Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa fildinko »

japaja napísal:zvyčajne ako sa venujete meximalkam ? nejaka priprava pred danou vahou v % ?

Osobne, keď idem benč/drepy/mrtvy tak idem váhy tyč, 60, 80, 100, 120, 140, ... a keď už narážam na nejaký strop tak idem napríklad 100, 110, 115.

Čím som však starší, maximálky skúšam čoraz menej. Nevidím to ako pozitívum v tom, ak chcem dobre vyzerať (cieľom nieje zdvihnúť váhu na jedno opakovanie).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja ked citim ze mam vynimocne dobry den a citim ze by sa mohla nejaka maximalka prekonat, tak vahu pridam iba tu najmensiu moznu a ked odcvicim tak rozmyslam ci este nieco, alebo koniec. Lebo s maximalkami je ten problem ze sa chcem za kazdu cenu vyhnut zraneniu ktore mozu lahko prist.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Maximálky sú niečo, čo by sa nemalo určite skúšať "podchvíľou."

Pri niektorých plánoch treba zistiť svoje aktuálne MAX, tak vtedy a potom sa zase k nim človek dlho nedostane. Až po nejakom cykle, prípadne ak niekto robí aj súťaže, tak si MAX necháva až na súťaže, inak sa hýbe max. tak okolo 90%, prípadne 95%.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

tu bolo videjko a nejak som sa potom dostal k tomuto a o tom to cele je !! ziadne omacky !!
gogo956
Redeemer
Redeemer

to by ma zaujimalo, aku hromadu steracov musia do seba tyzdenne davat aby sa vobec vedeli dlhodobo udrziavat v takejto forme.

//autoeditácia príspevku (31 Okt 2019, 7:58)
---
Zdravim, poprosil by som skusenejsich aby sa vyjadrili k nizsie uvedenemu, co si o tom myslia.
Ucelom nie je vyslovene rysovacka, ale skor iba skvalitnenie hmoty s aspon miernym znizenim podkozneho tuku:

sacharidy sa konzumuju v normalnom mnozstve iba doobeda- vratane obeda. Poobede sa co najviac minimalizuju a vecera je cisto iba bielkovinovo-tukova. Rano cvicenie cca 6:00, nalacno. Iba nakopavac+kofein, v priebehu Bcaa, po skonceni protein a polhodine -hodine normalne ranajky.

Najprv som sa bal, ci bude energia na cvicenie, ale tej je prekvapujuco viacej ako ked som maval pred cvicenim nejake sacharidy. Mam pocit ze telo ide v tej dobe hlavne na tuky a preto aj ta vydrz je taka vysoka.
Zatial to robim takto iba tyzden, cvicim 3x do tyzdna, natural.
dakujem
fildinko
King
King

Nejesť sacharidy poobede, "normálne" množstvo sacharidov, bcaa, cvičenie ráno, nakopávač+kofein :lol: :shock: :nono:

To je ako keby príručka z roku 2003. Dúfam že niekto za toto neplatil.

Veľa vecí si môže dotyčný vyhľadať na internete že sú to hlúposti. Nejdem to tu linkovať.

Skvalitnenie hmoty s miernym znížením tuku dokážeš čisto na "normálnej" strave bez kardia. Hlavne treba poznať svoj kalorický príjem a podľa neho upraviť hladiny a ísť ho mesiace a pozorovať sa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Som rad ze si napisal, mozes blizsie sa rozpisat? Je nejaky problem v kofeine? Ci bcaa?
fildinko
King
King

Vychádzam z toho čo si napísal, že je to pre niekoho kto chce: "Ucelom nie je vyslovene rysovacka, ale skor iba skvalitnenie hmoty s aspon miernym znizenim podkozneho tuku" to mi príde ako bežný človek ktorý chce lepšie vyzerať. Tzn. žiadne extrémne pribratie svalov alebo extrémne schudnutie. Vyzerá to že ten človek bude začiatočník a nevidím zmysel v tom aby začal užívať bcaa, kofeín (pokiaľ samozrejme on sám nepovedal že to chce lebo to má napríklad už kúpené). Lebo na to aby dosiahol ten svoj cieľ to vôbec nepotrebuje a moc mu to nepomôže aby to rýchlejšie dosiahol. Povedal by som že benefity keď to bude užívať na to aby dosiahol svoj cieľ budú priam nulové. Dúfam že som to napísal dosť jasne.

Navrhol by som max 5 jedál denne. S tým že by mohol ale nemusel raňajkovať. Cvičenie podľa toho kedy chce, kedy má čas. Nemusí to byť ráno. Avšak ak má prácu tak na lačno cvičiť je úplne safe a pohode. A po cvičení sa rovno najesť. Aj keď samozrejme že by ten protein strávilo rýchlejšie. Ale bavíme sa o začiatočníkovi/mierne pokročilom ktorý NEMUSÍ takéto veci riešiť. Vedel by som si predstaviť že by nemusel užívať protein. Čisto na strave.

- Bcaa ( https://fitclan.sk/strava/rozpravka-o-b ... st-svalov/ )
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ku kofeinu- ak cvicim nalacno, tak bez neho nemam vydrz a po niektorych cvikoch sa mi toci hlava zatial ked si dam 300mg tak problem nie je. Cvicim len pre dobry pocit ale samozrejme chcem sa zlepsovat. Ked cvicim vecer nemam uz tolko energie.
fildinko
King
King

V tom prípade nevidím význam aby si si kupoval doplnky na cvičenie pokiaľ to vieš pokryť stravou. Žiadne zbytočné bcaa.

A samozrejme, ak sa ti cvičí lepšie s kofeinovými tabletkami tak to je iné. Ja však preferujem kávu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pre mna je kava tazka na zaludok. Tie bcaa konzumujem pretoze ich mam vela ,vyhadzovat ich je skoda a maju dobru chut./ochutene praskove/
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

bol som na nejakom in body teste , kde mi dali bloček o tom v akom stave je moje telo , koľko tuku a tak mám či mam nadvahu alebo nie, koľko svalovej hmoty mam a tak..

stred tela mam 6,0kg tuku co je 13% - PBF index telesneho tuku mam 11,7%

možno jednoducha otazka ale kde su tehly alebo nejaký vysek na bruchu ? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bud ziadne nemas alebo su pod tukom ;)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

no lebo som videl ze 10-15 % tuku by mal mat clovek ze by bolo nieco vidno , nejak mi to nevychadza :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

10 percent maju profi sportovci. Napr. Christiano Ronaldo to ma niekde okolo 7 az 10 percent, tusim posledne info boli o tom, ze ma 7 percent tuku. V tom pripade si myslim, ze aj ked mas percento tuku nizsie, tak nemas svaly, ktore by vynikli. Musis viac trenovat :smt006
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

Myslím si, že viditeľnosť brušných svalov bude hlavne o percente tuku. Cvičením až tak veľa nespravíš. Sú chudí ľudia, ktorí necvičia a majú "kocky".

Ale tie percentá sú len orientačné a ťažko sa môžeš porovnať s iným človekom. Skor by som porovnával svoje percento tuku v čase.

Ja používam túto stránku:
https://www.calculator.net/body-fat-calculator.html.

Začal som meranie s 20% percentami tuku (svaly na bruchu neviditeľné) a objavili sa cca. pri 11-12%.

Nie som si istý, či táto hodnota vyjadruje skutočný stav, ale viem, že klesla a telo tomu zodpovedá.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

kamarat zacal cvicit, nikdy doteraz necvicil a nema aboslutne ziadnu silu takze cvici naozaj s musimi vahami typu 3-5kg pri rozpazovani v sede, tlaky tyc+10kg a podobne. co ma vsak sokovalo je, ze mu trener povedal, ze pri takychto nizkych vahach sa telo zregeneruje rychlejsie a kludne moze za 24 hodin cvicit tu istu partiu zasa. podla mna je to ale absolutny nezmysel, ak je pre to telo maximalka aj nizka vaha, tak preco by sa malo regenerovat kratsie, nie? kto ma pravdu?
fildinko
King
King

M142 napísal:kto ma pravdu?

Ten kto to má vedecky podložené.

Ale tiež som niekedy narazil na video kde niekto vysvetľoval že keď bude každý tréning robiť len 10 zhyboh .. tak za rok spraví viac "roboty" ako keby ich robil 3x do týždňa napríklad 3x10 a rozbil sa pri tom a musel by viac regenerovať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142 napísal:kamarat zacal cvicit, nikdy doteraz necvicil a nema aboslutne ziadnu silu takze cvici naozaj s musimi vahami typu 3-5kg pri rozpazovani v sede, tlaky tyc+10kg a podobne. co ma vsak sokovalo je, ze mu trener povedal, ze pri takychto nizkych vahach sa telo zregeneruje rychlejsie a kludne moze za 24 hodin cvicit tu istu partiu zasa. podla mna je to ale absolutny nezmysel, ak je pre to telo maximalka aj nizka vaha, tak preco by sa malo regenerovat kratsie, nie? kto ma pravdu?
- to ze zacal so symbolickymi vahami nevidim az taky problem, pretoze na zaciatku je dolezite sa najprv naucit spravnu techniku a aby si slachy a chrupavky trochu zvykli na zataz.
Ale aby natural cvicil kazdy den tu istu partiu je nezmysel, zo zaciatku moze mat sice dojem ze to uregeneruje, ale neskor sa to velmi lahko moze vypomstit zranenim ci chronickym pretazenim- ako bude postupne pridavat vahy.
Ten kamarat by hlavne mal zacat s cvikmi s vlastnou vahou ako su kliky na bradlach a kliky s na zemi /neskor s uckami/ lebo su to komplexne cviky a nehrozi pri nich az tak zranenie, ci pretrenovanie.

Ked niekedy vidim co trenery vo fitku "ordinuju" svojim zverencom, tak sa dost cudujem. Vecsinou su to cviciaci obtlstli pani v strednom veku ktorych rychlokvaseny 22rocny trenery nutia chodit jak kačice s nejakou natiahnutou gumou medzi nohami ci balansovat na tej pol-lopte a pritom robit nejake nezmyselne kruzive cviky hornou castou tela. Pritom taketo "silnejsie" typy potrebuju hlavne pravidelne kardio /bezaci pás, bicykel, veslarsky trenazer s najmensou intenzitou, schody a pod/.

Mne osobne najlepsie funguje fullbody trening 3x tyzdenne, nikdy nie dni po sebe,rano nalacno.
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

M142: Otázka je, či to sú pre neho ťažké váhy (rozumej také váhy, pri ktorých je schopný urobiť málo opakovaní, napríklad 5). Ak to zregeneruje, pravdepodobne to nie sú ťažké váhy.

gogo956: Ak chce svaly a silu, tak je zbytočné cvičiť s vlastnou váhou.
Napísať odpoveď