Koncesionarske poplatky - ako to funguje?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koncesionarske poplatky - ako to funguje?

Príspevok od používateľa ephramko »

mikioko napísal:Poprosím zdroj tvrdenia kde chlapík bez nohy nedostal elektr. Polohovatelnu posteľ.
Sleduj občanov za dverami alebo reportérov. Tam nájdeš plno prípadov, kde sociálna poisťovňa porušovala zákon a k občanom sa správala ako k handrám. Normálne sa väčšinou začnú správať až vtedy, keď sa tam zjavia novinári s kamerami. Keď sa príde na to, že sociálna poisťovňa postupovala nezákonne, tak sa úradníci ešte osopia, že však sa vlastne nič nestalo a tomu občanovi to spätne vyplatia.

Preto sa mi tento celý systém zdravotného a sociálneho poistenia nepáči. Zo mzdy by nám mali strhávať len daň zo mzdy a sociálne/zdravotné/invalidné poistenie by si už mal každý človek sám rozhodnúť, či tie prachy dá štátu, alebo súkromnej spoločnosti, alebo si ich uloží do banky alebo ich prechlasce... Je zbytočné tlačiť prachy do štátu, keď je štát jeden skorumpovaný bananistan, ktorý nie je schopný občanom za ich peniaze zabezpečiť adekvátne služby a exemplárne trestať mafiu a politikov, ktorí tunelujú verejné financie.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

No Sociálna poisťovňa možno máš pravdu ale zrovna elektrická posteľ pokiaľ máš na to nárok tak dostaneš ju zo zdravotnej poisťovni bez problémov. Preto som sa ho pýtal na zdroj jeho tvrdenia.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

mikioko - bolo to na RTVS, zrejme Obcan za dverami, vyskusaj hladat v archive, tusim tam bol aj 2x a v druhej relacii to uz dostal, mal cukrovku a tu nohu nemal amputovanu celkom - asi pod kolenom a to bol asi problem, chybali mu percenta, myslim ze na druhej mu chybali nejake prsty, tiez si nie som isty, ci tu postel neskor dostal od statu alebo mu to kupila sukromna osoba, ale mozno sa mi to miesa s inym pripadom, je ich vela - urcite to ale na prvykrat nedostal, zamietli mu to, tym som si isty.

Este som zaregistroval nejaku liecbu, kde sa malo tusim za niekolko-mesacnu liecbu doplacat az okolo 1000€ a myslim ze sa to tykalo aj deti.

ephramko - tiez sa mi ten system nepaci, ma vela problemov, ale nie je ani uplne nefunkcny, toto co navrhujes je uz extrem a nefungovalo by to, predstav si ze mlada matka bude mat postihnute dieta, este nepracovala a musi sa on starat, z coho by zila ona, to dieta, z coho by sa dieta liecilo? - Alebo si niekto nebude platit a dostane rakovinu, tak ho stat necha zomriet - prip. este inak, rodic nebude platit ziadne zdravotne poistenie a dieta ochorie - rodic neplatil, tak stat necha zomriet nevinne dieta?

Opakujem ze je to OT, ale strucne, chce to zlepsenie, reformu, urcite ta stratifikacia by pomohla, zabranila by aj zbytocnym umrtiam, ktorych mame velmi vela, ale aspon cast toho co poistenec plati by mal dostat spat, ak uz sam ochorie, iste percento by sa malo pouzit na daneho poistenca ak to potrebuje a az potom ked to vycerpa, by mal doplacat.

Inak, nemame tu temu o zdravi, zdravotnych poistovniach alebo nieco podobne?

//autoeditácia príspevku (09 Sep 2019, 23:27)
mikioko napísal:No Sociálna poisťovňa možno máš pravdu ale zrovna elektrická posteľ pokiaľ máš na to nárok tak dostaneš ju zo zdravotnej poisťovni bez problémov. Preto som sa ho pýtal na zdroj jeho tvrdenia.
Tak som to nasiel, nakoniec nemal ani jednu nohu a zdravotna poistovna mu to zamietla, v oboch pripadoch je to treti, posledny pripad, odporucam si pozriet najskor prve video.

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14108/156245
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14108/166024
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Neplnoleté osoby by boli automaticky poistenci štátu, pokiaľ by sa ich zákonný zástupca nerozhodol inak. Detto psychiatrickí pacienti a ŤZP ľudia.

A áno, pokiaľ by si dospelá svojprávna osoba "prežrala a prechlastala" prachy na zdravotné poistenie, tak prečo by na tohto človeka mal doplatiť štát (rozumej ľudia, občania, ktorí si každý mesiac "berú od huby" a platia si poistenie)???

Každý z nás je zodpovedný za svoje zdravie a život.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Upravim ta. Mal by byt zodpovedny. Lenze velka cast ludi caka ze ich stat bude za rucicku tahat.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

To by sme ale na skolach museli ucit nieco ine ako spisovatelov na literature :roll: Ja osobne skolu ako fazu zivota hodnotim negativne. (pomer kolko som tam stravil hodin-co som sa naucil) A tiez je mi zrejme, ze ked niekto cloveka do niecoho nuti, tak si vytvori nechut... Je zaujimave, ze ked nam to hovorili na skole a nahodou bola pisomka, tak to bolo rovno za 5. Ale teraz o tom citam na internete celu noc. :roll: 14rokov skoly su uplne zbytocne imho. Na ukrajina sa bakalar konci v 20-ke. :sly:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Aktuálne ale máme systém nastavený tak, že životom doplácajú ľudia, ktorí k svojmu vlastnému zdraviu pristupujú zodpovedne a celý život platia nemalé peniaze štátu. Pani Beatric mala zdravotné problémy, ktoré ju začali obmedzovať v bežnom živote. Keďže lekári pre ňu mali dobré správy a jej neakútny problém vedia riešiť, objednala sa na operáciu. A dopadlo to takto "lebo dovolenky". Rodina sa musela informácie dozvedať od pacientky, ktorá s ňou bola na izbe.
https://www1.pluska.sk/krimi/smrt-beatr ... farmaceuta
wladas
Redeemer
Redeemer

"lebo dovolenky" = malo ludi
Dovod netreba rozoberat. Welcome to Slovakistan
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal:A áno, pokiaľ by si dospelá svojprávna osoba "prežrala a prechlastala" prachy na zdravotné poistenie, tak prečo by na tohto človeka mal doplatiť štát (rozumej ľudia, občania, ktorí si každý mesiac "berú od huby" a platia si poistenie)???
Lebo ludske prava, lebo Ustava SR. Aj dnes je viac-menej mozne neplatit zdravotne poistenie a odvody, ale v pripade ohrozenia zivota je osetreny kazdy.
ephramko napísal:Neplnoleté osoby by boli automaticky poistenci štátu, pokiaľ by sa ich zákonný zástupca nerozhodol inak. Detto psychiatrickí pacienti a ŤZP ľudia.
OK, ignorujme ludske prava a ustavu, uz dnes, ked plati kazdy, stat nema dostatok financii na plnohodnotne liecenie chorych, ak by bolo zdravotne poistenie dobrovolne, tak by toho bolo ovela menej, takze z coho by stat platil poistenie pre deti? Zober si ze do systemu prispievaju len ludia medzi 20+ az 60+, takze asi polovica minus nezamestnani a TZP. Takze z coho by si zobral peniaze pre poistenie deti, zvysil by si dane, odvody?
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Problém je, že štát si nemá ako skontrolovať, kto tú RTVS pozerá. Aj keby chodili nejakí kontrolóri, tak predsa keď na vchode uvidíš oznam, že budúci mesiac dňa toho a toho v hodine tej a tej prosím sprístupnite vaše TV, budeme kontrolovať, či máte naladenú RTVS, tak by si ten kanál všetci dočasne odstránili zo zoznamu v telke. Nehovoriac o tom, že takéto prehľadávanie domácnosti je protiústavné.

Ja osobne by som napríklad úplne oželel existenciu RTVS. V ére samostatnosti bola slovenská televízia, snáď okrem rokov keď bol riaditeľ Mika, vždy hlasnou trúbou politickej propagandy aktuálne vládnucich papalášov. Teraz je tam Danko pečený-varený, predtým si určite spomínate na tie megalomanské niekoľkohodinové epické programy, ako Fico odhaluje sochu a na Mečiara si našťastie pamätám len ako máva, moji rodičia sa na tom rehocú a ja neviem prečo ten ujo plače, kam odchádza a kto to vlastne je... :mrgreen:

Podľa mňa by RTVS mala fungovať bez koncesii a len v úplne minimálnom režime. Jeden kanál. Denne vysielať reprízy starých programov, odvysielať filmy, ktoré spolufinancuje ministerstvo kultúry a keď budú hrať naši reprezentanti, tak odvysielať prenos. To je všetko. Keď si porovnám našu RTVS s ČTčkou alebo ORF, tak to je ako porovnávať dedinský futbal 6. liga s ligou majstrov.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tak RTVS mozes pozerat aj cez internet, aj ked nie uplne vsetko, iba ich vlastne relacie. Filmy cez net nevysielaju.
Mne sa napriklad nepaci, ze RTVS vkuse vysiela nudne historicke dramy a podobne o nicom filmy. Dobre sci-fi (hviezdna brana) tam bolo iba raz pred 2 mesiacmi a to je uz pekne stary film, ktory uz davno kazdy videl x krat. A na sviatky omse a podobnu nabozensku propagandu. Mala by byt neutralna, tak ako je v Ustave ze stat sa neviaze na ziadne nabozenstvo.
Danko je peceny-vareny skor v TA3, na RTVS neviem neviem. Inac v relacii 11:55 uz maju zase dalsieho moderatora, asi sa tam nikomu nechce hadat s nasimi politikmi :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v Rakusku musis platit ak mas doma televizor alebo radio a mal by sa kazdy sam registrovat na platenie. Ak nie si, tak chodia kontrolori neohlasene, co kontroluju, ci mas doma prijimac, ktory vie prijimat televiziu alebo radio. Pustit ich dovnutra nemusis, ale nepamatam uz ako sa to potom riesi. Tusim ze len podpises cestne prehlasenie. Je to ako vyberanie vypalneho.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

MayDaySK napísal:Ale k TV signálu sa nedostanem pokiaľ nezaplatím súkromníkovi ďlšie poplatky.
To nie je celkom pravda, mozes si poziadat o bezplatnu kartu na sledovanie cez satelit, mozes sledovat aspon cast vysielania cez internet...

Tiez to treba brat ako socialnu sluzbu, ktora sa snazi vychovavat deti, obcanov, nepriamo z toho ziskava kazdy.
MayDaySK napísal:To je to isté ako keby na poliklinike vyberali vstupné pri vchode! Síce platíš si odvody, máš nárok ísť k lekárovi ale bez zaplatenia vstupného ťa nepustia do polikliniky!
Podobne je to predsa aj teraz, platim si poistne a skoro vzdy si musim doplacat, takze sa neplati vstupne, ale "vystupne", ked idem od lekara do lekarne.

Opakujem sa, ale spocitaj si kolko zaplatis rocne za RTVS a kolko za zdravotne poistenie a doplatky za lieky, zubara...

Pre istotu este opakujem aj to, ze som proti koncesionarskym poplatkom, ale za zachovanie RTVS.

ephramko - si uz OT, prip. pokracuj v teme RTVS. Viem ze tu riesime aj zdravotne poistenie, ale to je v kontexte porovnania s koncesiami, samotny vyznam, resp. (ne)potrebnost RTVS by sa asi mala riesit v prislusnej teme.

Mek - ked si ludia pri scitani zaskrtnu "krestan katolik" aj ked v kostole neboli 20 rokov, tak toto je vysledok, musia zohladnit tento fakt, aj ked mne sa niektore programy tiez nepacia, ale je tam toho aj dost zaujimaveho, len si to treba vediet najst.

Kazdopadne, vazne o samotnej RTVS (nie o koncesiach) mozme diskutovat v teme RTVS.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

RTVS MUSÍŠ PLATIŤ AK MÁŠ na seba (domácnosť atd) ELEKTROMER
MayDaySK
Star
Star

...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja len taká technická poznámka, že pozri si, ako sa Irán oficiálne volá. Takže tam je pochopiteľné, že v štátnej televízii rozpráva nejaký chlapík s uterákom náboženské sračky.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

MayDaySK napísal:Ako vravíte riešenie je skôr satelit a odzenelo tu že je karta zadarmo. Tak počkajte ako to presne je? Lebo viem o prípadoch keď použili skylink čo mal byť zadarmo a potom začali vymýšlať servisné poplatky raz ročne a pod.
Toto je nieco ine, ponuka to samotna RTVS, oficialne, tu:

https://www.rtvs.org/a/78161_vydanie-sa ... rtvs-karty
MayDaySK napísal:Áno cez net som chcel kukať a presne to sa stalo že m čakala hláška že toto nieje možné sledovať cez internet. Za toto ich platíme?
Nech sa paci, RTVS - Jednotka a Dvojka v HD a zrejme vsetky RTVS radia bez mesacnych poplatkov cez internet, pre telku aj pre mobil, az pre 7 zariadeni, vstupny balik:

https://antiktv.sk/sk/

EDIT: Inak neplatit koncesie legalne sa da, takto:
- odhlasit elektrinu a kupit si solarne panely
- predat dom/byt a ist byvat do podnajmu
- stat sa bezdomovcom
- byvat s niekym, komu platit koncesie nevadi
MayDaySK
Star
Star

...
wladas
Redeemer
Redeemer

MayDaySK napísal:Pri Antiku je tam ten balík vstupný 10 programov zdarma ale čo z toho má potom antik?
Mozno maju dotaciu od RTVS za sprostredkovanie.
Neviem ako to je so satelitom teraz ale to je sranda že natočila sa parabola hocikam, chytali sa nekódovane zadarmo kadejaké africké, ázijské TV stanice
to bolo este za cias analogoveho vysielania
Ale hlavne že Tureckých staníc naladíš aj 10! a nepotrebuješ k tomu vôbec nič, žiadne karty, žiadne registrácie a ide to. Prečo toto isté nemôžu spraviť aj stredoeurópske televízie?
Odkial mas info ze tomu tak nie je? Len nemeckych volne siritelnych stanic je cez 50. Divne ale ze TA3 si vysiela volne ale RTVS volne nedaju.
Napísať odpoveď