Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa Gothar »

baldorex napísal: Pokiaľ viem, test trvá, resp na výsledky sa čaká 48 hodín. To nie je ako glukomer čo ti za pár sekúnd hodí výsledok z kvapky krvi...
Uz je na ceste rychlejsi test: https://www.shine.cn/news/nation/2003073683/
A rapid testing kit for the COVID-19 antibody with results available in 29 minutes was approved by the National Medical Products Administration, according to the developer on Saturday.
Developed by a research team led by Xiamen University, the kit can be used for clinical cases, suspected cases and the screening of high-risk groups, improving the testing efficiency of front-line medical institutions.
The kit had conducted clinical trials in hospitals in Wuhan, the epicenter of the virus outbreak. The combination of nucleic acid tests and antibody detection has improved the detection rate.
According to the developer, three antibody reagents for COVID-19 have been approved by the European Union and exported to countries including Italy, Austria and the Netherlands.
Este prikladam pekny clanok od lekara: https://invivomagazin.sk/zopar-faktov-o ... -_843.html
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Má človek, čo prekoná v sezóne bežnú chrípku zvýšenú odolnosť voči vírusu?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

baldorex napísal:Mladý človek s dobrou imunitou sa báť nemusí. Báť by sa mohli rizikový ľudia, aby pre nich ostalo lôžko. Lôžok s pľúcnou ventiláciou je len určitý počet.
Čím viac ľudí sa nakazí, tým viac bude ťažkých prípadov, tým viac sa vyťažia lôžka až bude zrazu plno a starého deda so zápalom pľúc nebude na čo napojiť.
takze by bolo asi idealne sa nakazit co najskor, nech zistim ci som rizikovy a ak ano tak este budu volne lozka :)

idem dnes na taliansku ambasadu pozriet asi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Z toho prípadu v Šaci by som spravil exemplárny prípad. Za vedomé šírenie je paragraf a keď podobným prípadom neklepne po prstoch , tak ďalej len posilujeme epidémiu sprostosti na Slovensku.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hensym napísal:Má človek, čo prekoná v sezóne bežnú chrípku zvýšenú odolnosť voči vírusu?
Pochybujem. Chrípka je iný typ vírusu. Ale možno si už niekedy mal iný typ koronavírusu a ani si o tom nevedel. Tie sú bežne v populácii a spôsobujú ľahké infekcie dýchacích ciest, to čo ľudovo voláme "prechladnutie".

Ďalší, ktorí išiel veselo na dovolenku do Talianska...
Prílohy
88310422_2870299699698612_8053680085116387328_n.png
88310422_2870299699698612_8053680085116387328_n.png (334.38 KiB) 1436 zobrazení
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hensym napísal:Má človek, čo prekoná v sezóne bežnú chrípku zvýšenú odolnosť voči vírusu?
- nie, je to iny typ. Dokonca aj ked prekonas Covid tak mozes nan ochoriet znovu. A nasledny priebeh moze byt horsi pretoze organizmus sa este nezregeneroval z predchadzajuceho ochorenia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

V Senci bude o jednu pizzeriu menej. :lol: :lol: :lol: (status si už zmazali z FB stránky)
Prílohy
Screenshot 2020-03-09 09.50.35.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Korporaty v Ba zacinaju obmedzovat pritomnost pracovnikov v zamestnani, posielaju ludi domov na homeoffice, toto vsetko dokopy bude mat velky ekonomicky dopad, Hdp pojde dolu ako kamen, spolocnosti nemaju suciatky z Ciny.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

gogo956 napísal:Pondelok rano Ba: ma to aj pozitiva- mala doprava, poloprazdne autobusy a elektricky.
Muffi napísal:Hej, ja som tiež pobadal, že električka je o čosi prázdnejšia, ako obvykle, ale to zrejme kvôli zatvoreným školám.
Dnes rano valo potvrdil dalsi prípad koronavirusu u vodičky električky.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Nam si dali vybrat a skoro kazdy hlasoval za karantenu. Cize odzajtra kazdy z domu. :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Aj učiteľka v materskej škole v Ružinove...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dalsi prípad v Nitre ked zamlcali, ze boli v Taliansku
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Netušil som že ten vírus napáda aj mozog. Vypatlanci.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hlupa slovac, to sa neda inak napisat. ako mozu byt ludia taki sprosti. ved tym ze zamlcia mozu uskodit iba sebe a okoliu. toto by ozaj chcelo nejake mimoriadne zasadnutie vlady a expresne uzakonit tresty pre takychto ludi. lebo na slovaka asi nic ine neplati, len byc.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Jedna vec je panika a druha spravat sa zodpovedne. Kym s tym ludia nezacnu vratane dodrziavania urcitych hygienickych standardov, tak to nebude dobre.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Je to debilizmus, to je presne ono, prečo je aj dobre, že to média dokola riešia, aby aj blbci pochopili, čo treba robiť ak majú podozrenie.
Mne práve zrušili trojdňovú služobku tuzemskú, to je prvé opatrenie, čo ma postihlo.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Zaujímavé je že u 14 percent pacientov ktorí už sú vyliečení tak sa im vírus vráti
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Zaujímave to je, ale prosím nezavádzaj. Týka sa to 14% pacientov z provincie Guangdong, nie 14% všetkých pacientov. Čiastočne sa to dá vysvetliť nedôsledným testovaním, resp. rôznymi spôsobmi testovania: "hospitals were testing nose and throat samples when deciding whether patients should be discharged, but new tests were finding the virus in the lower respiratory tract."
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

prepáč ale ja som nezavádzal. Dal som zdroj zaujímavej informácie a ten tvoj dodatok som ja ako lajk nepovažoval za dôležitý.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ak by si človek podal ruku s niekým, kto napr. má ten vírus (ale nemá príznaky, nekašle, ani o tom nevie) a potom ten človek si nechytá ani oči, ústa... ani nejde jesť. A ruky si potom umyje, tak sa nakazil/nenakazil ?
Napísať odpoveď