Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Pilifo »

fildinko napísal: Koncom minulého roka som kúpil citigo 1.0 mpi dovoz z Nemecka za 4k (2013 ročník). Pohode vozenie. Presne tak ako si napísal, krátke trasy do roboty-do obchodu. Občas mimo mesta. Spotreba 4.4 (na zimných). Viezli sme sa už aj štyria, vzadu trošku menej komfortu, ale v predu sme si nesťažovali. Na diaľnici som s tým nebol. Môžem však auto len doporučiť.
Sorryjako, ale to ste museli mať každý tak max. 170 cm, nie? Keď som asi pred 3 rokmi išiel na jednotkovej Fabii combi (4 ľudia v aute) na sedadle spolujazdca trasu dlhú 200 km, tak som vystúpil z auta rozbitý jak cigánska hračka. Síce ja som výškový extrém, ale ani ľudia vzadu sa netvárili, že by sa im cestovalo pohodlne. No a ešte menšie Citigo musí byť peklo na dlhé trasy pre 4 ľudí s priemernou výškou, to si snáď ani neviem predstaviť.

Citigo ako auto do mesta OK, ale ak je nutnosť pravidelne voziť viac ako 2 ľudí, tak kúpa nedáva vôbec zmysel.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

uz dlho sem nikto nepisal tak vyskusam ja, mozno zase moc vymyslam a potrebujem facku do reality, mozno poradite nieco zaujimave.

uvazujem o druhom aute do rodiny a kedze sa citim nevyjasene tak by som chcel nejakeho mackopsa, nieco zabavne a zaroven aby som tam deti odviezol :D
cenu si predstavujem tak okoloo 8 tisic, menej potesi. moj favorit je stale bmw 3, e46 idealne 330i. casto vidim na inzeratoch e90ku ktore mi pridu podozrivo lacne oproti e46 (je tam nejaky chytak na e90kach? uz je tam moc elektriny a kazi sa to?)
chcel by som nieco na com sa dobre jazdi, lebo auto bude viac na zabavu nez na daily jazdenie, nieco co si budem vediet opravit aj sam (aspon ciastocne) ale zase nechcem aby stravilo viac casu nefunkcne ako funkcne. na veku nezalezi (ale nejakych veteranov zase treba) a na spotrebe uz vobec nie.
co je lepsia alternativa k tomu trojkovemu bmw?

@guess.whoo: este predavas tu mazdu 3? :D
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

E90 mali už priamovstrek, s ktorým bolo viac problémov a vyžaduje si väčšiu pozornosť ako staršia R6 3.0i, neviem či všetky ročníky e90, ale väčšina už bude s tým novším motorom, e46 boli motorovo spoľahlivejšie, ale hlavne je ich už menej v slušnom stave, preto aj tie ceny sú neraz vyššie a pri dobrých kusoch už budú len stúpať, hlavne pri coupe
Alternatíva môže byť napriklad Lexus IS250, síce je väčšina s automatom(je teraz jeden na bazosi aj s manualom dokonca), ale spoľahlivosťou bude natom lepšie ako BMW, plus je to menej "opozerané", prípadne ešte exotickejší Cadillac ATS, ktorý je relatívne nový, ale pol stavaný aby jazdil ako stará e46, čiže jazdne je to podarené, len tých u nás asi nebude veľa napredaj, minulý rok bol dlhšie jeden červený na inzeráte za cca 12k, dlho som nad ním sám špekuloval až sa predal :D
Prípadne nejaká hothatch alternatíva, ale tam treba počítať s tým, že väčšina bude už kvalitne vylietaná, to ale rovnako pri tých BMW...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pri tej E90 330i sa dá ešte zobrať aj auto s nepriamym vstrekovaním, ktoré je spoľahlivejšie. Ide o motor N52, ktorý sa dával do predfaceliftu, takže autá do 2007. Vo facelifte je už novší priamovstrekový N53 a ten rozhodne nebrať. Inak sú E90 jedny z najspoľahlivejších BMW, ale je treba uznať, že BMW nie je Toyota a tie autá sa nekupujú kvôli spoľahlivosti, ale jazdným vlastnostiam. Občas sa tam niečo teda určite poserie.

Inak ja mám E61 530d a už dlhšie rozmýšľam nad V8 v podobe sedmice E65 750i. Ak chceš rodinné auto, tak toto je ideál a na LPG to jazdí za veľmi slušné náklady. Nájsť ale pekný servisovaný kus bude asi ťažšie ako E90. Láka ma na tom hlavne ten zvuk a výkon :)

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

uz je mazdicka predana, ta bola celkom zabavna. takmer som mal na predaj aj focus RS 2016 ale to by bolo mimo rozpocet

ked zabavne tak by som siel do toho focusu, rocnik okolo 2007-2009 zozenies v tej cene a motory boli celkom dobre
pripadne nieco taketo:
https://www.autobazar.eu/honda-civic-20 ... 73092.html

velke auta ako 5ka alebo 7cka od bmw maju sice vykon ale nie je to ako jazdit na takejto "motokare"
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dik za rady. o tej e90 super vediet, ked nahodou objavim predfacelift tak budem uvazovat. ale je mi to skratka podozrive, pozrite napriklad tento inzerat (obrazok prilozeny), vypada dokonale ale ta cena mi pride podozrivo nizka. a este bol chvilu na stene v jednej skupine, bol tam komentar "to uz predavas? pred nedavnom si to kupil" a potom uz tam nebol :D

lexus aj cadillac su velmi lakave auta, tam by som sa asi bal dostupnosti nahradnych dielov, preto mam v hlave stale bmw lebo tych je hromada a vsetko zozenie clovek lacno, ktovie ako by to bolo pri lexuse (urcite spravim prieskum).

7cku urcite nie, to su velke lode, aj ked verim ze su to super auta, kolega jazdi na e32 alebo e38 a neda na nu dopustit, povedal ze to je az kym ich smrt nerozdeli :D

no a prave nad nejakym hothatchom uvazujem ako k alternative k tej e46 najviac. pridem o zadny nahon, ale zase bude to proste trochu iny druh zabavy. ten civic vypada velmi dobre.
Prílohy
e90.PNG
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Koľko by si chcel dať za 15-ročné auto? :D

Tá cena mi príde normálna, ani nízka, ani vysoká. BTW, ak by si sa chcel ísť na nejaké auto pozrieť, odporúčil by som ti so sebou niekoho zobrať, na BMW klube robí obhliadky Peqpek - https://www.bmwklub.sk/post1161857.html#p1161857.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

na lex aj cadillac zozenies diely v pohode. v poslednom case kupujem hlavne z polska alebo ebay
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Pilifo napísal:Koľko by si chcel dať za 15-ročné auto? :D

Tá cena mi príde normálna, ani nízka, ani vysoká. BTW, ak by si sa chcel ísť na nejaké auto pozrieť, odporúčil by som ti so sebou niekoho zobrať, na BMW klube robí obhliadky Peqpek - https://www.bmwklub.sk/post1161857.html#p1161857.
tak ale e46 330i sa cenovo velmi blizi k tomu. chapem ze e46ky su ziadane, ale tak ked e90 su tiez spolahlive a vybavovo asi modernejsie, tak je mi to divne.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Ak sa odhlási vozidlo na nového majitela z iného okresu, tak môže tento nový majitel v pohode jazdiť do svojho okresu ? teda že je v tp preškrtnutý starý majiteľ a nový ešte nezaplatil PZP a napr. by ho zastavil policajt pri ceste domov.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

PZP by si uz mal mat uzatvorene vo svojom zaujme. Nie je nic jednosuchsie ako to vyklikat online a zaplatit pripadne aj do par dni.
PZP predosleho majitela totiz konci vyskrtnutim z TP. Ten den hore dole nestoji za pripadne problemy.
mato55002
Light Star
Light Star

To určite nestojí, len som nechcel kúpiť PZP a potom by som náhodou to auto nezobral :D ale ok, uzatvorím ešte pred.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ale veď to PZP nemusíš kupovať ešte pred prehliadkou auta.

Vieš to urobiť nasledovne:
1. Prehliadneš a otestuješ auto.
2. Ak ho budeš chcieť kúpiť, spíšete kúpnu zmluvu a zaplatíš majiteľovi.
3. Zjednáš si PZP online a vytlačíš zelenú kartu.
4. Pôjdete spolu na DI, auto sa prihlási na teba.
5. S kľudom môžeš odísť na aute aj cez celé Slovensko.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

pokiaľ sa nič nezmenilo, tak na DI musíš prísť už s uzavretým PZP, resp. návrhom zmulvy o PZP, číslo veľkého TP oznámiš poisťovni po prihlásení.

naposledy som riešil prepis pár rokov dozadu, to sa aj obhliadky robili, dnes už nie
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak tak, pri prihlaseni uz PZP musi byt. cize ked sa dohodnete spravis online PZP a uvedies cislo poistky pri prihlasovani
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dobrá pripomienka, prehodil som tieto 2 body v mojom postupe.
mato55002
Light Star
Light Star

Lenže na DI sa nemôže auto prihlásiť na mňa, lebo to musím iba v svojom okrese alebo sa mýlim ? Keď som predával auto tak som si nechal veľký technický, poslal mi splnomocnenie tp som odhlásil s mojou PZP v svojom okrese a odoslal som mu poštou TP.

Nestačilo by keby ma zastavia policajti ukázať PZP cez telefón ? :D že by som si priamo pri kúpe cez telefón objednal PZP.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

co riesis hluposti? sprav PZP ked vezmes auto a mas po probleme
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja keď som kupoval auto z iného okresu, tak som predajcovi nechal splnomocnenie na odhlásenie. Keď som šiel domov, mal som pri sebe iba kúpnu zmluvu (nie som si istý, či som mal malý technický). Čiže keď som išiel domov, auto ešte odhlásené nebolo a PZP platilo. On mal potom podľa zmluvy X dní na odhlásenie a odoslanie techničáku poštou. A ja som si potom už pohodlne "doma" vybavil prihlásenie aj nové PZP.

Asi to nie je úplne ideálny spôsob a je tam veľa premenných, ktoré to môžu skomplikovať (predajca je nezodpovedný, pošta stratí TP...), ale robil som to takto, lebo mi tak vtedy niekto poradil (neviem či nie aj tu na fóre).
mato55002
Light Star
Light Star

Je to iba 150 km takže ja som navrhoval aj že by som jeden deň kúpil auto a zobral si ho domov a na druhý deň by som prišiel na mojom druhom aute a odhlásili to ale to mal zas výhrady že čo ak dostanem pokutu alebo čo, že najlepšie by bolo to rovno odhlásiť. Čo by vpodstate aj mne najviac vyhovovalo v túto dobu by som nemusel ísť 2 krát na poštu, hľadať splnomocnenie... len problém je práve s touto PZP, nechcem si kúpiť dopredu ak náhodou auto nezoberiem. Ale zrejme mi nič iné neostáva.

//autoeditácia príspevku (14 Apr 2020, 14:26)
guess.whoo napísal:co riesis hluposti? sprav PZP ked vezmes auto a mas po probleme
dalo by sa ale narýchlo po kúpe auto zakúpiť PZP online a mať zelenú kartu iba v telefóne ?
Napísať odpoveď