Windows 7

Informácie o software, ankety...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 7

Príspevok od používateľa heker »

Win7 Ultimate ma moznost cez ovladaci panel stiahnut slovencinu.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ten win 7 pro co si dal odkaz je sice multilingual ale en, de, esp.

Ešte skúsim tú tel. aktiváciu a ak to nepôjde tak asi pozriem nejaký ten ultimate, ma z toho už asi picne, rozmýšlam aj nad win 10 ale už nie sú na tento model ovlače a niekomu to ide inému nie.

//autoeditácia príspevku (05 Feb 2019, 13:50)
Takže win aktivácia neúspešná, volal som aj na to druhé číslo a aspoň čo sa aktivácie win 7 týka, tak je na oboch číslach automat.

Ešte môžem skúsiť stiahnuť win 7 pro nemecký a nainštalovať ten a potom sa pokúsiť dať tam ten sk balík, alebo potom ten ultimate, len aby to nedopadlo ako s týmto klúčom.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Skús aktiváciu cez operatóra nie cez automat.
retkvic
Addict
Addict

Takto neviem či sa pri tej aktivácii postupuje inak, no čo mi vyhlásilo, že key nie je v databáte mi ponúklo volať na dve čísla jedno bolo bezpletné a druhé spoplatnené, volal som na obe a pri aktivácii win 7 bol na oboch číslach automat, nedostal som sa tam k žiadnemu operátorovi.
Skúsil som zo strandy ako by postupovalo pri aktivácii win10 a tam som sa k operátorovi dostal, takže možno pri win7 už táto možnosť nie je.

Každopádne ešte som to skúsil raz s tým preinčtalovaním, nainštaloval som tam čistý win 7 home premium nemecký, zadal key čo je na pc a ten aktivovalo bez problémov a nejako sa mi cez vistalizator podarilo inštalovať aj tú slovenčinu, takže teraz je to už ok.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Aktivoval som Win7 cez operatóra, pretože cez automat bol problém.Neviem už na aké číslo som volal ale volal do 17.00 , akože cez pracovnú dobu.Nie cez víkend.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ešte 11 mesiacov a je koniec aktualizácií pre windows 7:
After January 14, 2020, Microsoft will no longer provide security updates or support for PCs running Windows 7.
Novinkou budú platené aktualizácie, prvý rok za 25 usd na rok za pc, potom už 50 a následne 100 usd za rok a pc:

https://mybroadband.co.za/news/software ... dates.html

A starší hardvér kde nie sú ovládače na w10 tak ostáva používať neaktualizovaný w7, linux alebo vyhodiť do smeti. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Ta sprava s podporou Win7 je dlhodobo znama. Len k tomu pridali platene aktualizacie. Ja verim, ze tie aktualizacie sa budu dat kade tade na nete stiahnut.
retkvic
Addict
Addict

4040 napísal:Aktivoval som Win7 cez operatóra, pretože cez automat bol problém.Neviem už na aké číslo som volal ale volal do 17.00 , akože cez pracovnú dobu.Nie cez víkend.
Ako vravim, mal som nainštalovaný win 7 proffesional slovenský čistú inštaláciu, všetko nainštalované, ovlídače všetko a skäsil som aktivvať zadaním toho klúča no vypíslo mi to, že kläč nie je v databáze a mám sa obrátiť na predajcu. Vygenerovalo ten kód 9x po nejaký počet čísel, a vyhodilo okno kde sa dá zavolať na telefonickú aktiváciu prvé bolo písané ako bezplatné 0800 178 278 a druhé platené +421 02 501 026 16. Tam som zadal ten kód 9x niekoloko čísiel, na konci mi automat povedal, že číslo nie je v databáze, no na začiatku mi to povedalo, že hovor bude monitorovaný, tak je divné, že by tam nebola možnosť operátora, a volal som počas pracovného dňa v pracovnej dobe.
Ak tam taká možnosť volať s operátorom je, tak som ju bud nenašiel, prehliadol, alebo tam už nie je, 4040 ty si windows 7 aktivoval niekedy teraz či to bolo už dávnejšie?
Ono by mi to asi aj tak neaktivovalo, jediná možnosť je asi iba ten enterprise, sk verzie som pozeral ale tie začínajú niekde na 60€ a to si myslím je predraźené.

Pokúsil som sa tam nainštalovať aj win 10, os nainštalovalo, no nebol použitelný, neotváralo v ňom okná a poroste bez ovládáčov bol nepoužiteľný. Jedine, že by som ešte skúsil ten tool čo je na upgrade na win 10, ale netuším či to bude fungovať.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Aktivoval som dávnejšie.Kúpil som viacej kľúčov na Win7 ,aktivoval a prešiel na Win10.Všetky kľúče použité na NTB prešli bez problémov, kľúče použité na PC som musel volať.Teraz som si to pozrel , spravil som si screen z aktivácie.Volal som na to číslo 0800 178 278.Keď som tam zavolal, tak myslím že bola možnosť , či sa chcem automat alebo počkať na spojenie s operatórom.Zdvihla mi žena , ktorej som povedal že mám problém s aktiváciou cez automat, že som vymenil disk za SSD a nemôžem aktivovať OS.Povedala iba , tak zmenený hardvér a spýtala sa na posledné číslo z toho vygenerovaného kódu , poličko 9, či je to tento PC.Odpovedal som áno , ona , tak to púšťam ďalej a pokračujte cez automat.Prepla ma na automat a dokončil som aktiváciu.
Ináč neviem čo máš za PC , že nemáš ovládače.Sprav si teraz zálohu ovládačov z Win7 alebo stiahni zo stránky podpory pre Win7 z nainštaluj ešte raz čistú inštaláciu Win10.
retkvic
Addict
Addict

Čistú inštaláciu win robiť zatial nebudem, už som to skúšal a nb vôbec nefungoval, jedine ak cez ten win update tool, ale zatial sa na to nechytám.
Ked som teraz volal na to číslo čo si spomínal, tak sa mi to hneď povedalo aby som zadával tie čísla z 9x režazca, jedno po druhom, ešte tam skäsimzavolať bud týždeň ale je možné, že sa na operátora už nedá dovolať. Môžes si to skúsiť a daj vedieť či som sa mýlil.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

retkvic napísal:Pokúsil som sa tam nainštalovať aj win 10, os nainštalovalo, no nebol použitelný, neotváralo v ňom okná a poroste bez ovládáčov bol nepoužiteľný. Jedine, že by som ešte skúsil ten tool čo je na upgrade na win 10, ale netuším či to bude fungovať.
Tu som o tom pisal, je to udajne stale mozne a dokonca je potvrdena legalnost.

post2326761.html#p2326761
Cesar
Addict
Addict

4040 napísal: Ináč neviem čo máš za PC , že nemáš ovládače.Sprav si teraz zálohu ovládačov z Win7 alebo stiahni zo stránky podpory pre Win7 z nainštaluj ešte raz čistú inštaláciu Win10.
Sú počítače, ku ktorým nie sú ovládače na W10, keď máš šťastie, tak to bude fungovať dobre aj s tými ovládačmi čo sú k W7 alebo tými, čo má MS ale keď máš smolu, tak to funguje dosť zle. Ja mám jeden, kde W10 funguje, väčšinou ale nie vždy zamrzne na betón pri vypínaní. Môže sa poškodiť súborový systém a raz sa poškodil až tak, že celý oddiel s W10 skončil. Je to chyba, ktorú spôsobuje to, že nie sú ovládače na W10, nič sa s tým nedá robiť, nie je to chyba W10 ale ovládačov. Ostáva W7, ktorý na tom funguje dobre a ešte nikdy nezamrzol, tak isto Linux ide dobre. A o rok určite počítač nevyhodím len kvôli tomu, že nebudú aktualizácie, ostáva ako alternatíva Linux.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ešte sa mi nestalo, že tam kde funguje Win7 mal Win10 problémy.Ako test mám tento NTB, ktorý nemá ani podporu Win7 nie Win10.
https://www.asus.com/supportonly/A6JC/HelpDesk_Download
retkvic
Addict
Addict

Tak možno si z tých šťastnejších, pozeral som si lenovo support forum a tam rozoberali inštalovanie win 10 na staršie modely thinkpadov a niekomu to ide a niekto sa musel vrátiť k sedmičke, no teraz sa už holt nebude dať vrátiť k čomu, jedine ten linux. Podpora zo strany lenova skončila na T400 pri win 7, sú ešte niektoré ovládače na win 8, ale aj ten tam už vraj fungoval blbo. Pozeral som aj, že mám možnosť upgradovať bios cez lenovo vantage, ak by ten problém s win 120 robil starší bios, no ako na potvoru mi to vyhadzuje hlášku, že musím mať nabytú baterku, no tá už je slabšia, takže to by chcelo zasa kúpiť novú baterku. Skúšal som inštalovať len s pripojením na siet, no stále vypisuje hlášku s baterkou.

Na nete sú videá ako tam win 10 funguje, no chcelo by to poskúšať ovládače z win 8 a poriešiť ten bios.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Nainštaluj si win7, sprav komplet zálohu ovládačov a potom skús čistú inštaláciu Win10.Čo bude chýbať z ovládačov, ponúkni z tej zálohy.
Cesar
Addict
Addict

Nechcem nikoho presviedčať ale fakt existuje hardvér, ktorý je nepoužiteľný s win10. Časté zamrznutia (asi 90% vypnutí skončí zamrznutím), poškodenia súborového systému - kvôli tomu, že nie sú ovládače.

Skôr bude pre väčšinu lepšie si kúpiť nejaký výkonnejší počítač kde sú aj ovládače na windows 10 ako prejsť na Linux.

Mnohým robí problém si nainštalovať ovládače k tlačiarni, takému potom dať do počítača Linux, to je už fakt nezmysel. Ale ani ho nechať na počítači bez aktualizácií alebo potom platiť stovky usd za aktualizácie na win7 tak to si potom môže kúpiť radšej nový počítač.

Tak ako skončil xp skončí aj win7.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Klud, Win7 ma stale podporu a este ju bude mat este skoro rok bezplatne. Takze sa netreba vzrusovat. A potom sa uvidi ako to bude s aktualizaciami, ze ci sa budu dat dodatocne stiahnut na internete (hoci aj nelegalnou cestou) alebo ci bude treba premyslat nad novym pc/notebookom.
Cesar
Addict
Addict

Podľa dostupných informácií tá predĺžená doba aktualizácií - platená, po januári 2020 bude len pre verzie Professional a Enterprise, Home Premium sa nespomína.

Zrejme bude vo väčšine prípadov lepšie prejsť na Windows 10.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Preinštaloval som si OS. Stiahlo mi to všetky updaty okrem 8 ktoré boli neúspešné. Dá sa to nejak opraviť? Skúšal som ich nainštalovať ručne, ale nejde to - Aktualizácia sa nevzťahuje na váš počítač.
heker
Redeemer
Redeemer

Vsak ti to pise a je tam asi dovod preco sa nevztahuje na tvoj PC - moze ist o 32/64bit verziu, moze ist o verziu pre Home/Pro/Ultimate, moze ist o updaty pre N verzie alebo ne N verzie (s Windows Media Player, IE), moze to byt pre .Net framework, Office, AMD/Intel verzia a neviem kopa coho dalsieho.
Napísať odpoveď