Pouzivas to? Funguje to dobre? Ja som mal problem s ovladacom s Airmouse, ze tlacitka back, home, atd. boli zle namapovane a nefungovali, alebo robili nieco uplne ine..baldorex napísal:Myš funguje, ale ovládanie je nepohodlné, nehovoriac a vyhľadávaní keď píšeš text.
Odporúčam dokúpiť takýto ovládač s klávesnicou a touchpadom.
https://m.aliexpress.com/item/32881393757.html
Smart TV box
Re: Smart TV box
Používam to na 2 zariadeniach, využívam hlavne klávesnicu na zadávanie textu v YouTube či spotify keď niečo hľadám, touchpad v Horizon go keď listujem v ponuke, potom klasika hlasitosť atď...
Celkovo sa mi s tým pracuje lepšie ako s klasickou BT myšou.
Celkovo sa mi s tým pracuje lepšie ako s klasickou BT myšou.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Tiež som mal túto mini klávesnicu a fungovala k spokojnosti 
-
nejakymarko
Addict
Pani, Apple TV 4K alebo nvidia shield?
Primárne na hbo go, občas niečo z požičovne, YouTube a take blbosti, nič extrémne.
Vďaka
Primárne na hbo go, občas niečo z požičovne, YouTube a take blbosti, nič extrémne.
Vďaka
ak mas ajfon, tak urcite apple tv. mas tam lepsie prepojenie, + bude tam viac moznosti.. lepsie ovladanie a tak..
jedna velka vyhoda Shield TV, co som si sam zazil, je ze ked sa ti pokazi/strati/znici ovladac, tak mas taku hromadu alternativ a nahrad ze si nevies vybrat. kupil som nieco podobne ako tu doporucovali, vypada to ako klasicky ovladac, z druhej strany je plnohodnotna klavesnica, stalo to 15 eur a funguje to perfektne (proste 300% viac moznosti nez original ovladac).
naopak pri apple tv bud si kupis znova original drahy alebo nejake univerzalne riesenie, co teda nie je nic extra (iba IR).
inak ohladom funkcionality to bude asi jedno. appky budu vsade rovnake/podobne.
naopak pri apple tv bud si kupis znova original drahy alebo nejake univerzalne riesenie, co teda nie je nic extra (iba IR).
inak ohladom funkcionality to bude asi jedno. appky budu vsade rovnake/podobne.
to ano, ale apple tv mozes rovnako ovladat mobilom/hodinkami..
to samozrejme aj shield tv, ale ja mam jednoducho rad klasicky ovladac. chytim do ruky a mackam tlacidla. nemusim hladat telefon, odomykat, hladat aplikaciu... tiez funguje CEC cez hdmi, ale tam mi zase chybali tlacidla (respektive chybal mi home button).
ale moja preferencia. dieta nam schovalo ovladac a nevedeli sme ho najst, tak sme mesiac zili len s mobilnou appkou a CEC a teda nebol som spokojny vobec.
ale moja preferencia. dieta nam schovalo ovladac a nevedeli sme ho najst, tak sme mesiac zili len s mobilnou appkou a CEC a teda nebol som spokojny vobec.
Co ta donutilo na taky skokovy prechod?aacid napísal:ja som mal mi box (nie S ale predchadzajucu verziu) a bol som z nej velice nestastny. hlavne v plex aplikacii mi vypadaval obcas signal. inde mi to nerobilo, myslel som ze shitny software. potom som povedal ze vyskusam nvidiu shield tv a bol to sakra rozdiel.
ako som pisal, ten mi box proste nefungoval spolahlivo. niekedy sa zapol niekedy nie (hlave CEC bolo nespolahlive), niektore aplikacie mrzli a bolo ich treba rucne vypinat a pre mna najvacsi problem bol ten plex, proste pustit dietatu 7 minutovy vecernicek v biednej kvalite (proste bitrate co by zvladlo isdn) a ono ti to 3x pocas prehravania vyhodi hlasku ze vypadlo spojenie a musel si to pustit znova.
dlho som si myslel ze problem je android TV samotny, proste nedotiahnuty software. potom som sa ale docital niekde ze tiez clovek spravil upgrade z mi boxu na shield tv a je to brutalny rozdiel, tak som sa rozhodol vyskusat. a napriek tomu ze mi box ma stal 80 eur v alze a z ciny by som ho kupil za 50 eur a shield tv stal 200 eur, tak ten cenovy rozdiel za to stal. zrazu vsetko funguje, ziadne vypadky, ziadne problemy. akoze to hranie vobec nevyuzivam, aj tak to stoji za tie peniaze. dokonca aj take hluposti ze google assist mi rozumie 10x lepsie ako cez ten mibox.
dlho som si myslel ze problem je android TV samotny, proste nedotiahnuty software. potom som sa ale docital niekde ze tiez clovek spravil upgrade z mi boxu na shield tv a je to brutalny rozdiel, tak som sa rozhodol vyskusat. a napriek tomu ze mi box ma stal 80 eur v alze a z ciny by som ho kupil za 50 eur a shield tv stal 200 eur, tak ten cenovy rozdiel za to stal. zrazu vsetko funguje, ziadne vypadky, ziadne problemy. akoze to hranie vobec nevyuzivam, aj tak to stoji za tie peniaze. dokonca aj take hluposti ze google assist mi rozumie 10x lepsie ako cez ten mibox.
hmmm.. a ten nvidia tv ma svoju vlastnu appku na ovladanie? ci nejaku vseobecnu?
Ma na mi boxe hneva, ze streamovanie je velmi biedne. Ked streamujem z notasu, tak to dost casto seka, kvalita pada radovo dole, dokonca su posunute farby o 10cm doprava, ako pri CRT tv, comu uz absolutne nechapem..
a prave preto chcem ist do apple tv, kedze mam macbook aj ajfon, tym padom si myslim, ze to streamovanie uz nebude taky problem..
Ma na mi boxe hneva, ze streamovanie je velmi biedne. Ked streamujem z notasu, tak to dost casto seka, kvalita pada radovo dole, dokonca su posunute farby o 10cm doprava, ako pri CRT tv, comu uz absolutne nechapem..
a prave preto chcem ist do apple tv, kedze mam macbook aj ajfon, tym padom si myslim, ze to streamovanie uz nebude taky problem..
je to original shield tv appka.
to streamovanie aj mna stvalo prave. ono rozdiel je aj v tom ze shield tv mam pripojeny cez kabel, mi box je iba wifi, ale zase krabicku som mal v tej istej miestnosti ako router, viacmenej s priamym vyhladom.
2x som sa snazil mi box aj reklamovat (kedze bol kupovany v alze) ale vzdy bola reklamacia zamietnuta a tym ze vada sa neprejavila. nakoniec som mi box predal za 40 eur na bazosi, co uz.
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2019, 9:14)
priznam sa ze s apple tv velke skusenosti nemam, ale co poznam ludi tak su s tym spokojni.
to streamovanie aj mna stvalo prave. ono rozdiel je aj v tom ze shield tv mam pripojeny cez kabel, mi box je iba wifi, ale zase krabicku som mal v tej istej miestnosti ako router, viacmenej s priamym vyhladom.
2x som sa snazil mi box aj reklamovat (kedze bol kupovany v alze) ale vzdy bola reklamacia zamietnuta a tym ze vada sa neprejavila. nakoniec som mi box predal za 40 eur na bazosi, co uz.
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2019, 9:14)
priznam sa ze s apple tv velke skusenosti nemam, ale co poznam ludi tak su s tym spokojni.
Aky dovod je na streamovanie (DLNA?) ked to dokaze otvorit cez sietovy disk?
-
nejakymarko
Addict
A viem nejako stremovat vec z ntb (windows) na apple tv? okrem youtube a hbo go to bude asi tretia najcastejsia vec co tam chcem robit. Bude to nejako bezdrotovo fungovat?
ja streamujem v podstate iba niektore serialy z netu, ktore niesu na netflixe.. s DLNA nemam ziaden problem.
A streamujem z macbooku na android tv, a ide to..
z win na apple tv su na to nejake appky. https://gizmodo.com/5-apps-to-get-almos ... 1792299884
A streamujem z macbooku na android tv, a ide to..
z win na apple tv su na to nejake appky. https://gizmodo.com/5-apps-to-get-almos ... 1792299884
na apple tv vies nainstalovat plex, nie?
-
nejakymarko
Addict
A ešte z úplne iného súdka. Čo chromecast? To je úplne odveci na moje požiadavky?
chromecast je cisto zobrazovadlo, nema ziadne rozhranie, ziadny ovladac. tomu proste len vies povedat "toto streamuj" a musis mu to povedat skrz nejake ine zariadenie. vacsina video aplikacii v telefone vie streamovat do chromecastu, na desktope vies streamovat nejaku webstranku z chromu. neviem ci bezne video prehravace vedia priamo castovat.
ja som to vtedy vyuzival tak ze na serveri/pocitaci mi bezal plex server, na telefone/tablete som mal plex klienta a z neho som castoval do telky cez chromecast.
ja som to vtedy vyuzival tak ze na serveri/pocitaci mi bezal plex server, na telefone/tablete som mal plex klienta a z neho som castoval do telky cez chromecast.
@aacid - odial si kupival nvidiu shield?
normalne z alzy, ked som vtedy pozeral tie ceny sa pohybovali viac menej rovnako vsade (~10 eur hore dole) a chcel som obchod kde to lahko vratim keby bol problem (vtedy som to bral skor na skusku, ci naozaj vyriesi moje problemy).