Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Point
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Point »

bud naberies asi tak 7g svalu alebo schudnes 2kg tuku .. alebo ti vaha po mesiaci ukaze 110kg a vtedy si stratil svaly tuk vodu
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zvlastne lebo poznam xy ludi ktory zhodili cez 6kg a nabrali svaly na bicakoch a stehnach
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

svalova pamat, voda, glykogen
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

CheZteR napísal:cize ked mam nadvahu a 120kg a pridem do fitka, po mesiaci nenaberiem svaly a neschudnem?
Chudnutie /priberanie ovplyvňuje strava a kalorický príjem. Ak je negatívny, telo chudne a svaly nerastú. Ak je pozitívny, vďaka tréningu je možný rast svalov.
Ak budeš držať mesiac diétu, tak svaly nemajú ísť prečo hore.
CheZteR napísal:zvlastne lebo poznam xy ludi ktory zhodili cez 6kg a nabrali svaly na bicakoch a stehnach
Po schudnutí ich bolo lepšie vidieť pod tenšou vrstvou tuku. Alebo si wolverin a máš zázračných kamarátov :).
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

okej, chapem
a je mozne, ze ak je cielom naberianie svalov, tym padom treba zvysit kaloricky prijem, aby sa to neukladalo do tukov ale iba cisto do svalov?

blbe otazky, ale tak co uz :D
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pri nadbytku kcal sa ti to bzude vzdy ukladať aj do tuku .. ale pri cviceni a dostaku zivin sa ti to hude ukladat aj do svalov
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Treba si uvedomiť, že keď chce človek schudnúť, musí sa dostať do kalorického defictitu a robiť kardio. To nie je stav vhodný na rast svalov. Preto sa robí najprv objem a potom sa chudne a počas chudnutia je snaha len udržať nadobudnuté svalstvo (čo najviac) a chudnúť tuk.

To, že niekto vyzerá, že schudol a nabral... to je o tom, že keď človek schudne, tak mu viac vystúpia svaly a vyzerá svalnatejší (ak už nejaké má). Ja keby som teraz schudol 10 kg a nestratil ani nenabral ani gram svalov - na základe poslednej fotky - vyzerám oveľa viac svalnatejší a na fotke aj väčší.

Ďalšia vec: ako tu bolo spomenuté.. funguje aj čosi ako svalová pamäť, človek dokáže relatívne rýchlo "obnoviť" ochabnuté a nezaťažované svalstvo. Čiže aj toto je faktor, ktorý môže potom opticky vypovedať o tom, že niekto "nabral" aj pri schudnutí.

CheZteR: K poslednej otázke: áno, hoci nie 100%. Ale dá sa ísť aj kontrolovanejší objem, proste si to strážiť a snažiť sa naberať, ale len pomaly a kvalitne. Tam je toho nabratého tuku menej.
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

hughito: Človek nemusí robiť kardio, aby schudol, len to pomáha zvýšiť energetický výdaj.

Dávnejšie som videl video na YT (bohužiaľ ho neviem teraz nájsť), kde bolo povedané, že sa dá nabrať sval pri kalorickom deficite, ak si začiatočník (veľký potenciál na rast svalov). Samozrejme, že musí byť kvalitná strava, poriadny tréning atď.

U teba to asi nehrozí ak cvičíš x rokov a tvoje telo potrebuje veľa energie len na udržanie svalov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ba-Yo napísal:hughito: Človek nemusí robiť kardio, aby schudol, len to pomáha zvýšiť energetický výdaj.

Dávnejšie som videl video na YT (bohužiaľ ho neviem teraz nájsť), kde bolo povedané, že sa dá nabrať sval pri kalorickom deficite, ak si začiatočník (veľký potenciál na rast svalov). Samozrejme, že musí byť kvalitná strava, poriadny tréning atď.

U teba to asi nehrozí ak cvičíš x rokov a tvoje telo potrebuje veľa energie len na udržanie svalov.
Samozrejme, máš pravdu, ale to "len to pomáha zvýšiť energetický výdaj" je dosť podstatné. Ale kardio treba vnímať aj ako všeobecne pozitívnu vec, nemusíme sa baviť len o aspekte chudnutia.

A áno, opäť máš pravdu - už to tu tuším aj ktosi spomenul. Na začiatočníka sa to začne lepiť rýchlo a v podstate "a ničom nezáleží." Prve roky som cvičil úplne zle a strava stála takisto za nič. A pokroky boli. Samozrejme, ak by bol od začiatku aj riadny tréning a riadna strana, určite by to bolo ešte lepšie.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ba-Yo napísal:hughito: Človek nemusí robiť kardio, aby schudol, len to pomáha zvýšiť energetický výdaj.

Môžem potvrdiť. Síce som skúšal diétu len dvakrát v živote ale vždy bez kardia. Išlo mi o udržanie čo najviac svalov. Síce som jedol ku koncu ako priemerná bikini :mrgreen: ale išlo to dolu.

Myslím si že sa mi to podarilo. Myslím si však že naberanie "čistých" svalov je časovo zdĺhavejšie. Nemyslím to že sa vyprasiť a nabrať za krátky čas veľa "hmoty". To dokáže každý.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

problem ludi ktori chcu iba schudnut,neriesia svaly, ale vaha ukazuje iba minimalne ubytky. Kde je chyba? Oni sa to snazia riesit vecsinou tak, ze napr kazdy, ci kazdy druhy den, povedzme 1/2hodinu- hodinu behaju. Alebo taky podobny cas slapu vo fitku na bicykli. Zbytok dna ale travia minimalnou fyzickou cinnostou,takze metabolizmus sa dlhodobo nenastartuje. Proste treba pridat najlepsie rovnomerne v ramci dna dalsie pohybove aktivity. Pokial niekto ma ale robotu ze 9hodin sedi na zadku a k tomu si aj rad zaje, tak chudnutie je tazke,kratkokodbe narazove cvicenie vela toho nevyriesi.
Ja som sa kedysi tiez zvykol pravidelne na zimu "sprasit" potom som sekal povedzme 10-15kg dolu, vsetko naturalne ziadne pripravky iba whey protein a islo to, len treba tu kazdodennu fyzicku aktivitu.
fildinko
King
King

gogo956 napísal:Ja som sa kedysi tiez zvykol pravidelne na zimu "sprasit" potom som sekal povedzme 10-15kg dolu

A čo by si ľudom poradil ktorý "musia" sedieť 9 hodín na riti ? Dajme tomu že zvyšok dňa varia, starajú sa o domácnosť, deti, dochádzajú do/z práce. Ako/akú aktivitu si pridal ty (neviem teda či si myslel konkrétne na seba s tým sedavím zamestnaním)?
gogo956
Redeemer
Redeemer

fildinko

nanestastie je to aj moj pripad, ze mam zamestnanie kde sedim stale na zadku. Riesil som to tak, ze som pridal nenarocne pohybove aktivity v ramci celeho dna.
Napr. obed som si predtym zvykol doniest a v praci aj zjest. To som zmenil, ze si ho nenosim, ale ideme si niekde von najest. Tiez som vyrazne obmedzil pouzivanie auta ci verejnej dopravy. Cez vikend castejsie vychadzky, trochu futbalu, pravidelne plavanie. Do posilky som chodil ako obycajne, nepridaval som na nicom. Vsetko su to iba drobnosti, ziadne velke fyzicke vykony, ale ako celok dlhodobo prinasaju vysledok a kila isli pekne dolu. A jedol som normalne, ziadne velke dietovanie, aj sladke bolo, to musi byt vzdy :D Aj doma hocikedy ked citim ze som nejaky zleniveli, tak si dam šupnem 30klukov s účkami,vybehnem von, drepovanie, cokolvek len nie sedenie na zadku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som na tom tak ze sa mi cvicit absolutne nechce. cely den v robote, doma 2 deti a ked o 21:00 konecne vsetci zaspia a ja mam trochu volneho casu tak posledne co sa mi chce robit je cvicit. rano sa mi uz absolutne nechce, nikdy som nebol ranny clovek.
sice chodievam dost peso, aj z/do prace aj cez obed, akonahle je trochu teplesie tak chodim na bicykli ale pokial sa nekrotim s jedlom tak brucho rastie...
gogo956
Redeemer
Redeemer

a skusit nejaku pravidelnu aktivitu s detmi? napr futbal? alebo cokolvek pricom sa aspon obcas pobehne.. alebo aspon hrazdu do dveri a vzdy ked clovek ide okolo, tak si da trochu do tela. Zo zaciatk sa cloveku nechce ale kde je vola tam je cesta..
vix
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vix »

chcel by som si ist dat zmerat testosteron, boli ste uz niekto na tento test? treba mat nejake odporucanie od lekara? vdaka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Predpokladám, že buď si to zaplatíš alebo pôjdeš urológovi s tým, že máš meravú cicinu.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Možno sa to tu už riešilo ale čo si myslíte o kreatíne a rakovine ? Vraj to má spojenie a muž má 1,6x vyššiu šancu ak používa/ používal kreatin. https://www.menshealth.com/uk/building- ... ou-cancer/ Dokoca vo Francúzsku je tento výrobok kvôli tomu zakázany. Neviem čo si mám o tom myslieť...
fildinko
King
King

Btw článok z roku 2015. Nikde žiadny vedecký zdroj. Článok typu "jedna baba povedala".

Aj keby to bola pravda, určite by to nespôsobovalo iba to že či daný človek bral kreatín. Ale z viac vecí či už ako sa stravoval, či mal stres a podobne .. ale to je asi na inú debatu. Kto do toho trochu viac vidí tak rozumie že je tam veľa faktorov.

PS: Kreatín nieje vo Francúzsku zakázaný. Je len "obmedzené množstvo" ktoré môžeš prijať. To isté platí aj na kávu/karnitín a iné. Viď tu https://www.nutraingredients.com/Articl ... e-lycopene
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Fildinko - no 3 mg teda nie je zrovna množstvo, ktoré by bolo nejak extra dovolené :D Vyššia hodnota je teda aj v 100g mäsa ako tých 3mg. Áno naražal som na túto štúdiu, síce sa mi to nezdá ako založené na pravda.. No v diskúskich fórach (napr. aj na YT) sú ľudia, ktorí písali, že brali Creatin a bola im diagnostikovana rakovina. Či to bolo kvôli kreatinu ale nevedia...
Napísať odpoveď