Inak sledujem jedného s podobným obsahom ako mám ja... robí presne tie oblbováky a za necelý rok dal 5000 ľudí. Keby som začal tiež toto robiť, mal by som možno 10k, ale čo by som mal z toho? Totálny chaos na účte a musel by som si založiť druhý, ešte súkromnejší účet.
Re: Instagram
Veď toto.. môj účet nie je určený na business, ale iba na súkromné účely. Ja dávam follow iba ľuďom, ktorých obsah sa mne páči. Sledujem iba taký počet ľudí, ktorých dokážem reálne sledovať. Ak ma niekto zunuje, ide preč. Zvyknem sledovať ešte jeden hashtag.... a pokiaľ niekto hodí s týmto hashtagom nejakú totálnu somarinu alebo reklamu, hneď ho blokujem. Mám pocit, že mám väčší zoznam zablokovaných užívateľov ako zoznam mojich sledovateľov... ale 90% toho zoznamu sú turci, rusi a indovia... a o týchto týpkov nemám zaujem.
Inak sledujem jedného s podobným obsahom ako mám ja... robí presne tie oblbováky a za necelý rok dal 5000 ľudí. Keby som začal tiež toto robiť, mal by som možno 10k, ale čo by som mal z toho? Totálny chaos na účte a musel by som si založiť druhý, ešte súkromnejší účet.

-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
yoggy: Zarobis neskutocne peniaze??? No nemyslim si, hlavne nie na slovenskej a ceskej scene, kde sa vacsinou robi propagacia za tovar. Napriklad rozne fitnesky a podobne, tak dostanu doplnky vyzivy odmenou za reklamu. Samozrejme, ze je to pre ne vyhodne, kedze to nemusia platit. Niekde bol aj clanok o tom kolko sa plati za to u nas a kolko vo svete.
tak ludia, ktori maju okolo 100k followerov si tym dokazu zarobit na zivobytie, to je dost zaujimave hlavne pre ludi s nizsou kvalifikaciou, pripadne sa to vzdy da riesit popri robote. aj ked popravde si neviem predstavit ako na tom moze zarobit chlap, takze zenske predsa mozu odpromovat ovela viac veci.
Na to, aby si to mal ako živobytie, ti určite nestačí 100k followerov, skôr by som povedal, že taká hranica je aspoň 500k. Keď som testoval jednu business ideu a potreboval som traffic, tak som si zaplatil 24-hodinovú reklamu na účte s 350k followermi za 30$. Keď si zoberieš, že by mal zaplatenú reklamu každý deň, čo je skôr dosť nereálne, tak z toho má 30$ x 30 dní = 900$ mesačne, takže to určite stále nie je na Lambo v garáži 
jasne, urcite sa to meni od pripadu k pripadu, ja som to pisal na zaklade zenskej tu z okolia, ktora ma okolo 95k followerov a zije len z toho. uz je individualne na kazdom, ake spoluprace si dokaze zohnat.
-
yoggy
Jesus, pretoze, ked mas dajme tomu 100K, tak si odkazany len na shoutouty ze? To ze je to na slovensku biednejsie je jasna vec, kvoli tomu sa nezamieravam len na slovensko.hojko napísal:yoggy: Zarobis neskutocne peniaze??? No nemyslim si, hlavne nie na slovenskej a ceskej scene, kde sa vacsinou robi propagacia za tovar. Napriklad rozne fitnesky a podobne, tak dostanu doplnky vyzivy odmenou za reklamu. Samozrejme, ze je to pre ne vyhodne, kedze to nemusia platit. Niekde bol aj clanok o tom kolko sa plati za to u nas a kolko vo svete.
Jj clanky, autor do toho urcite vidi, ked sa pozrie akurat na nejaku stranku ValueOfHisOrHerInstagram.com a zisti, ze ten typek zaraba tolko a ten tolko a spravi o tom clanok, fakt je to velmi prinosne a odzrkadluje to realitu
To ze si to nevidel, neznamena, ze to neexistuje.
Pokial ma engagement rate na takom ucte hlboko pod 1%, tak sa ani necudujem. Je vyhodnejsie zaplatit rovnaku sumu dvom malym ako jednemu velkemu, kedze ti mensi maju lepsie influence (lepsi engagement rate) a taktiez maju lepsiu conversion rate pre teba... atd.Pilifo napísal:Na to, aby si to mal ako živobytie, ti určite nestačí 100k followerov, skôr by som povedal, že taká hranica je aspoň 500k. Keď som testoval jednu business ideu a potreboval som traffic, tak som si zaplatil 24-hodinovú reklamu na účte s 350k followermi za 30$. Keď si zoberieš, že by mal zaplatenú reklamu každý deň, čo je skôr dosť nereálne, tak z toho má 30$ x 30 dní = 900$ mesačne, takže to určite stále nie je na Lambo v garáži
Samozrejme engagement rate som bral do úvahy a bol okolo 12,5%, čo je dosť slušné. Napriek tomu si asi za tie shoutouty nepýtal stovky dolárov, keď ja som sa s ním dohodol na 30$.
-
yoggy
Potom to bol asi zly target a ine dalsie faktory. Nebol to influencer, ale len nejaky repost acc. atd
Ked uz mas jeden ucet na stovke, tak vies dalsi ucet potiahnut na stovku lahko atd. Cim si vlastne budujes imperium
Mas 10 uctov, z kazdeho 900$ p/mo * 10 = 9000$ p/mo. Ale ano je to zaujimave len pre nizsiu kvalifikaciu, ktora sa nevieani na wifi pripojit bez pomoci 
Ked uz mas jeden ucet na stovke, tak vies dalsi ucet potiahnut na stovku lahko atd. Cim si vlastne budujes imperium
to je zaujimave, ale kolki slovenski "influenceri" tych 10 uctov naozaj dokazu vybudovat? tie dievcata, ktore sa zameriavaju na predvadzanie mody a vyzivovych doplnkov zameranych pre svk publikum asi tazko, nie? a sice si aj tak pridu na zaujimave peniaze, tak je na povazenie, ci sa takemu nestalemu prijmu venovat naplno alebo zvolit klasicku profesijnu karieru. u niektorych profesii ako su predavacky(ktorou bolo napr aj to mnou vyssie spominane dievca) v tom budu mat jasno hned. iba to som tymi nizsimi kvalifikaciami chcel povedat.
-
yoggy
Tych 10 uctov som myslel v uplnom inom niche ako mat osobny ucet. Napr mas meme stranku
lahko si ich spravis 10 a cashujes 
wau...to je super prehľad..ďakujem..niečo také som hľadala
-
yoggy
Nezabudni tam udat zdroj, inak bude interez.sk pravne stihany. 
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2019, 1:38)
Pridavam trochu "mensi" update:
Predchadzajuce statistiky:
31. jula
2500 - moj ucet
2900 - sestrin ucet
21. oktobra
4150 - moj ucet
7190 - sestrin ucet
Ako som spominal ciel na sestrinom ucte bol nejak 11tisic do konca roka, ale koncom novembra som sa rozhodol, ze prejdem na iny soft, kedze s GMT boli problemy a ani developer ich nevedel vyriesit
Takze momentalne pouzivam Jarvee (mam pocit, ze je to nastupca Massplanneru, ktory bol discontinued) a prekonalo to ocakavania. Cize myslienku s vlastnou solution som odlozil na suflika. Takisto som od prveho prvy zacal na tom rozbiehat svoj novy projekt a do konca Februara bude dalsi. Na svojom osobnom ucte som to prestal pouzivat.
A teraz trochu stats:
No of followers na sestrinom ucte:
13000 - 31.12 - december priemer +119 denne
18150 - 31.1. - januar priemer +166 denne
Pri sucasnom tempe to vidim do konca roka na nejak 77tisic pesimisticky, realny ciel 100K a optimisticky okolo 120K...
Momentalne vie dosiahnut na stories okolo 2K, si myslim, ze celkom good. Skusali sme to uz aj spenazit cez OGADS, kde sme zarobili 2.6$
(momentalne uz ma ovela viac followerov) V buducnosti to este urcite vyskusame... Momentalne ideas ako to spenazit: Youtube, vlastne appky, ine biznisy, shoutouty a co ja viem este, najlepsie momentalne vyzera youtube, kedze ma/bude mat celkom solidnu zakladnu potencionalnych sledovatelov.
Na mojom druhom zacinajucom biznise za januar pribudlo cez 2000. Za februar vidim realne okolo +3000. Do konca roka by som chcel 100K, momentalne mam na part-time typka, ktory mi robi kontent
A spenazenie tam bude lepsie ako na sestrinom ucte, kedze tu uz budujem realny brand a planujem na to stavat.
Momentalne ide vsetko nad ocakavania, neviem ci niekto pozna garyvee, ale jeho znama vec:
- noaco, ze si klaun, hlavna vec, ze to funguje ni?
Dobru noc inak.
A trochu infografiky na zaver:
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2019, 1:38)
Pridavam trochu "mensi" update:
Predchadzajuce statistiky:
31. jula
2500 - moj ucet
2900 - sestrin ucet
21. oktobra
4150 - moj ucet
7190 - sestrin ucet
Ako som spominal ciel na sestrinom ucte bol nejak 11tisic do konca roka, ale koncom novembra som sa rozhodol, ze prejdem na iny soft, kedze s GMT boli problemy a ani developer ich nevedel vyriesit
A teraz trochu stats:
No of followers na sestrinom ucte:
13000 - 31.12 - december priemer +119 denne
18150 - 31.1. - januar priemer +166 denne
Pri sucasnom tempe to vidim do konca roka na nejak 77tisic pesimisticky, realny ciel 100K a optimisticky okolo 120K...
Momentalne vie dosiahnut na stories okolo 2K, si myslim, ze celkom good. Skusali sme to uz aj spenazit cez OGADS, kde sme zarobili 2.6$
Na mojom druhom zacinajucom biznise za januar pribudlo cez 2000. Za februar vidim realne okolo +3000. Do konca roka by som chcel 100K, momentalne mam na part-time typka, ktory mi robi kontent
Momentalne ide vsetko nad ocakavania, neviem ci niekto pozna garyvee, ale jeho znama vec:
- noaco, ze si klaun, hlavna vec, ze to funguje ni?
Dobru noc inak.
A trochu infografiky na zaver:
ved ukaz tu sestru... co ju skryvas?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
yoggy: No co yoggy, ako rastu cisla???
-
yoggy
No popravde nijak
Niekedy v maji bol velky update instagramu a uz sa to "neoplati", momentalne je sestra stuck na nejakych 34K.
Urcite existuju dalsie lepsie sposoby co funguju, ale nechcelo sa mi s tym hrat, tak som zrusil predplatne Jarvee.
Momentalne sa nejak celkom vyhybam socialnym sietam, ale co som cital, tak momentalne najlepsi sposob je asi pozerani stories, ale realne som neskumal ake su tam obmedzenia. Celkovo uz ale Instagram na to je uz (asi) Dead. (na zhananie followerov tymto sposobom)
It's become a total waste of time for me tweaking, adjusting, monitoring, etc etc, annoying af. We need a new platform to spam. - Anonymous
A kedze robim (a chcem zacat robit) aj ine veci, tak na to nie je cas a ani priorita.
Ale TikTok je zaujimavy.
Urcite existuju dalsie lepsie sposoby co funguju, ale nechcelo sa mi s tym hrat, tak som zrusil predplatne Jarvee.
It's become a total waste of time for me tweaking, adjusting, monitoring, etc etc, annoying af. We need a new platform to spam. - Anonymous
A kedze robim (a chcem zacat robit) aj ine veci, tak na to nie je cas a ani priorita.
Ale TikTok je zaujimavy.
yoggy napísal:Ale TikTok je zaujimavy.
V čom akože? Je tiktok aj o niečom inom ako o tom že ľudia tam natáčajú videá? Čo iné sa tam dá robiť.
-
yoggy
Tu nejde o to, co je to za platformu, ale co z nej dokazes ziskat.
Najlepsie sa teraz momentalne asi zaraba v pomere cas/peniaze na youtube, kedze reklamy mas "automaticky" a nemusis zhanat ziadne partnerstva a mozes sa venovat contentu. Ale kvalitny content ti zaberie vela casu. Ale pokial sa len postavis pred kameru a hovoris o niecom je to pomerne easy, ale musis vediet o com vlastne hovoris... Dobrym prikladom je asi Graham Stephan...
Na druhej strane na tiktoku pokial nerobis nejake trapne videa, ale kvalitny content v podobe kratkych videii, (ktore nie su casovo narocne na vyrobu) tak si vies okolo seba rychlo vybudovat fanusikov, ktorych uz vies portnut inde (napr. merch atd.)
Najlepsie sa teraz momentalne asi zaraba v pomere cas/peniaze na youtube, kedze reklamy mas "automaticky" a nemusis zhanat ziadne partnerstva a mozes sa venovat contentu. Ale kvalitny content ti zaberie vela casu. Ale pokial sa len postavis pred kameru a hovoris o niecom je to pomerne easy, ale musis vediet o com vlastne hovoris... Dobrym prikladom je asi Graham Stephan...
Na druhej strane na tiktoku pokial nerobis nejake trapne videa, ale kvalitny content v podobe kratkych videii, (ktore nie su casovo narocne na vyrobu) tak si vies okolo seba rychlo vybudovat fanusikov, ktorych uz vies portnut inde (napr. merch atd.)
99% ľudí v roku 2012: "V čom akože? Je Instagram aj o niečom inom ako o tom že ľudia tam dávajú fotky? Čo iné sa tam dá robiť?"fildinko napísal:
V čom akože? Je tiktok aj o niečom inom ako o tom že ľudia tam natáčajú videá? Čo iné sa tam dá robiť.
99% ľudí v roku 2019:
Ten TikTok je podľa mňa tiež je*nutá platforma, ale čísla im rastú. Pre mladých ľudí je Facebook už "out", a Instagram bude časom tiež. Je ale šanca, že TikTok skončí tak isto ako Vine a užije si iba pár rokov slávy.
Osobne sa mi nepáči myšlienka znovu vymýšľať koleso. Facebook je v takej fáze, že tam už je napríklad aj slušná časť 50-nikov, a sú tam takmer všetci narodení pred rokom 2000 a po roku cca 85. Je to geniálna databáza na spájanie ľudí z celého sveta (teda minimálna západného), funguje to ako obrovský informačný aj komunikačný hub, s možnosťou privátneho písania, udalostí, nakupovania, atď. Proste all-in-one riešenie.
Nepáči sa mi, že sa ľudia hrnú na inú sieť, ktorá neponúka ani zrnko prachu naviac (naopak ponúka o tony menej), a skôr či neskôr prejdeme do doby, kedy si proste budeme zvykať na niečo nové, tak ako sme si zvykali na Facebook. Ja len dúfam, že keď to príde, aspoň to prinesie nejakú revolúciu, a nie že presedláme na tú istú platformu, len od iného poskytovateľa. Dobrým príkladom je Instagram. Ako sieť na shareovanie fotiek a videí sa to vyvinulo naozaj parádne. Čo ale nerozumiem je absolútna migrácia mladých na instagram chat, namiesto Messengera, ktorí majú všetci. O to absurdnejšie to je, keď je to prakticky to isté, vyvíjané tými istými ľuďmi.
yoggy: čo robíte za obsah na tých dvoch účtoch? Pošli ak tak do SS, celkom by ma to zaujímalo.
PS: Instagram už prestáva zobrazovať lajky aj na slovenských účtoch, postupne.
-
yoggy
Tak ten najvacsi ucet je sestrin osobny a nan nepridala nic za posledneho roka a pol.
A ten druhy ucet co som spominal tak ma momentalne cez 12K followerov a nerad by som to sharoval, ale to je uz tiez dead. Kedze som sa tomu prestal venovat a prestal do toho liat prachy (platit typka co robil content a reklama na produkty atd.), kedze ROI mojich penazi a casu bolo strasne nizke. Ale momentalne mam jeden dost dobry napad ako by som ho mohol vyuzit, len si to musim dobre premysliet, kedze sa nejedna o nejake sharovanie hovadin, ale realny offline biznis tzn. nakup nie celkom lacneho stroja, potrebne veci k tomu atd.
A ten druhy ucet co som spominal tak ma momentalne cez 12K followerov a nerad by som to sharoval, ale to je uz tiez dead. Kedze som sa tomu prestal venovat a prestal do toho liat prachy (platit typka co robil content a reklama na produkty atd.), kedze ROI mojich penazi a casu bolo strasne nizke. Ale momentalne mam jeden dost dobry napad ako by som ho mohol vyuzit, len si to musim dobre premysliet, kedze sa nejedna o nejake sharovanie hovadin, ale realny offline biznis tzn. nakup nie celkom lacneho stroja, potrebne veci k tomu atd.
toto by ma prestalo baviť po 30 sekundách [emoji16]