Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa Cesar »

K tej pomoci - nech pomáha kto chce komu chce je to dobrá vec ale nie na účet iných a ostatných, že keď nesúhlasíš ešte dať to výhľadu aj trest finančný alebo iný. A kto nesúhlasí je fašista a podobne.

https://www.aktuality.sk/clanok/678262/ ... caputovej/

Šefčovič by chcel debatu v ruštine? :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak Šefčovič útočí na evidentne slabé stránky Čaputovej. Na diskusiu v cudzom jazyku nemá gule, a to doslova. Nevraviac, že práve táto oblasť, zahraničná politika a najmä obranná politika a otázky súvisiace s touto oblasťou, sú jej najväčšou slabinou. Koniec koncov, kdesi to aj sama priznala, pokiaľ ide o druhú spomenutú oblasť.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keby ona ani muk nevedela ani anglicky ani v inom cudzom jazyku a on by rozprával desiatimi plynulo aj to nič nemení na výsledku.

Lebo Fico. A Fico je ako násobiť nulou, výsledok je vždy nula. :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

K tomu ma pobavil ten komentár, či si nechcú dať aj súťaž v skákaní vo vreci so zaviazanými očami. Keď už Šefčovič vymýšla rôzne absurdné úlohy, tak nech sa zabavia voliči.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Škoda že len toľko málo dní do druhého kola
https://www.infovojna.sk/article/caputo ... Jt-sjdKKD4
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tvoriva skupina Šlahnuty a Mantak, ktora o.i. vysielala, ze pod celym zapadnym Slovenskom je obrovska mimozemska zakladna? c'mon, skus lepsie
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

keby si si pozrel zdroj tak je to prevzaté z hlavného denníka ale ja ta chápem že nechceš dať zarobiť svojím clickom.
jackb
Redeemer
Redeemer

zdroj na sobotnom vysavaci? tusim o chvilu zamrzne peklo :D
a hlavny dennik je akoze novy metabuldweb? bud tam pisu proti Caputovej, alebo prorusky... takze zase strielas slepymi.

no a co ta kampan, ktoru si tu robil cloveku, ktory tocil videa s objenavatelom vrazd a kontrolorom politikov? ku tomu nemas co napisat?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Hlavný denník je projekt kotlebovcov ktorý založili po tom ako hlavnespravy začali podporovať harabina a hejtovat kotleby
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto si sem odložím.
Deň po tom, ako Robert Kaliňák 12. marca na tlačovej besede oznámil, že o niekoľko dní odstúpi z funkcie ministra vnútra, napísal Marian Kočner Martinovi Glváčovi: „Tak, keď budeš minister vnútra, tak dobre.“ Glváč odpísal, že on už na to nemá nervy. Kočner však veril v jeho schopnosti: „Tebe by to išlo. Aj vrahov Kuciaka by si našiel. Tak ty by si len ministroval a ja by som to celé zariadil, aby dobre bolo.“ Namiesto toho, aby podpredseda parlamentu za Smer, ktorý sa podpísal aj pod kandidatúru Maroša Šefčoviča za prezidenta, vysvetlil, prečo sa kamarátil s týmto grázlom a doprial hýčkanie a opateru jeho volavke, ktorá pre Kočnera vykonávala len tie najtajnejšie spravodajské operácie, teraz vyhlásil, že by mala polícia obviniť Zuzanu Čaputovú z trestného činu. Je jasné, prečo to hovorí: Aby dobre bolo. Ale tá doba pre Kočnerovo stádo už skončila a som si istá, že Bruchu je v Leopoldove všeliako, ale dobre nie.
https://www.facebook.com/monika.todova/ ... 3339121326
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

"novinari" z konspiracneho webu dennik N pokracuju vo svojej praxi podobne ako pri telefonate Fica s Vadalom po tom, co sa zacalo vysetrovanie danovych podvodov KTAG ... aby prekryli kauzu

Vyzera to tak, ze Caputova ma problem, ked niekto nechce robit advokaciu z dovodu politiky, tak si ju logicky pozastavi. Vyskrtnut sa davaju advokati, ktori napr. spachali trestny cin. Vyzera to akoby chcela nieco schovat pod koberec po tom, co sa zacali objavovat clanky, ze nieco smrdi s jej advokatskou praxou. Pripadne pokutne vykonavanie advokatskej praxe a neexistenciu diplomovky nikto neriesi, Todova nema cas, musi vymyslat kauzy ... Zvoli sa dalsi podvodnik za prezidenta?
Jej dôraz na chápanie politiky ako boja dobra so zlom by E. Chmelár nazval morálnym gýčom. Slušné Slovensko dnes znamená liberálne Slovensko. Liberáli si sprivatizovali slušnosť, spolitizovali ju a stali sa jej samozvanými vykladačmi.Nezdá sa vám, že tu niekto narába s pojmami slušnosť verzus neslušnosť a demokratický verzus nedemokratický veľmi svojvoľným spôsobom? Ona môže tieto voľby vyhrať vďaka moralizátorským frázam. Otázka je, či to Slovač dokáže prekuknúť...

Voľbu Šefčoviča považujem za pragmatickú, racionálnu, triezvu, realistickú voľbu. Voliť ho, znamená voliť stabilitu, poriadok, kompromis, upokojenie situácie, spoločenský zmier, postupné budovanie republiky. Jeho víťazstvo bude znamenať víťazstvo štandardnej predvídateľnej mainstreamovej politiky nad nepolitickou politikou Čaputovej. Keď si predstavím slovenského prezidenta ako rokuje napr. s čínskym prezidentom, tak si myslím, že Šefčovič ako skúsený politik by dokázal pre Slovensko vyjednať viac než Čaputová. Prezident je vrchným veliteľom armády a mal by sa vyznať aj v bezpečnostných otázkach. To je oblasť, kde sa Čaputová priznala, že sa v nej neorientuje. Čiže bolo by veľmi dôležité, akých poradcov by si vybrala. To, čo by jej napísali, to by čítala. (Toto akoby mi niečo pripomínalo.)
Šefčovič je skúsený politik (homo politicus), Čaputová pracovala celý profesijný život ako mimovládna aktivistka (homo sorosiensis).

Keď EÚ zatočí s Veľkou Britániou, bude sa riešiť budúcnosť EÚ. V hre budú pravdepodobne dva scenáre: čoraz hlbšia integrácia, alebo posun akoby smerom naspäť v posilnení suverenity národných štátov. Bolo by dobre, keby sa náš prezident v týchto otázkach vyznal. Bolo by dobré, keby vedel formulovať svoj názor a nebol len pritakávačom. Takého prezidenta nepotrebujeme. Ja som považoval Šefčoviča za eurohujera, ale v poslednej debate na TA3 sa vyjadril, že by presadzoval skôr druhú možnosť. To ma trochu upokojilo. Šefčovič zmenil svoj názor na budúcnosť EÚ a ja som zmenil svoj názor na neho. Ľud chce zmenu. V poriadku. Zmenu však prinášajú obaja kandidáti.

Nenechajme si vnútiť pohľad, že prezidentské voľby sú referendom o Smere. V tomto prípade je jasné, komu tento pohľad škodí a komu prospieva. Voľby sú voľbami medzi dvoma kandidátmi. Sú to prezidentské, nie parlamentné voľby. Tie budú až o rok. Nezamieňajme si to. Ak prijmeme, že ide o referendum o Smere, tak možno nezvolíme kandidáta, ktorý je po odbornej aj ľudskej stránke pripravený na úrad prezidenta lepšie len preto, že ho podporuje strana Smer. Nenechajme sa ovládnuť ficofóbiou, ani smerofóbiou. Nevoľme proti niekomu, ale za niekoho.

No hlavný rozdiel je v ich politickom formáte. Ak by som ten rozdiel mal prirovnať napríklad k potápačom, tak Čaputová je ako potápač, ktorý v metrovej vode šnorchľuje a hľadá mušle. A Šefčovič je ten, čo uprostred oceánu päťdesiat metrov pod hladinou jazdí na žralokovi kladivohlavom."

Viete,čo je zábavné na týchto voľbách? Že dvaja liberáli kozmopolitného strihu sa nás budú v tv diskusích snažiť presvedčiť, ktorý z nich je väčší kresťan, konzervatívec a národovec. Príjemnú zábavu!

Napriek všetkému, čo sa udialo a ešte môže udiať, si myslím, že voľbu prezidenta treba vrátiť do parlamentu.

https://blog.postoj.sk/41760/o-co-pojde ... ych-volieb
jackb
Redeemer
Redeemer

Prezidentské voľby 2019

Opat hnusno klames.
Co Sme, N a Aktuality napisali, bolo: taliansky dennik priniesol informaciu, ze Fico telefonoval s odsudenym narkobarnom.
Preco by talianske noviny cakali na stihanie spolocnika prezidenta dakeho statiku? Vies to vysvetlit, rovnako preco chce dochodca z 5th ave ovladat kus zeme na vychode Europy?
Aj uznesenie o Kocnerovi si prokuratora nacasovala... obhajujes objednavatela vrazd, milenkara a kontrolora politikov. To je tvoje krestanstvo. Nezabudni sa dnes v kostole byt do prs.

Takze konspirator si opat len sam. Harabin prehral, uz sa nevrati. Sefcovic je od teba na mile daleko, tak mu nerob kampan. Je to trapnucke po tom ako si tu plakal, ze bez Harabina na Slovensku zanikne krestanstvo.

A irelevantny blog dakeho dedinske ucitela... aj na mieste kde som vyrastol su ucitelia veriaci v chemtrails a bojovnici proti ockovaniu.

Oznacujes Todovu za “novinarku”, ale Danovia, rozni Sporstasi, Drevorubaci a divnoludia z bludwebov, ktori nemaju ani len prislusne vzdelanie su pre teba zurnalisti. Blog je pre teba clanok, na ktorom ludia pracuju cele tyzdne ci mesiace. Vies toho tolko, ako Jon Snow.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

tehla napísal:"novinari" z konspiracneho webu dennik N pokracuju vo svojej praxi podobne ako pri telefonate Fica s Vadalom po tom, co sa zacalo vysetrovanie danovych podvodov KTAG ... aby prekryli kauzu

Vyzera to tak, ze Caputova ma problem, ked niekto nechce robit advokaciu z dovodu politiky, tak si ju logicky pozastavi. Vyskrtnut sa davaju advokati, ktori napr. spachali trestny cin. Vyzera to akoby chcela nieco schovat pod koberec po tom, co sa zacali objavovat clanky, ze nieco smrdi s jej advokatskou praxou. Pripadne pokutne vykonavanie advokatskej praxe a neexistenciu diplomovky nikto neriesi, Todova nema cas, musi vymyslat kauzy ... Zvoli sa dalsi podvodnik za prezidenta?
Nie su prave tvoje uvahy skor konspiraciami? Navyse klames, v prvom dueli v RTVS to riesili a Caputova to dostatocne vysvetlila, no ty zrejme "konspiracne" televizie nesledujes.

Co sa tyka toho blogu, nechce sa mi na vsetko reagovat, ale aspon na nieco...
Voľbu Šefčoviča považujem za pragmatickú, racionálnu, triezvu, realistickú voľbu. Voliť ho, znamená voliť stabilitu, poriadok, kompromis, upokojenie situácie, spoločenský zmier, postupné budovanie republiky. Jeho víťazstvo bude znamenať víťazstvo štandardnej predvídateľnej mainstreamovej politiky nad nepolitickou politikou Čaputovej.
...
Ja som považoval Šefčoviča za eurohujera. ... Šefčovič zmenil svoj názor na budúcnosť EÚ a ja som zmenil svoj názor na neho.
Aha, takze ked niekto kompletne zmeni nazory na vsetko par tyzdnov pred volbami, to je stabilita, nevedel som.
Prezident je vrchným veliteľom armády a mal by sa vyznať aj v bezpečnostných otázkach. To je oblasť, kde sa Čaputová priznala, že sa v nej neorientuje. Čiže bolo by veľmi dôležité, akých poradcov by si vybrala. To, čo by jej napísali, to by čítala. (Toto akoby mi niečo pripomínalo.)
To mi tiez nieco pripomenulo, Sefcovic to sice necita, ale velmi dobre sa naucil kopirovat nazory tych, ktori su pri moci, najskor komunisticke, potom europske a teraz Smeracke, to je "stabilita" ktoru potrebuje nasa armada, velitela ktory za tyzden uplne zmeni svoje nazory.
No hlavný rozdiel je v ich politickom formáte. Ak by som ten rozdiel mal prirovnať napríklad k potápačom, tak Čaputová je ako potápač, ktorý v metrovej vode šnorchľuje a hľadá mušle. A Šefčovič je ten, čo uprostred oceánu päťdesiat metrov pod hladinou jazdí na žralokovi kladivohlavom.
Toto sa mi velmi paci a suhlasim, Caputova sa pomaly posuva spravnym smerom, zatial co Sefcovic si jazdi na zralokoch, najskor smeroval daleko na vychod, potom preskocil na zraloka, ktory smeroval na zapad a teraz opat preskocil na zraloka kladivohlaveho a ten ho unasa SMERom dole.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Keď vidím, akú úžasnú stabilitu priniesla vláda SMERu od marca 2018, tak mi je až ko*ot aj za tých, čo si toto naozaj myslia. Však nič iné táto vláda nerieši, iba kto sa nabalí na akých tendroch, ako Fica dostať za každú cenu na ÚS, kde pre Boha nájdeme nového servilného smeráka na post ministra, zaviedli ďalšie dane a každý mesiac sa hádajú, že položia vládu. Spraviť niečo pre ľudí, je to úplne posledné, na čo oni myslia. Takúto "stabilitu" prináša SMER a voliť Šefčoviča je len pokračovaním marazmu. Bludweby riešili to, ževraj Čaputová udelí milosť Kiskovi...aj keď ona povedela, že by jeho žiadosť posúdila ako žiadosť ktoréhokoľvek iného občana a Kiska jasne odkázal, že on nikdy nebude žiadať o milosť. Ale čo Šefčovič? Prečo sa bludweby jeho nespýtajú, či udelí milosť Robertovi Ficovi alebo Kaliňákovi, keď budú odsúdení? Už mi naozaj lezú na nervy "tí bojovníci proti systému", ktorý sa vždy keď ide do tuhého, zrazu zmenia na tie najhlasnejšie trúby a obhajcov toho najväčšieho zla, aké na Slovensku vládlo a stále z pozadia ťahá za nitky. Bolo mi z vás na grcanie už pred rokom, keď stovkytisíc ľudí vyšli do ulíc za lepšie Slovensko a vy ste sedeli doma na riti na písali o tom, ako ich platí Soroš a chystá sa majdan...a je mi z vás rovnako zle aj teraz.
tehla

Radsej sa zamysli, preco poziadala o vyciarknutie z advokatskej komory, podla vsetkeho komora by ju vyhodila aj sama, hrubo totiz porusila zakon o advokacii ... Ze to ona oveckam v TV "vysvetlila", tak to mi je jasne, Blaha odhalil - namiesto novinarov, ze jej kancelaria je prackou penazi pre treti sektor ..

Za konspiracie povazujem ked konspiracne weby v rukach financnych oligarchov v den prveho kola volieb zverejnili informaciu v rakuskych novinach Kurier so sefredaktorkou SME Balogovou a "odhalili fica", ze je sefom mafie na Slovensku, teda vraj kradne, zabija, obchoduje s bielym mäsom a drogami. Ak Fico lezi v zaludku tymto financnym oligarchom, kolonizatorom z Bruselu, kaviarenskym mimovladkarom a rozvracacom statu, tak ma u mna plus. Orban sa vyjadril, ze za protestami "slusneho Slovenska" vidi rukopis Sorosa, ktory taketo protesty organizuje napriec svetom u protiimigracnych vlad. Soros "operoval" aj pri zvrhnuti Meciara, ked tam potreboval dosadit pravicovu vladu, ktora vypredala strategicky priemysel a podniky do zahranicia, obycajnym ludom naordinovala "utahovanie opaskov" a prachacom pripravili raj, kde sa aj "krestan" Matovic slusne nabalil, zo Sk spravila koloniu a povolila USA prelety na bombardovanie Juhoslavie. A ak teraz konspiracne weby SME a N siria konspiraciu o "konspiracii Soros", tak kaviarenski povalaci si dali gol do vlastnej branky a sami to priznali (tiez Kocner uz operoval aj pri zvrhnuti Meciara), slusni ludia si daju dva a dva dokopy :)

Prílohy
za slusne slovensko.jpg
za slusne slovensko.jpg (29.88 KiB) 1250 zobrazení
jackb
Redeemer
Redeemer

Blaha je plateny troll. takze odhalil certa stareho.
tehla napísal:onspiracie povazujem ked konspiracne weby v rukach financnych oligarchov v den prveho kola volieb zverejnili informaciu v rakuskych novinach Kurier
:D
tehla napísal:Fica, ze je sefom mafie na Slovensku, teda vraj kradne, zabija, obchoduje s bielym mäsom a drogami
no minimalne ma(l) s takymi ludmi rucne vztahy
tehla napísal:Orban sa vyjadril, ze za protestami "slusneho Slovenska" vidi rukopis Sorosa
iste, ved jemu zaplatil aj skolu aj revoluciu. musi vediet :)
takze ludom nevadilo, ze dvaja mladi ludia, ktorym sa vyhrazal priatel vladnej strany nedostali policajnu ochranu. ani to, ze mafianska slapka bola na Urade vlady, lebo bola premierova milenka. musel im zaplatit Soros.
strategicky premysel rozpredali do srotu meciarovci. my, ktori sme v '90 zili a boli schopni vnimat veci okolo seba sme videli, kedy u nas krachovali tovarne a tisice ludi prisili zo dna na den o pracu. aj to, co sa stalo s fabrikami potom.
obhajovat okrem objednavatela vrazd aj genocidu tiez nie je krestanske.
Kocner a Markiza? vtedy slo o to, ze to bolo jedine audiovizualne medium, ktore neovladal Meciar. Slovensko bolo na tom ako je dnes Madarsko. je ale super, ze zdielas obrazok od Meciarovho Goebelsa Kapustu.
no a co bolo zle na zvrhnuti Meciara? cloveka, ktory cez SIS objenal u mafie unos prezidentovho syna a finacovatelom strany rozdaval strategicke podniky. Slovensko hnal niekam na uroven Bieloruska. za pomoc na jeho porazke pred 21 rokmi by mu mal kazdy Slovak poslat osobne podakovanie.

a davat znamienko rovnosti medzi Sme a Hlavnymi spravami je od veci. jedni spolupracuju s novinarmi z celeho sveta, uverejnuju spravy zo sudov a prokuratory. ti druhi, bludweby, choromyselne bez dokazov spajaju nesuvisiace skutocnosti.

tehla, prehral si volby. nestrapnuj sa este viac obhajobou vraha Kocnera a prepiteho halucinujceho kamarata talianskych mafianov z Topolcian

no stale databaza slov ako mimovladky, kaviarne a podobne. minimum vlastneho nazoru a obsahu. nepisu za teba Blahovi admini?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

tehla napísal:Za konspiracie povazujem ked konspiracne weby v rukach financnych oligarchov v den prveho kola volieb zverejnili informaciu v rakuskych novinach Kurier so sefredaktorkou SME Balogovou a "odhalili fica", ze je sefom mafie na Slovensku,
klameš, klameš a zase klameš. Ale aspoň vieme odkiaľ fúka vietor, žerieš všetko čo Robko povie. Kresťan a klamár, no toto. Však tvoj boh ťa potrestá za tieto klamstvá.
V skutočnosti v rakúskych novinách nevyšiel rozhovor, ale článok, ktorý napísal novinár Konrad Kramar. Z rozhovoru pre denník SME vyplýva, že viaceré Ficove tvrdenia nesedia. Článok nezverejnili v deň volieb, ako tvrdil, ale už v piatok ráno. Vyjadrenia, ktoré bývalý premiér pripisoval šéfredaktorke slovenského denníka, podľa Kramara nikdy nepovedala.
Rakúsky novinár: Článok, o ktorom hovorí Fico, nevyšiel v deň volieb
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Tehla, je jedno ako to zaobalis, voliť Sefcovica znamená dosadiť Fica na Ústavný súd

Ostatné sú len talafatky
tehla

:smt043 Takze toto si vybrali na svoju obhajobu klamari - clanok nevysiel v den volieb ale den pred, to uplne meni situaciu ... S predstihom, aby si to ludia stihli precitat a nikto nestihol reagovat. Cele volby bol medialny podvod a necista hra s verejnostou po vzore liberalnych fasistov. Mal by sa toho ujat Harabin a poriesit. Podvodnici liberali maju obrovsky priestor na manipulaciu aj vo volebnych miestnostiach, tym nic nie je sväte, ale kazdy jeden sa hraje na svätuskara par excellance, vratane Caputovej s Bezakom v pätach, ktora chodi do kostola, ked tam nikto nie je
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Naznacovat ze Sefcovic je nejaka zaruka stability je celkom odvazne tvrdenie. Tehla, ak si si nevsimol, tak cela koalicia je posledny rok v totalnej krize. Smer je prakticky paralizovany, kopec veducich osobnosti odtial utieklo alebo uteka. Aj ten zvysok tam len tak pomaly umiera, typci typu Glvac ci Richter maju po zadrzani Kocnera asi tiez celkom na male. Ako taka je aj cela koalicia nefunkcna, Most a SNS si navzajom idu po hrdle. Momentalne tam mas Fica, Pelegriniho, Bugara a Danka, pricom kazdy ide svoje a nevedia sa v podstate na nicom dohodnut. Aj take zakladne otazky, ako je geopoliticka orientacia krajiny, su dnes neiste. V podstate ideme na volnobeh, oni uz takmer uplne prestali tuto krajinu riadit. Do toho este kazde dva tyzdne niekto z koalicie vytiahne predcasne volby a potom sa hadaju kto koho ignoruje na koalicnych schodzach. Takyto koalicny krc sme na Slovensku este v novodobej historii nemali.
Napísať odpoveď