https://www.aktuality.sk/clanok/678262/ ... caputovej/
Šefčovič by chcel debatu v ruštine?
Deň po tom, ako Robert Kaliňák 12. marca na tlačovej besede oznámil, že o niekoľko dní odstúpi z funkcie ministra vnútra, napísal Marian Kočner Martinovi Glváčovi: „Tak, keď budeš minister vnútra, tak dobre.“ Glváč odpísal, že on už na to nemá nervy. Kočner však veril v jeho schopnosti: „Tebe by to išlo. Aj vrahov Kuciaka by si našiel. Tak ty by si len ministroval a ja by som to celé zariadil, aby dobre bolo.“ Namiesto toho, aby podpredseda parlamentu za Smer, ktorý sa podpísal aj pod kandidatúru Maroša Šefčoviča za prezidenta, vysvetlil, prečo sa kamarátil s týmto grázlom a doprial hýčkanie a opateru jeho volavke, ktorá pre Kočnera vykonávala len tie najtajnejšie spravodajské operácie, teraz vyhlásil, že by mala polícia obviniť Zuzanu Čaputovú z trestného činu. Je jasné, prečo to hovorí: Aby dobre bolo. Ale tá doba pre Kočnerovo stádo už skončila a som si istá, že Bruchu je v Leopoldove všeliako, ale dobre nie.
https://www.facebook.com/monika.todova/ ... 3339121326
Jej dôraz na chápanie politiky ako boja dobra so zlom by E. Chmelár nazval morálnym gýčom. Slušné Slovensko dnes znamená liberálne Slovensko. Liberáli si sprivatizovali slušnosť, spolitizovali ju a stali sa jej samozvanými vykladačmi.Nezdá sa vám, že tu niekto narába s pojmami slušnosť verzus neslušnosť a demokratický verzus nedemokratický veľmi svojvoľným spôsobom? Ona môže tieto voľby vyhrať vďaka moralizátorským frázam. Otázka je, či to Slovač dokáže prekuknúť...
Voľbu Šefčoviča považujem za pragmatickú, racionálnu, triezvu, realistickú voľbu. Voliť ho, znamená voliť stabilitu, poriadok, kompromis, upokojenie situácie, spoločenský zmier, postupné budovanie republiky. Jeho víťazstvo bude znamenať víťazstvo štandardnej predvídateľnej mainstreamovej politiky nad nepolitickou politikou Čaputovej. Keď si predstavím slovenského prezidenta ako rokuje napr. s čínskym prezidentom, tak si myslím, že Šefčovič ako skúsený politik by dokázal pre Slovensko vyjednať viac než Čaputová. Prezident je vrchným veliteľom armády a mal by sa vyznať aj v bezpečnostných otázkach. To je oblasť, kde sa Čaputová priznala, že sa v nej neorientuje. Čiže bolo by veľmi dôležité, akých poradcov by si vybrala. To, čo by jej napísali, to by čítala. (Toto akoby mi niečo pripomínalo.)
Šefčovič je skúsený politik (homo politicus), Čaputová pracovala celý profesijný život ako mimovládna aktivistka (homo sorosiensis).
Keď EÚ zatočí s Veľkou Britániou, bude sa riešiť budúcnosť EÚ. V hre budú pravdepodobne dva scenáre: čoraz hlbšia integrácia, alebo posun akoby smerom naspäť v posilnení suverenity národných štátov. Bolo by dobre, keby sa náš prezident v týchto otázkach vyznal. Bolo by dobré, keby vedel formulovať svoj názor a nebol len pritakávačom. Takého prezidenta nepotrebujeme. Ja som považoval Šefčoviča za eurohujera, ale v poslednej debate na TA3 sa vyjadril, že by presadzoval skôr druhú možnosť. To ma trochu upokojilo. Šefčovič zmenil svoj názor na budúcnosť EÚ a ja som zmenil svoj názor na neho. Ľud chce zmenu. V poriadku. Zmenu však prinášajú obaja kandidáti.
Nenechajme si vnútiť pohľad, že prezidentské voľby sú referendom o Smere. V tomto prípade je jasné, komu tento pohľad škodí a komu prospieva. Voľby sú voľbami medzi dvoma kandidátmi. Sú to prezidentské, nie parlamentné voľby. Tie budú až o rok. Nezamieňajme si to. Ak prijmeme, že ide o referendum o Smere, tak možno nezvolíme kandidáta, ktorý je po odbornej aj ľudskej stránke pripravený na úrad prezidenta lepšie len preto, že ho podporuje strana Smer. Nenechajme sa ovládnuť ficofóbiou, ani smerofóbiou. Nevoľme proti niekomu, ale za niekoho.
No hlavný rozdiel je v ich politickom formáte. Ak by som ten rozdiel mal prirovnať napríklad k potápačom, tak Čaputová je ako potápač, ktorý v metrovej vode šnorchľuje a hľadá mušle. A Šefčovič je ten, čo uprostred oceánu päťdesiat metrov pod hladinou jazdí na žralokovi kladivohlavom."
Viete,čo je zábavné na týchto voľbách? Že dvaja liberáli kozmopolitného strihu sa nás budú v tv diskusích snažiť presvedčiť, ktorý z nich je väčší kresťan, konzervatívec a národovec. Príjemnú zábavu!
Napriek všetkému, čo sa udialo a ešte môže udiať, si myslím, že voľbu prezidenta treba vrátiť do parlamentu.
https://blog.postoj.sk/41760/o-co-pojde ... ych-volieb
Nie su prave tvoje uvahy skor konspiraciami? Navyse klames, v prvom dueli v RTVS to riesili a Caputova to dostatocne vysvetlila, no ty zrejme "konspiracne" televizie nesledujes.tehla napísal:"novinari" z konspiracneho webu dennik N pokracuju vo svojej praxi podobne ako pri telefonate Fica s Vadalom po tom, co sa zacalo vysetrovanie danovych podvodov KTAG ... aby prekryli kauzu
Vyzera to tak, ze Caputova ma problem, ked niekto nechce robit advokaciu z dovodu politiky, tak si ju logicky pozastavi. Vyskrtnut sa davaju advokati, ktori napr. spachali trestny cin. Vyzera to akoby chcela nieco schovat pod koberec po tom, co sa zacali objavovat clanky, ze nieco smrdi s jej advokatskou praxou. Pripadne pokutne vykonavanie advokatskej praxe a neexistenciu diplomovky nikto neriesi, Todova nema cas, musi vymyslat kauzy ... Zvoli sa dalsi podvodnik za prezidenta?
Aha, takze ked niekto kompletne zmeni nazory na vsetko par tyzdnov pred volbami, to je stabilita, nevedel som.Voľbu Šefčoviča považujem za pragmatickú, racionálnu, triezvu, realistickú voľbu. Voliť ho, znamená voliť stabilitu, poriadok, kompromis, upokojenie situácie, spoločenský zmier, postupné budovanie republiky. Jeho víťazstvo bude znamenať víťazstvo štandardnej predvídateľnej mainstreamovej politiky nad nepolitickou politikou Čaputovej.
...
Ja som považoval Šefčoviča za eurohujera. ... Šefčovič zmenil svoj názor na budúcnosť EÚ a ja som zmenil svoj názor na neho.
To mi tiez nieco pripomenulo, Sefcovic to sice necita, ale velmi dobre sa naucil kopirovat nazory tych, ktori su pri moci, najskor komunisticke, potom europske a teraz Smeracke, to je "stabilita" ktoru potrebuje nasa armada, velitela ktory za tyzden uplne zmeni svoje nazory.Prezident je vrchným veliteľom armády a mal by sa vyznať aj v bezpečnostných otázkach. To je oblasť, kde sa Čaputová priznala, že sa v nej neorientuje. Čiže bolo by veľmi dôležité, akých poradcov by si vybrala. To, čo by jej napísali, to by čítala. (Toto akoby mi niečo pripomínalo.)
Toto sa mi velmi paci a suhlasim, Caputova sa pomaly posuva spravnym smerom, zatial co Sefcovic si jazdi na zralokoch, najskor smeroval daleko na vychod, potom preskocil na zraloka, ktory smeroval na zapad a teraz opat preskocil na zraloka kladivohlaveho a ten ho unasa SMERom dole.No hlavný rozdiel je v ich politickom formáte. Ak by som ten rozdiel mal prirovnať napríklad k potápačom, tak Čaputová je ako potápač, ktorý v metrovej vode šnorchľuje a hľadá mušle. A Šefčovič je ten, čo uprostred oceánu päťdesiat metrov pod hladinou jazdí na žralokovi kladivohlavom.
tehla napísal:onspiracie povazujem ked konspiracne weby v rukach financnych oligarchov v den prveho kola volieb zverejnili informaciu v rakuskych novinach Kurier
no minimalne ma(l) s takymi ludmi rucne vztahytehla napísal:Fica, ze je sefom mafie na Slovensku, teda vraj kradne, zabija, obchoduje s bielym mäsom a drogami
iste, ved jemu zaplatil aj skolu aj revoluciu. musi vediettehla napísal:Orban sa vyjadril, ze za protestami "slusneho Slovenska" vidi rukopis Sorosa
klameš, klameš a zase klameš. Ale aspoň vieme odkiaľ fúka vietor, žerieš všetko čo Robko povie. Kresťan a klamár, no toto. Však tvoj boh ťa potrestá za tieto klamstvá.tehla napísal:Za konspiracie povazujem ked konspiracne weby v rukach financnych oligarchov v den prveho kola volieb zverejnili informaciu v rakuskych novinach Kurier so sefredaktorkou SME Balogovou a "odhalili fica", ze je sefom mafie na Slovensku,
Rakúsky novinár: Článok, o ktorom hovorí Fico, nevyšiel v deň voliebV skutočnosti v rakúskych novinách nevyšiel rozhovor, ale článok, ktorý napísal novinár Konrad Kramar. Z rozhovoru pre denník SME vyplýva, že viaceré Ficove tvrdenia nesedia. Článok nezverejnili v deň volieb, ako tvrdil, ale už v piatok ráno. Vyjadrenia, ktoré bývalý premiér pripisoval šéfredaktorke slovenského denníka, podľa Kramara nikdy nepovedala.