A sobne si nemyslím že to odradí od kúpy, skôr to len človeka nasiere. Osobná skúsenosť
Banky (vseobecna tema)
Re: Banky (vseobecna tema)
Ja rozumiem čo si tým myslel. Len podľa mňa je to práve u mBank dosť jednoduché. Ale zas neviem ako to majú iné banky.
A sobne si nemyslím že to odradí od kúpy, skôr to len človeka nasiere. Osobná skúsenosť
Práve v mBank appke mi to príde najjednoduchšie, dajú sa tam nastaviť aj dočasné limity a je to zadarmo.
Taká VÚB či ČSOB má zmenu limitu za 3,5€
a na pobočke za 5€ 
Taká VÚB či ČSOB má zmenu limitu za 3,5€
ak naozaj nemas ziadnu uverovu historiu odporucam si vybudovat pretoze ked nahodou budes chciet zobrat hypo a nebudes mat ziadnu tak ti daju horsie podmienky v extremnom pripade ti ju mozu aj zamietnut alebo ti neposkytnu taku sumu aku budes chciet....lukas9206 napísal: 17 okt 2020, 7:22 Ľudia budem mať na vás jednu otázku. Furt som sa čudoval, keď si niekto vzal mobil, notobekook alebo inú elektroniku okolo 1000€ na splátky. No niekde som počul, že keď si vezmem úver v hodnote aj len tých 1000€, tak po splatení, by som mal byť pre banky teoreticky viac dôveryhodnejší zákazník, keďže som nemal problém zo splátkami. Je na tom niečo pravdy? Má to vôbec zmysel robiť?
Nemám problém si kúpiť nový mobil za hotové, no ak by to bola pravda, tak prečo si na rok nepožičať z nulovým úrokom. Viete sa k tomuto vyjadriť?
No napriklad v ceteleme je to tak ze si vyberies tovar vyberies vysku akontacie a ked zvysok sumy vyplatis do 4 mesiacov mas to bezurocne tak som si kupoval aj komponenty do PC. Ci je to tak presne aj teraz neviem no urcite maju nieco podobne....
ale pozor cetelem ked budes nacas platit moze sa stat ze ti za odmenu poslu kreditnu kartu a ta sa aktivuje pomerne lahko tym ze znou raz zaplatis/vyberies z bankomatu. To potom svieti v uverovom registry ako zaväzok ta karta.
ano, kreditna karta je uver ako kazdy iny, revolvingovy. Ale ked ju splacas pravidelne tak ziaden problem v uverovom registri to nerobi.
Na vybudovanie kreditneho skóre ti stačí kreditka, pouzivaj ju na kazdodenne nakupy, ma len vyhody, ak nie si uplny magor, co nema schopnost neminat na zbytocnosti
Presne tak. Používam ju na bežné výdavky do takej výšky ako by som platil aj debetkou.
Mám ju zadarmo, dostávam zadarmo poistenia a asi 3-10€ mesačne money back. (mKreditka Plus)
Mám ju zadarmo, dostávam zadarmo poistenia a asi 3-10€ mesačne money back. (mKreditka Plus)
ano suhlasim tak je to najlepsie 
-
yoggy
Ta mbank plus ma sialene vysoke uroky. (asi najvyssie na trhu)ArAsHiD napísal: 17 okt 2020, 21:59 Presne tak. Používam ju na bežné výdavky do takej výšky ako by som platil aj debetkou.
A cashback len 0.5%
Pokial ale casto vyuzivas saloniky, tak asi ok.
kreditka mimo bezurocneho obdobia je predrazena pozicka....
Neriešim úroky na kreditke, v živote som ich neplatil. Tí čo ich platia sa mi skladajú na benefity.yoggy napísal: 17 okt 2020, 23:39 Ta mbank plus ma sialene vysoke uroky. (asi najvyssie na trhu)
A cashback len 0.5%
Pokial ale casto vyuzivas saloniky, tak asi ok.![]()
Aj keby, tak bezúročné obdobie má až 54 dní. Ostatné banky majú síce nižší úrok ale aj kratšie bezúročné obdobie. Zadĺžiť sa na kreditke môže ale aj tak len hlupák.
this ^^
Len pre zvedavost. Preco pouzivas kreditku a nie debetku? Kvoli money back?ArAsHiD napísal: 17 okt 2020, 21:59 Presne tak. Používam ju na bežné výdavky do takej výšky ako by som platil aj debetkou.
ked platis kreditkou, platis peniazmi banky
ak chces teda nejaku platbu reklamovat, postavia sa k tomu vzdy uplne inak ako keby riesili tvoje peniaze z debetky
nehovoriac o vsetkych benefitoch, ktore kreditky poskytuju, ci uz predlzene zaruky, dodatocne poistenia, cashbacky alebo nejake dalsie bonusy
a pritom ked vsetko splatis pocas bezurocneho obdobia, tak neplatis nic naviac
ak chces teda nejaku platbu reklamovat, postavia sa k tomu vzdy uplne inak ako keby riesili tvoje peniaze z debetky
nehovoriac o vsetkych benefitoch, ktore kreditky poskytuju, ci uz predlzene zaruky, dodatocne poistenia, cashbacky alebo nejake dalsie bonusy
a pritom ked vsetko splatis pocas bezurocneho obdobia, tak neplatis nic naviac
To vôbec nie je pravda a používa sa to ako marketingový ťah “ako predať kreditnú kartu”. Chargebackové pravidlá platia rovnako na KK a DK.
Kreditku používam kvôli money backu, poisteniam a kvôli tomu, že potom mám aj zlatú debetku s neobmedzenými výbermi z akéhokoľvek bankomatu a cestovným poistením zadarmo.
V horizonte 3-4r. plánujem aj hypo, takže to budovanie úverovej histórie je tiež fajn.
Kreditku používam kvôli money backu, poisteniam a kvôli tomu, že potom mám aj zlatú debetku s neobmedzenými výbermi z akéhokoľvek bankomatu a cestovným poistením zadarmo.
V horizonte 3-4r. plánujem aj hypo, takže to budovanie úverovej histórie je tiež fajn.
Nebol by som si tým taký istý, vo FB skupine o cestovaní sa teraz dosť rieši chargeback za zrušené lety a pobyty. Plno ľudí tam píše, že platby debetnou kartou ešte stále nemajú vyreklamované ani po x mesiacoch, prípadne reklamácie mali zamietnuté, pritom tí čo platili kreditnou kartou mali reklamácie zvyčajne do 14 ukončené...ArAsHiD napísal: 21 okt 2020, 18:58 To vôbec nie je pravda a používa sa to ako marketingový ťah “ako predať kreditnú kartu”. Chargebackové pravidlá platia rovnako na KK a DK.
Kreditku používam kvôli money backu,
-
yoggy
To je hlavne kvoli tomu, ze kreditne karty vacsinou vydava zahranicna banka. (pokial nie vsetky)
Poznám veľa ľudí z reklamačného oddelenia jednej veľkej banky a sám som v banke dlho pracoval. Je to úplne jedno.
Prístup a ochota zamestnancov je druhá vec. Nie v každej banke majú na to dostatok ľudí a je to dosť ťažká práca, tak sa to môže ťahať aj mesiace.
Pošli prosím do SS link na tú skupinu.
Prístup a ochota zamestnancov je druhá vec. Nie v každej banke majú na to dostatok ľudí a je to dosť ťažká práca, tak sa to môže ťahať aj mesiace.
Pošli prosím do SS link na tú skupinu.
ja v kreditke vidim najlepsiu vec vtom ze si budujes uverovu historiu to stymi reklamaciami uplny suhlas mam skusenost ze ocovi zneuzili kreditku v TB a tahalo sa to 7 mesiacov cize ziadna kratka doba. casback mozes mat taktiez aj na debetnej karte a tak isto aj poistenie proti zneuzitiu. idealne je to robit tak ze platis kreditkou a nastavis nech celu sumu co vycerpas ti automaticky stiahne z uctu pri konci bezurocneho obdobia. samozrejme na vybery z bankomatu pouzivat debetnu kartu. pri kreditke su to riadne palky.... v zahranici je zaklad mat proste idealne VISU aj MC od roznych bank priznam sa ze takto to riesim ja a nemal som este nikde problem ci cesko rakusko UK. najlepsia bola embosovana VISA od ZUNO to uz bohuzial neexistuje.... stou som nikdy nikde nemal problem ale z uni sa mi par krat stalo v rakusku a raz aj v uk je to MC. ale len pri platbe cez terminal vyber som nikdy nemal problem.
Zdravím, mám U Konto v UniCredit a dovŕšil som 27 rokov, hneď v nasledujúcom mesiaci už mi ho začnú spoplatňovať?
Stačí, že si tam prepošlem 400€ z jedného účtu na druhý?
Stačí, že si tam prepošlem 400€ z jedného účtu na druhý?