Socializmus alebo demokracia?
Re: Socializmus alebo demokracia?
Lebo už nemajú inú možnosť
Hughito
Preco by opozicia nepriznala ze ma podporu Usa+Eu ked to tak je?
Preco by opozicia nepriznala ze ma podporu Usa+Eu ked to tak je?
Podpora je fajn, ale podpora v štýle: pozvem sem armádu (cudziu, veď s pozývacím listom máme vlastnú skúsenosť, že?) mi už fajn nepríde.
kde, kto pozval do Venezuely americku armadu? Jedine co Usa robia je, ze letecky dovazaju do Kolumbie potravinovu pomoc a cakaju kedy sa Maduro umudri.
Mozno si hugo mysli, ze ked gosudar Volodenka poslal ludu na Donbasse ako humanitarnu pomoc vcelicky a na brigadu dovolenkaroch v obrnenych tratoroch, tak to urobi aj oranzovy nacelnik bieleho domu.
No ako prevenciu poslal rusky lud, ktore netrapia male dochodky, rozbite cesty a plesnive nemocnice bratskym Venezuelcanom dve biele labute.
A to je prosim dalsia ukazka socialneho citenia sudruzenska. To, ze v Rusku je na plac mu nevadi. Hlavne, ze zbroji proti turbokapitalistom a imperialistom. Podla toho si vybera aj kandidatov, ktorych by volil (keby mu to presvedcenie dovolilo). Co tam po ludoch, ked treba budovat armadu.
No ako prevenciu poslal rusky lud, ktore netrapia male dochodky, rozbite cesty a plesnive nemocnice bratskym Venezuelcanom dve biele labute.
A to je prosim dalsia ukazka socialneho citenia sudruzenska. To, ze v Rusku je na plac mu nevadi. Hlavne, ze zbroji proti turbokapitalistom a imperialistom. Podla toho si vybera aj kandidatov, ktorych by volil (keby mu to presvedcenie dovolilo). Co tam po ludoch, ked treba budovat armadu.
-
javatar
Hardcore addict
Bud nechapem hypo ja alebo ty (pripadne obaja). Hypoteka takto nefunguje.hughito napísal:Javatar, však normálne, prestaneš splácať a postupom času sa príde až k exekúcii. Ale na Slovensku je vysoká všeobecná zadlženosť, k hypotéke sa pridá úver, k tomu niečo na splátky, nejaký telefón, atď. Problém je na svete.
On hlavne mieša piate cez deviate, lebo ma o problematike iba teoreticku znalosť
Hughito hovoril o zadlzenosti ako takej ale ako som uz vysvetlil, ta nevznika sama od seba a je to o financnej zodpovednosti.
Pokiaľ nekomunikuješ a nesnažíš sa situáciu riešiť (neplatenie hypotéky), tak časom sa dopracuješ až k súdu a exekúcii danej nehnuteľnosti, ktorá ide do dražby. K tomu sa už, samozrejme, prirátajú aj rôzne poplatky. Ale ako som už písal, problematickejšie sú rôzne úvery a najväčším "gólom" boli nebankovky, ktoré tu dosť dlhý čas pôsobili ako v Eldoráde.javatar napísal:Bud nechapem hypo ja alebo ty (pripadne obaja). Hypoteka takto nefunguje.
Nie. Exekucia je na nieco co vlastnis. Byt na hypo nie je tvoj majetok. Ale to len slovickarime, pointa je rovnaka. Ale stale lepsie nez nesplacat prenajom lebo pri nom si na ulici a bez penazi.
Byt na hypo je tvoj majetok, máš LV + ťarchu.
exekutor moze exekuovat vybavenie bytu, ale nie byt samotny
ten patri az do splatenia poslednej splatky banke
ak uz clovek nema ziaden iny majetok okrem bytu, tak pride exekutor do banky a az po dohode s bankou je mozne byt predat, ale to je naozaj posledna moznost ako sa dostat k peniazom
ten patri az do splatenia poslednej splatky banke
ak uz clovek nema ziaden iny majetok okrem bytu, tak pride exekutor do banky a az po dohode s bankou je mozne byt predat, ale to je naozaj posledna moznost ako sa dostat k peniazom
exekucie sa dnes vecsinou robia iba na bankove ucty. Uz prilis nefunguje to, ze by exekutor bral priamo veci z bytu dlznika, pretoze je problem ich potom predat za nejaku rozumnu cenu. Drazby nehnutelnosti ale stale existuju, v kazdom pripade sa k tomuto kroku pristupuje az ako posledna moznost, banky nechcu nehnutelnost, oni chcu aby im dlznik uhradzal mesacne splatky.
presne tak, ak uz sa to dostane do takeho stadia, ze musi banka predat byt, ako bolo na uspokojenie veritelov, tak ma ten clovek vyrazne vacsie problemy ako len toho exekutora
-
javatar
Hardcore addict
Anobeardie napísal:exekutor moze exekuovat vybavenie bytu, ale nie byt samotny
Nie. Tak funguje nakup na splatky, nie hypo. Ako pisem - banka ma prednostne pravo na jeho odkupenie (takze ho nemozes len tak predat nejakemu bezdomovcovi a byvat par mesiacov zadara kym ta/jeho budu nahanat ako neplatica). Osobne mam list vlastnictva, zapis v katastri (kde ma banka na dany byt "iba" pecat), platim zan dan z nehnutelnosti.beardie napísal:ten patri az do splatenia poslednej splatky banke
Banka mi na moj byt poskytla nieco pod 70% a medzicasom jeho cena vzrastla o dalsich 25%, bolo by strasne blbe ak mi mohla banka len tak "zhabat byt" a mne za to nedat nic. Takisto ak by si napr. mal splatenych 29 rokov z 30.
Z rovnakeho dovodu tvoja splatka explicitne rozdeluje splatky na uver a urok a zo zaciatku platis prevazne uver (v mojom pripade nieco cez 2/3 splatky). Cim neskor banka odomna odkupi byt (alebo povoli kupu niekomu inemu) tym menej na tom zarobi (pripadne tym viac bude mat starosti s predajom - banka chce peniaze, nie moj byt).
Aspon tak si to pamatam ale tak hypo som bral pred skoro 6 rokmi takze si mozem pokojne nieco zle pamatat. A samozrejme hovorim o podmienkach na SR.
Napr. v Cechach maju obrovsky problem s exekuciami, je to tam pre ecekutorov vyhodnejsie, vedia si rychlo uctovat vysoke penale. U nas je to viacej regulovane. V kazdom pripade tento problem existuje a castokrat su obetou ludia ktory nemaju ziadne financne povedomie. Ale netyka sa to hypotek, skor malych uverov.
mas pravdu, nenaformuloval som to spravne, takze este raz a lepsie:javatar napísal:Nie. Tak funguje nakup na splatky, nie hypo. Ako pisem - banka ma prednostne pravo na jeho odkupenie (takze ho nemozes len tak predat nejakemu bezdomovcovi a byvat par mesiacov zadara kym ta/jeho budu nahanat ako neplatica). Osobne mam list vlastnictva, zapis v katastri (kde ma banka na dany byt "iba" pecat), platim zan dan z nehnutelnosti.
ak chce clovek predat/previest byt na niekoho ineho, kym splaca hypo, moze to urobit len po dohode s bankou
ak je na LV tarcha, tak skutocny majitel nemoze s nehnutelnostou narabat podla svojho uvazenia, defacto ako by ju ani nevlastnil./zalezi samo aj od typu tarchy/ Hypoteka byva samozrejme kryta nehnutelnostou, ale da sa zobrat z banky pomerne vysoka pozicka povedzme 50k a zalozenie nehnutelnosti nemusi byt nutne. Zavisi od toho aky je to klient a aku ma uverovu historiu. Ak ma niekto uz uverovy problem, nejake omeskania a pod. tak si ani neskrtne, jedine ze by ziadal u nejakych pofidernych nebankoviek, ale aj tam sa uz sprisnili podmienky.
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2019, 20:29)
https://www.reflex.cz/clanek/fotogaleri ... torii.html
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2019, 20:29)
https://www.reflex.cz/clanek/fotogaleri ... torii.html
Ale dnes som zachytil v rádiu, tuším slovenský rozhlas, že v ČR majú 800 000 exekúcií a na SK je milión. Neoveroval som.gogo956 napísal:Napr. v Cechach maju obrovsky problem s exekuciami, je to tam pre ecekutorov vyhodnejsie, vedia si rychlo uctovat vysoke penale. U nas je to viacej regulovane. V kazdom pripade tento problem existuje a castokrat su obetou ludia ktory nemaju ziadne financne povedomie. Ale netyka sa to hypotek, skor malych uverov.
Hughito
Nejde o mnozstvo ale o to ze v Cechach je to menej regulovane, exekutori maju aj z nizkych pociatocnych dlzob extremne prijmy, je to tam velky biznis, existuju tzv detske exekucie a pod. Na Svk je toto prostredie podstatne viacej pravne regulovane ale to je na dlhsie.
Nejde o mnozstvo ale o to ze v Cechach je to menej regulovane, exekutori maju aj z nizkych pociatocnych dlzob extremne prijmy, je to tam velky biznis, existuju tzv detske exekucie a pod. Na Svk je toto prostredie podstatne viacej pravne regulovane ale to je na dlhsie.