Zubár
Re: Zubár
Dnes som bol u zubara. Dal som si prerobit jednu plombu, lebo bola akasi tmavsia. No a stala sa dost kuriozna situacia. Dosiel som domov, vyzliekal som sa a vsimol som si, ze na mikine som mal v lavej casti vypaleny flak. Dal som to oprat, ale bez sance. Rano som si obliekal cistu mikinu, isiel som z domu na aute na parkovisko (v zimnej bunde), prisiel do ambulancie, po ambulancii na wc, zimnu budnu, pesi na parkovisko a domov. Doma pri vyzliekani som si to vsimol. Nemalo sa mi to kde inde stat, je to vo vyske rebier, presne v tej casti ako stala sestricka a podavala veci zubarovi - dezinfekcia, kyselina citronova a este to lepidlo na bielu plombu. Este mi vravel zubar, ze ak by som citil palenie na jazyku alebo v ustach, nech mu povie, ze to budem musiet vyplachnut, inak mi to dolepta sliznicu. Miesto toho mi doleptalo mikinu.
Ako by ste to riesili vy? Je na nieco taketo lekar poisteny? Ide o sukromnu ambulanciu vyssej urovne. Posla som poobede fotky mikiny, uvidime ako sa k tomu postavia. Maju tam aj kamerovy system, takze som dodal, ze si kludne moze pozriet ked som prisiel a ked som odchadzal, na videu by to bolo urcite vidiet, kedze kamera je na stene v dobrom zornom poli.
Ako by ste to riesili vy? Je na nieco taketo lekar poisteny? Ide o sukromnu ambulanciu vyssej urovne. Posla som poobede fotky mikiny, uvidime ako sa k tomu postavia. Maju tam aj kamerovy system, takze som dodal, ze si kludne moze pozriet ked som prisiel a ked som odchadzal, na videu by to bolo urcite vidiet, kedze kamera je na stene v dobrom zornom poli.
Aj ja som mal podbradnik. Ta vypalena skrvna je presne niekde ako konci podbradnik, takze je mozne, ze to kvaplo na to a stieklo z toho na mikinu. Ta mikina nebola lacna, stala 80 eur a mal som ju asi 3-4x na sebe. Ani by ma nenapadlo, ze sa nieco take moze stat, inak by som si dal daku normalnu mikinu alebo sveter, nech mi to tam kludne cele znicia.
-
failExperiment
Expert
Ahojte, kde v Bratislave si viem dať spraviť zubný röntgen na vlastnú žiadosť?
http://www.schneider-rtg.sk/index.html
Len som si nie celkom isty ci aj bez papieru od zubarky. Na stranke sa da ale aj normalne objednat a nic take tam nespominaju.
Len som si nie celkom isty ci aj bez papieru od zubarky. Na stranke sa da ale aj normalne objednat a nic take tam nespominaju.
Prakticky u každého súkromného zubného lekára, ktorý má rontgen a zoberie ťa.
Ak potrebuješ odbornejší názor (z iného medicínskeho odboru ako je stomatológia), tak ti odporúčam ísť do onkologického ústavu sv. Alžbety. Majú veľkú stomatologickú kliniku, ktorá sa špecializuje na rôzne druhy pacientov a problémov. Kamarátkynej mame zubárka tvrdila, že má nad zubom len nejakú cistu, ale to nič nie je a zase keď príde o rok na preventívku, tak to skontrolujú, či to tam stále je. Kedže ju ďalej bolela tvár, tak sa objednala na vyšetrenie do onkologického ústavu, kde jej zistili, že tá "neškodná cista" je v skutočnosti veľmi agresívna forma rakoviny čelustnej kosti.
http://www.ousa.sk/sk/klienti-a-pacient ... hirurgie-l
Ak potrebuješ odbornejší názor (z iného medicínskeho odboru ako je stomatológia), tak ti odporúčam ísť do onkologického ústavu sv. Alžbety. Majú veľkú stomatologickú kliniku, ktorá sa špecializuje na rôzne druhy pacientov a problémov. Kamarátkynej mame zubárka tvrdila, že má nad zubom len nejakú cistu, ale to nič nie je a zase keď príde o rok na preventívku, tak to skontrolujú, či to tam stále je. Kedže ju ďalej bolela tvár, tak sa objednala na vyšetrenie do onkologického ústavu, kde jej zistili, že tá "neškodná cista" je v skutočnosti veľmi agresívna forma rakoviny čelustnej kosti.
http://www.ousa.sk/sk/klienti-a-pacient ... hirurgie-l
Čaute ako to funguje s poisťovňou? Mám dôveru. Aké sú pre mňa výhody ak idem k zazmluvnenému zubárovi a ak nie? Z toho čo čítam tak dôvera mi vie dať 5x do roka 30€ (ak to teda ja celé nahlásim ak som to správne pochopil).
Okrem tohto bonusu sú ešte nejaké výhody povedzme prehliadky zadarmo? Alebo prehliadka zadarmo je v prípade, že si účtuje zubár 30€ a ja využijem ten bonus a teda mám ju zadarmo ale v prípade že prehliadka je 40/50€ tak ju mám za 10/20€. Chápem to správne?
Okrem tohto bonusu sú ešte nejaké výhody povedzme prehliadky zadarmo? Alebo prehliadka zadarmo je v prípade, že si účtuje zubár 30€ a ja využijem ten bonus a teda mám ju zadarmo ale v prípade že prehliadka je 40/50€ tak ju mám za 10/20€. Chápem to správne?
No preventívne prehliadky zvyknú byť zadarmo, pokiaľ ich robíš každý rok, tam nič neplatíš - aspoň ja u svojho zubára som za preventívnu prehliadku ešte nikdy nič neplatil.
Až keď mi ide urobiť nejaký úkon - dentálna hygiena, kaz atď, až potom ma účtuje. Dostanem bloček, zaplatím zubárovi a následne si uplatním v poisťovni zubný benefit. Po niekoľkých dňoch až týždňoch mi poisťovňa na účet pošle peniaze. Čiže ak som platil zubárovi 50€, poisťovňa vráti len do výšky benefitu - teraz čítam, že už to je 30€, minulý rok to myslím bolo len 25€ - čiže po novom návšteva zubára ťa bude stáť nie 50€, ale iba 20€.
Pozor, nie všekty úkony podliehajú zubnému benefitu, už mi zubár niečo robil a upozornil ma, že toto si na zubný benefit nemôžem uplatniť, ale miesto toho mi vyúčtoval nejaký iný úkon a ten mi poisťovňa preplatila.
Až keď mi ide urobiť nejaký úkon - dentálna hygiena, kaz atď, až potom ma účtuje. Dostanem bloček, zaplatím zubárovi a následne si uplatním v poisťovni zubný benefit. Po niekoľkých dňoch až týždňoch mi poisťovňa na účet pošle peniaze. Čiže ak som platil zubárovi 50€, poisťovňa vráti len do výšky benefitu - teraz čítam, že už to je 30€, minulý rok to myslím bolo len 25€ - čiže po novom návšteva zubára ťa bude stáť nie 50€, ale iba 20€.
Pozor, nie všekty úkony podliehajú zubnému benefitu, už mi zubár niečo robil a upozornil ma, že toto si na zubný benefit nemôžem uplatniť, ale miesto toho mi vyúčtoval nejaký iný úkon a ten mi poisťovňa preplatila.
Áno, mne tiež raz poslali do týždňa a inokedy som čakal asi mesiac.
Union má tiež nejaký príspevok na zuby a na webe Všeobecnej majú nejakú peňaženku zdravia, ktorá by mala pokrývať aj zuby, ak som správne pochopil... treba naštudovať.
Union má tiež nejaký príspevok na zuby a na webe Všeobecnej majú nejakú peňaženku zdravia, ktorá by mala pokrývať aj zuby, ak som správne pochopil... treba naštudovať.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Prispevky u VSZP v penazenke zdravia platia zial len u zmluvnych zubarov.
Upozornenie pre poistencov Dôvery, ak chcú čerpať zubný benefit. V roku 2021 si ho viete uplatniť až po absolvovaní preventívnej prehliadky. V roku 2020 nebola povinná kvôli covidu, ale musíte si ju spraviť v roku 2021 pred požiadaním o benefit.
Dá sa to vyriešiť, že pri zákroku Vám zubár zároveň spraví aj preventívku, lenže nezabudnite si opýtať doklad o absolvovaní preventívky. Tento doklad budete musieť naskenovať/odfotiť a poslať do poisťovne cez ich formulár. Až potom Vám povolí požiadať o zubný benefit.Čo ak ste nestihli preventívnu prehliadku?
Jednou z podmienok, aby ste mohli využiť benefit 150 eur na zuby je, že v predchádzajúcom roku absolvujete preventívnu stomatologickú prehliadku. Ak ste ju pre zlú epidemickú situáciu v roku 2020 nestihli absolvovať, o príspevok v tomto roku aj tak neprídete. Stačí, ak prevenciu u zubára absolvujete v priebehu tohto roka, no ešte pred tým, ako nás požiadate o príspevok na zubné ošetrenie alebo dentálnu hygienu.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa: