Pozri, na chrípku sa zomiera celý čas a stále. Nie je to, akoby to nikoho nezaujímalo. Proti chrípke sa dá ale ako-tak chrániť očkovaním, chrípka nemá takú nákazlivosť a ani takú úmrtnosť. Kvôli chrípke dosiaľ pokiaľ viem nikdy nekolabovalo Talianske zdravotníctvo ani pohrebné služby. 15 000 ľudí za rok je v Nemecku cca 42 denne, pričom sa choroba môže prakticky voľne šíriť a nikto proti nej nič nekoná (len malá časť sa dá zaočkovať).
V Taliansku, ktoré má menej obyvateľov zomierajú teraz na COVID-19 stovky denne, tuším už bolo aj 800 mŕtvych za 1 deň, čo je 20x viac a to sa robia prísne opatrenia, inak by to číslo bolo omnoho omnoho vyššie. Proste to je choroba, ktorá má potenciál vyhubiť 1-2% populácie, ak sa proti nej nebude nič robiť. To je cifra cez 100 miliónov ľudí.
Tieto choroby sa nedajú ani len porovnávať. Takže to nie je tak, že chrípka nikoho nezaujíma, ale ľudia sú zvyknutí, že tu je a že v konečnom dôsledku nie je vyhladzovačom celej generácie ľudí.
Že sa niekto nabalí na tejto situácii je jasné aj bez článkov, vždy to tak bolo a vždy to tak bude. Aj vojny sa viedli a vedú pre zisk, nikoho by nemalo prekvapiť, že sa smrteľný vírus zneužíva na zárobky. To ale neznamená, že nie je smrteľný a že akási chrípka je s ním zrovnateľná.
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2020, 12:43)
No dobre, tak som to začal čítať, aby sa nepovedalo a sú to bludy, ako som očakával
Z článku:
Ty viry mohly v Číně, potažmo v Itálii, už dávno být. Jen je dříve nikdo nehledal, a proto také nenašel.
Jasné, že tam dávno boli...

Preto už dlho v Taliansku a Španielsku lekári musia vyberať, koho nechajú žiť a kto zomrie, lebo nemajú miesta a ventilátory atď.
Podle nových pravidel tedy záleží spíš na tom, jestli pandemii chcete mít, nebo nikoli.
No zdá sa, že niektoré krajiny najprv pandémiu nechceli mať (cesta kolektívnej imunity v GB) a zrazu ju napriek tomu majú a obyvatelia nemôžu opúšťať domovy. Žeby si chceli tieto krajiny dobrovoľne pochovať vlastnú ekonomiku len aby išli s dobou, alebo tam naozaj prišiel vírus (a aj blb ako Boris Johnson si uvedomil, že prizerať sa nie je cesta)?
Mohol by som pokračovať...