľkokrát sa ti to stalo v živote? Lebo mne ani nikomu z rodiny nikdy

Štatistika :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie - ze ty si nemal defekt neznamena, ze ho nikto nedostava :D hlavne v BA na vytlkoch si mozes s takou sadou akurat tak zalepit vies co. ja som dostal doteraz asi 4 defekty, kde by som si so sadou nepomohol..jo asistencne sluzby su super ak ta dotiahnu z blizka..skus si zavolat zo zahranicia alebo 50+km vzdialenosti. zaplatis si minimalne rovno 4 nove gumy za cenu asistencie (pokial to nemas v havarijnej)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

raz, a chvalabohu za to, boli to stresy a bol som fakt zufaly
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nj stat na mieste na vyzutom elektrone nie je nic prijemne. ja som v dazdi trafil taky vymol, ze mi elektron ohlo a dostal som defekt..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja v dalsom aute uz urcite chcem minimalne dojazdovku, teraz tam mam original audi subik takze mi tam nevojde
beardie
Redeemer
Redeemer

Priznávam, že po rozje*anych cestách nejazdím
Cesta z Drietomy do Mnichovej Lehoty je rozje*anostou povestná a vyhýbam sa jej, aj keď je to niekoľko km zachádzka

Naučte sa šoférovať (jk :-P)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

aacid napísal:halogeny ma nejak netankuju, ledky su pekna stylovka, ale co mi to realne prinesie za tych 1000 eur? jazdime 90% casu po meste. a ked aj sa 2x do roka ocitnem mimo mesta v noci na ceste, tak sa mi nikdy nestalo ze by som si hovoril "skoda ze nemam ledkove svetla" a to sme vo focuse doteraz nemali ani tie halogeny.

rezerva je otazka 100 eur, to ma ani nenapadlo ze tam nemam, keby som realne uz objednaval, tak to tam pridam.
Bud si mal v tom Fokuse halogeny (horsie) alebo xenony (lepsie) :D

uprimne, ja by som na Slovensku halogeny nebral, mozno tak tu v NL kde je vsetko osvetlene vratanie dialnic...
inak, co sa tyka tych skodoviek, skusal si zene dat nejake soferovat, skusobne jazdy, z pozicovne, tak? mozno po vlastnej skusenosti by zmenila nazor na oktavku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ok, to som si asi sekol so xenonmi :D stale este som sa v zivote nedostal do situacie ze by som si hovoril ze mi svetla na aute nepostacuju. preto maju silnejsie svetla ozaj minimalnu prioritu pre mna.

skusobne jazdy sme este nerobili, to nas este caka ak padne to mondeo. ale obavam sa ze nie, nazor na oktaviu nezmeni nikdy, ja ju trochu chapem, proste oktavky su firemne auta, fasuje to kazdy, je ich na cestach vela a nevypadaju moc pekne. niekto si povie ze auto je na jazdnenie, nie na obzeranie, ale styl je styl, aj topanky su na chodenie a aj tak si vzdy kupujeme tie co sa nam pacia najviac.
keby neboli ziadne ine moznosti, tak urcite ideme do oktavie. ale ak beries vzhlad/styl ako jeden z parametrov pri vybere auta, tak skody u nas proste nevyhravaju. ani ten kodiaq neni zrovna pekne auto, take neforemne, ako keby niekto zobral oktavku/suberb a prifukol trochu vzduchu aby ju zvacsil.
este teraz pozeram na mazdu cx-5, sice zase kufor nic moc, ale slusna vybava a aj realne pekne vypada.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Chcem kúpiť auto

pre mna su tiez svetla najpodstatnejsi prvok vybavy, cestujem vela a rad a hlavne v noci kvoli premavke a halogeny by som nebral, mal som alfu s halogenmi a po prvej nocnej jazde cez strecno som prerabal na hid xenony kedze alfa na to mala paraboly

mne sa octavky nikdy nepacili, az sme ich kupili do firmy a isiel som s tym do prahy, je to tvrdsie ale jednoducho sa to soferuje, nezere to vela, vybava tomu absolutne nechyba a nazivo to vyzera ovela lepsie ako na fotkach, hlavne dnu a v kombiku zvonku
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ako som pisal vyssie, jazdime v noci velmi velmi vynimocne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

CheZteR - na octaviach mam zial dost odjazdene, ale ze by som povedal, ze sa dobre soferuju to v ziadnom pripade. ovela lepsi pocit som mal napr. z 308 combi alebo noveho meganu. navyse tie zaprdene slabsie motorizacie zazitku z jazdy urcite nepridaju
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Čo si myslíte o tomto inzeráte ? https://www.autobazar.eu/mazda-6-22-mzr ... 13983.html tá cena je až moc dobrá na to aby bol Výborný technický stav vozidla.... ako píše
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Nevyjadrim sa na konkretne auto ale na predajcu. Bral som od neho pred cca 7rokmi peugeot 407sw za dobru cenu a aj auto bolo OK vsetko ako inzerate.
Napísať odpoveď