mikioko - bolo to na RTVS, zrejme Obcan za dverami, vyskusaj hladat v archive, tusim tam bol aj 2x a v druhej relacii to uz dostal, mal cukrovku a tu nohu nemal amputovanu celkom - asi pod kolenom a to bol asi problem, chybali mu percenta, myslim ze na druhej mu chybali nejake prsty, tiez si nie som isty, ci tu postel neskor dostal od statu alebo mu to kupila sukromna osoba, ale mozno sa mi to miesa s inym pripadom, je ich vela - urcite to ale na prvykrat nedostal, zamietli mu to, tym som si isty.
Este som zaregistroval nejaku liecbu, kde sa malo tusim za niekolko-mesacnu liecbu doplacat az okolo 1000€ a myslim ze sa to tykalo aj deti.
ephramko - tiez sa mi ten system nepaci, ma vela problemov, ale nie je ani uplne nefunkcny, toto co navrhujes je uz extrem a nefungovalo by to, predstav si ze mlada matka bude mat postihnute dieta, este nepracovala a musi sa on starat, z coho by zila ona, to dieta, z coho by sa dieta liecilo? - Alebo si niekto nebude platit a dostane rakovinu, tak ho stat necha zomriet - prip. este inak, rodic nebude platit ziadne zdravotne poistenie a dieta ochorie - rodic neplatil, tak stat necha zomriet nevinne dieta?
Opakujem ze je to OT, ale strucne, chce to zlepsenie, reformu, urcite ta stratifikacia by pomohla, zabranila by aj zbytocnym umrtiam, ktorych mame velmi vela, ale aspon cast toho co poistenec plati by mal dostat spat, ak uz sam ochorie, iste percento by sa malo pouzit na daneho poistenca ak to potrebuje a az potom ked to vycerpa, by mal doplacat.
Inak, nemame tu temu o zdravi, zdravotnych poistovniach alebo nieco podobne?
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2019, 23:27)
mikioko napísal:No Sociálna poisťovňa možno máš pravdu ale zrovna elektrická posteľ pokiaľ máš na to nárok tak dostaneš ju zo zdravotnej poisťovni bez problémov. Preto som sa ho pýtal na zdroj jeho tvrdenia.
Tak som to nasiel, nakoniec nemal ani jednu nohu a zdravotna poistovna mu to zamietla, v oboch pripadoch je to treti, posledny pripad, odporucam si pozriet najskor prve video.
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14108/156245
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14108/166024